2015. május 9., szombat

A tükrök, mint átjárók


A tükör valójában nem más, mint egy olyan tárgy, amely a fényvisszaverődés hatására visszaadja a vele szemben helyezkedő környezetet. Őket már az ősrégi időkben is használták, igaz még nem a mai formában, ezek a kezdetleges tükrök valójában fényesre megmunkált (akár domborúra is alakított) fémlapok voltak.

A tükrökkel kapcsolatosan egy hatalmas butaság terjedt el, amely sokakban a félelmek megszületését is magával hozta. Mielőtt ezeket a félelmeket eloszlatnám, egy pár dolgot tisztába kell tenni, hogy minden sokkal érthetőbb legyen.
A tükörmágia valóban létezik, ez viszont minden esetben negatív energiákat hordoz magában, így nyugodtan nevezhetjük fekete mágiának. Persze vannak kivételek, de ezeket hétköznapi nyelvben sokan nem is mágiának hívják, pedig a gondolatok teremtő erején alapszanak. Ilyenek, azok a tevékenységek, amelyek önmegvalósításra, önelfogadásra mutatnak, és a bennünk rejlő szeretet erejével történnek. Csak egyetlen példával, amikor reggel belenézel a tükörbe és azt mondod, hogy "ma is egy szép napra ébredtem", vagy olyannak látod magad a tükörben (önelfogadás), mint amilyennek kell, "milyen szép vagyok"! Ez utóbbiakat leszámítva viszont a tükörmágia mindig negatív energiákat hordoz magában, leginkább az okkultizmus negatív erőivel valósítják meg céljukat ezen mágiák használói.

Amiből valójában, "a tükör, mint átjáró" fogalma elterjedt, az az, hogy az ősi időkben egy hasonlatos mágiával átjárót nyitottak a tükrök segítségével egy másik síkra (dimenzióba), ahonnan ezen másik lényei átjárhattak. A mi szempontunkból, ami most érdemes az az, hogy ebből terjedt el szóbeszéd útján, hogy a tükrök átjárók. Valójában viszont átjárót bárhol lehet nyitni, nem szükséges hozzá tükör, de okkult tanok használhatják rá. Viszont az, hogy minden tükör - vagy bármely tükör - átjáró, butaság lenne kijelenteni. 

Ide sorolandóak a további babonák, hogy le kell takarni, hogy hálószobában nem szabad tartani. Sokan éppen így is cselekednek, mert félnek, de emellett mégis tartanak olyan tárgyakat ott, amelyek tükröződnek. Így például tévét, amelyről szintén szóltak mesék, de mindenkit megnyugtatok, sem a tükörből, sem a tévéből nem fog előjönni senki. Az emberi elme találékonysága, a történetek ilyen mód történő elterjesztése elég gyakori. Ráadásul sokszor még a saját logikájukat is hozzáteszik az emberek.. és sajnos így torzulnak el a valós tanítások is.

Abban az esetben, amikor fekete mágia útján valaki tükröt használ átjárónak, akkor pedig teljesen mindegy, hogy hol van a tükör, a pincébe zárva, a padláson, a hálóban, le van-e takarva vagy nincs, ha élni tud az okkult tanok erejével, akkor a mágia sikeres lehet. De biztosak lehetünk benne, hogy nem e sorok olvasóit fogják ilyen módon meglátogatni a szellemek vagy akár más lények. Az pedig, hogy a szellemek az élők energiáiból táplálkoznának, hogy éjjel alvás közben még erősebben szívnák el az energiákat, megint csak elferdített valóságtartalmú hiedelmek. Ismétlem, a valóságot, az igazságtartalmat az emberi találékonyság, a saját logika nagyon sokszor elferdíti, sőt sokszor még a valósággal ellentétes tanok is keletkeznek ezáltal. Az alacsonyabb rezgésű lények energiái valóban hatnak az élőkre, ezért lehet fáradékonyság, kialvatlanság, de ez korántsem az, amit egyes tanok konkrétan energialeszívásnak vagy energiával való táplálkozásnak vélnek, mert ezek teljesen megtévesztő fogalmak. 

A legfontosabb viszont, amiért ezt a bejegyzést elkészítettem az az, hogy a tükrökkel kapcsolatos félelmeket mindenkiben eloszlassam, de természetesen ettől függetlenül mindenki saját maga dönti el, hogy mihez kezd a megkapott tudással. Viszont nem szabad elfeledkezni arról, hogy az azonos irányú félelmek révén előbb-utóbb elementál jön létre, melynek energiája érzékelhetően vissza fog hatni, ellentétben a hiedelmek nem létező, bármely tükörből kilépő lényeivel.



Szeretettel:
Cedamus


elérhetőség:
cedamusmelin@
gmail.com
facebook:
Melin Cedamus

A könyvet immáron csak a második kiadás formájában fogod megtalálni!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése