2015. április 11., szombat

A lélekfejlettség egyik ismérve

Egyre és egyre több bizonyíték és különböző emberek valós beszámolói látnak arról napvilágot, hogy más civilizációk is léteznek. Ha a világegyetem végtelen, már pedig az, akkor fizikailag is lehetetlen lenne, hogy ne így legyen. Most mégsem azokról a civilizációkról kívánok szólni, akik úgyszintén, mint mi emberek itt a fizikai valóságban élnek, hanem olyan lelkekről, akik már túlhaladtak az emberiség jelenlegi lélekfejlettségi fokán.

Aki egy kicsit is jártas a spirituális világban, az tudja, hogy a miénktől fejlettebbnek mondható, magasabb dimenziók is léteznek. Ezt majd mindannyian fejlődésünk során meg fogjuk tapasztalni. Érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy a lélekfejlődés folyamatával a spirituális tudatosság is fejlődik, hiszen ilyenkor mind önmagunkkal, mind másokkal szemben már egyre és egyre jobban az „egyek vagyunk” elvéhez közelítünk. A jóval magasabb lélekfejlettség pedig ezt az elvet, ezt a tudatosságot teljes egészében átveszi.

Milyen lényekre is célzok most? Olyanokra, akik figyelnek ránk, akik segítenek bennünket, akik csupán tanításukkal próbálnak minket előrébb juttatni anélkül, hogy az akarati döntéseinkbe beleszólnának, ezáltal a szabad akarat törvényét, magát a döntést meghagyják nekünk. Beszélhetünk most akár az angyalokról, akár a fénylényekről, de beszélhetünk olyan lelkekről is, akiknek nem itt és nem emberi testben lenne a helyük, de mégis leszülettek közénk, hogy tudásukat átadják.

Elgondolkozott már bárki is azon, hogy miért jó ez nekik, mi az, ami miatt ez mindannyiójukat vezérli? Ez maga az „egyek vagyunk elve”, hiszen azzal, hogy másokat segítenek, mindenkinek segítenek. Egyetlen ember rezgésének emelkedése, még ha minimálisan is, de kihat mindenkiére, ugyanígy magára bolygónkra is. Érdemes tudni, hogy a segítő szándék, az az alázat, az a szeretet, amelyet másoknak átadnak, ugyanúgy visszatér hozzájuk, és azzal, ha másokat segítenek a fejlődésben, az őket is előre viszi ugyanebben, és magát az Univerzumot is.

Legyen bármilyen emberről is szó, még olyanokról is, akik a legtöbbünk számára nem szerethetőek, földi szóhasználattal gonosznak mondhatóak, de mégis szeretettel nyílnak meg feléjük, hogy tudásukkal, hogy szeretetenergiájukkal ezekben az emberekben is csökkentsék vagy megszüntethessék a bennük rejlő negatívot.

Csak mi emberek tartunk még ott, hogy nem ezzel a tudatossággal gondolkodunk, aki rossz, azt megvetjük, lenézzük, elítéljük és tudatlanul is ilyen energiákkal tápláljuk. Pedig mennyivel előrébb tartanánk már, ha mi is ugyanúgy gondolkodnánk, mint a fejlettebb lelkek. Az ember még esendő, legtöbbje nem tudja a helyes irányt, sokszor hibázik, vét a szeretet ellen, mégis elvárja, hogy a segítők melléjük álljanak és támogassák őket. Viszont az általuk megtapasztalt alázatot ennek ellenére képtelenek továbbadni mások irányába, különösen azok számára, akik súlyosabb hibákat követeknek el tőlük.

Ezt mindannyiunknak érdemes megtanulni akkor, ha előrébb szeretnénk jutni lélekfejlődésünk folyamatában, és jelenleginél tudatosabbá akarunk válni. Azaz, fejlődésünk magasabb szintjére jutásához, tudatosságunk emeléséhez ugyanúgy a szeretet és a szeretethez kapcsolható tulajdonságok vezetnek. A szeretet a kulcs mindenhez.



Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


A cikk az Élet Magazin 2014. augusztus-szeptemberi számban jelent meg először!

elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus



40 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek Cedamus .
    Több helyen is hallani , olvasni azt , hogy az emberi lelkek nem elég fejlettek . Részemről nem igazán tudok egyetérteni ezzel az elgondolással . Az emberi lélek meglátásom szerint semmivel sem fejletlenebb mint akiket itt angyaloknak , vagy fénylényeknek nevez . Az emberi lélek is , ha éppen nem emberi testben van ugyanúgy rendelkezik mindazon tudással mint azon más lények . Sőt a lelkünk jelen életünkben is rendelkezik minden tudással , csak sajnos mi a jelen tudatunk nem rendelkezik a lelkünkkel való közvetlen kapcsolattal . Fizikai testben élni más energia minőség mint test nélküli szervetlen lényként lenni . A földön már élt már több civilizáció a jelenlegi emberi formánál másabb testekben is , viszont a bennük lévő lelkek ugyanazok voltak mint akik most bennünk vannak . A fizikai életünk célja pedig nem más mint , hogy azt a tudást és képességet amivel lelkünk rendelkezik fizikai testben élve is el tudjuk érni . Fizikai életünkben hozzájussunk mindazon tudáshoz , és képességhez amivel a lelkünk rendelkezik . Vagyis fizikai testben öntudatunkra ébredjünk , mondhatjuk talán úgy is , hogy Isteni öntudatunkra ébredjünk . Lehet egy angyal vagy bármilyen fénylény nagyon nagy tudású , segítő szándékú ezt akkor sem tudja elérni , ha nem rendelkezik fizikai testtel . Tudhat adni némi tanácsot annak alapján ahogy ő látja az eseményeket , de mivel ez még nem történt meg , ebben neki sem lehet biztos tapasztalata .
    Ennek természetesen vannak kritériumai , és van a földön egy más energia minőség is amelynek célja , tevékenysége pedig arra irányul , hogy ezt az emberek ne tudják megvalósítani .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Merkurius,

      nagyon jó a meglátásod, és köszönjük hozzászólásod! :) A lélek valójában a Mindenségből született, annak részeként, mondhatni az "Isteni szikra". Így minden képességgel rendelkezik, amivel maga a Mindenség. Nem hiába tanítjuk (akár könyv formájában is) a lélekkommunikációt, és azt, hogy a tudatosságot közelítsük egyre és egyre jobban a lélek szintjéhez. Amit viszont tudni érdemes, hogy a lélek a legelső leszületése előtt keresztülhalad - egy fogalmazzunk így - egy energiahálón, ami megadja a léleknek az alapszemélyiséget, szellemiséget. Sokan ezt szentléleknek, szellemnek nevezik, és különálló lényként kezelik, holott mindez a lélek részévé válik. Majd életről életre ennek a szellemiségnek, személyiségnek, tudatosságnak kell fejlődnie a Mindenség szintjére. Ezért nevezzük lélekfejlődésnek. A lélek így fejlődése során csak lépésről lépésre kerülhet egyre és egyre feljebb ezen a spirituális úton, a sok megtapasztalás mellett, majd a karma ok-okozatán való túllépésén születhet olyan helyre, olyan testbe, amit már magasabb dimenzióknak is neveznek. Persze itt van még nagyon sok lépcsőfok, de például fénylényként nem születhet le a lélek addig, amíg ezen az úton oda nem ér. Az angyalokról azért nem beszélek, mert az ő útjuk teljesen más, róluk a második könyvemben írtam részletesebben. Visszatérve a jelenlegi létformánkra, a tudatosság alacsony szintje miatt nevezhetjük az emberiséget (általánosságban) fejletlennek a lélekfejlődés szempontjából. Az emberi testbe történő leszületés a lélek - tudattal rendelkező lényben történő - első leszületései.

      Szeretettel:
      Cedamus





      Törlés
  2. Köszönöm a választ Cedamus ..
    Az első részben amit írsz arról így nem tudtam ill. most sem így látom . Amiben nagyon különbözik meglátásom a tiédtől , meg a sok ezoterikus tanítástól , hogy én nem tartom egy fejletlen létformának a fizikai létünket . Sokan úgy állítják be a dolgot , hogy mivel ez csak a "harmadik dimenziós szint" így elég fejletlen . Van fölötte öt , hat , hét , meg sokan még kitudja meddig elszámolnak amik mind fejlettebbek nálunk . Ez az amit én másképp látok , egyáltalán nem tartom fejletlenebbnek jelen létünket , mint azt az állapotot amikor elhagyjuk testünket . A fizikai halálkor amit eddig nagyon sok emberrel megtörtént a lélek úgyis visszatér a másik dimenzióba , akkor a test nélküli állapotában vajon fejlettebbnek fog számítani . Ha igen , akkor miért jön mégis vissza ide egy másik életben ? .. Persze a tanulás , meg a karma :) . Amit itt a lélek megtanul arra egy szervetlen világban nem igazán lehet szüksége . Amit tanul azt csak itt tudja később hasznosítani , még pedig azzal , hogy a két energia minőséget , anyagi és szellemi , hogy tudja egyesíteni .. A karma mese ahogy pl. Balogh Béla is tanítja , ahogy látom Te is ezt a nyomvonalat követed egy mese abban a formában , hogy amit elkövetsz mindent meg kell tapasztalni . Olyan ez mint a szemet - szemért , fogat -fogért elv . Ha aszerint élnénk egy idő után csak vak és fogatlan ember lenne a földön. Nem beszélve arról , hogy valamikor senki sem úgy kezdte az életét . .. Az emberben az előző életeinek minősége külső formájában jelenik meg , ha negatív minőségű élete volt volt akkor az valamilyen fogyatékosságban nyilvánul l meg . Ezt a lélek tudja , és így is vállalja az életet , lehet így nem egyenlőek az esélyek (bár még ez sem biztos ) , de a cél mindenkinek ugyanaz . Ismerek olyan lelket is aki azért vállalt egy nyomorék testben életet , hogy így megtudja őrizni lelki tisztaságát , nem tudtak csábító hatással lenni rá a fizikai dolgok . ..
    A testünk , a fizikai anyag szerintem nem egy lenézendő minőség . Az anyag nem más mint a Teremtő energiája , nincsen "megfogható" legkisebb része . A legkisebb része csak tiszta energia , különbözőséget ezen energia más -más sűrűsége és rezgése adja . . Ez a Teremtő legnagyobb alkotása , ha lenézed ezt a formát valójában a Teremtőt magát nézed le .. Az , hogy mi jelenleg mégsem ezt éljük meg mennyországként elsősorban rajtunk múlik , a lehetőségek adottak rá , hogy azt teremtsünk belőle . De ez soha nem fog megtörténni addig míg másvilágokba tekintünk mint fejlettebb létformák . Mitől lenne fejlettebb ahol két lény még csak megölelni sem tudja egymást , ( nem beszélve most a többi lehetőségről) . ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Merkurius!

      A nézeteltérések sosem jelentenek problémát, az egymás tisztelete, a másik iránti alázat ettől sokkal fontosabb. Nem baj, ha ezt nem így látod. Mindig a szeretet a legfontosabb, ez a fejlődés alapja, de addig, amíg ez hiányos, amíg az éntudat az erős, addig nem beszélhetünk magas szintű fejlett lelkekről. Igen.. a szeretet! A szeretet teljes ismerete ebben a létformában nagyon minimális, a használata ebből kifolyólag (de ez látszik is) még elenyészőbb. Csak nézz szét bolygónkon, mit látsz éhínséget, háborúkat, ott ahol a fejlett lelkek nem csupán töredékszámban élnének, ilyen nem fordulhatna elő. magában a lélekfejlődésben nem szabad úgy gondolkozni, hogy ma ember, holnap fénylény ez már majdhogynem a két véglet, ezek között még nagyon sok lépcsőfok van. Olyan világok is, ahol, mint háború, éhínség, harag ismeretlen fogalmak, ezek mutatják a magasabb fejlettséget. itt már nemcsak cselekedetekről, hanem tiszta teremtő gondolatokról beszélünk, hiszen a teremtés a gondolatokon múlik, itt a Földön az emberek kilencvenkilenc százaléka mégis fordítva gondolkodik. Hol látod az eddig leírtakban a fejlettséget?! Politikusok irányítanak, háttérhatalmaknak, saját jólétüknek élve, megosztottságot hoznak, az emberek legtöbbje mégis vakon követik őket, hol itt a tudatosság?! Nagyon sok még itt a feladat, hogy ez a bolygó is magasabb szintre lépjen, de ehhez valóban szeretetre, annak mély megismerésére van szükség. Amíg ez nem lesz, addig a fejletlen lelkek továbbra is ide születnek majd, első életeikben csak az egó vezérli őket, a saját magának minél több, minél nagyobb hatalom, és semmi más nem számít, az sem, hogy ez mi áron érhető el, mások élete, éhínség, háborúk. A békéért, a szeretetért érdemes tenni, minden kiváltott energia ugyanabban a formában tér vissza, ahogy azt bárki is kiváltotta, és sokszor nem is ugyanabban az életben, ha valaki többször teszi ugyanazt, egészen addig tapasztalja, míg tudatosságával mindezt fel nem képes mérni. Addig, amíg ez az ok-okozat él, addig nincs továbblépés, a negatív karmikus energiák megakasztják a lélekfejlődést, addig amíg ez van, nincs továbblépési lehetőség sem.

      Viszont igaz, hogy a test sosem lenézendő, de ehhez hozzáteszem azok felé is jár az alázat, akik még fejletlenebbek, hiszen a mi pozitív energiánk bennük majd semmisítik meg a negatívokat. Nem a test fejletlen (bár 70-80 évnél jóval tovább lehetne élni, de ilyen alacsony rezgések mellett és tudatosság ezt nehéz kivitelezni), hanem a maga a tudatosság az, ami fejletlen, ilyen testtel is lehet magasabb dimenziókba lépni, és jóval magasabb rezgésszámmal élni! Tisztelet jár a testnek, de ugyanígy a növényi, állati létformákban élőknek is, hiszen mindannyian értünk, emberekért léteznek.

      A szeretet a kulcs, és ez a szeretet hatalmas energia, nem szükséges ahhoz ölelés (amire látszólag a fénylények valóban képtelenek), hogy ezt az energiát, ezt a nagyon erőst érzést érezzük, hogy a másikban felélesszük, mindezt csupán érzeteink küldésével, az energiákkal megtehetjük, ilyen módon viszont erre már a fénylények is képesek. Ha fejlődésről beszélünk, akkor minden esetben a szeretet vonalát követve kell gondolkozni is, mindig a szeretet a kulcs!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Üdvözlöm a "beszélgetőket" Nagyon élvezem ezt a "párbeszédet" Én úgy érzem nagyon alacsony rezgés szinten élek még,de igyekszem!!!Viszont sok mindent nem értek!!!

      "itt volt az a fizikai teremtésre képtelen megtévesztő lény aki most is . Akkor is tudott hatni az emberek tudatára ahogy most is képes rá , sőt .... Honnan, és hogy lehet egy ilyen létrejötte

      "Amíg ez nem lesz, addig a fejletlen lelkek továbbra is ide születnek majd" Miért ide,és honnan,és miért és mitől fejletlenek.Kérlek Benneteket válaszoljatok nekem erre.


      Törlés
    3. Kedves Lélek!

      Elsiklottam a hozzászólásod felett, elnézésed kérem!

      Ott, ahol csak magas rezgésű lények élnek, és éljenek bármilyen formában is, testben vagy anélkül, a "hely" rezgése is ennek megfelelő. Magas rezgésű helyre, alacsony rezgésű lények nem születhetnek, mert nem bírná el ezt testük. hasonlatosan, mint ahogy az emberi test sem lenne képes a nap közelében létezni.

      A lélekfejlődés kezdetén járó lelkek, alacsonyabb rezgésű helyekre születnek, mint például a mi bolygónk, a fejlődés így biztosított számukra, ilyen helyeken tudhatják majd le akár karmáikat is, ilyen helyeken léphetnek túl a karma ok-okozati részén.

      A lélek fejlettségét, fejletlenségén valójában nem a lelket értjük. Minden lélek a leszületése előtt áthalad egy bizonyos energián, amiből sokak által egy szellemnek nevezett lény társul hozzá, de valójában ez nem egy külön lény, hanem maga a személyiség, a szellemiség energiája, mely elválaszthatatlan a lélektől. Valójában ez a szellemiség, ez a személyiség fejlődik életről életre, ha hasonlatot keresünk, akkor vehetjük példának azt, ahogy egy kisgyermek felnő és fejlődik a tudata. Csak a fejlődés mértékét itt az alapról, szinte a nulláról kiindulva a szeretet mértéke fogja mutatni. Ahogy létezik a totális egó, a csak az én, úgy halad majd szépen folyamatosan a személyiség a végtelen szeretet irányába. Ha azt mondom, hogy gyilkosok, rablók, hatalomra éhesek, akkor ez az egó, ha azt mondom, hogy Jézus-i szeretet, akkor ez már a végtelen szeretet, és a lélek a fejlődése során ettől a kezdetleges állapottól fog eljutni az utóbbihoz, és minél közelebb lesz hozzá, annál fejlettebb is! :)

      Szeretettel:
      Cedamus


      Törlés
  3. Üdv Cedamus .

    Igen értem , hogy miről írsz , nagyjából látom a gondolat meneted .
    Én a szeretet mellett az Igazság erejét is nagyon fontosnak ,ha nem fontosabbnak tartom . A szeretet ereje , ha tényleg igaz , őszinte nem korlátozhat másokat , míg az Igazság ereje , ha vele szemben a hamis áll képes erre . .. Ezt fontosnak , a legfontosabbnak tartom azon tekintetben , hogy földi létünkben pozizv változás történhessen . Te is írsz a rossz rendszerről , háttérhatalomról . Bár nem a politikusok irányítanak , ők is csak bábuk , a valós irányító nem ember , az emberek csak az ő megtévesztett , csapdába csalt , majd hatalmába került bábuk . . A szeretet erejével nem tudod korlátozni az ilyen hatalmat mert , ha valakit azért szeretsz , hogy azzal győzd le , azért , hogy ne tudjon téged pl.kizsákmányolni , megölni akkor az már nem a valós szeretet , hanem mint egy fegyvert használod ellene , ez a szeretettel nem lehetséges , viszont az Igazság erejével igen . Az Igazság erejével lehet korlátozni , lebénítani a hamisat , akár teljesen cselekvő képtelenné tenni . Ez még fizikai formában is működik meg van a lehetőség egy hamis ember akár teljes mozgásképtelenné tételére is , ha az ártó szándékkal akar cselekedni .
    A születéssel , és a halállal a lélek fénylény mivolta nem szűnik meg , és alakul ki , hanem az mindig is meg van . Ami változik az egy fajta korlátozottság a fizikai testben , és igen ez szinte egyik pillanatról a másikra születés és halál pillanatában történik . Az életünk fő célja amiért itt vagyunk éppen az , hogy ne kelljen ehhez a test fizikai halála , hanem a lélek még a fizika test életében képes legyen az öntudatra ébredésre . Azok a rossz dolgok amiről írsz , hogy vannak a bolygónkon csak részben "köszönhetőek" az embernek , igen valóban ők valósítják meg , de nem tudatosan élve , hanem tudattalanul , irányítottan . .. A jelen tudatunk elménk közel sem azonos a lelkünkkel . A lélek fejlettsége , ereje abban mutatkozik , hogy a sok más ráhatás mellet ő mennyire képes hatni ezekre ( jelen tudatunk , elménk) .

