2013. augusztus 17., szombat

Az egó - a határok börtönében


Szép dolog a hazafiasság, a nemzeti hovatartozás érzése, de amennyiben nem belülről, hanem kívülről, spirituális szemmel figyelem ezt, akkor azt kell mondanom, hogy leszületéseink nem nemzeti hovatartozásunk érdekeiben történik, hanem lélekfejlődésünk miatt. Azaz elsősorban embernek születünk. A lélekfejlődést a bennünk rejlő szeretetet általánosítása, annak mindenki felé történő kitágítása adja.

Amennyiben megrekedünk csupán határainkon belül, akkor megrekedünk a fejlődésben is, hiszen magának a szeretetnek sincsenek határai. Amennyiben csak saját nemzetedben, saját országodban gondolkodsz, úgy megfogsz rekedni.

Sokszor előfordul, hogy valaki ugyanannak az országnak szülöttje lesz, de - csupán előző élet feltárásainkra alapozva is - nem ez a gyakori. Sokszor épp egy általunk gyűlölt nemzet tagjaként látunk napvilágot csupán csak azért, hogy megtapasztaljuk a másik oldalt.. láttam már angolt harcolni ír ellen, majd ugyanezt a lelket írként angol ellen.. 

Nekünk viszont nem arra van szükségünk, hogy saját magunk bármely más nemzet felé helyezzük, hanem épp ellenkezőleg, egyek legyünk mindenkivel. Emberek vagyunk, embernek születtünk azért, hogy az emberiségért tegyünk.. hogy minden nemzet egy lehessen.. Azért, mert mi emberek képesek vagyunk arra, hogy egymást szeressük, még akkor is, ha az uralkodó osztályok.. a hatalmak.. az irányítók pont ennek ellenkezőjét akarják elérni, és uszítják nemzetüket a másik ellen. Van ennek értelme? 

Láttam életeket.. ahol különböző nemzet férfiúi még együtt szórakoztak.. majd pár évvel később, csupán mert a helyzet és a hatalmak úgy kívánták, már egymás ellen kellett fegyvert fogniuk..

Sajnos a hatalmak saját érdekeik képviseletében nemcsak nemzeteket fordítanak egymással szembe, hanem még egy országot is képesek megosztani, és korábbi barátokat gyűlölködővé tenni, csak azért, mert a hatalmukat féltők az egyik szemében hitelesebben tudják azt hazudni, hogy mindenkinek jobb lesz a sorsa. Szükségünk van nekünk vajon erre, ez a szándékosan keltett gyűlölet az, ami éltetné az embert? 

A gyűlölet, a harag, az indulat megöli az embert, alacsony rezgésszámot hordoz, ami óhatatlanul betegséghez vezet, mivel beteggé tesz bárkit is, aki képtelen megszüntetni magában mindazt, amit ezek a negatív gondolati energiák kiváltanak. Ezzel még csak egyetlen életterületet említettem, amit ezek az érzetek képesek megmérgezni. Hogy miért nem tudjuk azokat szeretni, akik a másik oldalt képviselik? Vajon azért, mert képtelenek lennénk szeretni? Nem, képesek vagyunk rá!! 

Csupán azért nem szeretjük őket, mert képesek vagyunk arra is, hogy elhiggyük azt, amit az uralomért hadakozók a saját érdekeikben velünk el is akarnak hitetni. Azt, hogy a másik rossz.. a másik mindenkinek rosszat akar.. és csupán ők maguk a tökéletesek.. akik az emberekért léteznek.. Nos azok, akik valójában az emberekért léteznek, nem különböztetik meg magukat luxus autókkal, luxus fizetésekkel.. sem luxus ingatlanokkal.. Az ilyen embereknek bőven elegendő ugyanaz, ami csupán a másiknak is az életet jelenti..

Minden csak rajtunk múlik, mi vagyunk többen, nem pedig azok, akiket a negatív és alacsony rezgésű energiák éltetnek, akiknek az adja az életet, hogy sárba tiporjanak vagy legyőzzenek másokat, hogy uralmuk megmaradhasson, vagy még erőteljesebb lehessen. 

Rajtunk embereken múlik, hogy képesek vagyunk-e túl látni saját magunk és a mások által felépített határainkon, hogy képesek vagyunk-e a másikat az uszítások ellenére is szeretni. Embernek születtünk, hogy fejlődhessünk.. de fejlődésünkben ezek gátakat képeznek.. lebonthatjuk őket, ha képesek vagyunk bárkit nemzetétől, vagy akár politikai nézetétől függetlenül szeretni.. mert fejlődésünket nem a háborúk és a gyűlölködések fogják felgyorsítani, hanem ezek megszüntetése.. 

Az emberek szeretetre vágynak, nem gyűlöletre.. mindenki képes a másik mellett békében, boldogságban élni, mert mindenki saját maga döntheti el, hogy az uralmukat féltőkre hallgat.. vagy saját magára.. arra, ami valójában az életet jelentené..

Hiszem, hogy nem számít ki milyen országba született.. az számít, hogy embernek született.. és bármely nép képes élni bármely nép mellett békében.. mert a határokat mi építettük.. a falakat mi emeltük.. nekünk kell lebontani őket, saját fejlődésünk érdekében. 

Nem számít ki  melyik ország szülötte.. hiszen ezeket a határokat már rég meg kellett volna szüntetni.. sőt.. létre se kellett volna hozni.. hiszen, ahogy a Földre nézel.. nem határokkal teremtetett.. hanem épp azok nélkül.. Ha egy nemzet a másik torkát vágja.. a sajátját is bántja.. mivel mindnyájan egy láthatatlan szállal vagyunk összekötve.. és csupán attól még, hogy vonalakat húzunk.. semmit nem oldunk meg.. a szálak nem szűnnek meg.. hiszen mindannyian egyek vagyunk! 

Szeretettel:
Carmelian & Cedamus



Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedmusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus








4 megjegyzés:

  1. A lélek saját maga ismerete nélkül képtelen a fejlődésre. Ehhez kapta a tudatát, ami nem az övé. Azokért meg kár aggódni, akik ragaszkodnak anyagi világukhoz. És ebből van a sokkal több.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Károly!

      A lélek önmagában tökéletes.. bár való igaz, hogy fejlődnie szükséges. Ehhez olyan lények testébe kell leszületése által költöznie, melyek tudattal rendelkeznek.. Minél fejlettebb.. annál inkább tudja befolyásolni a tudatot.. Sajnos igazad van.. mert sokkal többen léteznek azok, akik az anyagi világhoz ragaszkodnak, de nekünk a feladatunk, hogy minél több.. és több embert ráébresszünk arra, hogy ezektől az értékektől léteznek sokkal nemesebbek is.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. Nem is olyan rég még én is azok táborát erősítettem, akik az anyagi világhoz tartoznak, de most már rájöttem, vagy megértem arra, hogy az élet nem erről szól.Előbb-utóbb mindenki elér egy magasabb tudatot, hiszen ezt vállaltuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Örömmel tölt el, hogy már felébredtél, hogy köztünk vagy! :) Csak érezd jól magad oldalunkon is!


      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés