2014. március 18., kedd

A problémád forrása - Segítségnyújtás ára

Sokan úgy gondolják, hogy a spirituális vagy akár ezoterikus világban dolgozó segítőknek nem szabad pénzt kérni a segítségnyújtásért, hiszen egyrészt Jézus sem kért a maga idején, másrészt ezt a képességet, amivel ezek az emberek meg vannak "áldva" nem szabad ilyen módon használni.

Tudnotok kell, hogy ha egy valódi segítő ( és hangsúlyozom valódi segítőkre gondolok, hisz azt mindannyian tudjuk, hogy sajnos nagyon sok kókler van ebben a "szakmában") ráébred képességeire, és minden zsigerében érzi, hogy neki az életfeladata egyértelműen az emberiség valamilyen módon történő segítése, akkor fel fogja tenni az életét ennek a feladatnak az ellátására.

Az ilyen jellegű segítségnyújtás, történjen az bármilyen formában is, teljes embert kíván. Nem lehet egyéb világi munka mellett végezni, mert a segítőnek egyrészt kevés ideje marad magára a  segítségadásra, nem lehet őt bármikor elérni, ha baj van... másrészt nem is fog tudni úgy koncentrálni erre a feladatra, ahogy az elvárható lenne. Ezért nem szabad megvetni ezeket az embereket, akik adományt kérnek a munkájukért, hiszen más bevételi forrásuk nincs. Nem véletlenül használtam az adomány szót, mert ahogy a nevében is benne van, nem súlyos pénzekről van szó (akár több százezer forintról), ahogy azt egyes hamis segítők elkérik és épp ezért sokak ezt feltételezik minden segítőről.

Olyan világban élünk, ahol a pénz a a megélhetés alapja. Ha enni szeretnénk, bemegyünk egy boltba vagy egy étterembe, ahol pénzt adunk azért, hogy ehessünk. Ha kenyeret veszünk a péktől, neki is fizetségként pénzt adunk, ami számunkra teljesen természetes, pedig az ő munkája is egyfajta segítség. Sem tőlük, sem senki mástól nem várhatjuk el, hogy ingyen dolgozzanak.

A materiális világban dolgozó emberek rengeteget, több évet tanulnak/tanultak azért, hogy később a szakmájukban el tudjanak helyezkedni, és ezáltal segíthessék az embereket, amivel biztosíthatják saját illetve családjuk megélhetését. A segítőknél sem működik ez másképp, csak ők nem az iskolapadban szedték össze tudásukat, hanem több, tapasztalatokkal teli élet eredményeként tettek szert a képességeik magas fejlettségére. Viszont ahhoz, hogy ők is fenn tudják tartani magukat, pénzre van szükségük.

Hozzáteszem, Jézus sem tudna megélni jelen világunkban fizetőeszköz nélkül, mert minden egyes alapszükséglet kielégítésére pénzre lenne szüksége,  gondolok itt pl. a lakhatásra. A mintegy 2000 év alatt rengeteget változott a világ, és sajnos nem a jó irányba. A pénz még nagyobb hatalom lett, ezzel elnyomva az addig jól működő bizonyos "cserekereskedelmi formákat", még akár olyanokat is, amikor a segítők élelmet és szállást kaptak csupán segítségükért, mint ahogy annak idején Jézus is.

Mindenki joggal várhatja el, hogy saját feladatáért tisztességgel megfizessék, mindezért nem szabad elvárni másoktól, így ezektől az emberektől sem, hogy folyamatosan fizetség nélkül nyújtsanak segítséget. Hisz ők azért vannak itt, hogy az emberek életét, ahogy tudják megkönnyítsék, de nekik is fenn kell tudni tartaniuk magukat, hogy elláthassák feladataikat.

szeretettel:
Carmelian & Cedamus


elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Gyógyító
Melin Cedamus




1 megjegyzés: