2015. július 2., csütörtök

A hit - A gondolatok ereje és hatásai

A segítségnyújtás során egyre jobban megfigyelhető, hogy a legtöbb ember mennyire nincs azzal tisztában, hogy mekkora hatalma van a gondolatoknak. Sokan még a kimondott szó erejében is kételkednek, nem hogy a gondolatokéban. Pedig bizony sok esetben, amikor valamilyen negatív történés, megélés zajlik az életünkben sokszor elég, ha a gondolatainkra figyelünk, és máris nemcsak hogy jobban érezzük majd magunkat, mert más színben látjuk a világot, hanem képesek leszünk magára az eseményre is pozitív hatással lenni, hamarabb megtaláljuk a megoldást is.

Az egyik alapvető tévhit, hogy sokan azt hiszik, a gondolatok nem hatnak ki semmire, csak a saját fejükben létezik. Ez nagy tévedés.... azt az alapvető tényt kellene tudatosítani és elfogadni, hogy minden gondolat energiával rendelkezik, ezeket pedig folyamatosan kibocsájtjuk magunkból, és ezek az energiák mindig vissza is térnek hozzánk, ez egy állandó körforgás. Ezért sem mindegy, hogy milyen polaritású a gondolkodásunk, milyen érzetekkel tápláljuk őket! Ha negatív energiákat küldünk ki magunkból, negatív energiák is térnek vissza hozzánk megerősödve és így hatnak ki életünkre. Minél többször gondolunk ugyanarra a dologra, annál erősebb lesz és annál nagyobb hatást gyakorol ránk visszatérve.

A gondolatok irányítják a fizikai testünket is! Ha folyamatosan negatívan gondolkodunk bármiről is, akkor sajnos sok esetben ezekkel a gondolatokkal betegségeket teremtünk magunknak. Ha folyamatosan félünk valamitől (ami szintén negatív érzet), akkor ugyanúgy megteremtjük ennek fizikai megnyilvánulásait is, nem hiába jelez a testünk különféle tünetekkel. Nem mindegy természetesen az sem, hogy milyen gondolatokkal táplálkozunk, sportolunk, dolgozunk és egyáltalán végezzük mindennapi feladatainkat.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ezek a gondolatok nemcsak jelen életünkre hatnak ki, hanem meghatározóak a következő életünk tekintetében is. Sokszor találkoztam olyan esettel, hogy a jelen életben kialakult betegség egy múltbeli életben történő folyamatos negatív gondolkodás következményeként alakult ki. Ugyanis ezek az egyre súlyosbodó negatív gondolatok egyre súlyosabb cselekedetekhez vezetnek, és ezeknek minden esetben megvannak a maga következményei. De félreértés ne essék, ahogy fentebb kifejtettem nemcsak a cselekedeteknek, hanem a gondolatoknak is megvan a maga következménye, ezért nagyon oda kell rájuk figyelni!

Ráadásul ezek a kibocsájtott negatív gondolati energiák nemcsak ránk nézve gyakorolnak hatást, hanem a környezetünkben élő emberekre is! Ezért történik az, ha pl. valaki nagyon feszült, a környezetében lévő emberek is könnyebben átveszik ezeket az érzeteket, rezgéseket és ő is idegessé válik, de ugyanígy a jókedv, a szeretet rezgései is kihatással lesznek bárkire.

Természetesen mindezt megfogalmazhattam volna úgy is, hogy mennyire jók a pozitív gondolatok, de erről már nagyon sokat írtunk, a köztudatban viszont már elcsépeltnek számítanak, ennek ellenére mégsem figyelnek oda rá. Ezért ha felismerjük, hogy a gondolatainknak mekkora jelentősége és hatalma van, és tudatosítjuk, hogy milyen következményei lehetnek egy helytelen gondolkodásnak, talán mindenki nagyobb odafigyelést szentelne rá.

Egy sokkal boldogabb életet élhetnénk, ha ezek a gondolatok a helyes gondolkodás és a szeretet által lennének vezérelve. Ráadásul mindez nemcsak a mostani életünket határozza meg, hanem kihatással lesz az elkövetkezendő életeinkre is!


szeretettel:
Carmelian


elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
10 megjegyzés:

 1. Ezt kellene tanítani az iskolákban , csak akkor nem tudnának irányítani minket. Egyszer felébredünk. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Lélek!

   Így igaz, minél előbb tudatosítani kellene ezeket a dolgokat a gyermekekben is, mert egyrészt a szeretet mellett a helyes gondolkodás a legfontosabb, másrészt rajtuk múlik a jövőnk, gyorsabb lenne a lélekfejlődés, az ébredés :)

   szeretettel:
   Carmelian

   Törlés
 2. Szerintem csupán akarjuk jól érezni magunkat.Média salakokat tv kizárni.Tervezni mindig a napunkat.Hálát adni ébredéskor énekelni mozogni rá😃

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Katalin!

   Így igaz pozitívnak lenni/maradni mindig érdemes, mert magasan tartja a rezgésünk:) Ezzel csak jót teremtünk :)

   szeretettel:
   Carmelian & Cedamus

   Törlés
  2. Csakis AZ tér hozzánk vissza amit kibocsátottunk.vonzás törvénye❤💛

   Törlés
 3. Nagyon tetszik amit írtál kedves Carmelian gyógyító! 😊 👏 💝

  VálaszTörlés
 4. ezzel maximálisan egyetértek! mi több!? :saját tapasztalat!!!

  VálaszTörlés
 5. Kedves Carmelian Gyógyító C nagyon tetszenek az irásaid sokat segit nekem meg lehet osztani írásaid ? Azzal segtek én is másoknak vagy nem?

  VálaszTörlés
 6. Igaz igaz nagyon igaz hàlásan köszönöm.....tudom egy szèp napon megjön amire nap mint nap gondolok 😊❤❤❤❤🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Terézia!

   Így igaz :) Köszönjük, hogy olvasol minket :)

   szeretettel:
   Carmelian

   Törlés