2013. április 10., szerda

Az egészséges táplálkozás- a gondolkodás hatalma!

Szinte minden médiában (TV-ben, az interneten, újságokban stb.) lehet hallani vagy olvasni az egészséges táplálkozásról. Mi az, amit ehetünk, mi az, amit nem, melyek azok az ételek, amelyeket inkább kerülnünk kellene, és melyek azok, amelyek jótékony hatásúak. Mit mivel nem érdemes párosítani (pl. nem tanácsolják hogy a húst krumplival együk) stb. Viszont arról is olvashatunk, hallhatunk, hogy az a módszer lenne egészséges, amikor a vércsoportunknak megfelelően táplálkoznánk, vagy egyik nap csak fehérjét, másnap csak szénhidrátot fogyasztanánk....és még sorolhatnám. A legtöbb módszerben van jó és egészséges tartalom, de kompletten nézve ezeket a étrendeket, hibásak.


Azért, mert ez mind szép és jó, de ha megfigyeljük, a betegségek továbbra is léteznek (itt most elsősorban az életmódbeli problémákból adódóakra gondolok!!), különféle ételallergiák szintén továbbra is kialakulnak, bármennyire is vagyunk egészségtudatosak... Miért is lehet ez?
Sokunk tisztában van vele, hogy a médián keresztül hallható, látható információk bármilyen témáról is legyen szó bizony sokszor el vannak ferdítve, és szinte az emberbe sulykolják a maguk igazát, ami igen csak távol van a valós igazságtól. Hosszasan lehetne fejtegetni, hogy ezt miért is teszik, nekik és a különféle "nagyhatalmaknak " - gondolok pl. a gyógyszergyártókra - ebben mi a jó, de most ebbe ne mélyedjünk el. Amiért kitértem erre, az csupán annyi, hogy nekik is "köszönhetjük" bizonyos betegségeink meglétét, hiszen belénk táplálják, ha nem így teszel vagy nem úgy, akkor ez és ez történik veled. Azaz félelmeket ültetnek el bennünk, amik - mint tudjuk - nem kis teremtő erővel bírnak.

Egy nagyon fontos dologról viszont nem igazán hallani az egészséges táplálkozással kapcsolatban, vagy csak nagyon kevés helyen (nyilván nem véletlen)... ez pedig az, hogy nem az a legfontosabb, hogy mit eszel, hanem az, hogy milyen érzésekkel és gondolatokkal viszed azt be a szervezetedbe!!! Ennek ugyanis kulcsfontosságú szerepe van! Tudjuk, hogy az agyunk egy nagy hatalom (testünk háztartásának tekintetében a legnagyobb), amilyen gondolatok megfordulnak az elménkben, azok rögtön olyan jelzést adnak le a testnek (is), tehát minden gondolatunk azonnal hat a szervezetünkre, szinte parancsot adva neki. Amennyiben ezzel tisztában vagyunk, akkor továbbvezetve ezt az elméletet, felismerhetjük, hogy egyáltalán nem mindegy hogyan gondolkodunk akkor sem, amikor táplálkozunk. Vagyis, ha folyton arra gondolunk étkezés közben, hogy "ezt már nem kéne megennem, mert úgy is csak rám rakódik" vagy (a fenti példánál maradva) "húst nem ehetek krumplival, mert azt mondják nagyon egészségtelen" vagy ha folyamatos lelkiismeret-furdalást érzünk minden falat lenyelésénél, akkor ne csodálkozzunk, hogy az elfogyasztott étel könnyen lerakódik rajtunk, hiszen ezekkel a gondolatokkal azt a parancsot adjuk le a testünknek, hogy így tegyen! Minden egyes gondolat teremtő erejű!! Ősi már ez a mondás, de szinte senki nem tudatosítja magában jelentését!!!

Természetesen nem azt mondom, hogy ha pozitívan gondolkodunk bármennyit ehetünk, mert figyelembe kell vennünk testünk természetes és egészséges igényeit valamint korlátait is. Alapvetően (ha nincs semmilyen allergiánk) akkor bármit ehetünk és bármivel, a hangsúly a sokféleségen van! A testünk nem szereti az egyoldalú táplálkozást, tehát arra kell figyelnünk, hogy kapjon elegendőt mindenből, ami számára fontos (fehérjék, vitaminok, szénhidrátok, élelmi rostok stb.) és miközben eszünk, zárjuk ki az elhízástól való félelmeinket!

Ha pozitívan gondolkodunk, azaz nem félünk, hanem arra koncentrálunk, amit szeretnénk, megóvhatjuk magunkat a betegségektől és így az elhízástól is!!!

Keressetek bátran:

facebook: Carmelian Spirituális Test- Lélekgyógyász
e-mail: carmelian14@gmail.com

9 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezeket a gondolatokat Kedves Carmelian. Én úgy gondolom, ami nekem jól esik az válik egészségemre, s amitől iszonyodok, azt nem eszem meg. Nem szeretem ezeket a rémíszgetéseket, hogy ez-vagy az milyen egészségtelen, mert ami itt megterem vagy kapható, akár tetszik akár nem, azt kell megennünk. Kár stresszekni magunkat, hogy ezt nem szabad, mert akkor biztosan árt. Nem mindenki tudja megfizetni a mindennapjainkben a mézet, a fűzfacukrot, a kókuszolajat. Miért nem jó a mi répacukorunk, a napraforgóolajunk? Miért nem egészséges a kenyér? Én például nagyon szeretem a kenyeret és úgy érzem kenyér, hús, zöldség- gyümölcs nélkül nem tudnék élni.
    Én nem beszéltem be magamnak az allergiát, mégis kialakult (már azt mondtam az életre van allergiám). Több mint tíz év után után valakinek néztem egy problémára gyógymódot egy mézes könyvben, és fölfedeztem, hogy a kukoricacsíra olajat eredményesen alkalmazzák allergia és asztma ellen. Kipróbáltam a 2dl-es Aloe verás olajat bekanalaztam, napi egy-két kiskanálnyit és elmúlt az allergiám kb.8-9 éve. Viszont tejen nőttem fel és egyszercsak 40 éves korom körül nem vált egészségemre a tej és azóta sem bírom, pedig szerettem és nem gondoltam volna, hogy valaha is nálkülöznöm kell, ez miből adódik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Én köszönöm, hogy olvasol minket :)

      Nagyon ügyesen csináltad, csinálod... pontosan így kell, ahogy írtad is... Minden esetben figyelembe kell venni a test jelzéseit, ami jól esik, és ezáltal pozitív gondolatokkal is visszük be, nem okozhat gondot. Ellenben, ha valamilyen élelmiszertől tartunk vagy nem esik jól, akkor adódhatnak a szervezetben problémák. Ezért sem szabad félelemmel telve táplálkoznunk.

      Azt érzem, hogy amiatt alakult ki nálad ez a probléma a tejfogyasztással, mert azok az enzimek, amelyek felelősek azért hogy lebontsák, már nem termelődnek olyan mértékben a szervezetedben, ahogy korábban, ezért nem esik olyan jól.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. Kedves Carmelián, köszönöm a válasz. Még egy dolog eszembe jutott amint újraolvastam. Állítólag szülés után kaptam egy reumás lázat. Lábon hordtam ki de azóta mindenem fáj, no nem annyira, hogy lenyomoodnék, csak időnként elegem volt már a fájdalmakból és megpróbáltam szakorvos által felírt fájdalomcsillapítót bevenni. Minden gyógyszernek a mellékhatása jön ki. Már nem is próbálkozom. Talán nem fogadom el a betegséget, a lelkem tiltakozik ellene és azért van? Köszönöm a meghallgatást és a választ. Szeretettel.

      Törlés
    3. Sajnos egy negatív karma váltja ki a problémát. Kérlek írj privátban és megbeszéljük. :)
      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  2. Tisztelt Cikk író!
    Látja ez a legnagyobb veszély az interneten és a médiákban, hogy hozzá nem értő emberek próbálják tanítani a még laikusabbakat, hogy mit hogyan kellene tenni - enni. "Együnk meg mindent, ami jólesik, mert azt, ha pozitív gondolkodással esszük meg, csak is használhat" - kb ezt hámoztam ki az egészből. Az a baj, hogy ez egy emeletes butaság. A ciánnak Isteni finom mandula íze van, mégis megöl 2 perc alatt, ha megesszük. A tejtermékekkel ugyanez a helyzet, itt az egyik kommentelő azt írta: "már nem válik az egészségemre a tej, 40 év felett" - megnyugtatok mindenkit, a tehéntejtermékek SOHA nem váltak az egészségére senkinek sem! Ugyanis a benne lévő génparancs ez: "kis bociból nagy marhát kell csinálni!"...ez pedig teljesen összezavarja az ember idegrendszerét és immunrendszerét! Ezért a sok laktózintolerancia, és az ehhez kötődő allergiák! Ha mindenáron tejet akarunk inni, a kecsketej a legjobb választás, de azzal is óvatosan kell bánni. Inkább a magtejek! Továbbá: aki tetemeket, dögöket (erőszakból származó húsokat) fogyaszt rendszeresen, szinte teljesen kizárt, hogy egészséges maradhasson hosszútávon. Hiába a pozitív gondolat, hogy :"ez milyen jó nekem" - nem fog hatni, mivel sok-sok más negatív információt is bevisz vele az, aki ilyeneket eszik. Jómagam, 17 éve nem vettem a számhoz erőszakból származó ételeket, és néhány éve ezt is a vércsoportomnak megfelelően csinálom. Akiket pedig sikerült rávennünk, hogy ugyanezt tegye, - érdekes - rendre meggyógyultak. (apám az ország első számú doktorált táplálkozástudományi tanácsadója) és eredményei fantasztikusak, mert nem hinni kell, hanem mérni!!! A vérképekből mi kétséget kizáróan megállapítjuk, hogy kire milyen hatással vannak azok a dolgok, amiket eszik! Ez pedig nem hit kérdése, hanem a mérések eredményeinek kielemzése!! Ha az úgy lenne, ahogy a cikk írója mondja, akkor nem lenne ebben az országban ennyi rákos beteg! ....de mégis van. Az okok, pedig a cikkben felsoroltaknál, jóval összetettebbek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Attila!

      Javaslom, hogy még egy párszor olvasd el figyelmesebben a bejegyzést, mert nem arról szól, amit leírtál. Természetesen teljesen tisztában vagyok vele, hogy az egészséges táplálkozás ettől jóval összetettebb, ez csak egy kis szelete, de mivel ezzel, amit leírtam sokan nincsenek tisztában, és az a feladatom, hogy mindent átadjak, amit kapok a lelkemtől vagy akár a Mindenség Tudástárából, ezért erre felhívtam a figyelmet. A gondolkodás hatalmáról van itt szó, ami még akkor is fontos, mikor táplálkozunk, mert nem mindegy milyen impulzusokat adunk le a testnek.... és még egy fontos dolog, minden egyes fizikai test teljesen egyedi, az hogy neked működik a vércsoport diéta, örülök, de sajnos ez nem mindenkinél van így, tapasztalom.

      Sosem szabad ítélkezni mások felett, még ha azzal nem is értesz egyet, nem tudhatod, hogy a másik milyen tudással rendelkezik, miket élt meg, mekkora tapasztalata van, nyilván nem hiába írom le ezeket!

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  3. Kedves Carmelian, én úgy gondolom ha valami jól esik nemárthat, persze mértékkel, a gyermekeim mind alergiásak voltak tejcukor pollen , én meg őszinte leszek trehány anya és ha megkívánták a tejet adtam bár csak keveset és kirándultunk a gyógyszereket viszont ritkán adtam be nekik csak ha nagyon muszáj volt és 10 éves koruk körül minden allergiás elmúlt náluk, és boldogok .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marietta!

      Való igaz, hogy a testünk mindent jelez, de a "jól eső érzéssel" vigyázni kell, mert jól eshet egy nagy adag sütemény is egy cukorbetegnek, még sem tesz jót vele a szervezetének.
      Amiről írsz, ezek már karmikus dolgok, amiket a gyermekeid, szerencsére még gyermekkorukban le is tudtak. :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  4. Kedves Carmelian ! Én arra szeretnék választ kapni ,hogy a húsfogyasztás ,az alkohol,kávé mennyire elfogadott az egészséges táplálkozás területén.Szeretettel : Zoltán

    VálaszTörlés