    A földön is volt már olyan élet amikor az emberek rendelkeztek a tudatuk általi teremtő erővel , és használták is ezt , vagyis nagyobb hatalommal rendelkeztek a fizikai anyag fölött . A lelkek az emberi testekben ugyanazok voltak mint most is . Valamilyen szinten valóban lehet ezt vissza esésnek is nevezni , de szerintem nem az . Az akkori időben is itt volt az a fizikai teremtésre képtelen megtévesztő lény aki most is . Akkor is tudott hatni az emberek tudatára ahogy most is képes rá , sőt annyira tudott rájuk hatni , hogy rátudta venni őket arra , hogy tudatuk által azt teremtsék meg amit ő akar , így érve el végül , hogy egymást pusztítsák el . Ettől függetlenül nem gondolom , hogy lelkek ettől vissza fejlődtek volna , csupán szereztek egy tapasztalatot . A földön jelen civilizációnk sem fejletlenebb az akkorinál , csupán a tudati teremtő erőnk elérésének a lehetősége van jobban kódolva . Nem megszüntetve , csak jobban kódolva , hogy csak annak legyen lehetősége elérni akire már nem tud hatással lenni a megtévesztő .

    Egy kicsit még vissza olvastam . Nem tartod egy kicsit ellentmondásosnak , hogy mivel fejletlenek az emberek ezért ide még csak a fejletlen lelkek születnek le ? Akkor ilyen alapon mégis mitől lehetne várni a pozitív változást . Amúgy az én meglátásom szerint ez nem úgy működik , hogy lelkek majd egyenként "kifejlődnek" innen . Nincs köztük akkor különbség ahogy Te gondolod . Hanem a változás egyszerre fog történni minden itt élő számára , mégpedig azáltal , hogy megszűnik annak a hatalma aki tudatlanságban tartja az embereket .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Merkurius!

      Ezért is tartom fontosnak, hogy a szeretetet még és még mélyebben ismerje meg mindenki! A szeretetnek nem célja, hogy legyőzzön bárkit is, a "harc" nem azt jelenti, hogy mi győzedelmeskedjünk, hanem azt, hogy segíthessük a másik lélekfejlődését. A mi szeretetünk, a szeretet energiái segítenek, hogy enyhítsék vagy akár meg is semmisíthessék a másikban lévő negatívot. "Nem az a cél, hogy elpusztítsuk a rosszat, hanem az, hogy jóvá formáljuk át. Nem az a cél, hogy akiben rossz lakozik, azt bebörtönözzük vagy kiközösítsük, hanem az, hogy ami a rosszat hajtotta benne megforduljon, és ugyanilyen erővel hajtsa a benne lakozó jót."

      Valóban vannak háttérhatalmak, de ők csak azokra képesek hatni, akik még fejletlenebbek. Amire gondolsz, hogy ellentmondás.. ez a földi lét egy hosszabb szakasza a lélekfejlődésnek, így természetes, hogy vannak fejlettebb és bizony nagyon kevésbé fejlett lelkek is, és születnek le segítő lelkek is. Sokan viszont már utolsó életüket töltik ebben a létformában, ők már továbblépés előtt állnak. Csak tégy egy összehasonlítást példaként a buddhista szerzetesek és a gyilkoló vallási fanatikusok között, hatalmas a különbség. Az egyikre nem hathat semmi, míg utóbbi esetében, ha nem hatna semmi is ugyanilyen lenne, mert még a tudatát az én, csak az én hatja át. Valóban nagyon sokat jelentene, ha megszűnne a háttérhatalom irányítása, de mindez csak bizonyos tudatosság rendelkezők esetén jelentene további előrelépést, pontosabban előrelépési lehetőséget, de bizonyos lelkeknek már nem, bizonyosaknak pedig még nem.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Cedamus ... Ahogy látom mi nem ugyanazt látjuk az emberi élet céljának . Amit én látok létünk tényleges céljának az az ember Isteni öntudatra ébredése az élő fizikai testünkben . Amit Te látsz az emberi élet céljának az valami más lehet , én nem tudtam megállapítani , hogy mi lehet az ..

      Idézlek :" A szeretetnek nem célja, hogy legyőzzön bárkit is" .. Igen ezt írtam én is , de nem csak nem célja , hanem lehetősége sincs rá . ...
      "" a szeretet energiái segítenek, hogy enyhítsék vagy akár meg is semmisíthessék a másikban lévő negatívot. "" Most akkor a megsemmisítés az szerinted nem jelenti valaki legyőzését ? Vagy esetleg a negatív nem valaki ? Szerintem a megsemmisítés valakinek éppen a lehető legnagyobb legyőzését jelenti , és bizony , ha nem is fizikai megnyilvánult lény , de az a negatív is valaki . ..

      Az élet az emberiség az Egyből származik . Minden ember az Ő egy kis része . Az lehet egy dolog , hogy minden emberre nincs olyan hatással a háttérhatalom . Viszont van egy az embereket összekapcsoló közös tudatmező amelyben az emberek érzései , egyéb információi bekerülnek . Amíg ebbe kerül olyan olyan információ is , hogy pl. szenvedés , vagy egyéb hasonló dolgok , addig ebben a csoportba tartozó más , jobb életet élő ember sem tud felhőtlenül boldog lenni , még ha nem is közvetlenül ő tapasztalja meg a rosszat a másikon keresztül akkor is érez belőle bizonyos hatást .

      Ami a buddhista szerzeteset illeti szerintem bizony rájuk is hat valami ( valaki) , imádkoznak valakihez , más hatalmát , irányítását fogadják el maguk fölött. . Ők sem önmaguk ,pedig a cél , hogy az emberek önmaga legyen . Buddha egyetlen igaz tanítása amit sajnos még a Buddhista szerzetesek sem követnek . : Mindannyian potenciális Istenek vagytok amíg egy más hatalmat nem fogadtok el magatok fölött ..... Ez a hatalom , más irányítás jöhet akár rossz helyről pl. a gyílkoló fanatikus , bár gondolom még ő is úgy érzi saját maga , hogy a jót szolgálja . Vagy jöhet akár látszólag jó helyről , akár Isten vagy valami angyal által mondottnak az embert aki elfogadja mindenképpen megfosztja lehetséges szabadságától , mivel mást fogad el maga fölötti hatalomnak .. Mivel Isten bennünk van és a földön jelenleg is rajtunk keresztül tud a legtudatosabban megnyilvánulni , így az ilyen iránytítás tulajdonképpen Isten fölötti hatalomnak is számítana . Csak hogy az aki ilyen irányítás alatt jelen civilizációnkban már nem képes használni az Isten teremtő erőt , tudata általi teremtés lehetőségét . Vagy ezt nevezhetjük a szakrális erőnek is .

      Törlés
    3. Kedves Merkurius!

      Nagyon érdekes ez a beszélgetés, amit folytattok. :)
      Azt nem nagyon értem, hogy az szerinted miért baj, ha meg akarjuk szüntetni magunkban vagy akár másokban a negatív dolgokat?
      Az ember Isteni öntudatra ébredéséhez is gondolom, hogy szükség van erre, hogy minél kevesebb legyen bennünk a negatív.
      Még egy olyan embert sem láttam boldognak, aki teli volt negatív érzésekkel, tulajdonságokkal. Ha segítünk másoknak a negatív érzésektől, tulajdonságoktól megszabadulni, akkor abban segítünk, hogy boldogabb legyen, szóval nem érzem, hogy bárki legyőzéséről lenne szó.

      Törlés
    4. Üdvözöllek Névtelen .
      A kérdésedre válaszolva nem tartom bajnak , ha valaki megakarja szüntetni a negatív dolgokat . A lényege annak amit írtam , persze ez eléggé saját meglátás , hogy ezt a szeretettel , szeretet erejével nem lehet megtenni . A valaki , valami megszüntetésére irányuló tevékenységnek nem lehet a szeretet az alapja .

      Törlés
    5. Akkor szerinted hogyan lehet? :)
      Szerintem a saját magunkban lévő negatívnak a megszüntetése lehetséges a szeretet által. Minél több szeretet van bennünk, annál kevesebb negatív tulajdonság lesz bennünk és annál kevesebb rossz dolgot fogunk elkövetni mások ellen.

      Törlés
    6. Kedves Merkurius!

      Ahogy a kedves "Névtelen" Lélek is írja, mindent lehet! A szeretettel bármit el lehet érni, csak meg kell ismerni a szeretet teljes mélységében, amíg ez nem történik meg, addig nem is lehet megérteni azt, hogy miképp. Minél mélyebben ismerjük meg, minél mélyebben használjuk, annál mélyebben fogjuk megérteni a Mindenség összefüggéseit is, annál közelebb kerülünk önvalónkhoz, lelkünkhöz, a Mindenséghez (Istenhez). Addig amíg ez nem történik meg, csak vaktában tapogatózunk, elméleteket teremtünk, vetünk el, más tanításokat követünk, alakítunk át stb., holott a szeretet tesz képessé arra bárkit, hogy a Mindenség Tudástárába (sokak által Akasha-krónika) betekintést adjon.

      A mások olyan irányú legyőzése, amiről írsz, arra mutat rá, hogy ki a jobb, ki az okosabb, ki az erősebb stb., ez mind az egó, és amíg ezt erősítjük, addig a szeretet is gyenge marad, valójában az utat zárjuk el a fejlődés elől.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    7. "" Akkor szerinted hogyan lehet? :)""
      Az Igazsággal , az Igazság erejével lehet . Igazság ereje = Isten ereje . Hazugság "ereje" = sátán "ereje" már amennyire ez erőt jelent .

      A valós , igazi szeretet , és annak ereje teljesen más mint amit az emberek hétköznapilag szeretetnek neveznek . A valós szeretethez szükség van egy állandóan fenn tartható belső mosolyra , amit az ember a homlokán a két szeme között , fölött határozottan , félre érthetetlenül érez . Lehet nyitott (tágra nyílt) szemmel mosolyogni . Lehet ugyanígy nyitott szemmel a napba nézve mosolyogni . .. Ez más oldalról közelítve jelenti az Igazsággal való szembe nézést is . .. Te szereted magad annyira , hogy ezzel megtudod szüntetni az ellened irányuló negativ dolgokat ? Mit szeretsz , a tested , fizikai valód ? ..
      Tudom jön a válasz , hogy Te elsősorban nem magad szereted . Amiben biztos vagyok , aki magát nem szereti mást sem fog tudni igazán szeretni . Ez nem egoizmus , ez tény , tudom mondani lehet , de az ember nem képes mást jobban szeretni mint saját magát .

      Törlés
    8. Nem vitatom, hogy az Igazsággal lehet, csak ez nekem elég elvont, nem nagyon tudom értelmezni.
      Mi az az Igazság?
      A szeretet, mégha nem is tudok még jól szeretni (meg legtöbb ember nem tud), attól még van valami elképzelésem róla, mi az a szeretet és azzal el lehet indulni.
      De tényleg nem tudom, mi az az Igazság. Már sok spirituális Mester írását tanulmányoztam, és bár alapvetően ugyanarról beszél mindenki, de mégis vannak kisebb-nagyobb különbségek, most akkor mi az Igazság?
      Ha az embert elönti a Szeretet érzése, akkor nem magát és nem is másokat szeret, meg nem is a testet, meg nem is a fizikai valót, hanem egyszerűen csak elárasztja az embert a Szeretet érzése.
      Szóval ennek valahogy szívből kell jönnie, elméből nem lehet erőltetni. (Szerintem.)

      Törlés
    9. Sok mindent elmond aránylag olyan hétköznapian , hogy az emberek észre sem veszik a lényeget . Az egész előadás jó , de különösen ajánlom az 1 óra 10 perc utáni részt . .. https://www.youtube.com/watch?v=vcnH0agKJ3Y

      Törlés
    10. Még nem hallgattam teljesen végig....., de nagyon érdekes ez az előadás, nagyon tetszett. :)
      Az Igazság tekintetében nem feltétlen lettem okosabb. :)
      Amit összességében kigondoltam igy magamban (szóval nem biztos, hogy igy van, csak jelenleg igy gondolom), szóval szerintem az Igazság és a Szeretet az Istennek 2 aspektusa, de lényegében ugyanazt, vagyis Istent képviselik.
      Említi az előadó Jézust, mint az Út , az Igazság és az Élet. Na igen, de azért a Szeretet tekintetében is említhető Jézus neve, Ő is Szeretetre tanította az embereket, a szeretetteljes viselkedést hirdette, stb.
      Gandhit is említi az Igazság tekintetében, de róla ugyanez mondható el.
      Szóval szerintem az Igazság és a Szeretet valahogy együtt járnak, akiben az egyik megvan, abban a másik is. Nem lehet ezeket annyira élesen különválasztani.

      Én szeretem kipróbálni a dolgokat a gyakorlatban, mielőtt véleményt alkotok valamiről. Szóval ezt is kipróbáltam.
      Én alapvetően félek a kutyáktól. Nemrég elmentem sétálni egy olyan helyre, ahol sok kutya is van, mert oda viszik őket sétáltatni. Én épp akkor azt gyakoroltam, hogy igyekeztem mindenre és mindenkire szeretetteljesen gondolni, igy viselkedni. És azt vettem észre, hogy amikor szeretettel voltam egy kutya irányában, akkor nem volt bennem félelem.
      Ez számomra bizonyítékként szolgált, hogy a szeretet képes felülirni (legyőzni) a bennem lévő negatív érzéseket.

