2013. október 18., péntek

Az adakozás valódi ereje

Egy érdekes lehetőségre szeretném felhívni figyelmet. Egy olyan lehetőségre, amely az "egyek vagyunk" elvén működik. Ugyanúgy, mint a karma ok-okozati összefüggéseinél, hiszen amit adsz, azt kapsz, amit teszel, az hasonló formában veled is megtörténik. Legyen a cselekedet rossz, vagy akár jótétemény, hiszen a karma ok-okozati szempontjából nincs jelentősége, hogy amit teszel, az jó vagy rossz, mindenképpen hatni fog rád. 

Az adakozás valódi ereje mindezt képes is megmutatni. Mindenkinek vannak feleslegessé vált értékei. Olyanok, amelyeket már nem használunk, bár valamiért még ragaszkodunk hozzá, de már nincs rá szükségünk. A ruhákat már nem hordjuk, az eszközöket semmilyen tevékenységhez nem használjuk, de sorolhatnám tovább, ennek ellenére a tárgyak, melyek csupán életünket kívánják megkönnyíteni, ott vannak a szekrényben, vagy a fiókban és csak foglalják a helyet. Pedig hányszor belegondoltunk már, hogy valamit kellene velük kezdeni, mert nem férünk tőlük, de kidobni még sem akarjuk őket. 

Több lehetőség is szóba jöhet, szólunk egy ismerősnek vagy többnek, hogy nincs-e rá szüksége, de akár meg is hirdethetjük különböző portálokon, ahol idővel minden el fog kelni, a kérdés csupán az, hogy milyen a kereslet rá. Ebben az esetben kapsz egy bizonyos összeget, ami a legtöbb esetben jóval alacsonyabb a valódi értékénél. 

A legjobb lehetőség mégis az önzetlenség, ami látszólag ajándékozás, de idővel többszöröseként térül meg számodra. Amire már nincs szükséged, arra másnak még lehet. Ha csak a ruhaneműknél maradunk, akkor is nagyon sok ember él hiányos öltözékekben, mert nincs rá anyagi fedezetük, hogy új ruhákat vásároljanak maguknak. Nyugodtan pakold össze őket, és vidd el bármelyik szeretetszolgálathoz, vagy add oda annak, aki szükségét érzi! Hidd el nekem, hogy ahelyett a pár ezer forint helyett, a sors sokkal többel fog megjutalmazni érte. Emellett, ha anyagi karmánk van, akkor a karma ezen ok-okozati részét és enyhíteni fogjuk, de az is lehet, hogy teljesen megszüntetjük vele. 

Egy nagyon fontos dologra hívom fel a figyelmed! Az adakozás csak akkor térül meg, csak akkor igazi adakozás, ha azt szívből tesszük és elvárások nélkül! Ha látjuk szinte magunk előtt, hogy bárki, aki majd megkapja nem használt értékeink, mennyire fog örülni neki, és milyen boldogságot jelent majd számára, és mindez önmagunknak is örömet okoz. 

Viszont ha elvárásokért adakozunk, ha csak azért adjuk oda értékeinket, mert azokért így többszörös hasznot remélünk, akkor az adakozás valódi értéke elveszik, ez esetben a sors nem olyan mértékben fogja meghálálni számunkra a jó cselekedetet, mert azt nem szívből, hanem számításból tesszük. Ez az adakozás, sosem fog felérni az adakozás szívből történő valódi energiáival!

A jóért jót kapsz cserébe! Amikor adsz, azt mindig szívből, önzetlenül tedd, elvárások nélkül! Ugyanúgy, mint amikor önzetlenül szeretsz, mert a szeretetben sem létezik semmilyen elvárás!




Szeretettel:
Carmelian & Cedamus




Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Spirituális test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus











13 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Én világ életemben mindig mindent ingyen, és örömmel adtam oda másoknak, (tudom, milyen nélkülözni, mivel nekem is nehéz a sorsom), míg látom, hogy rengeteg adok-veszek turi csoportokban mások mindent mindenkinek pénzért adnak tovább.. Én fogom, és elviszem vagy az adományboltba, vagy a vöröskeresztnek..

    Soha, semmit nem vártam érte, és nem is hangoztattam, hogy ezt adtam, vagy azt..

    De még soha semmi pluszt nem kaptam a sorstól.. még azoktól is csak pénzért, akiknek szintén ingyen adtam valaha is bármit..

    Ezek szerint... gondolom, nálam ez karma jóvátétel lehet.. De erről írtam múltkor e-mail-ben is, hogy ennek ellenére a sors nem csinál mást már a 4.x után is, csak elvesz, és soha, semmi minimálisat sem ad.. és ez így megy, mióta csak az eszem tudom.. Nálunk az egész családtól csak elvesz a sors, csak elvett mindig is, és soha, semmit nem adott..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hajnalka!

      Ez valóban így helyes, és így is érdemes! :) Nagyon jól látod.. és sosem szabad elfeledkezni arról, hogy minden egyes szeretetteljes cselekedet oldani fogja a karma anyagi okozatát. Ha maga az adakozás, a szívből történő segítés, mindig és minden esetben meghálálja magát, de a karmikus esetekben valóban időre van szükség. :)

      Szeretettel:
      Carmelian&Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Cedamus!


      Köszönöm szépen a választ.. ahogy a személyes horoszkópomban is olvastam,, amit átküldtem nektek, szerintem is nagyon sok a karmikus adósságom..

      Csak "kicsit" hosszú ideje van már meg.. és néha az ember bele fárad a túl sok "megpróbáltatásba, ami karmikus adósság, és csak nem akaródzik már megszűnni.. néha már túl sok..

      Üdvözlettel: Hajni

      Törlés
    3. Nagyon szívesen kedves Hajni! :) A türelem lesz most a legerősebb fegyvered, de ez, és szeretetteljes szemléleted meghozza majd gyümölcsét!! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    4. Kedves Cedamus!

      Muszáj türelmesnek lennie az embernek, mert ha nem az, az idő akkor is elrepül, és aki türelmetlen, az csak saját magát hergeli, és idegesíti, aminek nincs értelme..

      Ezt már megtanultam én is az idők folyamán, és valahol tudom, mivel az egész életem türelemjátékra épül, hogy valószínűleg ezt is gyakorolnom kell ebben az életemben..

      - és mindig is igyekeztem tanulni minden hibámból..

      Üdv.: Hajni

      Törlés
    5. Ez így a leghelyesebb kedves Hajni! :) Köszönöm szépen!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Kedves Cedamus!
    Ez a sok önostorozás amit itt karmikusnak neveztek, nekem a katolikus Istentiszteletet juttatja eszembe, amit azzal kezdenek, hogy " Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem..." hát ha ezt valaki naponta elmondja, akkor szégyellje magát, hogy látja a bűnét és nem változik, vagy változzon és nem kell állandóan ezt mondani. Ha nem cselekszik állandóan rosszat, akkor pedig hazudik.
    Ha állandóan úgy élem az életem, hogy mostani életemben lehetőségeimhez képest mindig igyekeztem jót cselekedni és mindig valami borzalom történik velem, akkor hogy tudok úgy élni, hogy bizony a jó cselekedeteknek megvan a jutalma, s én egy elvetemült gonosztevő lehettem az előző életemben, most pedig legyek boldog és alázatos, hogy megbűnhődhetek azért, amit nem tudom, hogy megcselekedtem-e? Hol itt a pozitív gondolkodás, hol a szeretet?!
    Bocsánat, tudom hogy én sehol nem vagyok hozzátok ami a lélekfejlődést illeti, de olyan rossz mindig azt olvasni, hogy a jó elnyeri jutalmát, ha nem ezt éli meg az ember.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Az önostorozást semmiképpen nem szabad karmikusnak nevezni, és valójában az önostorozás maga már helytelen is. Nem osztom sok mindenben az egyház nézeteit. ha szívből képesek vagyunk megbánni egyes cselekedeteinket, ha képesek vagyunk felismerni azok helytelenségét, az már elegendő, de ha ez megtörténik, akkor nem kell vele tovább foglalkozni. A kulcsszó a helytelenség felismerésében van és abban, ha ezt felismerte, akkor még csak véletlenül sem akarja ugyanazt elkövetni, hiszen ezért is bánja azt meg. Ha nem így tesz, akkor viszont nem beszélhetünk szívből jövő megbánásról sem. persze sok helyen dívik a képmutatás.. de ez sem megbánás, nem a helyes irány követése.

      Kérdésed másik része viszont már egy kicsit összetettebb. A szeretet mindig meghálálja magát, minden energia visszatér, ahogy a pozitív, úgy a negatív energia is. ha egy adott életben a lehetőségek szerint úgy teszel, hogy a szeretet vonalán haladsz, akkor előbb-utóbb meg fog szűnni az összes negatív energia is, amit korábban, akár több életen keresztül kiváltottál. Onnantól kezdve pedig csak pozitív energiák fognak hatni rád, és ezáltal olyan események is vesznek majd körül, amelyek számodra kedvezőek. persze sokat számítanak a helyes gondolatok, a tudatunk jó irányba történő fordítása, hiszen nem minden negatív megélés karmikus okozat. Éppen ezért is születtek meg könyveim, hogy mindenben segítséget adhassak bárkinek. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Cedamus !
    mi a párommal egy célul kitüzött feladatot látunk el a rászorulók megsegitésében ! De elötte volt mikor nekünk sem volt majd semmink , albérletben éltünk és én állásomat vesztve egy beteg emberrel , de mikor a sok negativ ellenére azt mondtam magamnak az isten jó és ha megadom magam vagyis leteszem az életem az Ő kezébe ... és hagyom had sodorjon a jó felé , akkor történt valami ami ma is számomra felfoghatatlan ! Lett munkahelyem és amikor még nem jöttünk egyenesbe minden nap elém tárta az isten a bőséget , minden alkalommal mikor azon gondolkodtam mit fogunk ma enni .. egy kenyér ára biztos meg lett minden alkalommal <3 Olyan helyen dolgoztam ahol pénzes szekrények voltak ...de csak akkor volt bennük pénz mikor nem volt ennünk .. Lehet furcsán hangzik de igaz ..aztán lett rendes albérlet is és megalapitottam a segitő csoportomat .. ma már civil szervezet de elindult az alapitvány alapitóokirata is a cél felé , akkor egy munkahely mellett 3 helyen dolgoztam abbol bőven jutott a rászorulóknak is , ma már egy helyen dolgozom , igaz kemény munka de nem bánom mivel ebből is tudok segiteni :) a cél hogy jobbá tegyük a környezetünkben élő emberek helyzetét és kicsit boldogabbak legyenek velünk :) Rengeteg adomány élelmiszerrel stb és mi is inkább pozitivokkal vagyunk körül véve , de igy is van aki talán irigységből ..azt nem tudom ..hisz az ember mindig furcsa lény volt és az is marad .. De bizok benne mindig a szeretet győz és ez a fontos :) Köszönöm hogy olvashattalak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csillag!

      Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk történeted!! :) Örömmel tölt el, hogy írásainkkal segítségedre lehetünk!! :) Igen, mindig a szeretet az út, mindig a szeretet a kulcs!! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a válaszod kedves Cadamus , minden jót kivánok a mindennapjaidhoz szeretettel :)

      Törlés