2015. szeptember 4., péntek

A menekült kérdésen túl

Gondolataink, cselekedeteink sok mindent irányítanak, valójában megmutatják azt is, hogy ki milyen ember, kiben mekkora a szeretet, de azt is, hogy az elkövetkezendőkben ki mire számíthat.


Tudom, hogy sokan nem értenek egyet a "Menekült kérdés megoldása" című bejegyzésben leírtakkal (az emberi tudatosság jelenlegi szintje miatt, a téves tanítások miatt ez biztos várható volt), de sokan nem tudják azt sem, hogy nem emberi gondolatokat vetek papírra, és valójában nagyon sokan a szeretetet sem értik teljes egészében. Ez utóbbi az, ami más nézőponthoz vezet.

Az énkép, az önös érdek, vagyis az egó az, ami a színtiszta szeretet, de mondhatjuk azt is, hogy a Jézus-i szeretet ellentettje. Az ember pedig leginkább ezzel gondolkozik. Félelemmel telve, "Jaj, mi lesz most?", munkahelyeket vesznek el (kitől??!!), garázdálkodni fognak, ami miatt indulatokat gyártanak, gyűlölettel nyilvánulnak meg. Ez pedig nagyon alacsony tudatosságra vall. De mindaddig, amíg bárkit, bármit is félelemmel, gyűlölettel táplál az ember, addig azt csak erősítik, és ha minél több ember gondolkodik így, akkor bizony mindez (és még hasonló más nem várt események) a probléma csak nőni fog. A civilizációnk éppen ezért tart még mindig itt.. és a bejegyzésben foglaltak miatt, mert az ember nem eléggé tudatos, képtelen felmérni magát a szeretetet, az erejét, az energiáit. Ehelyett táplál gyűlöletet, haragot, nagyon sok negatív energiát a másik felé, ezt teszi évszázadok, évezredek óta, és nem tanult még mindig belőle semmit!! Képtelen volt megtanulni azt, hogy mindez vissza is hatott rá!

Hova és mire jutott vele? Kinek jutott eszébe megpróbálni ennek ellenkezőjét?? Nagyon keveseknek!! Mit mondana Jézus,mit mondanának az angyalok, vagy a tudatosabb civilizációk? Pusztítsuk el őket? Nem, akkor az, aki ezt teszi semmivel sem lenne különb a legalacsonyabb tudatossággal rendelkező gyilkosoknál, a népirtóknál. Sokan tudják már, hogy nem vagyok híve a vallásoknak, mert túl sok a hamisság bennük, és a vallásokkal takaróznak, így elmondom, hogy a Kereszténység sem különb semmivel az Iszlámtól (csupán 700 évvel jár előrébb), csak emlékezz vissza mit tettek a keresztények "Isten nevében" és nemcsak a középkorban a pusztításuk idején, hanem az Újvilágban is térítettek bizony karddal (ezekben pedig egész Európa benne volt). De erre ilyenkor alig akar bárki is emlékezni, pedig nem lenne szabad elfelejteni, amit adsz, azt kapsz, a kontinens pedig egykoron az egész világot uralni kívánta, és bizony mindez rengeteg áldozattal is járt. 

Továbbra is csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy ismerjük meg a szeretetet teljes mélységében, és annak szellemében járjunk el. A szeretet nem a körülmények függvénye, hanem a sajátunk! Lehet valaki szeretetteljes családjával, barátaival, de ha idegenekkel szemben, másokkal szemben képtelen erre, és pont az ellentettjével áll hozzájuk, akkor bizony az adott személyben a szeretet képessége csupán minimális részben található meg. 

Mi most magyarnak születtünk, de ez nem emel senki felé minket (még akkor sem, ha sokan ezt így gondolják), egyik lélek olyan, mint a másik csak a fejlettségében van különbség, de ez nem jelenti azt, hogy felsőbbrendűbb is lenne tőle. Ha most valaki így gondolkozik, a következő életében lehet majd menekült is, a kocka fordulhat, sok hasonló előző életet láttam már. Bizony sok olyan lélek volt, aki az egyik életében az egyik oldalon, majd következő életében a másik oldalon harcolt. 

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy nem minden menekült "garázda", de ugyanígy nem minden magyar sem szent, bár igaz, hogy a kultúra hazánkban előrébb tart, mint ott, ahonnan menekültek származnak, de ezt a különbséget gyűlölettel nem, csak szeretettel lehet eltüntetni. A problémákat csak így lehet végelegesen megszüntetni.

Azért nem értik sokan, hogy mindezt hogyan lehet megvalósítani a szeretettel, mert nem tudják hogyan és mit lehet megvalósítani vele. Egy átlagember jó esetben (ismétlem jó esetben) mindössze 10-15, míg egy már előrébb tartó, az ezoterikával foglakozó személy (de nevezzük inkább spirituálisnak) is csak 20-25 százalékban ismeri.. hol a többi?? Aki pedig nem ismeri, hogy mit lehet vele elérni, nem is tudja használni. A számok a többi részét az egó teszi ki, az erős énkép, az önös érdek, a saját magunk mások felé emelése, ezzel pedig semmilyen sikert ilyen téren elérni nem lehet, ezáltal a helyzet csak rosszabb lesz! Ezt pedig jobb elkerülni!

Ha mi és ha mások is képesek szeretettel megnyilvánulni azok irányába, akik elesettek, vagy azok felé, akik kevésbé szeretetteljesek, akkor erre bárki képes lehet, és ha már gondolataival a szeretet táplálja irányukba, akkor már nagyon sokat tesz azért, hogy ez a probléma minél hamarabb megoldódjon (úgy, hogy valójában bármi mást is tett volna érte)!! 


 
Szeretettel:
Carmelian & Cedamus



elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus


                                                                                                               







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése