2013. április 12., péntek

Miért jó szeretetteljesnek lenni?

Sokan kérdezitek tőlünk a következőket: "de hogyan legyek szeretetteljes, amikor ennyi baj ér?!" ; "ismersz olyan embert, aki mindig mindenkivel szeretetteljes a mai világban?!"Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódnak meg bennetek, ezért úgy éreztem erről még mindenképpen írnunk kell.

Sokan tudjátok már, hogy létezésünk célja az, hogy a folyamatos inkarnációink során megismerjük önvalónk és a Lelkünk eljusson arra a szintre, amikor már "egybeolvadhat" a Teremtővel. Erre a szintre akkor jutunk el, ha megemeljük rezgésszámunk, és levetjük karmáink, ehhez viszont az kell, hogy a szeretetnek megfelelő gondolatokat és cselekedeteket hajtsunk végre életeink során. Minden, ami a szeretettel ellentétes, lassítja ezt a fejlődést!  

Ha szeretetteljesen gondolkodsz és viselkedsz két nagyon jó dolgot teszel máris: egyrészt nem veszel fel karmát (vagy úgy is mondhatnám, hogy karmikus büntetést, mert nincs miért), másrészt pozitívan hatsz magadra és a környezetedben élő emberekre egyaránt. Ez utóbbi nem csak fizikailag, vagy hangulatilag történik, hanem energetikailag is. Azaz, amikor pozitív gondolatokat bocsájtasz ki magadból, ezek pozitív energiacsomagként elindulnak útjukra és a környezetedben élők  úgymond felveszik őket, mint egy "radar", ami bennük is pozitív folyamatokat indítanak el. Ugyanakkor a saját magad rezgésszámát is megemeled, ami lecsökkenti vagy megszünteti annak az esélyét, hogy kellemetlen események céltáblájává válj.  

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy itt a fizikai világban, ahol rengeteg negatív hatás ér minket, ezt a pozitív életszemléletet nagyon nehéz tartani, de pontosan ez az a pont, ahol az ember "elbukik". Ugyanis, ha a fentieket tudatosítanánk, akkor rájöhetnénk, hogy minden bennünk dől el! Csak azért nehéz tartani, mert mi nehéznek tartjuk! Ezt láttuk felcseperedve, ezt szoktuk meg, és azt gondoljuk ez a normális, pedig nem!! Ha egy ember képes a pozitív változásra akkor az láncreakciót indít el a környezetében és így kiterjedve a világon mindenhol!  

"Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel" mondás nem hiába létezik és hatalmas igazság van benne! Csak mi emberek azt gondoljuk ilyenkor, ha "támadás" ér minket, hogy "hogy jön ő ahhoz, hogy engem megszóljon vagy bántson"-büszkeség; "na majd én megmutatom neki, hogy kivel kezdett ki"- hiúság, ilyen és ehhez hasonló reakciókkal fogadjuk őket. Ezeknek vajon mi értelme?! Nem szabad hagyni, hogy egy-egy ilyen "támadás" esetén átvegyük a minket ostorozó személy gonoszságát, hiszen azzal lecsökkenne rezgésszámunk. Másodsorban pedig ugyanolyanná válnánk, mint ő, hiszen felvettük azt a "kesztyűt" amit ő dobott felénk. Ezt a "kesztyűt" hagyjuk nyugodtan figyelmen kívül, a bennünk lévő szeretet erejével a minket ért ingereket semmisítsük meg továbbra is magasan tartva rezgésszámunkat.  

Természetesen, az egónknak nagyon fontos, hogy éreztesse minket nem taposhat el senki, de a Lelkünk közben szégyenkezik... Ő, aki a legtisztább lényünk, már tudja... tudja, hogy ezzel a viselkedéssel máris karmikus tanításban lesz részünk nem sokára, és akkor szenvedni fogunk... persze akkor majd nem értjük miért, akkor majd sajnáltatjuk magunkat, hogy velünk mennyi baj történik...

Nos ezért, és az ehhez hasonló megélések (nyilván ettől sokkal súlyosabb példákat is hozhattam volna, de a cél az volt, hogy lássátok, már egy ilyen kis negatív megnyilvánulással is bajt okozhatunk magunknak) elkerülése végett érdemes szeretetteljesen élni és nem bántani! Mindannyian EGYEK vagyunk! Ebből kifolyólag tudd, ha másnak ártasz, magadnak is ártasz!  

Egy-egy kedves szóval sokkal többre megyünk, mint az ostorozó szavakkal... csak próbáljuk ki és tartsunk ki emellett! 

szeretettel:
Carmelian 

Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
Facebook: Carmelian Spirituális Segítő
cedamusmelin@gmail.com
Facebook: Melin Cedamus



2 megjegyzés:

  1. Igy igaz. Sokaig negativan eltem de a zene es a tanc pozitivva tett. Sokat mosolygok, kedves vagyok es segitokesz barkivel. Igy nagyon jol erzem magam. Megfiatalottam lelkileg es szellemileg is.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos mind az amit leírtak! Én már gyakorlom, fejlődök! Nagyon jó érzés és felemeli a lelkem! Erre van szükségünk hogy szeressük egymást és segítsünk egymásnak, hogy gondolkodjunk pozitívan és tegyük le a negatív energiákat!!!!Igen, a zene a tánc a mosoly a kedves szó, a bizalom, a hit megszépíti mások és a saját életünket is!!Szeressük, tiszteljük egymást!!!

    VálaszTörlés