2020. augusztus 16., vasárnap

A problémád forrása - Az emberiség legnagyobb tévedései


Minden bejegyzésünket okkal írjuk, szükségesnek látjuk azt, hogy az emberiség (legfőképpen azok, akik már befogadóak) mielőbb fejlődjön, mert nagyon sok múlik a mostani és a későbbi generációkon, hogy mi is lesz az emberiség sorsa... ezért adunk át mindent, amit kapunk a lelkünktől, a Mindenségtől! 

Rengeteg hibát követ el az ember, az emberiség fejlődésük folyamán... vannak olyanok köztük, amiknek a következményeivel tisztában van, viszont vannak olyanok is, amelyek esetében valahol tudja, hogy helytelen dolgot tesz, de pontosan nem is gondol bele, vagy fel sem tudja mérni, milyen következményei lehetnek, sőt nem is sejti, hogy milyen mértékben helytelen, amit csinál. Ez utóbbiról lesz leginkább szó nagy vonalakban.

Ebbe a kategóriába tartozik a drog használat. Sokan, akik élnek vele, tisztában vannak vele, hogy nem jó, amit csinálnak, de részleteiben nincsenek tudatában a következményeknek. Egyrészt ezek tudatmódosítók, szörnyű hatással vannak az elmére és a testre egyaránt, és az elváltozásokat már jelen életben is generálja. Másrészt a drog használat egy idő után jócskán lecsökkenti a rezgésszintet, aminek sokszor egyenes ági következménye, hogy különféle negatív lényeket vonz be az ember, aki átveszi (nagyon könnyen) a hatalmat az illető tudata fölött. Onnantól kezdve pedig azt végeztet el vele, amit akar... gyilkosságok, kínzások, perverziók és egyéb hasonló borzalmakra bírhatja rá (persze vannak olyan fejletlen lelkek, akik befolyás nélkül is elkövetik ezeket). Mindkét esetben (tekintve az egészségkárosító hatását és a negatív lény által elkövetett helytelen cselekedeteket) nagyon komoly karmikus tanításokra számíthat az illető (súlyos betegségekre és hasonló megélésekre mint, amit ő is okozott), amit már sokszor csak következő életeiben fog megtapasztalni! Mindezek tudatában tényleg komolyan el kellene gondolkodni, hogy van-e értelme droggal élni. (Természetesen az összes tudatmódosító szer idesorolható.)

Talán sokaknak meglepő lesz, de szintén ebbe a kategóriába sorolhatóak a plasztikai sebészet által végzett beavatkozások is, és itt kifejezetten azokra a változtatásokra gondolok, amit hiúsági/esztétikai okokból végeztet el az ember. Ugyanis - ahogy már sokszor leírtuk - a testlényünk nem azért van, mert bármit meg lehet vele tenni, nem egy kísérleti tárgy, azért létezik, mert így tudunk létezni itt a fizikai síkon és védelmet nyújt a lelkünknek. Ő ugyanúgy a lényünk része és a karma egyik legfontosabb tanítása az, hogy nem bánthatjuk önmagunkat semmilyen tekintetben! Figyelni kell a testünk jelzéseire, az igényeire és a korlátaira is! Mindemellett a hiúság egy helytelen tulajdonság, amitől érdemes mielőbb megválni, mert minden gondolat, szó és cselekedet, ami általa vezérelt, karmikus következménnyel jár, tehát a plasztika is! Annak pedig, hogy milyen külsővel születünk le épp egy adott életbe, mind-mind oka van, tanítás áll minden mögött, és elfogadással kell lenni iránta. Ha épp nem az aktuális közízlésnek megfelelő szép külsővel rendelkezünk, akkor sem szabad műtétekkel átformálni magunkat, ettől nem szabad várni az önbizalmunk megerősödését! Sportoljunk rendszeresen, ami karban tartja a testet, meditáljunk rendszeresen, ami karban tartja az elmét, a gondolatainkat, és tartsuk magasan a rezgésünket pozitív energiákkal, ha mindezekre odafigyelünk, harmóniába kerülünk önmagunkkal és olyan belső kisugárzásunk lesz, ami szebbé tesz minden plasztikai sebészet által végzett beavatkozásnál.

Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy a mai világban mekkora divat lett mindez, az emberek (leginkább a nők) egy tökéletes ideál képet kergetnek, amit szeretnének önmagukon látni. Hatalmas felelősség van  a médián és azokon a közismert embereken, akiket sokan követnek, fontos lenne hogy ők is tisztában legyenek azzal, hogy a plasztika nem megoldás! Minden ember, aki esztétikai okokból választja ezt az utat, karmát vesz fel és következményekkel számolhat ha nem is jelen, de későbbi életeiben.

A karma azért tanítja mindezt, mert nem a szépség a legfontosabb, nem az, hogy hogyan nézünk ki, hanem sokkal inkább az, hogy bennünk mi van! Hogyan gondolkodunk, helyesen gondolkodunk-e, képesek vagyunk-e a szeretetnek megfelelően élni, cselekedni, hol tart a személyiségfejlődésünk. Ezekre kell tenni a hangsúlyt, mert a mostani világ borzasztóan rossz irányba fordult minden tekintetben, és az hogy az elkövetkező generációknak milyen élete lesz, rajtunk múlik, mindazokon amit átadunk számukra és amit látnak maguk körül!

Végezetül, amit szintén meg kell említenem, mert nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy bizony ez is súlyos helytelenség,  ez pedig nem más, mint az abortusz. Már egy másik bejegyzésben kifejtettem részletesebben is, hogy miért helytelen, de itt is ejtenék néhány szót róla, mert nem kap elég hangsúlyt és sajnos még mindig nagyon sokan választják ezt az utat.

Az abortusz a karma tanításai szerint nem más mint gyilkosság, márpedig emberi életet soha semmilyen körülmények között sem vehetünk el! Amikor egy pici baba megfogan, onnantól kezdve azt vállalni kell, teljesen mindegy milyenek a körülmények, kitől fogant meg stb, ha már megtörtént vállaljuk tettünk következményeit! A karma sokkal nagyobb felelősséget vár el a megelőzésben, mert emberi életekkel nem játszhatunk! Némileg kivételt képez, amikor erőszak útján fogan meg egy gyermek, ennek lehetnek karmikus előzményei illetve az emberiségnek fel kellene fejlődni arra a szintre, hogy nem árt a másik embernek, az erőszak meg sem fordul a fejében, de sajnos még itt nem tartunk, ha ilyen eset történik, akkor az enyhítő körülménynek számít és enyhébb következménye is van. 
Ha megfigyeljük, észrevehetjük, hogy sajnos jelen világunkban sokan szenvednek attól, hogy valamiért nem sikerül a teherbe esés, ez sajnos sok esetben azért van, mert előző életeikben nem vállaltak gyermeket miután az megfogant. 

Sokan megkeresnek ezzel a problémával, de van rá megoldás, lehet hatni a karmákra, a tanításokra, ha megértjük és alázattal fogadjuk őket, mert mindegyik tanítás a fejlődésünket szolgálja!


szeretettel:
Carmelian

carmelian14@gmail.com







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése