2013. november 23., szombat

Szeretet csak érdekek nélkül!

Nagyon sokszor hallottam már azt a kifejezést, hogy "én mindig csak a jót adtam, mégsem kaptam soha vissza". Nem kívánok kételkedni senki szavaiban, a bejegyzés célja nem ez. Azt kívánom megvilágítani, hogy még sokan mindig nem értik pontosan a szeretet mibenlétét. Csupán egy apróságról van szó, ez az apróság mégis óriási jelentőséggel bír. Egy másfajta érzet szeretetbe való csempészése, és így a szeretet máris nem az, amely tiszta maradna, ezért nem is tartalmazza azokat a hatalmas energiákat, amelyeket valójában kellene, hanem sokkalta gyengébbé válik. 

Ahhoz, hogy a szeretet megőrizze tisztaságát, és ezekkel az energiákkal bánni is tudjunk, meg kell őriznünk a szeretetet önmagában, minden más érzet nélkül. Mindenki tudja, hogy minden rendelkezik energiával, így a gondolatok is, gondolataink érzetekkel történő megtáplálása váltja majd ki teremtésünk eredményét. Ahogy a szeretetnek megvannak a maga energiái, ugyanúgy megvannak ezek az energiák a félelemben, az irigységben és minden más érzetben, így az önös érdekben is. Amennyiben a szeretetünket más alacsony rezgésű érzetekkel is megtápláljuk, úgy a szeretet energiái gyengülni fognak, ha pedig a szeretettel ellentétes érzeteket táplálunk, úgy ezek az energiák meg is szűnnek. 

Nekünk pedig csak is a szeretet teljesen tiszta energiáira van szükségünk, ha azt akarjuk, hogy életünk valóban úgy alakuljon, ahogy szeretnénk. Ha valamit adunk, azt ugyanúgy kapjuk majd vissza. Ha csak azért adunk valamit, mert viszonzást is várunk, akkor mindezt önös érdekkel tesszük. Nem a szeretetet kapjuk így viszonzásul, hanem az önös érdekek energiái térnek majd vissza hozzánk annak teremtőerejével együtt. 

Amikor szeretettel gondolunk másokra, amikor szeretettel beszélünk valakiről, amikor szeretetből cselekszünk, akkor ez, legyen mindig őszinte, legyen mindig elvárások nélküli! Hiszen az őszinte szeretet szívből jön. Nem azért, mert valamit elvárnánk érte, hanem azért, mert valójában szívből szeretünk, és nevében nem viszonzásért cselekszünk. 

Csak így, csak érdekek nélkül lehet tisztán szeretnünk!


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus



Ebben a könyvben még nagyon sok mindent olvashatsz az igaz szeretetről!!



                                                                                          



elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus













20 megjegyzés:

  1. Mennyire igaz és mennyire ritka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Kedves József! Így megértik majd sokan, mi is kell ahhoz, hogy valóban azt kapják, amit szeretnének. :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  2. Adni csakis tiszta szívből,mindenféle elvárások nélkül szabad,vagy sehogyan....
    Ha csak azért adunk,hogy várjuk,mit kapunk érte,akkor már nincs semmi értelme.
    Egy hasonlat: valaki rosszul lesz az utcán,segítek neki gondolkodás nélkül,vagy merengek azon,hogy vajon Ő segítene nekem ,ha én így járnék????ez az amit nem szabad !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Igen, nagyon jól látod, a szeretet a mi erőnk, a Te erőd, és ezt az erőt valóban csak akkor őrzi meg a szeretet, ha érdek nélküli. Nem számít, hogy ki milyen, vagy ki mit tett, a szeretet nem válogat, mindenkin segíteni érdemes. Valójában nem szabad merengeni azon, hogy a másik mit tenne, ha ezt tennénk, nem valósan szeretnénk. :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  3. Én nem értek egyet a szeretet megkérdőjelezésével. Ki merné feltételezni, hogy egy anya, aki vágyik arra hogy gyermeke legyen, érdekből szereti?! Ki meri azt mondani, hogy egy gyermek, ha a szülei már támogatásra szorulnak érdekből támogatja, szereti. Mi lenne az érdeke, csak a szeretet vezérli. Persze az sem fordul meg a fejemben, hogy ha valaki rászorul a segítségemre akár az utcán akár bárhol, hogy arra gondoljak, vajon nekem segítenének-e? Hiszen akkor nem én vagyok a fontos, hanem aki segítségre szorul.
    Nekem annyira rossz mindig arról hallani, hogy érdekből szeretünk, mert ha az érdek vezérel, akkor már nem szeretetről van szó, hanem érdekről. Próbáljunk már hinni az igaz szeretetben és ne legyen mindig elhintve a lelkünkben, hogy érdek vezérel.
    Szeretettel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Köszönjük véleményed! :) Bár ugyanígy gondolkozna mindenki, ahogyan Te, sokkal-sokkal előrébb tartana világunk!! De végezzük tovább feladatainkat, hogy ez előbb-utóbb be is következzen! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  4. Àllitolag minden kapcsolat érdek kapcsolat. Pejorativ értelmezés nélkul. Az egyén elsodleges érdeke a tulélés. Amikor azt hallani, hogy érdekbol szeretunk, akkor tulajdonképpen egy rossz megfogalmazàssal talàlkoztunk. Érdekem, hogy szeress. Érdeked, hogy szeresselek. Mert mi a szeretet? Gondoskodàs, magyarul munka-verejték, nem szavak. Ha szeretlek akkor sokat gondolok ràd (tegyuk fel a nem velem élo szulom/szuleim-re), érdekel a sorsod, telefonàlok, megkérdezem hogy vagy, van e valamire szukséged stb. Kimutatom tetteim àltal a szeretetetmet. TELJESEN MÀAS A SZERELEM. A szerelem az làngolàs. Kisebb nagyobb, kozepes, sokféle szerelem van:Rovid, hosszabb, és hosszan-hosszan tarto majd a szeretben elmélyulo, igazi torodos lesz belole.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Serena!

      Igen, érthető felvetésed, de nem minden kapcsolat érdekkapcsolat, viszont valóban sokszor az érdekek miatt mutatnak szeretet az emberek, és ez jelenti a problémát. Ez valójában az ál-szeretet, amely valójában semmilyen pozitív energiát nem képvisel. Aki ilyet szeretetet mutat, az ilyet is kap, hiszen ennek az energiái térnek majd vissza hozzá. A szerelem persze már más. Egy nagyon erős érzelme, és bizony a szerelem érdek nélküli, így érdemes megtanulniuk szeretniük az embereknek, így érdekek nélkül, így elfogadni a másikat, mint ahogy az igaz szerelemben is feltételek nélkül fogadják el egymást.

      Amikor szeretünk, és a szeretetet nem csupán egy emberre, szűk ismeretségi körünkre kell vetíteni, hiszen ezzel megkötjük az erejét, ez is mutatja az emberiség fejletlenségét. Amikor már valaki előrébb jár lélekfejlettségben képes szeretettel lenni minden iránt, mindenki iránt, megkötések, érdekek nélkül. Ugyanúgy képes szeretettel lenni azok irányába, akiket nem is ismer, mindenki irányába, és mindez nem csupán tettekben, hanem bizony gondolatokban is mérettetik. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  5. Irtam kicsit hosszasabban, de eltunt, igy hàt, ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen kedves Serena! Nyugodtan leirhatod majd újra, ha szükségét érzed! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  6. Szerettetnek sok színét ismertem meg mégis anyi sokszor halom eszt érdemlem.? Szerintem mindent vissza kapunk az élettől de szerett szerintem akor is van ha nem kapjuk vissza

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Így igaz, egyszer minden visszatér.. és sokszor akkor, amikor már teljesen máshogy forognak gondolataink, amikor már előreléptünk, de a múltból még maradtak adósságaink. Viszont, ha szeretettel maradunk továbbra is, egyszer minden negatív megszűnik, amit korábban kiváltottunk! :) Valóban, mindig a szeretet az út, mindig a szeretet a kulcs!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Érdekes téma ez,érdek avagy feltétel nélküliség. Orvos vagy más segítő gyógyító szeretetből segít avagy érdekében áll hisz kap ellenszolgáltatást ami alap vető érdeke mert a két fenntartásához szükséges.

      Törlés
    3. Igen, ez így igaz kedves Fáni, világunkban sajnálatos módon a pénz, az anyagiak központi szerepet játszanak a megélhetésben!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  7. Én annyi mindent kaptam ettől az élettől és igyekszem szeretettel élni de van még hova fejlődnöm nagyon sokat. De örömmel tekintek előre! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülünk neki kedves Jamilah!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  8. Kedves Cedamus! Köszönöm hogy a megosztàsaid àltal sokat tanulhatok! Hàlàs köszönet érte! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel tölt el minket kedves Lélek, hogy csupán írásainkkal, könyveimmel segítségedre lehetünk, lehetek! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés