2014. szeptember 11., csütörtök

A mantra - üres szavak semmit sem érnek

Ki ne ismerné a mantrázás legegyszerűbb formáját, magát a szavak vagy kifejezések által saját tulajdonságaink, képességeink vagy életkörülményeink javítására irányuló programozást.

Természetesen több formája létezik, hiszen ahogy egyes nézetek több ágra szakadtak az idők során, úgy ez a különböző irányokba formálódás a mantránál is fennáll. Mi most maradjunk az általunk legegyszerűbb és legismertebb változatnál, amikor valamit a szavak vagy kifejezések ismételgetésével be akarunk programozni magunknak.

Amiért mindezzel most foglalkozunk, az az, hogy több hiba lehetőség is létezik, amire figyelnünk kell, illetőleg előfordul, hogy semmilyen eredményt vagy csak minimális eredményt tudunk elérni vele. Mindezt nem azért, mert más okok hátráltatnának, hanem azért, mert ezt a programozást lehet rosszul, lehet jól és lehet tökéletesen is végezni.

A mantra célja valaminek a megteremtése saját magunk számára. Ez lehet akár egészség, akár spirituális fejlődés, akár anyagi lehetőség, ki mit szeretne, amit azzal érhetünk el, hogy a már említett kifejezéseket folyamatosan ismételgetjük önmagunkban. Így például: gazdag vagyok, egészséges vagyok, erős vagyok, szeretetteljes vagyok stb.

A legelemibb hiba az, amikor olyan kifejezésekkel próbálunk jót beprogramozni, ami ellentétes hatást vált ki, mint például a nem vagyok beteg, nem fáj, vége a szegénységnek stb. kifejezéseket használjuk, hiszen ezekkel pontosan ezeket a még meglévő negatív dolgokat fogjuk megerősíteni vagy megteremteni. Ezt, akik már jártasabbak a területen, nagyon jól kell, hogy tudják.

A másik problémát az adja, amikor bár helyes kifejezéseket használunk, de csak monoton módon, minden érzet, minden gondolat nélkül ismételgetjük, sőt sokszor gondolatunk teljesen máshol jár. Ilyenkor semmilyen töltetet nem adunk a mantrázásnak, sőt, ha érzeteink közben negatívak, akkor az ellenkező hatást is kiválthatjuk vele.

Ebből következik, hogy a legerősebb mantrák, mikor egy tiszta tudatállapotban, mintegy meditációként végezzük el a programozást, és nagyon erős szeretetérzetekkel megtöltve, látva magunk előtt a megteremteni kívánt dolgot, hajtjuk végre a gyakorlatot. Nem lesz ennyire hatékony, de természetesen jó és sikeres lesz úgyis, ha meditáció nélkül, csak gondolatainkkal rákoncentrálva, érzeteinkkel megtáplálva használjuk a mantrát, bármelyik időpontban.

Végére pedig egy nagyon érdekes dolgot hagytam. Vannak egyszerűbb dolgok, aminek a jelentése is egyszerű, de vannak olyanok, amelyeknél ez a jelentés eltérő. Mindez úgy jelenik meg, ahogy bizonyos szavak a tudatban értelmet nyernek. Az „erős vagyok” kifejezés lehet fizikai erő, de lehet úgynevezett lelki erő is, a mantrázásnál azt fogjuk ezzel programozni, amire gondolataink kiterjednek, ahogy ez tudatunkban megjelenik, éppen ezért az „erős vagyok” kifejezést használhatjuk kompletten is.

Ugyanígy fog ez történni abban az esetben is, amikor az „egészséges vagyok” kifejezést használjuk, hiszen programozhatjuk vele testünket általánosságban, de célirányosan is egy-egy betegség megszüntetésére. Ha éppen célzottan azért tesszük, hogy hátfájásunk elmúljon, és tudatunkban csak ez jelenik meg, akkor a mantra kizárólag erre fog irányulni. Azaz, ha ezt, bizonyos problémák enyhítésére, gyógyítására célzottan végezzük, akkor a programozás csak arra az egy területre fog hatni. Éppen ezért megelőzésre, az egészségünk megőrzésére mindenképpen általánosságban kell, hogy megjelenjen az egészség jelentése tudatunkban, amely már az egész testre fog így irányulni. Ismétlem, ha a betegség miatt félelem, kétely, hitetlenség jár át minket a programozás közben és nem a szeretet érzete, akkor a betegség erősödni és nem enyhülni fog.

A legérdekesebb mégis az, amikor olyan tulajdonsággal próbáljuk meg felruházni magunkat, aminek jelentésével nem vagyunk tisztában, amikor egy-egy tulajdonság más és más személynél mást tükrözhet vissza. Egy olyan ember esetén, akinél a szeretet azt jelenti, hogy szeretem a családom, a barátaim, az ismerősöket, azok, akik jók hozzám, de mindenki mással nem törődöm, csak nekem és az én körömnek jó legyen, annál a szeretetteljesség fogalma csak eddig terjed ki. Ebben az esetben az ilyen ember, aki a szeretetteljességet próbálja beprogramozni magának, az valójában csak ezen a körön belül tudja ezt megtenni, de ezen a körön kívül ugyanolyan viszonyt fog ápolni, mint eddig is, azokkal, akik azon kívülre esnek, vagyis így nem lesz valójában szeretetteljes. Viszont, ha tisztában van a Jézusi szeretettel, akkor már efelé fog közelíteni a mantra segítségével.


Valóban szeretetteljessé csak akkor válhatunk, ha a szeretet jelentését mélységében is megismerjük. Mantrázhatunk rá, de a mantra is csak azt adja meg számunkra, ami az adott fogalomról tudatunkban van. Mindez azt jelenti, ha valamiben tökéletessé akarunk válni, akkor annak a valaminek érdemes a teljes jelentését megismerni. Így ha szeretetteljessé, akkor ismerjük meg magának a szeretetnek a jelentését valós mélységében! Emellett pedig figyeljünk oda gondolatainkra, érzeteinkre, miközben a gyakorlatot végezzük, mivel az üres szavak önmagukban semmi nem érnek!


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Gyógyító
Melin Cedamus





17 megjegyzés:

  1. Kedves Cedamus,

    ki tud nekunk igazán jó mantrát adni? Mit kell látnia, tudnia hozzá?

    Koszonom a választ!

    D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Amikor a mantrázás ezen formájánál maradunk, és maradhatunk nyugodtan, mert segítőleg fog hatni, a legfontosabb mindig az, hogy töltsük meg érzetekkel a megformált szavakat, megformált gondolatokat, és nagyon sok hittel.. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. Köszönöm írásod, az érzelmek nélküli, monotonan elmormolt mantrák semmit sem érnek, hiába mondom egész nap az om mani padre mantrát, ha a gondolat egész máshol jár, vagy ha egyénit használok de nem helyesen rakom össze, hiszen ha a háború ellen tüntetnek, pont azt vonzzák, vagy ha egészséget kérünk érezzük azt mind egyek vagyunk-és ha ő nem beteg, akkor én sem :)-nekem az Arám nyelven íródott mantrák nagyon hatásosak, de ezekre mindenkinek egyénileg kell ráéreznie .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Valóban.. nagyon jól látod! Mindig azt kell erősíteni, amit elérni akarsz (erre részletesen is kitértem a Szeretlek c. könyvben), amit elérni akarunk! :) Bármilyen mantra is legyen, mind hatásos lesz, ha helyes érzeteket párosítunk hozzá! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Kedves Cedamus az unokám nevében írok, mert aggódok érte. Most kezdte a kozépiskolát és eléggé ideges belole vagy a szobatársakból-e nem tudjuk de feszult nagyon. Kérlek szépen ha lehet válaszolj nekem. Koszonom szépen. Patrik a fiú neve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nem érzékelem semmilyen negatív lény jelenlétét, teljesen megnyugodhatsz ettől, és nincsenek szellemek sem. Úgy érzékelem, hogy maga környezetváltás, az iskola, az ismeretségi kör az, ami egyre ingerlékenyebbé teszi. Nem tudta még megszokni az új kialakult helyzetet. Nyugodtan keress csak meg üzenet formájában is! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Nagyon szépen koszonom.

      Törlés
  4. Kedves Carmelian. A fiamról van szó akit Gábornak hívnak elég zárkózott velunk szulokkel szemben. Amit észlelek nála az az hogy szeretne barátnot de valahogy csalódik bennuk. Nem akar beszélni róluk de én ezt így érzem. Nagyon szépen megkérlek nézd meg ot és írd meg a te látásod eredményét. Kérek számára energiát. Nagyon szépen koszonom a segítségedet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Azt érzem a fiaddal kapcsolatban, hogy karmikus okoknál fogva éli meg mindezt, vagyis van egy előző életben elindított negatív karmája ami kihat jelen életében a párkapcsolati életterületére. Érdemes lenne feltárni ezt a karmát. Nyugodtan keress meg minket ezzel kapcsolatban privát üzenetben.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Carmelian eloszor is nagyon boldog új évet kívánok nektek. Szeretnék kérdezni a férjemmel kapcsolatban. Nekem nagyon úgy tunik, hogy meg van kotozve valakivel vagy valamivel, és az utobbi idoben az egészségi állapota is furcsa. Tobbet nem mondhatok nehogy csak foltételezések legyenek. Koszonom a válaszotokat. Szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Kérlek, ezzel kapcsolatban írj privát üzenetet a cedamusmelin@gmail.com e-mail címre. Cedamus fogja tudni megnézni számodra hogy pontosan mi történik a férjeddel.

      Szeretetteljes, boldog új évet Neked is! :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  7. Kedves Carmelian,en a Down szindrómas,4 éves unokamnak kérek segítséget,Az ő egészségéért imádkozom,mantrazom,stb.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Carmelian,en a Down szindrómas,4 éves unokamnak kérek segítséget,Az ő egészségéért imádkozom,mantrazom,stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anna!

      Nagyon szívesen küldök energiákat, de nyugodtan megkereshetsz privát üzenetben, fel lehet tárni a betegség okát. szeretettel: Carmelian

      Törlés
  9. Kedves Carmelian! Támogató energiádat kérem ahhoz, hogy egy négy éve tartó, szép, de nehéz kapcsolatom a elnyerje a vágyott beteljesülést!

    VálaszTörlés