2015. december 23., szerda

A lét törvényei nem emberi logikán alapulnak

Amikor világunk megteremtetett, az egy sokkal nagyobb hatalom és tudás által történt, mintsem azt most még az emberi tudatosság képes lenne felmérni. Nem jelent ez problémát, hiszen maga az ember is fejlődik, egyre és egyre tudatosabbá válik, még akkor is, ha ez kissé lassúnak tűnik, hiszen maga a fejlődés lehetne gyorsabb is, de pont az emberiség az, amely mindezt lelassítja saját magának. Nem technikai fejlődésről beszélek, hanem magáról arról a tudatosságról, ami egyre és egyre közelebb vezet mindenkit ahhoz, hogy azzal a szemlélettel tudjon gondolkozni, mint, amivel ő maga, pontosabban a lelke megteremtetett, amilyen szemlélettel a világ is megteremtődött.

Magáról az emberi létről, sőt egyáltalán a létezésről, annak különböző formáiról, a lélekfejlődésről rengeteg tézis látott már napvilágot, és ugyanilyen sok tanítás is létezik még, ami vagy szájról szájra terjed, vagy már könyvek formájában is olvasható. Viszont ezek között oly sok az ellentmondás, hogy azok, akik több ilyen ellentétes írásokat olvasnak egy azon témában, már önmaguk sem tudják, hogy melyiknek higgyenek.

Egyazon területen nincs két vagy több különböző valóság, különböző megélések, tévedések mindig lehetnek, de igazság a lét törvényei szerint csak egy létezik. A különböző tanokat a tévedések, a kiforgatott igazságtartalom, a hamis tanítások adják. De valójában hogyan jöhetett létre mindez?

Magához a valósághoz egyetlen helyen lehet hozzá férni, ami nem más, mint a Mindenség Tudástára (más néven Akasha-krónika), illetőleg olyan segítők által, akiknek hozzáférésük van ehhez. Ezen személyek esetében a tévedést, az elhallást maga az a lehetőség, hogy ide betekintést nyerhettek, már eleve kizárja. Ez nem jelenti azt, hogy ők mindenhez, hogy bármilyen ismerethez hozzáférhetnének, csak ahhoz, amihez fejlettségi szintjük alapján ez lehetséges, de amit ott olvashatnak, és átadnak, az mind igaz.

Viszont, ha már nem fizikai világunk segítőiről van szó, hanem a tudást bizonyos személyek csatornázott üzeneteken keresztül kapják meg, akár angyaloktól, akár a Teremtőtől, akár bármely más lénytől, úgy az elhallás, a torzítás valószínűsége eléggé nagy, mivel az emberek tudatossági szintje meglehetősen alacsony, és ezen átadott információkat a saját tudatosságára és hitére mintázva formálja majd át. Mindez azért, mert nem tudják teljességgel kizárni saját elméjükben elraktározódottakat valamint hitüket. 

A másik problémát az adja, hogy az ember képes saját logikájára hagyatkozva (természetesen a tudatossági szintjének megfelelően) olyan teóriákat létrehozni, ami újfent ellentétes a valós tanításokkal, sőt képesek egyesek ezekben kicserélni azt a részt, ami saját tudatosságukkal, hitükkel szemben áll. Sokan pedig csak azért terjesztenek el különböző tanokat, hogy azokkal pénzhez jussanak, vagyonokat kereshessenek velük. Emiatt nem is szabad csodálkozni azon, hogy ennyi ellentmondással találjuk szembe magunkat.

Éppen ezért történik az is, ha olyan tanításokat olvasunk, amelyek már a Mindenség Tudástárából származnak, hogy velük szemben is a legtöbben hitetlenkednek, sőt ezek az információk nem egy esetben minden korábban leírttal ellentétesek. Emiatt már magukat a leghitelesebb tanítást sem képesek az emberek elfogadni. Pedig azok az emberek, akik fejlődésük lépcsőfokán már eljutottak odáig, hogy a Tudástárból olvashatnak és oszthatnak meg akár teljesen új ismereteket, őket ebben semmilyen önös érdek nem vezérli. Nem azért teszik mindezt, hogy saját nagyságukat emeljék (ez eleve kizárná a lehetőségét a betekintésnek), hanem azért, hogy ezzel segítsék másokat.

Számukra nincs jelentősége annak, hogy mi az, amit ily módon átadnak, csak az számít, hogy az másoknak ez előrelépés jelentsen a fejlődésben, látásmódban, tudatosságban. Nem mások elméleteit fejlesztgetik, nem kitalációkat tökéletesítenek, hanem közvetlen tudást adnak át, hiszen csak ez vezetheti előre az emberiséget is. Ebben a közvetlenül átadott információban nagyon sok olyan dolog van, ami az emberi logikával ellentétes, és bizony itt mutatkozik meg leginkább az, hogy a világot nem az emberi logika teremtette, és az emberi tudatosság még milyen messze van a valóstól.

De ha mégis logikusan szeretnénk gondolkozni, és egyre inkább tudatosabbá válni, akkor érdemes elmélyülni magában a szeretetben, ezt minél jobban megismerni, mert a szeretet vonalán haladva fogunk egyre közelebb kerülni ahhoz, hogy ebbe a Tudástárba betekintést nyerjünk. Ezen az úton haladva minél inkább válik szeretetteljesebbé valaki, annál inkább tudja majd ezt követve egyre tisztábban látni a valóságot, mely most még fizikai világunkban nagyon eltakarva létezik.

Akkor pedig már el fog jönni az az idő, hogy amire ma még azt mondják, hogy kizárt, arra már holnap azt fogják tudni így mondani, bizony ebben tévedtünk, és már ennek a tévedésnek a felismerése is egy előrelépés lesz számukra.

Mindig a szeretet a kulcs!


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus





2 megjegyzés:

  1. Kedves Melin Camedus! Kik férhetnek hozzá a Mindenség Tudástárához? Te is közöttük vagy? Köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Egy bizonyos lélekfejlettségi szinten túl már mondhatom azt, hogy bárki hozzáférhet!! :) Nem véletlenül született meg ez a könyv is, amit látsz itt is, hiszen ebben ad nagyszerű segítséget! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés