2013. január 8., kedd

Helytelen hozzállás-céljaink gátja

Ahhoz, hogy céljainkat elérjük, kevés arra gondolnunk, hogy az majd valahogy megvalósul, mert teljes hitre és kőkemény akaratra van szükségünk. Ha nincs bennünk meg ez a sziklaszilárd akarat és hiányzik belőlünk a kitartás, akkor az olyan, mintha bele sem kezdtünk volna céljaink megvalósításába, mintha eleve feladtuk volna azokat. Szorosan kapcsolható céljaink eléréséhez a hitünk, ezért az akarathoz hasonlóan ugyanez állapítható meg róla. Ha csak azért teszel valamit, mert mások azt mondják, hogy amit csinálsz az jó, az változáshoz vezet, és ezzel elérheted célodat, de közben önmagadban ez iránt a legapróbb kétely is felmerül, akkor bizony célod sosem fog megvalósulni. Ha nem hiszel magadban, ha nincs benned a hit az iránt, aminek az elérést kitűzted magad elé, akkor bizony eleve kudarcot fogsz vallani.

Ebből kifolyólag benned, a megfelelő hittel és elhatározással mindig az adott dologra kell fordítanod figyelmed. Azért bánsz meg valamit, mert felismerted a cselekményed súlyát, mert rájöttél, hogy az amit tettél helytelen. A megbánásoddal pedig megsemmisíted azokat a negatív energiákat, amiket korábban cselekményeddel létrehoztál. Tudnod kell, hogy ezek a negatív energiák, amíg meg nem semmisülnek, akadályozni fognak az adott életterületed kiteljesedésében. Azzal, hogy másnak ártottál, magadnak is ártottál. Egyértelműen következtethetsz rá, hogy a megbánás azt jelenti, hogy az általad elkövetett helytelen cselekedeteidet szívből megbánod. Szívből, azaz teljes lényedből. Megbánásod közben sokszor hibákat követhetsz el. Nem szabad közben bevonnod jelen életedben ért keserűségeket; azt, hogy miért kellett téged ezzel a büntetéssel sújtani. Mert ha ezt teszed, a helyzeted csak súlyosbodik. Azzal, ha közben indulatokat gyártasz magadban, nem megbánást tanúsítasz, hanem csak újabb negatív energiákat veszel magadra, mert a negatív gondolkodás is negatív energiákat szül. A megbánásunk alapja a bennünk lévő szeretet, nem pedig a gyűlölködés. Mindaddig nem lesz sikeres a megbánásod, amíg nem szívből teszed, amíg másra fordítod közben a figyelmed ahelyett, hogy a felvett büntetés okának enyhítésére fordítanád, magára a teljes lényedből történő megbánásra.

Mindennek azért szenteltem most figyelmet, mert helytelen hozzáállás esetén nem fogsz tudni célt elérni. Azaz, ha Te elakarod érni azt, hogy egy adott akadályt leküzdj bármelyik adott életterületen belül, akkor azt a célt akarni kell, teljes hiteddel átélni. Teljes hittel átélni azért, hogy a karmikus okok lévén gátló akadályokat a megbánással le tudd küzdeni, így ezeket a negatív energiákat meg tudd semmisíteni. De hit nélkül, akarat nélkül, valamint kesergéssel sohasem fogod elérni az általad áhított célt.

Carmelian & Cedamus


Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
facebook: Carmelian Spirituális Test és Lélekgyógyász

cedamusmelin@gmail.com
facebook: Melin Cedamus









2 megjegyzés:

  1. Szemlélőként nincs rálátásod a mikéntek történésére, nincs ártás hisz nem lehetsz a felismerésben, ha nincsenek történések életedben.
    Karmikus okokat igaz cselekedetekkel tudod ártalmatlanná tenni, és kitudsz kerülni a hatalmaikból.
    Itt mindenki érted van cselekvésben, és érted a hited elősegítésén fáradozik.
    Olyan hogy negatív vagy pozitív esemény nincs, te ítéled az esemény pozitívnak és negatívnak az eseménytől függetlenül, mily hatásokban és benyomásokban élsz.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lélek!

    Épp ezért nem egó-val.. tudattal kell gondolkozni.. hanem a belsővel, a léleknek mindig mindenben tökéletes a rálátása.. és mindig igazat mond. :)

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés