2013. szeptember 26., csütörtök

Egészség - A fizikai testünk fontos üzenete!

Nem fogok hosszan írni a következő témáról, mert a lényeget egy mondatban át tudnám adni. Viszont azért, hogy jobban átlássuk mégis megéri, hogy egy bejegyzésként adjam át az üzenetet.

Ahogy írtam már sokszor is, a betegségek különféle okokból alakulnak ki. Most a helytelen életmódból adódóakról lesz szó.

Sajnos az egy kollektív gondolkodásbeli problémának tekinthető, hogy nem figyelünk oda a testünkre. Mindenki azt gondolja, hogy bármit megtehet, legalábbis sok mindent és bármeddig, különösebb következmények nélkül. De sokan vannak olyanok is, akik nem akarnak tudomást venni arról, hogy ahogy élnek, ahogy cselekednek, azok esetleg károsak lehetnek a testükre nézve (is). Pedig sajnos nagyon sok olyan betegség létezik, ami kifejezetten emiatt a felelőtlenség miatt alakul ki.

Tudnotok kell, hogy mikor egy lélek leszületik, úgymond kölcsönszerződést köt a test-lénnyel, amibe beleköltözik. Ez arról szól, hogy a test megvédi a lelket itt a fizikai síkon a különféle környezeti hatásoktól, míg cserébe a lélek vigyáz rá! Vagyis élete folyamán odafigyel a test igényeire, ugyanakkor a korlátaira is! Csak mikor kibontakozik az elme, akkor ezt az ígéretet sajnos sokan elfelejtik.

A testünk immunrendszerrel rendelkezik, tehát van saját védelmi képessége, ráadásul öngyógyító is egyben,  olyan mint egy pajzs. Ha bevered véletlenül a kezed, akkor megfájdul, de a test gyorsan meggyógyítja önmagát. Viszont, abban az esetben, amikor különféle megerőltetésekből adódóan (ami megnyilvánulhat akár aranyérként) okozunk magunknak fájdalmat, nyilván észrevettük, hogy a gyógyulás sokkal hosszabb. Nem hiába, hisz ezzel is jelzi a testünk, hogy ezt így nem szabad. Ő leginkább ezeken az érzeteken keresztül kommunikál velünk: fájdalommal, elváltozásokkal, súlyfelesleggel és különféle megbetegedésekkel stb., így jelzi, ha valami nem stimmel és változtatnunk kellene.

Tulajdonképpen senkinek nem kellene azon csodálkozni, amikor a következőket tapasztalja: ha sokat eszik, akkor elhízik, ami hozza magával az egyéb betegségeket is, természetesen ez ugyanúgy elmondható akkor is, ha nem mozgunk eleget. Ha nem iszunk elég folyadékot, akkor dehidratált állapotba kerülünk és ennek is megvannak a maga következményei. Ha túlvállaljuk magunkat bármilyen fizikai munka esetén, akkor nem csak hogy végtelenül elfáradunk, de mindenünk megfájdul hirtelen... és még sorolhatnám a végtelenségig. Ezek mind-mind a test jelzései, amelyekre nagyon oda kellene figyelni, mert ő másképp nem tud velünk kommunikálni. 

Ennek ellenére mégis a legtöbben figyelmen kívül hagyják őt, és azt gondolják, hogy majd úgy is meggyógyulnak, és élik tovább az életüket, nem eshet bajuk... Sokan ezt betudják annak, hogy még fiatalok, vagy annak, hogy ők mozognak eleget, vagy hogy egészségesen táplálkoznak... stb. Pedig ez mind nem elég, minden téren oda kell rá figyelni és az igényeinek megfelelően élni! 

Sajnos nem egy olyan beteggel találkoztam, aki évekig önkárosító életmódot folytatott és idősebb korára ennek meg is lettek  következményei... és itt most nem csak a dohányzásra, az alkoholizmusra vagy a különféle drogokra gondoltam (amelyek külön bejegyzést érdemelnének), hanem pl. egy "egyszerű" egészségtelen táplálkozásra vagy akár a túlhajszolt életmódra.

Egy mondatban a test üzenete mindenkinek:
HA NEM FIGYELTEK ODA RÁM, AKKOR MIÉRT CSODÁLKOZTOK, HOGY MEGBETEGEDTEK...?! HISZ ÉN PRÓBÁLOK JELEZNI, DE NEM VESZITEK ÉSZRE, PEDIG NAGYON SOK BETEGSÉGET MEGELŐZHETNÉTEK, HA ÖSSZEDOLGOZNÁNK, ÉS EMLÉKEZNÉTEK AZ ÍGÉRETRE, AMIT TETTETEK...

szeretettel:
Carmelian

carmelian14@gmail.com
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász


22 megjegyzés:

  1. szívesen, szeretettel :) Carmelian

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, olyan szépen le írtad a test szövetséget köt a lélekkel a születésnél hogy mindig védik és vigyáznak egymásra, milyen kár ezt elfelejteni.

    VálaszTörlés
  3. köszönöm szépen kedves Freya :) Carmelian

    VálaszTörlés
  4. Kedves Carmelian, mit lehet tenni, ha karmikusan vannak az embernek súlyos fájdalmai? Gondolom, hogy karmikus, mert ha egészséges életmódot folytatok, mozgás, táplálkozás lehetőség szerint egészséges. Nem azért mert különleges ember vagyok, hanem mert mértékletes.Ebben az esetben el kell viselni türelemmel amíg bele nem hal az ember?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Minden karmikus betegségre lehet hatni, ha feltárjuk a kiváltó okot és "hatunk" rá. A karma- a karmikus betegségek gyógyítása című bejegyzésben erről részletesebben is írtam, de ha konkrétabb segítség kell, nyugodtan keress meg privátban. :)

      szeretettel: Carmelian

      Törlés
  5. Kedves Carmelian! Azt megkérdhetem,hogy amivel gyógyít az milyen energia? Testi és lelki betegségek is gyógyíthatók így? Valamint még azt szeretném tudni-bár tudom,hogy minden eset más és más-,hogy általában mikortól érezhető a javulás,gyógyulás? Szeretettel,Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Laci!

      Másfajta energia, mint az univerzális, más a forrása, nagyon jól hat az emberi testre :) Minden fajta betegség gyógyítható, de nem mindegy hogy milyen okok váltják ki magát az elváltozást. Ha nem karmikus okokról van szó, akkor viszonylag gyorsan fel lehet épülni a betegségből. Karmás betegségek esetében viszont nagyon egyén- és karmafüggő. :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  6. Köszönöm a választ! :) Esetleg angyali energia? csak hogy értsem... :) És még annyit kérdeznék,hogy mennyire hosszútávú,vagyis nem térhet vissza a betegség a későbbiekben? Köszönöm,Laci

    VálaszTörlés
  7. Kedves Laci! :)
    Tulajdonképpen ennek az energiának nincs neve, de más forrásból hívom le, nem angyali, de egy nagyon tiszta és magas rezgésű forrás :)
    A betegség gyógyulásának mértéke mindig attól függ hogy mi a kiváltó ok. Ha nincs karma mögötte akkor elég gyors a gyógyulás, karmikus betegségek esetén viszont lassú a folyamat.

    szeretettel:
    Carmelian

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Carmelian!
    Tehát ha nincs karmikus betegség,a hozzád fordulóknak viszonylag gyorsan tudsz segíteni a gyógyító energiával,legyen szó bármilyen betegségről ha nem karmikus? nagyon sok ember van a környezetemben aki szenved ettől-attól,orvostól-orvosig járnak és ez okból úgy látom,hogy egyre csak romlik az állapotuk...pl.egy gyomorfekély esetén ( ha nem karmikus) tudsz segíteni? Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Kedves Laci!

      Igen, ha nincs karmikus ok mögötte, akkor viszonylag gyors lehet a gyógyulás. Viszont az hogy az orvosok nem tudnak segíteni, gyanús, hogy karma állhat a betegség mögött :(
      Ha folyton kiújul egy betegség, vagy egyszerűen semmilyen gyógymód nem használ, akkor szinte biztos hogy karma okozza. (Egyébként a betegségek kb 90%-a mögött karma áll sajnos...)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  9. "Ha folyton kiújul egy betegség, vagy egyszerűen semmilyen gyógymód nem használ, akkor szinte biztos hogy karma okozza. (Egyébként a betegségek kb 90%-a mögött karma áll sajnos...)" Tehát a betegségek 90%-án nem tud hatékonyan segíteni sem a hagyományos orvoslás, sem a szellemgyógyászat. Biztató.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Fentebb a levelezésben olvashattad, hogy de igen, van rá gyógymód. Viszont azt mindenkinek érdemes tudatosítania, hogy a karmikus betegségek (ez alatt azt értem, hogy előző életekben történtek miatt alakultak ki) saját tetteink következményei, ezért alázattal és elfogadással kell irántuk lenni, mert nem véletlenül kaptuk őket. Ezek mind-mind tanítások.
      Másrészt az orvostudomány a módszereikkel tud hatni a betegségekre, (legalábbis sok betegség esetében) de ha hozzájuk fordulunk, számolni kell azzal, hogy maga a kiváltó ok nem lesz megszüntetve és ezért a betegség bármikor kiújulhat, elhúzódhat, vagy akár egy másik betegség formájában jelenik meg. Viszont ha megtudjuk a kiváltó okokat, akkor ebből megismerjük a mögöttes tanítást, hogy mi váltja ki az elváltozást, erre pedig lehet hatni. Ha megfelelően oldjuk ezt az okot, és megfelelő a hozzáállásunk a betegséghez, akkor van esély a gyógyulásra és véglegesen megszabadulhatunk nemcsak a betegségtől, hanem magától a karmától is!

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  10. Kedvesek!
    Jó példát találhatunk az Otthonunk (Nossolar) című filmben. Érdemes megnézni, mert az Életről szól, s a történetet médiumon keresztül küldi vissza a főszerepben lévő orvos. Bár nem önkezével vetett véget az életének, mégis öngyilkosként érkezik a fényvárosba...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen az ajánlást kedves Endre! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  11. Kedves Carmelian! Egy fülgyulladàsnak milyen üzenete lehet az adott személy szàmàra? Esetleg nem akar meghallani valamit, amit kellene? Köszönettel vàlaszodat vàrva! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Előfordulhat, de nagyon ritka. Sajnos általánosságot nem tudok mondani, mert sok minden kiválthatja, egyénileg kell megnézni.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  12. Kedves Carmelian!Előző kommenteket olvasva...a rákbetegséget orvos gyógyítani nem tudja,akkor az karmikus...vállalás?Ha valami karmikus,az egyben vállalás is?Vagy a karmikus hozott feladat,a vállalás pedig "kíváncsiságból" ,a Földön megtapasztalás kérése leszületés előtt?Köszönöm előre is válaszod! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Karmikus alatt én azt szoktam érteni, amikor valaminek a forrása, legyen az akár egy betegség, előző életeinkben keresendő. Vannak olyan esetek, amikor egy léleknek előzmények nélkül kell megtapasztalnia bizonyos dolgokat, de ez a ritkábbik. A rákbetegség egyértelműen karmás betegségek közé tartozik, tehát előző életben elkövetett helytelen dolog miatt alakul ki. (Természetesen előfordulhatnak kivételek, de rákról azt tapasztalom, hogy tipikus karmikus betegség).

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. Kedves Carmelian en nekem husvethetfo ota olajos halat szeretnek enni Minden nap?szeretettel:Marti

      Törlés