2013. október 22., kedd

Az egó - hol a 2000 éves tanítás? hol a szeretet?

Sokadik hasonló, többek által is átélt megtapasztalás miatt készült el ez a bejegyzés. Tanító jellege érdekében érezzük azt, hogy már most nem szabad csupán egy idézet formájában letudnunk, hanem fejtsük is ki azt, ami elvárható kellene, hogy legyen bárkitől. Legyen szó az emberbarát megnyilvánulásról, vagy épp egy magasabb tudatossági szintű nézet elfogadásáról, még akkor is, ha a nézettel sokan nem értenek egyet. Még ha nem is szerzünk róla tudomást, de akkor is ki kell állnunk azokért, akiknek az írott bejegyzése, megosztása ellen, vagy már maguk a szerzőik ellen irányulnak verbális "támadások". 

Szerencsére már egyre többen léteznek olyanok, akik nem saját maguk nagyságáért és egójuk fényezéséért, hanem magának az emberiségnek a segítségéért osztják meg tanító jellegű bejegyzéseiket. Bizonyos megosztásokról tudjuk azok hamisságát vagy valóságát, mert még ha nem is lennénk járatosak egy témakörben, a közzétett írás igazságtartalma könnyedén leellenőrizhető a Mindenség Tudástárából (Akasha Krónika).

Sokan a segítő jellegű bejegyzés ellenére a tanítást mégis magukra veszik, támadásnak tartják, amin.. kimondjuk őszintén, hogy egyáltalán nem csodálkozunk, mert az emberiség nagyon kis része az, amelyik a kétezer év alatt valamit változott. Hiába a Jézusi tanítás a szeretetről, a másik elfogadásáról, továbbra is csak az énkép az, ami nagyon sok embert vezet. Abban a pillanatban, amikor egy tanítás által valakinek az érdeke sérül, a bejegyzés ellen rögtön szót emel, hogy nono! Holott egy bejegyzés tanít, nem irányul senki ellen, nem bánt senkit.. bár az igaz, hogy a tanítás mindenkiért szól, ami valóban sérthet bizonyos érdekcsoportokat.. de ezek az érdekcsoportok nem az emberekért léteznek, hanem saját hasznukért és hatalmukért. 

Ebben az esetben jönnek a gúnyolódó és cinikus megnyilvánulások, a hangzatosabbnál hangzatosabb ellenérvek, amelyek csupán a Földi ember fejlettségi tudatával vannak alátámasztva. Abból a tudatból, amely az emberi agy mindössze 10% körüli kihasználtságából táplálkozik. Természetesen az ellenérv tapasztalat hiányában csak azt a tudományos ismeretet tartalmazza, ami jelenleg még igen elmaradott állapotban van civilizációnkban, semmi másra nem tud támaszkodni. 

A gúnyolódások csak az enyhébb megnyilvánulások, bizonyos magukat spirituálisoknak nevezők, emberhez nem méltó módon próbálják beletaposni a másikat a földbe, és magukat mások felé emelni. Viszont senki nem különb a másiknál, senki nem áll a másik felett, hiszen mindannyian egyek vagyunk. Egy szeretetteljes ember sosem fog így tenni. Aki így szól bárkihez, aki gúnyosan neveti ki embertársát, azzal nem kell foglalkozni, hiszen az ilyen még kezdetleges lélek, emiatt híján van az igazi erényeknek, legyen bármennyire is olvasott, vagy rendelkezzen bármilyen képességgel. 

Vegyük nyugodtan természetesnek az ilyen érdekemberek, az ilyen fejletlen lelkek támadását, hiszen ahogy írtuk is, az emberiség nagyobbik része semmit nem tanult a kétezer év alatt. Jézust még nézeteiért kinevették, később megkövezték, majd tanítására érdekes módon mégis hatalmakat építettek, pedig szavai sok hatalomnak korábban ártóak voltak.. Ugyanígy kinevették és máglyára küldték azokat is, akik állították a nagy tanítás eszméivel szemben, hogy a Föld bizony nem lapos.. Da Vinci már jobban járt, őt csak nevetség tárgyává tették, amikor repülő szerkezetekről írt, és tervezte azokat.. de ugyanígy járt Verne is, amikor űrutazások lehetőségéről számolt be..

Végtelenségig lehetne sorolni a példákat, de könnyen rájöhetünk belőle, hogy a lehetetlen csak azért valósulhatott meg, mert mindig éltek olyanok, akik hittek is abban, hogy mindez lehetséges. Mindent megtettek azért, hogy mindaz, amin mások nevetnek vagy hihetetlennek tartanak, és ellenkeznek mindenféle addigi tanítással, megvalósítsák. Ezek az emberek tudják azt, hogy csak az lehetetlen, amit annak gondolunk.

Az emberek ma is ugyanilyen lehetetlennek tartanak dolgokat, mert ami tanításukkal ellentétes, az nem létezik. Abban az esetben viszont különösen képtelenség és nevetség tárgya egy fejlettebb szemlélet, ha az valakinek érdekeit vagy nézeteit sérti. Itt tart még mindig az emberiség, és amíg egy így lesz, alig fog előrelépni. Hozzáteszem számszerűen sokan léteznek már, akik túllátnak a hamis tanításokon, de százalékban számolva még a nagy hányadhoz képest számuk mégis elenyésző. Ennek ellenére sem mi, sem mások nem fogják feladni, hogy tanácsaikkal, meglátásaikkal segítsék és ébresszék az emberiséget abból a mély álomból, amelyben már nagyon régóta alszik. 

Nem az a feladatunk, hogy győzködjük az embereket. Aki hozzánk fordul, annak minden további nélkül segítünk, ha szükségét érezzük, akkor megvilágítja bármelyikünk a hibáit, ha ez továbblépéséhez szükséges. Viszont a tanításokért, a bejegyzésekért nem szállunk vitába senkivel, hacsak kérdésével, állításával nem adunk egy másik megvilágítást is számára. A tanítás a feladat, nem a győzködés, a felvilágosítást amennyiben valaki elutasítja, az menjen, járja a saját útját, mert a szabad akarat szent, mindenki úgy éli életét, ahogy akarja, tőlünk csakis tanácsokat kaphat vagy tanítást, de semmi nincs kényszerítve. 

A másik része pedig az, hogy maradjunk emberségesek, még akkor is, ha a bejegyzés, vagy a megosztás nem lenne helyén való. Írtunk már korábban az egó általi torzításról, a helytelenül közvetített üzenetekről, épp azért, mivel mi is nagyon sok ilyet olvastunk. Ettől függetlenül az ilyen írások átadója jót akar, segítséget mindenki számára. Azzal, hogy képességei nem tökéletesek, az átadott és az egó által eltorzított "üzenet" ettől függetlenül adhat nagyon fontos elvonatkoztatott, ún. háttér információt, ami igencsak hasznos lehet. Egy tévedésért, egy helytelen bejegyzésért nem szabad a másik torkának esni, és lehordani, inkább menjünk el szótlanul mellette, mintsem ezt tegyük. De ha mindenképpen kiakarjuk javítani, akkor azt a lehető legemberségesebben is meg lehet tenni. Mint ahogy az egyet nem értést is ugyanígy tudomására hozni. 

Minket nem bántanak a negatív vélemények, hiszen a negatív gondolati energiák el sem érhetnek, sokkal nagyobb kárt okoz magának ezzel az, aki ilyen energiákat irányít a másik felé. 

Épp ezért továbbra is azt mondjuk, hogy nincs lehetetlen, a Mindenség végtelen, a rossz eszközök alkalmazását jóra lehet cserélni, ami jó az emberiségnek azt támogatni kell, ami rossz, azt pedig elvetni, de ezt mindenki hagy dönthesse el saját maga. Soha ne feledkezzünk meg az egyek vagyunk elvéről, mert amit adsz a másiknak, azt kapsz majd vissza. Szeressük a másikat, szeressünk mindenkit, és mindig legyünk szeretetteljesek, még azokkal is, akik nem azok, mert célunkat csak így érhetjük el! 

Egyetlen igaz segítő se sértődjön meg akkor, ha ilyen történik vele, folytassa feladatát és megosztásait nyugodtan, mert mindannyiunknak.. az emberiségnek szüksége van a segítségére!