      Törlés
    11. Kedves Cedamus.
      Hogy Lehet karmája azoknak a lelkeknek akik itt a földön kezdik meg első életüket?
      Csillagjáró

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Nagyon élvezetes párbeszéd alakult ki, a teremtésről, a fény anyaggá sűrűsödéséig, ok-okozatiságig.
    Én ott akadtam meg, hogy meg akarjuk szüntetni a negatív dolgokat, tulajdonságokat... (másokét?!?!?).

    Én úgy látom, mintha lenne egy függőleges tengely, ezen le-fel csúszkálhat a tudatosságunk. Legalsóbb szintje jelenleg az emberi.
    Minden történéshez való viszonyulásunk attól függ, a tudatosságunk abban a pillanatban hol van ezen a csúszkán.

    Az ember törekszik a jó fele (lehet nem tudja miként kell, és mi neki a jó, de igyekszik).
    Ha én az emberi tudatomat használom, úgy mondom, megszüntetni a negatív tulajdonságokat.
    Ha feljebb megyek a tudati csuszkán, azt mondom: Ha valami ellen cselekszem, még jobban kötöm magam hozzá. Nézzem meg inkább a gyökerét, értsem meg, hogy miként hoztam magamban ezt létre, és a megértéssel el tudom engedni.
    Még feljebbről nézve nincs pozitív és negatív, csak tapasztalás és történés.
    A világom az én viszonyaim tükröződése. Az életben nem a történések a meghatározóak, hanem az arra való reagálásunk. A reagálásnak a megválasztása által tudunk feljebb emelkedni a megszokott önmagunktól.

    És addig le-fel csúszkálunk többször is. És ez rendben van.

    Aztán elhagyjuk ennek az igényét. Ahogy ráébredünk önnön erőnkre, hogy mindent megváltoztathatok a viszonyulásom által, nem akarunk teremteni. De addig tudatosan, vagy tudattalanul teremtünk tapasztalásokat, ismerünk önmagunkra, teszünk meg újabb és újabb ciklusokat, míg kiébredünk az elválasztottság érzéséből. Mert, ha kifele figyelünk, elválasztunk.

    És lehet azt mondani, hogy a szeretet mindenre a megoldás.
    De nincs szeretet önismeret nélkül. Próbálj meg egy rákbeteg, vagy pánikbeteg embert meggyőzni, hogy a szeretet mindenre megoldást hoz. Egy olyan embert, aki a pillanataiban a bizonytalanságban él, aki túlél, akit a gondolatai, érzelmei határoznak meg. Nem fog menni. Nem fogja tudni a szeretetet megnyitni magában, mert a félelmei határozzák meg. Vele meg kell értetni, hogy ezt ő teremtette, hogy ezért ő a felelős, és hogy ezt meg is tudja változtatni.
    Vajon, a tudata el tudja-e fogadni ezt? Vagy annyira az áldozatiság programja tartja rabul, hogy nem tudunk neki segíteni. Vajon kell-e?!?!?!?!

    És jönnek a kérdések:
    Miért akarunk segíteni?
    Miért gondoljuk, hogy baj van a világgal?
    Miért hisszük, hogy nekünk fel kell emelni a bolygót, és a társadalmat?
    Miért vállalunk ezért felelősséget?

    MERT MI NEM VAGYUNK BÉKÉBEN MAGUNKKAL.
    Minden akarásunk, cselekvésünk mögött van egy tudatos vagy tudattalan szándék.
    Mi az? Ezt visszafejtve juthatunk el önmagunkhoz.

    Utána észre fogjuk venni, hogy minden rendben van. Hogy mindenki a saját élettervét éli meg, és hogy a saját ráeszmélése fogja kiemelni a tudatlanságból.

    És nagyon rendben van az is, hogy vagyunk több százan, több száz véleménnyel az életről, a fejlettségről, a teremtésről, a tudatról.... Mindannyiunk ébred ki a saját káprázatából. Mindannyiunkat meghatároz a múlt. Szűrőkön keresztül látunk, melyeket a gondolataink, érzéseink keltenek életre.
    Arra is rá kell idővel döbbennünk, hogy nem a gondolataink, nem az érzéseink vagyunk.

    Áldott napot:)!



    VálaszTörlés
  5. Kedves Krisztina!

    Nagyon tetszik, amiket írtál. :)
    Sokmindennel egyetértek. :)
    Azt nem teljesen értem, hogy az miért baj, ha segíteni akarunk másoknak?
    Ha megnézed minden foglalkozás, kivétel nélkül minden foglalkozás, munkakör arról szól, hogy így vagy úgy, de segítesz másoknak, illetve szolgálsz másokat. Sokaknak ez lehet, hogy nem tudatosul, de ha a mélyére nézel, akkor az jön ki, hogy végül segítettél valaki másnak, vagy szolgáltál valaki mást. A társadalom igy van összerakva, hogy segítjük, szolgáljuk egymást. :)
    És a lelki dolgokban (lélekfejlődés területén) is szükségünk van segítségre, nem hiszem, hogy egyedül nagyon sokra mennénk. Aki éppen bajban van, annak jól jön a segítség. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      Nincs gond a segítséggel, sőt, valóban szükségünk van rá:).
      A mögöttes szándék az, amit jó, ha megvizsgálunk.

      Pl. teszem azt, odamegyek egy nénihez, hogy viszem a nehéz szatyrát.
      Miért teszem?
      Tiszta szívből? - Ez nagyon oké. Kapcsolódunk, törődünk egymással.
      Vagy:
      Szükségem van pár jó szóra, és ezzel vívom ki?
      Ezzel érem el azt, hogy a lelkemben jó érzés legyen?
      Tehát valójában nekem van szükségem segítségre.... ?
      Miért van szükségem más jó szavára?
      Önértékemben csökkent valami?
      Nem tartanak engem értékesnek? Vagy én magamat?

      Vagyis HIÁNYPÓTLÁSBÓL cselekszem a jót?
      Mert ez akkor csapda: kívül keresem a belső hiányból fakadt űrre a megoldást.

      És, ha észreveszem, hogy utóbbi a motivációm, akkor megállhatok, felismerhetem, hogy ez és ez a problémám. Ez a legfontosabb, mert akkor tudatosítottam. Nem ítélkezve, megengedtem, hogy a tudatalattiból felszínre érkezzen. Utána már tudok vele mit kezdeni.
      Mit tehetek magamért? Milyen esetben történik ez?
      Hogy lehetek kedvesebb magamhoz?
      Elővehetek egy papírt, és összeírhatom, mit találok magamban értékesnek, és ha legközelebb jön az elbizonytalanító (ego) program, akkor nem kell beleállni, hanem csak figyelni az érzést, tudván, hogy mind értékesek vagyunk, csak hagyjuk kifutni az érzést (mert mint a kuktában, ezek vissza vannak fojtva, mert fájnak), és nem azonosulni vele. Nem adni neki több energiát... Ez csak egy program, aminek egyre kevesebb a hatása rám.

      Szóval ilyesmikre gondoltam, amikor azt a kérdést teszem fel: NA jó-jó, de mi a belső szándék? A legbelső?

      És igen, segítjük egymást minden pillanatban. Minden másodpercben visszatükrözzük a társunkat, barátunkat, bárkit. A világom miattam olyan, amilyen. Ahogy én változom, tisztulok, úgy tisztul meg a kint is.
      És akkor a kollektív tudatról még nem is beszéltünk. Írjuk át az egészet, és így segítve az emberiséget magát.

      Áldott napot :)!





      Törlés
  6. Oké, oké, értem, csak kicsit erősnek éreztem ezt a mondatot:

    "MERT MI NEM VAGYUNK BÉKÉBEN MAGUNKKAL"

    Minden spirituális Mester, megvilágosodott ember is ezeket teszi, amiket felsoroltál, és nem hiszem, hogy Ők nem lennének békében Önmagukkal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen,

      Fenti kiemelt mondat az én tapasztalataimon alapuló gondolat.. talán igazság is. Nem biztos, hogy a tieddel összefér:).

      Folyamatos változásban vagyunk, ez is változni fog egyszer:).

      Áldott napot kívánok! :)

      Törlés
    2. A tapasztalatok.... igen.....
      Én mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy próbálja ki azokat a dolgokat, amiket akár itt a blogon, akár a könyveiben Cedamus javasol. És utána mindenki eldöntheti, hogy számára ebből mi igaz.
      Én eddig amiket kipróbáltam, csak pozitiv tapasztalatokról tudok beszámolni, de tényleg mindenkinek magának kell megtapasztalnia, hogy neki mi a jó. :)

      Törlés
  7. Kedves Névtelen,

    Azt gondolom (de tévedhetek), a megvilágosodott ember, vagy mester már emberi szándékoktól (ego)mentes. Ha azt az üzenetet kapja, hogy tartson előadást, megteszi. Feladva az emberi ÉN akaratát. Vagyis tiszta csatornájává vált az isteninek. Nem azért megy el, mert a biztonsága, a megélhetése múlik rajta, nem keres önigazolást maga számára.. mert az a maga már mögötte van...

    Mi átlagemberek ezt még nem mondhatjuk el magunkról.

    Nem a cselekedetet kérdőjelezem meg, hanem a szándékot.
    És persze nem minden esetben, hanem amikor erős disszonanciát érzek, gondolok.
    Ezt az ember érzi belül. Kérdés, akar-e, mer-e vele foglalkozni:).
    Ha az ember ezeket a kényszeres hajtóerőket feldolgozza, szerintem akkor válik szándékmentessé, vagyis azt mondja:
    "Istenem, a te akaratod legyen meg, ne az enyém."










    VálaszTörlés
  8. Sajnos az oldal nem adott válasz lehetőséget , erre válaszolok . " Névtelen2015. július 26. 5:51 " ..
    Igen , az Igazság és a szeretet valóban "kéz a kézben " kell járjon . Szerintem is egy a forrása . Viszont , ha ennek egy az eredete , eredhet vajon ugyanezen egyből a gyűlölet és a hazugság is ?
    Az Igazság alapja abból fakad , hogy valaki mindig őszinte , nem hazudik . Tudom sok hazugság van a világban amit az emberek jóhiszeműen , mert elhitték tovább adják , így egy másik oldala , hogy aminek valóságáról nem győződtél meg azt nem kell tovább adni . Gandhi példájával arra utalt Attila , hogy az őszinte ember szavai , ha tényleg őszinte egy idő után egyenlőek lesznek Isten szavával és meg fognak valósulni a fizikai világunkban ,mint Isten akarata , mivel Ő rajtunk keresztül , rajtunk keresztül is az Igazság ereje által tud megnyilvánulni a fizikai világunkban .

    A szeretet megközelítéséből nézve , vajon szereted Te a hazugságot is ??
    Sajnos akár tetszik akár nem jelen fizikai létünk lehetőséget ad a hazugságra . Egyik oldala a dolognak , hogy Te szereted azt az embert aki hazudik , mert úgy különben szeretni való , de nem szereted a hazugságot . Egyébként ami a jelen életünket tönkre tette annak alapja a hazugság . .. Az Igazság a Teremtő ereje , a hazugság a sátáné . Vajon lehet mindkettőt szeretni ? . Szerintem nem . Ez nem olyan mint amit az ezósok mesélnek a duális világról , hogy van fekete , meg van fehér , van hegy meg van völgy . Ez a kiegyenlített világ , hegy ,völgy " jing - jang" ez a teremtés , ebben valóban kiegyenlítik egymást a dolgok . De a hazugság a sátán "nem teremtése" csak ebbe történő bele avatkozása a hazugság által már egy más kategória , nem ebbe tartozik , csak igyekszik bele avatkozni . Vele szemben tapasztalatom szerint azt Igazság ereje hatékonyabb mint a szeretet . Őt szeretni azért , hogy megszüntesd a hatalmát nem lehet , egyrészt akkor a hazugságot kellene meg szeretned , másrészt amit írtam már az elején , azért szeretni valakit , hogy ártani próbálj neki nem igazi szeretet , tehát úgysem működhet . .. Viszont az Igazság ereje , ha szemben állsz a hazuggal képes megsemmisíteni őt , persze nem kell ehhez gyűlölet meg harag , elég az őszinte Igazság , ha hazudott vétett a Teremtés törvényének , vállalnia kell a következményeit . Egyébként sajnos , sokkal jobban ismerik ők ( már a kis irányító réteg ) az élet törvényeit mint az emberek .

    VálaszTörlés
  9. Ezzel még ha akarnék, se tudnék vitatkozni. :)
    Igazad van! :)
    Ennek ellenére úgy gondoom, hogy nem baj, sőt jó és nagyra értékelendő és becsülendő, hogy Cedamus a szeretetteljességre ösztönzi az embereket, és a jó irányba terelgeti az embereket, ne csak a rossz irányba legyenek terelve...
    A mai világban ez nagyon fontos és jó szerintem, nagy szükség van rá. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lelkek!

      A hazugság esetében igen.. ugyanúgy szeretettel érdemes viseltetnünk! Mindig az jusson ilyenkor eszünkbe, hogy a hazugságot az alacsony tudatosság váltja ki (ez valójában rámutathat a lélekfejlettség alacsony fokára is), lehet akár ez hatalomvágy, pénzszerzés (lásd politikusok), de lehet ugyanígy ezekből vagy másból származó félelem oka is. Azzal viszont, ha haraggal vagy hazugsággal nyilvánulnánk meg ugyanerre, akkor ugyanolyanná válnánk. Ahhoz, hogy segítsünk.. hogy segítsük tudatosságuk emelésén, segítsük fejlődésüket.. haraggal nem.. csakis szeretettel lehet!! Elfogadom a hazugságát, még akkor is, ha tudom, hogy az, és továbbra is szeretettel viseltetek irányába, még akkor is, ha azt kell mondanom, hogy hazugság sokszor még mélyebb útvesztőbe visz. Vajon hogyan viszonyulnánk egy kisgyermekhez, aki eltöri szülei értékesebb vázáját, majd hazugsággal próbálná menteni magát (a macska volt az..) ?? Haraggal, fenyegetéssel, veréssel kellene talán lennünk vagy szeretettel??!! Ti is tudjátok mi a leghelyesebb, és éppen ezért nem szabad elfeledni, ahogy kicsiben úgy nagyban is.. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  10. Nagy érdeklődéssel olvastam hozzászólásaitokat.Az az érzetem támadt, hogy egy picikét mindenki másképpen érzékeli magát a szeretet szónak lényegét. Miközben mindannyian egyről beszéltek. Mit gondoltok, ha a szeretet szót behelyettesítjük a megértem őt szóval és hiszek benne, hogy idővel - több ismeret anyag után, másképp fog reagálni- gondolat sorral elemzem tovább a kérdést, nem lenne egy kicsit érthetőbb, hogy hogyan is lehetséges szeretni a még egy kicsit fénytelenebb embert is? Hiszen a megértem őt érzet is szeretet. Sok szeretettel: Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit!

      Igen, az elfogadás, a megértés a szeretet részét képezi! A szeretet valójában nem a körülmények, nem mások függvénye, hanem saját magunké, amekkora bennünk a szeretet, úgy állunk a másikhoz, mások felé, és még akkor is, ha a másik - szavaiddal élve - fénytelenebb! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  11. Véleményem szerint erről könnyű beszélni. Más az amikor élem. Más az amikor elmondja valaki vagy valakik ezeket a dolgokat, vagy más az amikor példamutatás útján bennem születnek meg ezek a dolgok, nem csak gondolati, hanem érzelmi és meggyőződés szinten is. Tehát meg lehet mondani, hogy mi a "jó" (aminek a megítélésére kevésnek tartom magam), de meglehet látni példamutatás útján is. Amikor magamtól nyílik ki a szemem és nem erőszakolom meg az agyam. Számomra ez lényeges különbség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nagyon jól látod, hiszen ezt mindig embere is válogatja. Természetesen azért vagyunk, hogy segítsünk, hogy megmutassuk, így is, szeretetteljesen is lehet élni, lehet viszonyulni bárki felé! Ahogy fentebb is fogalmaztunk, a szeretet sosem a másik, mások függvénye, nem is a körülményeké, hanem a mi saját képességünk. Ami most még képtelenségnek tűnik valaki számára, de törekszik megvalósítására, az el is fogja érni azt! Mindig abból kell kiindulni, hogy ismerünk ilyen embereket, látunk ilyen embereket, és ha nekik sikerült, akkor ez bárkinek sikerülhet! A saját felismerés, a saját megélés pedig, ahogy te is nagyon jól megfogalmaztad, mindig előrevisz!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  12. Nagyon eggyet értek veletek mindabban amit megosztottatok velünk. De arról még nem esett szó hogy a mi vilàgunkat a dualitàs mozgatja hajtja előre. Ez az energia kettős természeténél fogva egyfajta törvény az életünkben amihez alkalmazkodnunk kell ha tetszik ha nem. Aki ezt figyelmen kivül hagyja az az életével jàtszik. Köszönöm hogy hozzà szólhattam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Lélek! :)

      Igen, a dualitás a mi világunkban, a bolygónkon még erősen jelen van, ez így igaz!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  13. Sziasztok. Én màr úgy születtem hogy minden embertàrsamat szeretem és tisztelem. Mindig arra törekszem hogy segíthessek mert igazi boldogsàg ha azt tapasztalom hogy a szeretetem erejével valami jó jöhetett létre. Úgyhogy szerintem a szeretetnek van igazàn vilàgmegvàltó ereje.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Ennek nagyon örülünk, és ez így is a legjobb, bár mindenki ilyen lenne , mint Te, de ennek is el fog jönni az ideje!! :)

      Való igaz, a szeretet a legnagyobb erős! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  14. Számomra Jézus a Kulcs - Az Ő Élete tanítása és minden amit elhozott nekünk ! Hozzá kapcsolódva Őt minél jobban megismerve találkozhatunk a valóságos Igaz Szeretettel - Jézus mindenben Példát adott nekünk ! Ő az Út az Igazság és az Élet ! Én Vele Benne és Érte Élek !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Így igaz, mindenkinek arra kell törekedni, hogy olyan szeretetteljessé váljon, mint ő! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  15. Nem tudom, aktuális e még a beszélgetés de azért leírom amit gondolok. Tegyünk egy próbát! Picit felejtsétek el a szavakat,elmeleteket,és csak a képzeleteteket használjátok! :) Képzeljetek el egy a4-es papírlapot. Egyben van, jól működik,minden a helyén van " benne". Valaki szanaszét tépi és szetdobalja a darabjait. Mit szeretne a papirlap? Újra a régi lenni,egységben,hibátlanul. Most képzeld el hogy a papirlap isten a minden, az egész világ,egyetemes energia, ki hogy nevezi. Mi vagyunk a papìrfecnik,ennek a darabjai,más és mégis egy,isten is vagyunk,és isten is mi, és mindenki mással egyek is vagyunk de külön úton és különbözők vissza akarunk jutni az egységbe,magunkhoz,Istenbe. Mindenkinek megvan a helye és ha megtalálta nincs többé vágy kérdés kétely. És ha megérted hogy egy papirlap fecnije vagy, onnantól kezdve nincs gyűlölet,mások bántasa,stb... Mert magadat miért bántanàd? És ezért is van mindenkinek külön útja mert más kis fecnik vagyunk máshol a helyünk. Mindenkinek a saját helyet kell megtalálni és az csak saját úttal lehet. Egymás felé pedig mi vonzana a darabokat? Hát nem a szeretet? Mi más? ...szerintem 🙏😅

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Köszönjük szépen, ez valóban egy nagyon kedves játék, bízunk benne, hogy minél többen fognak legalább gondolatban eljátszani vele!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés