2015. november 2., hétfő

Rákkeltő lenne a sertéshús?

Többen is kérdeztétek már a különböző médiák híradásaiban hallottak alapján, hogy valóban rákkeltő-e a sertéshús, az összes vörös hússal együtt, így leírjuk nektek! Hozzánk is eljutottak az információk, hogy a WHO felmérései alapján mindkettő rákkeltő, és azonos kalap alá veszik az azbeszt, az alkohol, a dohányzás káros hatásaival. Tévesen!

Mindenkit meg kell, hogy nyugtassunk, önmagában sem a sertéshús, sem pedig az összes vörös hús nem rákkeltő!

Ettől függetlenül érdemes tudni azt, hogy a húsnak valóban alacsonyabb rezgése van, mint a zöldségeknek, gyümölcsöknek. Nagyon sokat befolyásol egy-egy állatnál, hogy az milyen körülmények között él, mit fogyaszt. A szabadon élő állatok, a vadak megélései teljesen másak, mint a zárt helyen élő állatok megélései, ezáltal rezgéseik is magasabbak, még a háztáji állatokénál is. Különösen alacsonyak a rezgéseik azon állatoknak, amelyek különböző gazdaságokban tenyésztenek (zord körülmények között) a hasznon érdekében. A bezártság, a túlzsúfoltság, az életkörülmények megélései a testet is áthatják, ahogy az embereknél, úgy az állatoknál is. A növényeknél ilyennel nem találkozhatunk, de természetes, hogy egy-egy zöldségnek, gyümölcsnek a tápértéke változhat attól függően, hogy hol és ki termeszti őket. 

Visszatérve az alapkérdésre, elmondhatjuk azt, hogy a rákos megbetegedéseket nem a hús fogyasztása okozza (most tekintsünk el teljes egészében a karmikus okozatoktól), betegségeket a megfelelő ásványi anyagok és vitaminok bevitelének hiánya alakítja ki. Azon személyek, akik nagy húsevőek, de emellett megfelelő, a test számára szükséges vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet beviszik a szervezetbe, akkor megbetegedés - fogyasszanak is bármennyi húst - nem fog kialakulni. Szalonna hagymával, kolbász paprikával, paradicsommal, sonka tormával stb., megfelelő védettséget ad ahhoz, hogy elkerülhessük azokat. Az elváltozás azoknál alakulhat ki, akik csak húst, és emellett semmi mást - ami a test számára szükséges - nem fogyasztanak, esetleg csak elvétve. Emellett viszont ebből az okból kifolyólag sok hiánybetegség is kialakulhat így. 

A test szempontjából jobb egészségesen táplálkozni, minél változatosabban, érdemesebb a soványabb húsokat fogyasztani, halat, szárnyasokat, de ezekből is kevesebbet. Ha pedig valaki nem tud vagy nem akar lemondani a sertéshúsról, sem egyetlen vörös húsról, és ha emellett a megfelelő növényi tápanyagokat is beviszi szervezetébe, akkor semmilyen betegsége nem fog kialakulni a húsfogyasztás kapcsán! 


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus



elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus




4 megjegyzés:

  1. Kedves Carmelian és Cedamus! Ti esztek húst? Egy spirituális közösség tagja voltam néhány évig, ahol mindenkire kötelező szabály volt, hogy vegetáriánus legyen, ezért évekig nem ettem húst, viszont ahogy elhagytam őket, visszatértem a húsevéshez, de csak mértékkel. Rosszul tettem? Vissza kellene térnem a vegetáriánus életformához, ami kissé idegen nekem, mert spirituális szempontból ez lenne előnyös?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Az egészséges táplálkozás a Mindenség tudástára szerint című bejegyzésünkben olvashatsz erről részletesebben, de a válasz igen. Az emberi szervezetnek ugyan minimális mértékben, de szüksége van húsra, ha nem fogyasztjuk előbb-utóbb megjelennek hiánybetegségek (és nem feltétlenül azonnal, lehet csak évekkel később vagy akár következő életeinkben).

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Kedves Márti!

      Először is nem vagy elmebeteg, tudod hogy más jellegű okok álltak a háttérben, de ez már elmúlt :)
      Az alga sok mindenben segíthet, de az ilyen jellegű problémákra nincs kihatással.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés