2012. november 20., kedd

A védelem

Ez a fejezet elsősorban azoknak szól, akik már megkezdték spirituális útjukat. A spirituálist értsd úgy, hogy a szeretet útját járják. Azok, akik felismerték a lélek erejét, halhatatlanságát és rájöttek arra, hogy annál spirituálisabbak, minél inkább a lélek vezérli cselekedeteink, és nem az énközpontúságunk (egónk). A szeretet a válasz mindenre. A mindenkire, az általunk még ismeretlen személyekre is irányuló szeretet. A szeretet ami belőlünk, a szeretet ami az Univerzumból, és a Mindenségből fakad.

Tudomásul kell venni, rögzülnie kell tudatalattidban, hogy a szeretet az egyetlen járható ösvény spirituális utadon. Azért léptél erre az útra, azért jársz rajta, hogy segíts az emberiségen, ez által a Földön, az Univerzumon, és a Mindenségen. Utad nem lesz sem egyszerű, sem pedig könnyű. Csak Te döntheted el azt, hogy kinek és mit hiszel el. Kinek a segítségét, kinek a tanítását fogadod el. Ha meg van benned a szeretet, akkor ezt érezni fogod és egész lényedben tudatosulni fog.

Bárki, bármit is állít magáról, hogy ő igenis jó és szeretetteljes, hisz a szeretetre, és a jóra tanít, holott akarat megtörő mágiákat használ, szerelmeket köt, vagy épp hatalmának megerősítésén fáradozik, esetleg csupán csak verseng más tanítókkal, iskolákkal. Ne felejtsd a fekete mágia kivédése fekete mágiával, a második lépés a fekete mágia irányába. Az első a félelem volt, ami a fekete mágia elsajátításához vezetett. Nincs szükség gonosz erőkre ahhoz, hogy megvédjük magunkat, nincs szükség semmi másra csak a szeretetre. Ez az az erő, ahol minden fekete megsemmisül, mert nincs az a sötét, ami ne veszne el a fényben.

Azok, akik tanulni szeretnének, és folyamatosan fejlődni, érezni fogják, hogy az iskola, hogy a tanító jó-e számukra avagy sem. Mert ha nem, akkor lelkük ellenezni fogja az ott létet és a közelséget, mintegy taszítja őket mind az iskolától, mind pedig a "mesterektől". Ebben az esetben nagyon jól teszik ha kilépnek. Ugyanis ezek a "mesterek" tanításukat arra kívánják felhasználni, hogy a későbbiekben az általuk felállított hierarchiájuk szerint alacsonyabb rangba helyezze, s kényük kedvük szerint irányíthassák tanítványaikat mintha szolgáik lennének (itt és most ne csak a fizikai síkra gondolj, hanem az éteriekre is). A szeretetben nincs hierarchia, csak maga a szeretet van, minden ember egyforma, minden lélek a Mindenség teremtménye, így egyenlő. Senkit nem lehet felhasználni alantas célokra.

Nem egy esetben hallottam, tapasztaltam, hogy az ilyen iskolákból, ilyen "mesterektől" eltávolodott spirituális személyek különböző módon és különböző formában támadásokat kapnak. A támadások más-más formákban jelentkezhetnek, akár fizikai síkon, "szurkálások" vagy épp betegségek formájában, de gyakori az éteri testünk és elménk ellen küldött különféle lények, szellemek számos serege is. Aminek célja a félelem keltés, a harag és a gyűlölet kiváltása, hisz ők ezzel erősödnek. Meg tudják tenni, hisz többen vannak és mégiscsak fekete mágusok, még ha külön-külön gyengék is, többen összefogva azért már képviselhetnek jelentős erőt. Ha utad elején jársz, nem biztos, hogy benned van akkora erő, hogy védekezz ellenük, de vedd tudomásul, a szeretet benned van, az lesz ami megvéd majd téged. Hidd el nekem, egyetlen fekete mágus, egyetlen boszorkány sem fog tudni mit kezdeni azzal a szeretettel, amit harag helyett küldesz majd nekik.

A legnagyobb tanítód, mindig a saját lelked, ő lépcsőfokról lépcsőfokra vezet. Csak tudd használni a benned rejlő szeretet erejét. A legnagyobb védelmeződ is lehet saját magad, de amíg nem vagy elég erős, amíg nem hiszel saját magadban eléggé - amíg felerősödsz annyira, hogy az ilyen támadásoktól meg tudd védeni magad - addig nyugodtan kérj segítséget bármelyik spirituális személytől. Mert amíg erős nem leszel, addig ő védhet majd meg Téged. Onnan ismerheted fel a legkönnyebben az igazi spirituálist, hogy sosem fog irányítani, csak érzékelteti, hogy mi az ami jó és mi az ami nem, de minden döntésed a Te szabad akaratodra bízza.

Szeretettel:
Cedamus


A könyv gyakorlatai segítségével a tökéletes védelem könnyedén elsajátítható!


carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com
Facebook:
Carmelian Gyógyító
Melin Cedamus











14 megjegyzés:

  1. Nincs szabad akaratod, hisz rabszolgasorban élsz hogyan is tudnád mi az SZABADNAK LENNI. De van AKARATOD amit úgy és úgy használsz ahogy akarod használni. Kék-fehér színt használd sokat segítenek főleg meditációban, téves ha azt mondják ne használj védő színeket. :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lélek!

    Szabad akarat van, még akkor is, ha a testi megnyilvánulási formákban akadályokba is ütközünk. Való igaz, hogy sokszor a szabad akaratot világi, egyházi és egyéb hatalmak elnyomhatják, de csak azokkal tehetik ezt meg, akik még nem képesek a szabad akarat valódi jelentésének felismerésére. Ahogy írod is, ha valaki ezt felismeri, az akaratával életét tetszése szerint irányíthatja, földi törvények irányítása nélkül.

    Sosem tartottam azt a védelmet tökéletesnek amiket bárki más használt korábban, ezt leírta és más ezt tanulja. A sebezhetetlen védelem az, amely belülről jön fel a lélekből, és maga a szeretet energiájának rezgései teszik teljessé. A színeknek meg vannak a maguk jelentései, de a szín önmagában nem tesz teljessé egy védelmet, ahhoz más energiák, más rezgések is szükségesek. Viszont valóban van oly védelmi energia által táplált "burok", aminek épp ilyen fehéres-kékes színe van, és sebezhetetlen, de ez nem zárja ki azt, hogy más védelmi energiának a lilás színe ne lenne az.

    Szeretettel:
    Cedamus





    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természeti-rendek érdekes védelmek biztosítanak számodra ha igaz küldetésben vagy, vagy ott van az angyal mivoltod ő biztosan megtud védeni sok mindentől, de van amiket ekkor is megkel kapnod dacára a sok védelmi lehetőségednek, vagy a fekete színű energia ő is tud védelmet nyújtani ha szükség van rá (az gondol rosszra aki arra akar gondolni.
      Kékes-fehér szín a lélek háló más szóval a Hartman-háló. Fizikai szabad akarat amiről beszélsz nem egyenlő a többi akarati lehetőségekkel amikkel bírunk e léteztetésben. :)

      Törlés
    2. Kedves Lélek!

      Visszatérve a szabad akaratra.. természetes, hogy más egy fizikai sík, és más az éteri, de ezen a síkon, ebben a testben, ha eljutsz odáig, képes vagy úgy dönteni, ahogy csak akarsz. Még mindig nem a színekből építem a védelmet, majd a védelem adja meg a színt. Nem foglalkoztathat, hogy kinek mi a sorsa, mit érdemel.. de ember embernek nem árthat, és semmilyen más lény.. még akkor sem foglalkoztathat, ha semmi és senki más nem hajlandó védelmére. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Sajna olyan hogy szabad döntés nem létezik, majd megérted ha megéled.
    Nem az ártásért élünk emberek az emberekért elvben.
    Bármit tehetsz amire engedélyt kapsz, amire nem kapsz engedélyt azt nem teheted meg hiába van AKARÁSOD rá.
    Az ártás nézőpont kérdése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Természetes, hogy ami az "Univerzumi törvények" szerint semmi módon nem lehetséges, azt bármennyire is akarná bárki.. nem lenne megvalósítható. Viszont a szabad akarat a saját sors irányításáról szól.. ezt elvileg senki nem akadályozhatná.. Az ártalmat, a rosszat a szeretettel ellentétes cselekedetek, megélések esetében kell venni, de igaz, hogy az ártalom, a rossz bizonyos értéket képviselő gondolkodásoknak maga a jó. Nekünk viszont sosem saját nézőpontunk szerint kell gondolkodnunk, hanem mindig a szeretet vonalát követve. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. Szabad akarat szerintem létezik.Minden leszülető lélek maga dönt a leszületésről.Előző életek által szerzett dolgok alaoján felvállalja az élet feladatát.Leszületés pillanatában ezt elfelejti.Innentől kezdve tűnik úgy,hogy nem igazán van szabad akarat.A lélek járja a felvállalt utat,tanul,tapasztal.Ezen az úton is a mi döntésünk minden.Mindenből lehet tanulni,fejlődésünket szolgálja.Így valósul meg szerintem a híres szabad akarat.Igen a megélt mindennapokban ebben hinni nagyon nehéz.Áldás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Igen, a lélek szabad akaratából születik, és vállalja fejlődése érdekében mindazt, ami testet öltése során vár rá. A szabad akarat másik része, már a tudathoz fűződik, hiszen bárki szabad akaratát tisztelni kell, úgy él, úgy dönt, ahogyan azt szeretné. Figyelmét felhívhatjuk, tanácsot adhatunk, de a döntés mindig az egyéné. Ez így működne minden spirituálisan fejlett társadalomban, hiszen minden egyén tudja a dolgát és feladatát. Viszont a mi világunk, a mi társadalmunk fejlettsége alacsony, nem a szabad akarat társadalma, ezt csak hangoztatják, valójában a demokráciánk is csak a szabad akarat látszata, hiszen ez csupán félig valósulhat meg ebben a formában. Vannak viszont, akik képesek kivonni magukat az effajta kötöttségek alól, igaz teljesen önellátónak kell tudniuk lenni. Valójában létezik a szabad akarat, de csak nagyon keveseknél, illetőleg bizonyos népcsoportok esetében teljes egészében, ők azok, akiket a civilizáció még nem fertőzött meg.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Leszülető lélek életfeladatot vállal fel.Ehhez ő választja ki hova érkezik,ha neki a fejlődéséhez ezen feltételekre van szüksége,akkor választhatja a mi kis országunkat.Ezek szerint az országunkban még lehet,hogy a lelkek igen fejletlenek.Tisztelet a kivételnek.Ők a mi földi segítőink.Áldás érte!

      Törlés
    3. Így igaz, ahogy írod is, oda születik, ahol a fejlődése a legjobb ütemben folytatódhat. A Föld most még valóban a fejletlen lelkek születését szolgálja, hazánktól vannak sokkal rosszabb helyek, itt elsősorban az anyagi karma az úr. Persze mindenhol élnek segítők, akiknek az a feladatuk, hogy ébressze az embereket és a Föld ezáltal sokkal jobban élhetővé váljon! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  5. A földi segítőm "én" vagyok vagyis "mi" vagyunk amikor rá ébredünk önön valónkra, miért is vagyunk itt. Életfeladatom ébredést hozni a világvallásoknak amikor áthaladnak a körgyűrűn tudjanak békességben haladni a végtelenbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Hosszú utat kell megtenni addig, amíg önnön valónkra ébredhetünk. Hiszen, amikor már lelkünk vezethet, nem létezik számunkra sem akadály, sem tudatlanság. Szép feladatot kaptál, nem könnyű a helyzeted, de a szeretet mindenre megadja a megoldást! Még akkor is, ha a vallások sokszor elvakulttá is teszik híveiket.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  6. Kedves Cedamus! Elkezdtem a gyakorlatokat az Igy hallod meg a Lelked és rajta keresztül Istent ....de napok óta állok a meditációnál.Nem megy.Egyfolytában áramlanak a gondolatok, pillanatokig ellazulok, de aztán visszajönnek a gondolatok, mire észlelem, kezdhetem elölről.Be szeretet, ki a gondok, s már áramlik a sok gond a fejembe.Több meditációs módszert kipróbáltam, de soha nem ment, lehetséges, hogy nem vagyok még rá alkalmas? Földhöz ragadt vagyok?A könyvedben lévő gyakorlatot, s a szeretet áramlást szeretném elsajátítani, tudnál nekem segíteni?
    Szeretettel köszönöm
    Juca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Juca!

      Örömmel tölt el, hogy már elkezdted a tanulást a könyv által! :) A problémádat az okozza, hogy nem kapcsolsz ki teljesen, túlságosan nagy teret szentelsz a körülményeknek.. ez olyan, mintha nem akarnál arra figyelni, amire kellene. Ilyenkor legyen erőteljesebb, hosszabb az alapgyakorlat, de úgy, hogy csak arra koncentrálj, hiszen ha így teszel, akkor más nem térhet be gondolataidba. Még egy tanács, ami segítséget ad majd, készülj úgy a gyakorlatokhoz, mint egy nagyszerű élményre, akár mintha egy jó filmet néznél a moziban, egy előadást a színházban, amit vársz.. ilyenkor nem a napi teendők adják a gondolatok, hanem maga az élmény, amit látsz!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés