2012. június 20., szerda

Cedamus-i idézetek

"A hatalmak, azok múló dolgok, jönnek mennek diktatúrák, hatalmi eszmék, de ahogy észrevetted minden hatalom mulandó és törékeny dolog, kivéve egyet.  Egyetlen egy hatalmat ismerek el, de ez a hatalom a legerősebb, a leghatalmasabb és örök, az egyetlen örök hatalom, és ez, a szívben lakozik. Ez, maga a szeretet."

"Nem vagyok senki ellen, még akkor sem, ha ellent mondok, ha ezzel épp segítelek téged. Azzal, hogy megvilágítom a hibáid, nem az ellenségeddé válok, hanem a barátoddá. Bár ma épp még lehet gyűlölsz majd érte, de holnap már barátként tekintesz rám."

"Nem az a cél, hogy elpusztítsuk a rosszat, hanem az, hogy jóvá formáljuk át. Nem az a cél, hogy akiben rossz lakozik, azt bebörtönözzük vagy kiközösítsük, hanem az, hogy ami a rosszat hajtotta benne megforduljon, és ugyanilyen erővel hajtsa a benne lakozó jót."  

„Egy mágus mindig időben tűnik fel. Akkor, amikor kell, amikor legnagyobb a szükség rá.. Mert addig vár.. beburkolózik ismeretlenségébe.. homállyal veszi körül magát.. figyel.. tanul.. erősödik.. és csak vár.. Nem kérkedik, nem hivalkodik, csak teszi a dolgát.. teszi, amit tennie kell. Majd ha végzett feladatával.. visszavonul.. vissza a biztos védelmet nyújtó rejtekébe.. vissza az ismeretlenségbe. Lehet nem fogsz tudni róla.. nem szól semmit.. nem kér semmit.. nem vár el semmit.. hisz nem ezért teszi. Sokszor még ha keresed sem találod.. ha kérdezed sem válaszol.. de védelmez.. gyógyít.. erőt ad.. harcol.. Érted.. a jóért.. bárkiért.. a világért. Teszi, amit tennie kell.. és elvégzi feladatát.. ebben biztos lehetsz!”

"Mindennek meg van a maga oka.. minden következmény mögött áll egy okozati összefüggés! Amire Te azt gondolod, hogy véletlenül történt, arra én azt mondom, hogy a véletlen kiváltó oka megtalálható a múltban. Minden véletlen elkerülhető, ha hamarabb megtalálod a kiváltó okot, mintsem az általad véletlennek ítélt dolog bekövetkezne!"

"Egy betegség, egy baleset, mind belőled ered. Megtámadhat a múltad miatt, de elérhet a jelenlegi gondolkozás módod által. Minden betegség gyógyítható, és minden balesetből a test újra felépíthető. A karmád a megbánással levetheted és élhetsz egészségesen, de ha a betegséged a benned lévő félelem és egyéb negatív látásmód váltotta ki, akkor a tested egészségét a gyógyulás után csak akkor őrizheted meg, ha gondolkodásod a lehető legpozitívabbá változik. Mert meggyógyíthatlak ezerszer is, de ha továbbra is a gondolataiddal a pozitív helyett a negatívumot termeled, ezeregyedjére is gyógyításra lesz szükséged!" 

"Ha valami nem sikerül, ha valami nem úgy sikerül ahogy szeretnéd, sose másban keresd a hibát! Az okok nem a körülményekben vannak, hanem benned. Ebből kifolyólag saját sikered kovácsa csak Te magad lehetsz!"

"Előfordul, hogy egyedül nem tudsz egy problémát megoldani, előfordul, hogy egyedül tévútra lépnél, mert az elméd által jónak vélt dolog a valóságban rossz útra vezet. Sose felejtsd el, hogy a legreménytelenebb helyzetekben mindig lesz valaki, mindig lesz valami, hogy segítségedre siessen. Csak bízz és higgy, így sosem maradsz egyedül!" 

"Miként a tudat képes lesz arra, hogy egységes egészként lássa az emberiséget, rájön arra is, hogy a saját előrejutása csak a másik felsegítésével lehetséges."

"A karma önmagában nem büntetés.. a karma a lélekfejlődés része. Még akkor sem büntetés.. ha Te annak veszed.. A jót akkor tudod értékelni.. ha megtapasztaltad a rosszat. A lélek, csak így fejlődik. Ahhoz, hogy megismerd a fényt.. élned kell a sötétben is.. Ahhoz, hogy tudd milyen az édes.. meg kell tapasztalnod a keserűt!"

"Ha egyetlen mondatban kellene megfogalmaznom, hogy mikor van az, amikor szeretek, akkor azt mondanám, hogy amikor a szeretet érzése boldogság érzést vált ki, és ez az érzés végig söpör egész testemen, átjárja teljes lényem. Ha megkérdeznék, hogy mikor van az, amikor bárki a valós szeretettel, a Mindenség szeretetével tud szeretni, akkor azt mondanám, hogy aki nem az elcsépeltként használt szeretettel, hanem valósan szeret, az ezt a boldogságérzést minden pillanatban érzi, mert a valós szeretet nem kizárólagos, nem egy valaki és nem egy valami szeretete, hanem általános mindenkire és mindenre, sőt az egész Univerzumra irányul."

"Ha nem tudsz vigyázni magadra, ha nem tudod megelőzni a betegséged, ha nem tudod meggyógyítani magad, a most még a sorrendben elsőnek tartott anyagiak, majd a párkapcsolatod látja kárát annak, hogy egészségedre nem figyeltél. Szeretned kell tudnod magad annyira, hogy őrizhesd egészséged, ezáltal kiteljesedve maradhass párkapcsolatodban és megtudd teremteni létbiztonságod anyagi oldalát." 

"A karma sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, csak mi emberek bonyolítjuk túl. Ha tudjuk, hogy mindennek az alapja a szeretet, ha tudjuk, hogy a spirituális lépcsőfokainkat az önmagunkból megnyilvánulni képes szeretet határozza meg, akkor tudjuk azt is, hogy mi az, ami hátráltat és mi az, ami a fejlődést segíti. Ha pedig képesek vagyunk ezt tartani a szemünk előtt, ezáltal csak és kizárólag szeretetteljesen gondolkodunk és cselekszünk, az már önmagában folyamatosan oldja a korábban létrehozott szeretettel ellentétes cselekedetek súlyát. A felismerés, a valós megbánás képessége pedig az - a bennünk lévő szeretethez, a spirituális fejlődéshez köthető - ami képes energiájának erejénél fogva, hogy fejlődésünk gátjait, magát a "büntetést" enyhítse, vagy megszüntesse."

"Sebezhetőek vagyunk, sebektől vérző emberek. Sokszor nem törődünk semmivel, csak saját magunk szórakoztatásával.  Sokszor nem sajnálunk sem időt, sem pénzt értelmetlen dolgoktól, sokszor áldozatot vagyunk képesek hozni értéktelen semmikért. Tudjuk, hogy képesek vagyunk a változásra. Tudjuk, hogy bennünk van a hajlam a jóra. Tudjuk, hogy a lehetőség adott minden téren a boldogságra. Mégis csak utólag lennénk képesek feláldozni bármit, hogy a baj ami megtörtént, meg ne történtté tegyük. Csupán mert képtelenek vagyunk arra, hogy feláldozzunk előre bármit is azért, hogy sebezhetetlenné váljunk. Sebektől mentes emberré."

"Azzal ha már megtanultad az annyit várj el mástól, amit magadtól is elvársz elvét, akkor jó úton haladsz afelé, hogy megtanuld más is joggal várhatja el azt tőled, amit egyébként Te is elvárnál tőle!"

"A mágusi védelem nem csak abból áll, hogy világmegmentő dolgokat teszünk, hisz ezekről úgy sem szerzel tudomást. Igaz viszont, hogy az egységben gondolkodunk, de épp ezért az egyén védelme éppúgy fontos, mint az egészé, hisz az egyén adja magát az egészet. A "harc a gonosz" ellen mindig akkor a legsikeresebb, ha célját meghiúsítjuk az által, hogy érinthetetlenséget biztosítunk azoknak, akik ellen bármilyen támadás irányul." 

"Az idő véges. Tudomásul kell vennünk, hogy sikereket bármilyen területen úgy érhetünk el, ha teszünk érte. Ha felmerjük vállalni azt, hogy önmagunkba nézünk és be merjük vallani magunknak a változás szükségszerűségét, azért hogy életünk végéig úgy élhessünk, ahogy szeretnénk. Az idő véges."

"Ha képes vagy egó-d ostoba eszközeit kizárni.. ha képes vagy gondolkodásod tárházából a sokszor tévútra vezető logikát félretenni.. képessé válsz arra, hogy csupán érzeteidre hallgass.. ez az út vezet oda, hogy tévedhetetlenné válj!"

"A spirituális.. valójában szeretetteljest jelent.. aki képtelen másokkal szemben így megnyilvánulni.. akár igaza van, akár nincs.. az nem spirituális.. értsen bármennyire is jól feladatához, az energiákhoz, a mágiához. Lehet fáradtság, lehet megbotlás.. de ettől függetlenül mindig legyünk alázattal és szeretettel a másik felé még akkor is.. ha ő nem az! A szeretet a spirituálisok ereje.. melyek a saját megnyilvánulásaiban is tükröződnek.. és ezt az erőt.. legyenek bármilyenek is a körülmények.. mindig megőrzik!" 

"Az idézeteknek ne csak a szavak jól megfogalmazott szépségét lásd.. mert a valós jelentés tudást adhat bárki számára.. a tudás boldogsághoz vezet.. míg a boldogságérzés a szeretet rezgése.. a szeretet pedig többet ér, mint bármilyen külső csillogás!"

"Amikor vágyaink megteremtéséből azokat a lehetőségeket kizárjuk, amelyekben tudatunk elutasítása miatt nem hiszünk, azzal magát vágyaink megvalósulásának lehetőségeit is kizárjuk."

"Tapsolni a diktátorok beszédét követően kötelező.. elfogadni a törvényeket, melyek sokszor nem az érdekeid szolgálják, úgyszintén kötelező.. de tisztán szeretni sosem lehet az.. Csupán érdemes!"  

"Amiben nem hiszel, az nem teljesül. Amit lehetetlennek tartsz, az az is marad!"



Ha megfogtak az idézetek.. ha elgondolkodtattak.. különböző életterületekhez kapcsolódóan olvashatsz belőlük még.. Szeretlek címmel írt könyvemben.

Szeretettel:
Cedamus



Elérhetőség:
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Melin Cedamus


 


 



8 megjegyzés:

  1. Rész nélküli egész vagyok, akarat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Vagy az egész egy porszemnyi, de mégis elengedhetetlen része.. hiszen egyetlen apró rész nélkül sem létezhetne az egész! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. Köszönöm,nagyon hasznosak számomra az olvasottak..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretettel tölt el, hogy idézeteim már önmagukban is segítségedre lehetnek, és tudásod szolgálhatják kedves Anna! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Köszönöm,mindíg is érdekelt az ezotéria.:)

      Törlés
    3. Nagyon szívesen kedves Anna!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Köszönöm szépen az emlékeztetést!

    VálaszTörlés