2013. március 22., péntek

Egészségről 3. - Az okok

Ha betegségek kialakulásáról van szó, akkor három fajta kiváltó okról beszélhetünk. A három ok:
- a karma
- az óvatlanság
- a negatív életszemlélet


Karmikus betegségekről beszélünk akkor, amikor egy akár a jelen, akár a múltbeli életben elkövetett egy vagy akár folytonosan megvalósított cselekedet vagy akár gondolatmenet miatt alakul ki testünkben a betegség, vagy épp már velünk együtt ott van a születésünk pillanatában.

Az óvatlanságot nagyon finoman fogalmaztam meg, ebbe a körbe tartoznak azok a betegségek, amik azért alakulnak ki, mert nem vigyázunk eléggé a testünkre. Ez lehet akár felelőtlenség (mínusz fokokban nem tanácsos egy pólóban szaladgálni), akár szükséges tápanyagok bevitelének hiánya, melyek a testünk működéséhez elengedhetetlenek, legvégül pedig a túlzott önpusztító szerek használata, ital, kábítószer, cigaretta.

A negatív életszemlélet is további két részre osztható, az első maga az az állandó pesszimizmus ami életünket övezi. Amikor saját magunk szinte életuntként élünk, nem leljük örömünket semmiben, amikor minden embert ellenségnek látunk, mindenkit hibásnak tartunk rajtunk kívül. A másik rész pedig a félelem, az a félelem, amit nap, mint nap belénk sulykolnak a különböző médiákon keresztül. Az a félelem, ami tulajdonképpen a betegség ellen irányul, de épp a félelem az oka annak, hogy pont azt a betegséget kapjuk el, amitől félünk. Ez lehetséges akár járvány, akár allergia, de akár daganatos betegség  formájában is.

Nem véletlenül hangsúlyozom, hogy a múltad fel kell tárni. Nem véletlenül hangsúlyozom, hogy az élet szép, csak tudni kell szeretni. Nem véletlenül hangsúlyozom, hogy a félelem a legnagyobb ellenséged.


Itt mindig megtalálsz:

carmelian14@gmail.com

Facebook:

Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász



2 megjegyzés:

  1. Múltad: regressziós hipnózisba nem tudod hozni magadat, hogy megéld ok-okozati létezésed alapjait egyedül.
    Betegséget azért kapjuk hogy feleszméljünk érzéketlenségünkből.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lélek!

    Rövid megfogalmazás.. de tökéletes! :)

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés