2013. augusztus 18., vasárnap

Az egészség - A félelem energiáról

Ebben a bejegyzésben a félelem energiáról lesz szó. Arról az energiáról, ami az egyik legnagyobb blokkoló, és sajnos egyben teremtő erővel is bír. 

Amikor félünk valamitől, akkor negatív energiákat bocsátunk ki magunkból! Ezt megérzi környezetünk, ugyanúgy ahogy magát a szeretet energiát is, a környezetünkben lévő emberek önkéntelenül is "felveszik" mindazt, amit mi kibocsátunk, ezzel nekik és önmaguknak is ártva. Ugyanis ez a fajta energia semmilyen pozitív tulajdonsággal nem bír. Képes az emberek hangulatát negatívan befolyásolni, képes blokkokat képezni bármilyen életterületen, ezzel meggátolva kiteljesedésünk, képes hatni az önbizalmunkra, és nem utolsó sorban képes betegségeket előidézni.

Elsősorban a betegségek szemszögéből írok most róla, mert nagyon sok embert érint, és sokszor nem is gondolnánk, hogy ez az érzet áll a háttérben. Amikor félelem van bennünk, az elménk jelzéseket ad le a testnek, ezzel is tüneteket produkálva. A legtöbb, az orvostudomány által pszichoszomatikusnak nevezett betegség kiváltó oka lehet. A leggyakoribb a pánikbetegség, depresszió, megmagyarázhatatlan szorongás, állandó aggodalom, különféle fóbiák stb., amelyek mögött a tudatunkban vagy a tudatalattinkban tárolt félelem áll. 

Nagyon sok esettel találkoztam, amikor a fent említett betegségek hátterében a tudatalattiban tárolt félelemről volt szó. Ebben az esetben általában nem jelen életünkből származik maga a félelem, hanem valamelyik korábbi életünkben megélt trauma, cselekedet következményeként hoztuk át magunkkal ebbe az életünkbe. Ilyenkor a Lelkünk az, aki próbálja jelezni, hogy ettől a feleslegesen tárolt negatív energiahalmaztól meg kellene szabadulni. A tudatalattiból "felküldi" jelzéseit a tudatba, ami továbbküldi ezeket a jelzéseket a testünknek, ezáltal megjelennek a különféle tünetek: szédülés, szívdobogás érzés, éjszakai verejtékezés, gyakori vizelési inger, de akár gyomor problémák, fejfájás és egyéb rosszullétek mögött is ez a probléma állhat. 

Viszont azok az esetek is ide tartoznak, amelyek során észleljük a félelmet, tisztában vagyunk vele, hogy attól a bizonyos dologtól félünk, azonban nem értjük miért, nem tudjuk megmagyarázni, hiszen semmilyen okunk nincs rá.

Mindennemű félelem energiától meg lehet szabadulni, legyen az akár betegséget kiváltó vagy akár egy olyan jellegű félelem, ami konkrét tárgyra, jelenségre vagy állatra vonatkozik (pl. a kígyóktól való rettegés). Megvan rá mindenki számára a lehetőség, és sokszor nagyon hasonló módszer alkalmazandó mindenkinél. Kitartó munka kell hozzá, de megéri!

Ahhoz, hogy megtudjuk van-e bennünk felesleges félelem, hogy mi váltja ki azt, érdemes megkérdezni Lelkünk. Ő a legtisztább, legszeretetteljesebb lényünk, aki az összes életünket tárolja, így a leghitelesebb választ tőle hallhatod. Amennyiben még nem tudsz kommunikálni vele, nyugodtan keress meg, és segítek benne! Feltárom mi áll betegséged/betegségeid mögött, és ebből a kiindulva a megoldásban is segítek.

szeretettel:
Carmelian 

carmelian14@gmail.com
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász (facebook)

cedamusmelin@gmail.com
Melin Cedamus Mágus (facebook)

12 megjegyzés:

  1. Kedves Carmelian és Cedamus!
    Egy mondás jutott eszembe: "Az vagy, amit megeszel"... S rég bennem van a gondolat, hogy nem csak amit, de ahogy eszed, sem mindegy... S most itt a megerősítés is erről.
    Köszönöm!

    Konkrét "betegség" (bár az sem biztos, hogy valóban az) kérdése motoszkál a fejemben... Ez pedig az Asthma, mely engem 6 hónapos koromtól felnőtt (kb. 24 éves) koromig tartott gúzsban. Sok helyen olvastam róla, úgy testi tüneteit, mint lelki okait keresve. Egyik megközelítés szerint -mely hozzám a legközelebb áll-, egy másik ember akaratának nyomása okozza azt a típusú légszomjat, mely kis híján összeroppantott... Persze tudom, hogy nem szántszándékkal történt, s nem is érti, hogyan is érthetné meg...
    Mennyire lehet helyénvaló e teóriám?

    Szeretettel:
    Sándor

    VálaszTörlés
  2. Kedves Sándor!

    Bizony, valóban nem mindegy hogy milyen gondolatok vannak bennünk táplálkozás közben :)
    Az asztmával kapcsolatban... a legtöbb betegség valamilyen megélésnek az okozata, így az asztma is. Általában olyan események hatására alakul ki következményként, amely a légzőszervekre hatott közvetve vagy közvetlenül (pl. fulladás, légszomj, de ide tartozás akár a fojtás/fojtogatás is... ez csak néhány példa a sok közül..).
    Úgy érzékelem, hogy nálad egyértelműen karmikus okai voltak annak hogy kialakult, és mivel eleget tapasztaltad, így a karmád fel is oldódott.

    szeretettel:
    Carmelian

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Carmelian!

      Megnyugvást és újabb visszaigazolást hoztak soraid, fogadd kérlek hálás köszönetem érte!

      Szeretettel:
      Sándor

      Törlés
    2. Kedves Sándor!

      Nagyon szívesen :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  3. Kedves Carmelian!
    A fiammal kapcsolatban fogott meg a cikked mondanivalója - már találkoztam nála ezekkel a tünetekkel nem egyszer... tavaly orvosig is eljuttattak bennünket, aki mindenféle fizikai tünetet megvizsgált, s végül egy homeopátiát alkalmazó szakemberhez kerültünk. Nagyon érdekes és tanulságos tapasztalat volt. Átmenetileg segített is, én magam is mindent megtettem, s amit eg 10 éves gyerkőccel meg tudtam értetni a nem fizikai világgal kapcsolatban, be is fogadta, úgy érzem. Ami megmaradt azóta is : rendkívül érzékeny a környezetében esetleg előkerülő negatív energiákra - szinte azonnal felveszi őket, s minden alkalommal szinte "dolgoznia" kell azon, hogy újra egyensúlyba kerüljön. A kérdésem az, hogy ajánlod-e, hogy külső segítséggel védjem meg őt ezektől az élményektől addíg, amíg önmaga ezt meg nem tudja tenni, vagy várjak türelemmel, míg elég "érett" lesz ? Mert biztos vagyok benne, hogy menni fog neki, de nem kellemes érzés látni, érezni, ahogy néha szenved. Szeretettel : Ági

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ági!

    Úgy érzékelem, hogy valóban jobb lenne külső segítség a védelmét illetően, de kérlek keress meg privát üzenetben, részletesebben válaszolok.

    szeretettel:
    Carmelian

    VálaszTörlés
  5. Kedves Carmelian,

    jól tudom, hogy a félelem szerve a vese? Ha félelmeink vannak a vese betegszik meg, illetve nem mukodik rendesen. Így például a hormonrendszerre is kihathat.

    Koszonom

    D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves D.!

      Nincs kimondottan olyan szerv, amire ezt mondhatnánk, hogy a félelem szerve. Sajnos a félelemenergiák bárhol kihathatnak a szervezetünkre, bárhol betegséget tudnak okozni, legfőképpen ott, ahol a szervezetünk épp a leggyengébb.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  6. Kedves Carmelian!

    Kislányom (9 éves). Nagyon érzékeny (energiákra, hangokra stb.), különleges kislány, és nagyon sok szeretet van benne. Az iskolában visszahúzódó, sokat van egyedül, más mint általában az osztálytársai -Ő nem tud a játékban "rossz,vagy gonosz" lenni. Sokat beszélgetünk spirituális dolgokról, szereti, és érdekli is Őt.Miatta indultam el az "úton", mert éreztem hogy más, és sokat tanultam Tőle...
    Borzasztóan fél,és pánikol minden fájdalomtól.A tejfogait például nem engedi kihúzni - de Ő sem meri, azt mondja fél hogy belehal...
    Már tudom hogy nagyon sok múltbeli félelmemet hordozza.

    Szeretném megkérdezni, hogyan lehetne segíteni Neki, hogy ne legyen ilyen sok félelme?

    Szeretettel: Anikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó!

      Természetesen fel lehet tárni, hogy honnan származnak a kislányodnak ezek a félelmei és azt is, hogy az ő esetében mi lenne a megoldás. Kérlek keress meg privát üzenetben, a fenti elérhetőségek egyikén. :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  7. Kedves Carmelian!
    Depresszió és pánikbetegség kínoz, 31 éve, tele vagyok félelmekkel, és nem tudom, miért.Már két könyved megvettem.Nem tudom legyőzni az egómat!Segíts, kérlek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csilla!

      Kérlek írj privát üzenetet: carmelian14@gmail.com
      Ott leírom, hogyan tudok segíteni :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés