2012. október 6., szombat

A szeretet

"Ha egyetlen mondatban kellene megfogalmaznom, hogy mikor van az, amikor szeretek, akkor azt mondanám, hogy akkor, amikor a szeretet érzése boldogság érzést vált ki, és ez az érzés végig söpör egész testemen, átjárja teljes lényem. Ha megkérdeznék, hogy mikor van az, amikor bárki a valós szeretettel, a Mindenség szeretetével tud szeretni, akkor azt mondanám, hogy aki nem az elcsépeltként használt szeretettel, hanem valósan szeret, az ezt a boldogságérzést minden pillanatban érzi, mert a valós szeretet nem kizárólagos, nem egy valaki és nem egy valami szeretete, hanem általános, mindenkire és mindenre, sőt az egész Univerzumra irányul."
(Cedamus)
 
A szeretet az Univerzum, de ugyanígy a Mindenség legmagasabban frekventált, legerősebb energiája. Ha tudod mi az igaz, belülről áradó szeretet, akkor bármit megvalósíthatsz. Ehhez viszont meg kell ismerned magát a szeretetet, és használnod is kell, nemcsak cselekedeteidben, hanem gondolataidban is. 

A valódi szeretetet jelentését nagyon sokan elferdítették már, így manapság sem úgy ismerik és használják az emberek, ahogyan azt kellene, így ők nem is élhetnek színtiszta energiáival. 

Csak példaként említem, ha valaki csupán konkrét dolgokat vagy személyeket szeret, és nem tud általánosan mindent vagy mindenkit szeretni, akkor ez a személy valójában nem tud élni a szeretet valós erejével, mert a szeretet általános és nem kizárólagos.


Szeretned kell tudnod önmagad is, hogy mások is szeretni tudjanak, ha magad nem tudod szeretni, semmi mást nem tudsz szeretni. A lényedet minden pillanatban át kell, hogy járja a szeretet, mert boldog csak így lehetsz. 

Az általános szeretet tanulható, csak tudni kell akarni szeretni. Ha "felébredsz", akkor hamar elsajátíthatod az igaz szeretetet és tied lehet mind az az erő, amit energiájával elérni képesek lehetünk, mind az, amit a Mindenség képvisel, ami belőle származik. 


Ébredj hát fel, lásd és tudd, hogy csak tanulni, fejlődni és másokat segíteni születünk le a Földre. Tudd, hogy jelenlegi életünk, csak egy a sok közül, de ez vagy akár a következő élet is akkor jelent majd igazi előrelépést fejlődésedben, ha a szeretetet használod mindenhez.

A mások iránti alázat, a hála, a megbocsátás, az önzetlenség ugyanígy a szeretet részét képezi. Élj hát szeretetteljesen, bocsáss meg magadnak mindenért, bármiért, majd bocsáss meg  azoknak, akik ártottak Neked! Tisztelj minden embert, hiszen egyek vagyunk láthatatlan szálakkal összekötve, légy alázatos velük, legyen bármilyenek! Bánd meg szívből azt, amit nem kellett volna megtenned és azt is, amit elmulasztottál, ha így teszel kiteljesedett élet vár majd rád, le fogod vetni, ami karmád okán akadályoz, és előrébb léphetsz, így ezt és következő életed is tisztán, boldogan töltheted.

Ne felejtsd! A szeretet a kulcs mindenhez! Hidd el nekem, mindenhez ám!


Én szeretlek!                                              


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus                                                                                                                                                                                                                                       

Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:

Carmelian Spirituális Gyógyító
Melin Cedamus



8 megjegyzés:

  1. Ha szeretsz akkor nem akarsz uralni a szavaidon keresztül, hanem békén hagysz a gondolataiddal? Szeretettelenek lennének e szavak?
    Szeretet egy definiált létezés bármire tudjuk használni és életbe hozni magunk mondanivalója értésére, de csak ennyi lenne?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lélek!

    Igazad van, a szeretet ettől sokkal több, mégis egyszerű. Egyszerűségét az adja, hogy minden más érzettől mentes. Épp ettől, épp önmagától tiszta, és csak ekkor beszélhetünk szeretetről. Azt pedig mindenki maga döntheti el, hogy akarja-e használni, így csak ez az érzet uralkodhasson rajta.

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
  3. Kedves Melin Cedamus Mágus! Igazából saját magunknak a legnehezebb megbocsátani, egy másik ember hibáit mindig könnyebb feldolgozni, elfogadni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Amikor már itt tartasz, amikor már így gondolkodol, akkor már nagyon jó úton és sok-sok emberhez képest jóval magasabban jársz. Ha minden ember képes lenne a megbocsátásra, a szívből történő megbánásra, világunk sokkal előrébb tartana. Ettől függetlenül, ha megbánásunk tiszta és őszinte, akkor nem szabad tovább marcangolni magunkat, hiszen a felismerés megtörtént, rájöttünk mi a helyes, és innentől kezdve csak, mint tapasztalatszerzés, mint fejlődési lehetőségként kell rá tekinteni.


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. Köszönöm :) Sok erőt merítek az írásaidból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi köszönjük kedves Marianna! Örömmel tölt el minket, hogy már írásaink is segítségedre lehetnek! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  5. Kedves Cedamus!
    Valahogy nem értem-van itt egy vakfoltom-akarom magam szeretni,de nem megy vagy akkor nem is akarom? De akkor milyen erő kell ahhoz,hogy akarjam? A gödör mélyén már voltam,de mégse undorodtam meg eléggé,hogy változtassak...Valamit itt az agyam nem enged ...pedig olyan egyszerűnek látszik,amiket olvasok itt és mégse.?
    Emőke

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Emőke!

      Esetedben olyan körülmények is vannak, melyeket már jobb személyesen megbeszélni, de ennek megformálására is nagyszerű gyakorlatot tudunk végezni! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés