2015. június 13., szombat

Az erőt adó gondolkodás

Amikor elsőre felkérést kaptam arra, hogy életmóddal, egészséges táplálkozással kapcsolatosan írjak egy cikket Szaffina Fűszerkonyhája blogjába, rögtön azt éreztem, hogy ez a terület, maga az egészség sokkal inkább Carmelian feladatai közé tartozik. Viszont a helyes életmód, a tökéletes gondolkodás ugyanúgy szorosan közel áll hozzám is, sőt azonosul is feladataimmal, az általam képviselt értékekkel, így szívesen vállaltam el a feladatot, hiszen számomra mindig öröm, ha erről írhatok, ha bárkinek is segítséget adhatok.
  
Sokan tették már fel a kérdést számomra, hogy miért nem mindegy, hogyan használjuk elménket, hiszen az nem nyilvánul meg sehol, nem látja senki. Amire a válaszom az volt, hogy ahogyan forog az agyunk, általában úgyis cselekszünk, de ezen túlmenően a gondolatoknak ettől még sokkal mélyebb és erősebb értékekkel bíró jelentése is van. Ezek nagyon nagyban befolyásolják, sőt meg is határozzák életünket, annak bármelyik területét, többek között a párkapcsolatét is.

Ahogy a fizikában is tanulhattuk, minden mozdulat energiát vált ki, a cselekvéseinknek mind-mind megvan a saját energiája, ami ugyanígy létezik a gondolataink esetében is, még akkor is, ha ez jelenleg nem mérhető. A gondolatokat pedig érzetekkel tápláljuk, amelyek töltéseket adnak számukra, annak függvényében, hogy azok milyen értékeket képviselnek, azonosak-e a szeretet rezgéseivel vagy pedig ellentétesek vele. Ezek a rezgések pedig szépen csendben teszik a dolgukat, áthatják a testünk, kihatnak környezetünkre, de befolyásolnak még ezen túl is nagyon sok mindent.

Ahogy mondtam, ami az elmét hatja át, általában az mozgatja a cselekedet is. Példaként említem, ha egy zsúfolt és túlfeszített nap után (mint általában) hazatérünk, már eleve kimerültebbek vagyunk, tudatunkat még sokszor a munkával járó stressz járja át. Természetesen az otthonunkban éppen vacsorát készítő feleség – aki ugyanúgy végezte napközben is a feladatait, foglalkozott a gyerekekkel, takarított, mosott – alig várja hazaérkezésünk, de a belőlünk kisugárzó energiák őt is áthatják. Misem természetesebb, hogy párunk pont ilyenkor fog még egy újabb problémát felvetni vagy próbál rá megoldást találni. Bármennyire is szeretjük, a korábban minket áthatott feszültség negatív energiái teszik a dolgukat, megmérgezik szavainkat, cselekedeteinket és az övét is. Éppen ezért sajnos semmi nem ment meg minket egy veszekedéstől, pedig senki nem ezt akarná (meg kell jegyeznem azt, ha a feleség jól gondolkozik, ami által pozitív energiákat irányít felénk, vagyis egyszóval, ha ő erős, akkor képessé válik a szeretetének energiáival megnyugtatni bennünket, de sajnos nem ez a megszokott dolog.

Ez csak egyetlen példa arra, hogy mit okoz a helytelen gondolkodás, mit okoz az, ha ezt negatív érzetekkel töltjük meg. Képessé válunk barátainkkal nézeteltérésbe keveredni, képesek vagyunk szüleinkkel, testvéreinkkel, de még számunkra idegen személyekkel is olyan elmérgesedett helyzetet teremteni, amit soha nem is kívántunk volna. Miért? Azért, mert rosszul gondolkozunk! Mindig a problémát látjuk magunk előtt, nem pedig a megoldott helyzetet, a probléma által keltett érzeteket használjuk, nem pedig a hitünket, a szeretetünket ahhoz, hogy az az érzet hasson át minket, ami a megoldás esetén is átjárna. Ezzel pedig csupán rombolunk, mert az általunk kiváltott negatív energia erre kényszerít minket. Mindez a gyengeséget mutatja bennünk! Képesek vagyunk sokáig jól működő kapcsolatainkat egy egész életre haragos viszonnyá változtatni.

Nem a rombolásban, nem a pusztításban, nem az addig felépítettek porrázúzásában van az igazi erő, és nem is a feszültségben és az indulatokban, erre bárki képes, ez mind a gyengeség jele. Építeni, életet adni, sikeressé tenni a kapcsolatokat, az a valami! Az igazi erő a szeretetben, a szeretetteljes gondolkodásban van, ha ezt céltudatosan tesszük, akkor mondhatjuk el magunkról, hogy erősek vagyunk. Ha azt látnánk magunk előtt, amit elérni szeretnénk, és éreznénk eközben azt a szeretetet, azt a boldogságot, amit célunk megvalósulásakor éreznénk, akkor igenis építeni tudnánk. Nem véletlenül, hiszen amikor tudatunkat pozitív érzetek járják át, így ugyanilyen energiák vesznek körbe minket, ugyanilyenek áramolnak ki belőlünk és hatják át környezetünket is.

Amikor ez járja át tudatunk, akkor így is cselekszünk, hazatérve kedvesek vagyunk párunkkal, jól el fogunk vele beszélgetni, és az egész este kellemesen fog eltelni. Persze nemcsak a párkapcsolatunkban érhetünk el sikereket a helyes gondolkodással, hanem bármely más területen, munkahelyünkön, a sport terén, de anyagi területünkön is.

Nem kell hozzá semmi más, csak erősnek lenni, legyőzni tudatunkban a negatívumokat, szeretettel tölteni meg azt, pozitívan látni, és csak hagyni, hogy ezek az apró, de igen erős gondolati energiák hagy végezzék dolgukat. Tudom, hogy eleinte még nehezebben megy, előfordulnak visszaesések, de ha odafigyelünk magunkra, akkor előbb-utóbb mindezt megszokjuk, ez az erő lépésről-lépésre részünkké válik, és onnantól kezdve csak sikerre számíthatunk bármely életterületünkön is. Persze ettől sokkal mélyebben is a dolgok fenekére lehet nézni, sokkal mélyebben megismerhetjük a szeretet igaz jelentését is, hogy teljesen tökéletesen is tudjuk használni energiáit gondolatainkon keresztül, de ha már önmagában csak ennyit teszünk, ha képesek vagyunk erőssé válni, akkor már megszépítjük, boldogabbá, sikeresebbé tesszük saját és szeretteink életét is.



Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


A cikk szaffinafuszerkonyhaja
blogoldalon jelent meg legelőször.


Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus






8 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes hasznos Szaffinakonyhaja írás!!!Kedves Cedamus nagyon szeretettel gondolók rád kedves Carmelian & Cedamus nagyon szeretlek azért is mert 2015,09,05,amikor írtam hamarosan válászt kaptam töletek:szeretettel Márta m.toth.987@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes hasznos Szaffinakonyhaja írás!!!Kedves Cedamus nagyon szeretettel gondolók rád kedves Carmelian & Cedamus nagyon szeretlek azért is mert 2015,09,05,amikor írtam hamarosan válászt kaptam töletek:szeretettel Márta m.toth.987@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Márta!! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Szerintem nem lehet mindig csak pozitívan gondolkodni.
    Ez egy poláris világ. Lehet, hogy valakinek egy szó, ami másnak pozitív, az az ő tudatalattijában negatív töltetű érzelmi energiával párosul és, ha például ezt a szót ismételgeti, akkor sokkal nagyobb kárt okoz, mintha nem erre gondolna vagy ismételné. Éreznünk kell, hogy mire rezonálunk, mert a jellemvonásainkat, hogy mi a rossz vagy jó bennünk azt mi döntjük el, mi adunk neki polaritást, éppen ezért nem hiszek a pozitív gondolkodásban mindenáron.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tamás!

      Igen, értem mire célzol, a következő hozzászólás válaszában ki is fejtettem nagyon röviden mindezt! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. 😊 pontosan ezért fejti ki Cedamus,hogy a vágyad és rezgésed eggyé válik😉...az fog teljesülni és boldoggá tenni és szeretettelivé válni😊....mert vágyni egy dologra😉 és addig manifesztálni míg érezni is fogod a vágyott dolgot😍....nnna de ez csak akkor fog menni,ha több időt töltűnk magunkkal😉 és kevesebbet a dühvel!😊...bár a düh is benne van a folyamatban,csak ne ragadjunk bele!😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez pontosan így igaz kedves Lélek, köszönjük szépen!! :) A szeretettel teljes gondolkozás, megnyilvánulás mindig előrevisz, akár hiszünk benne, akár nem, és itt most teljesen mindegy, hogy milyen a másik rezgése, gondolkodása.. a fejlődés szempontjából ez az az út, amely bárkit előrevisz! :) Még azokat is, akik lélekfejlődésük legalacsonyabb fokát járják most! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  5. Kedves Melin Cadamus
    A negatív érzésről szeretnélek kérdezni , mivel van segítő csoportom a facebookon és rászoruló családokon probálunk segíteni . Viszont vannak olyan személyek akik a csoportban lévő adományozóinkat hazugsággal probálják lehúzni adomány kapás céljával , ezeket az embereket a facebookon csalóknak hivják ! Mivel vissza élnek más jóságával és szeretetével . az lenne a kérdésem hogy én mint a csoport alapítója felelőséggel tartozom azok iránt akik a csoport tagjainak szeretettel adományoznak és van mikor ezek a "" csalók "" lebuknak és nekem lekell tiltanom a csoportból Őket ne verjék át a rendes jóindulatu embereket ! Szerinted amit érzek azok iránt hogy ha megtörtént az átverése az adományozonál és jogtalanul csomagot kap vagy még idejében észre vesszük és ugy tiljuk ki a csoportból ..azt amit érzek azt a karma vissza fordithatja ellenem ? mit tegyek hogy ne érezzek igy irántuk , hisz átakarták verni a jószándéku embereket és azzal nem törödve hogy vannak akik elől elvették azt a lehetőséget hogy kapjon amit szeretne vagy épp szüksége van rá ? és pont ezek az emberk fenyegetőznek és átkozodnak és mindent elkövetnek hogy negatív gondolatokat ébresszenek bennem :( Hálásan köszönöm előre is a válaszodat :) Békés estét kivánok szeretettel : Csillag M. Gyöngyi
    csillag.maria.gyongyi@gmail.com

    VálaszTörlés