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus



Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus










18 megjegyzés:

  1. Hmm... Mennyi mindent megmozgatnak e sorok bennem... Mennyi élmény és emlék... S át kellett élnem mindet, látnom kellett, hogy hazudtolják meg önmaguk egy-egy szeretetet hirdető csoport "vezetői", tagjai... De ez már emlék csupán, tapasztalat. Minden pillanat megérte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Sándor!

      Mindig öröm, ha újra nálunk jársz! :) Sajnálom, hogy kellemetlen emlékek is feljöttek az írással kapcsolatban, de megélésed sajnos nem volt egyedi. Dolgozzunk továbbra is azon, hogy ez megszűnhessen és minden ember szeretettel nyílhasson meg a másik felé. Még akkor is, ha tudjuk, hogy Neked már nem árthat senki! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm, kedves Cedamus!

      Egy pillanatig se sajnáld, minden kellemetlenebb élmény csak még eltökéltebbé tett... A magam részéről még "örültem" is -hmm... nem a legjobb szó-, mikor lehullt a lepel, s előbújt az ego a fent említett személyekből. Megmutatkozott általuk, hol van még bennem a "fejleszteni" való, mire kell figyelnem.
      Dolgozunk tovább töretlen... Tesszük a dolgunk.

      Szeretettel...

      Törlés
  2. Kedves Cedamus!

    Köszönöm, nagy szükségem volt erre a tanításra.
    Sokszor elég nehezen élem meg a visszautasítást, pedig csak tanítani szeretnék, hinteni a magot. Látom, tapasztalom, hogy mennyire félrevezették az embereket az élet szinte minden területén. Én sem voltam kivétel, de hála az égieknek és tanítómestereimnek, már látom a fényt az alagút végén. De hát ez a vaskor jellemzője. Sokszor nagyon nehéz megállni, hogy ne szálljak vitába, de belátom, hogy nem szabad. A másik embernek is végig kell járni az utat, az egyszer majd talán belátja, hogy miben tévedett.

    Áldás, Béke!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nemtudomka!

      Taníts csak nyugodtan tovább, aki elutasítja, csak menjen nyugodtan saját útján, ez ne is zavarjon meg téged, ne keltsen negatív energiákat, hiszen az ő útja, ő dönti el, mi az amit akar. Te.. mi.. és mások is átadjuk azt számára, ami szükséges, ha nem él a lehetőséggel, akkor hagyni kell. A teljesen elutasító és embertelenül nyilatkozó személyekkel pedig nem is kell foglalkozni, ők még kezdetleges lelkek, nekik valóban sok tapasztalatra van még szükségük. Ettől függetlenül a mi szeretetenergiánk, segítik őket is fejlődésükben! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Kedves Cedamus!
    Hálásan köszönöm ezt a részletes rávilágítást a nézet különbözőségek kezelésére, és a hozzászólásokat is köszönöm. Korábban én is ide-oda csapongtam, mivel belső késztetést éreztem a létem lényegének megismerésére. Azt már tudtam, hogy a feltétel nélküli szeretet a legfontosabb, mert az mindent átfog. Időközben rájöttem, hogy ezek a csapongások hasznomra voltak. Leszűrtem belőlük azt a tapasztalatot, hogy mindenki a saját tapasztalatát osztja meg azon a szinten, ahol a fejlődésben van. A megosztásokat úgy kezelem, hogy figyelek a belső megérzésemre a szeretet által és csak azt fogadom el, ami ebben megerősít. Azt hiszem ezt az utat minden útkeresőnek végig kell járni, mert ezzel erősödik a saját hite. Ezért nem kritizálok semmilyen megosztást. Ha nem egyezik a nézetünk, tovább lépek. Mivel nem vagyok egy fejlett lélek, így meg sem próbálom az én nézetemet kifejteni kritika gyanánt.
    Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült a hozzászólásom.
    Fényem és szeretetem küldöm: Erzsébet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!

      Nagyon jól gondolkodsz, és hidd el nekem, hogy igazán fejlett lélek vagy. Az egó az, amely egy-egy bejegyzéshez kritikaként közbeszól.. az, hogy az egyén megmutassa, hogy ő ezt jobban tudja, hogy ő egy bejegyzéstől többet tud, és ráadásul teszi ezt úgy, hogy sértsen is másokat. Ez a legnagyobb hiba, amit kritikájával az ember elérhet. Persze előfordulnak teljesen helytelen írások, de olyanok is, amelyek csak háttértartalomban valósak, elvonatkoztatva, de mindig az mutatja meg az emberek nagyságát, a lélek és ezáltal a tudat erősségét is, hogy az írások szerzőit sosem illetik kritikával. Legfeljebb helyesbítéssel, és építő jelleggel, de azt is úgy, hogy az emberi méltósága mindenkinek megmaradhasson.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. Kedves Cedamus !
    Mélységesen egyetértek , hogy tartsuk tiszteletben mások véleményét. Mindenki a saját tapasztalata alapján tanul.Aki keres az talál.Az utat mindenkinek végig kell járnia.Sok zsákutcában jártam már én is, de ezek mind szükségesek voltak. Ahogy sorra jöttek a "véletlenek" , úgy lett egyre tudatosabb, hogy mit is keresek.Követtem el hibákat, bántottam embereket, remélem megbocsájtják ! Elfogadok mindenkit olyannak amilyen, senkit nem akarok megváltoztatni, puszta jó szándékból .
    Sok szeretettel
    Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már maga a helyes gondolkozás, ez nagyon jó irány kedves Ildikó! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  5. Tölgyesi György2015. október 2. 10:44

    Szimpatikus gondolatok . Magam is egy mindikább erősödő késztetés alatt állok , hogy megosszam , amit megtanultam , olyanokkal , mint magam voltam hatvan évig . Számomra azonban a mérce , az etalon , az összehasonlítás alapja egyesegyedül Jézus , Aki elénk élte és tanította az emberhez egyedül méltó lét mintáját . A Jézusi Úttal történő összehasonlítás során - bár itt a Földön távol vagyunk a Tisztánlátástól - tudunk igazán Önismeretre jutni az Emberség , a Szeretet dolgában . Szeretettel : György www.tanítvány.eoldal.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves György!

      Ez valóban így van, a Jézusi szeretet mindig, mindenki számára valóban mérvadó lehet!! :) Köszönjük szépen!

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  6. Senki sem több vagy kevesebb a másiknál....EGY-ek vagyunk, az a szomorúság,öröm ami ma a Tiéd, holnap az enyém, minden érzelemmel , élethelyzettel így vagyunk!Forduljunk tisztelettel,empátiával,szeretettel embertársaink felé, mellőzve a bántó negatív ítélkezést. Szeretettel: Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz kedves Erika! Köszönjük szépen!! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  7. :) Gyönyörű írás! Tele határtalan szeretettel! :) Nagyon nagy áldás, hogy itt vagytok segíteni ébredezni nekünk!!! :) :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Carmelian és Cedamus!

    Bennem egy kérdést vettet fel az írás. Próbálok én sem megítélni másokat ( néha az egóm felülkerekedik ) de van olyan ember körülöttem akinek a társaságában egyszerűen nem érzem jól magam, mert az illető mindennel kapcsolatban negatívan reagál. Próbáltam rávilágítani, hogy a negatív gondolkodással saját magát fogja megbetegíteni, elmagányosítani...Az a kérdésem, ha tudomásul veszem, hogy ő ilyen, nem próbálom őt megváltoztatni, de ha lehet kerülöm a társaságát mert úgy érzem számomra inkább lehúzó, energia elszívó akkor ez így elfogadás vagy sem? Köszönöm a válaszotokat és a tanító bejegyzéseket.
    Szeretettel
    Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anita!

      Amikor már nem ellene vagy valakinek, akkor igen, akkor már az elfogadás! :) Az, hogy addig, amíg ezt nem tudod megfelelően kezelni, amíg ezen negatív ellen nem tudsz védekezni, akár csak azáltal, hogy kizárod gondolataidból az ő megnyilvánulásait, azzal, hogy azt nem mélyíted tovább, addig igen, jobb is kerülni az ilyen társaságát önmagad védelme céljából. De közben nem szabad elfeledkezni arról, hogy Te magad is erősödhetsz, képezd és fejleszd magad, csak támaszkodj nyugodtan könyveimre, a tanításainkra, és el fogod így könnyedén érni, hogy az ilyen személyiségű személyek közelében, nem ők fogják átadni nekik a negatívot, hanem Te fogod sugározni feléjük a pozitív energiákat!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés