2015. március 20., péntek

A szeretet - Gyermekeink üzenete


Egy gyermeki lélekkel kerültem kapcsolatba a napokban. Mindenképpen meg kell osztanom veletek, mert az üzenet önmagáért beszél. Éppen ezért nincs is mit hozzátennem, bár az üzenet jóval hosszabb volt, de megpróbálom röviden összefoglalni.

"...kérlek segíts! Te tudod miről beszélek hiszen, ha akarsz látsz engem, látod helyzetem... azért születtem most az emberek közé, hogy segítsem őket, de..."

Az utóbbi időkben nagyon sok olyan helyre volt betekintésem, ahol a felnőttek problémái a gyermekekre is kihatottak. Itt és most nem a szülői ellentétekről van szó, hanem teljesen másról. Egy picit mélyebben is a probléma mélyére néztem, és a maguknak a gyermekeknek a lelkeit kértem meg rá, hogy adják át nekem, hogy mi az, amit ők megélnek, hogy gyermeki tudattal, miképp látják a szülőket, milyen érzeteket váltanak ki bennük az átélt mindennapok.

Az esetek többségében fejlett lelkekről van szó, mindannyian azért születtek, hogy hozzátegyenek valamit az emberiség fejlődéséhez, még azáltal is, hogy befolyásolni próbálják szüleiket a helyesebb gondolkodásra, már most kisgyermekkorban.

Átlagos családokról van szó, ahol szülők dolgoznak, nincsenek hangos viták, szóváltások, de van ezek helyett sok más, ami a gyermekek tudatára helytelenül hat. A szülők munkahelyi hajtása stresszes, teljesen mindegy, hogy anyagi téren milyen helyzetben van a család, mert ahol az anyagi lehetőségek nem megfelelőek, ott ennek megteremtése a legfontosabb, ott pedig ahol ez a lehetőség megfelelő vagy ahol korlátlan, ott a hajtás a még többért vagy a nagyobb presztízsért folyik.

A munkahelyről hazaviszik problémájukat, otthon feszengenek, hol ezért, hol azért. Türelmetlenek, túlóráznak, feszültek, az energiáik áthatnak a gyermekekre is, bárhogy is próbálják ezt leplezni, de nagyon sokszor mégis a gyermekeken csattan ez az ostor. Mindezt a legtöbben azzal magyarázzák, hogy gyermekeiknek próbálják megteremteni a lehető legjobbat. Természetes, hogy ez is benne van, ebben is van igazság, de..

Tudomásul kell venni, hogy a gyermekek megteremtik maguknak majd, amire szükségük lesz, nekik nem drágábbnál drágább játékokra van szükségük, hanem szeretetre! Számukra nem az a fontos, hogy fakockából építi a várat vagy a legdrágább építőjátékokból, nekik az számít, hogy amikor építi a várat, a szülő mellette legyen és vele játsszon. Arra van szükségük, hogy minél többet foglalkozzon vele édesanyja, édesapja vagy mindkettő. Egy séta, egy fagylaltozás többet ad számára, mint bármilyen játék, amikor egyedül kell azt tennie. Nemcsak azért kell kivinni a lakásból, hogy a levegőn legyen, hanem azért, hogy ezt az időt a szülőkkel töltse. Őt ez tölti el szeretettel és biztonsággal.

A szülői együttlétet számára semmi nem pótolhatja. A megfelelő szülői szeretet, a megfelelő törődés megadja majd felnőve is neki azt, hogy kiteljesedett élete lehessen, hogy szerető emberré válhasson. Ez hat majd ki a későbbiekben az ő tudatukra is, hiszen ha nem a szeretetet látják majd elsődleges célnak, hanem azt, amit szüleiktől örököltek, azt, ami kisgyermekként is már tudatosult bennük, ami nem a szeretet alapjain nyugszik, akkor ők is ilyenné válhatnak majd könnyedén. 

Mindezek mellett fontos tudatosítani, hogy a gyermekek nem hülyék, nem ostobák, nem szabad őket így kezelni, hanem csak fejletlen még a tudatuk, és magát a tudatot az alakítja ki, hogy milyen megéléseik vannak, és ezeket hogyan tudják feldolgozni, helyükre rakni. Ebben hatalmas szerepet kap a szülő. Segítenie kell, hogy a világban történő negatív eseményeket a helyén tudja kezelni a gyermek, de ha nem megyünk ennyire messzire, akkor a napi tapasztalásait is, ami éppen történik vele. Beszélgetni kell velük, ezzel is segítve minden történést feldolgozni. Kiemelkedően hangsúlyos a szeretet, a szeretetteljesség, ennek megfelelően kell tudni megértetni a negatív eseményeket is velük, hogy később ők is ezt vigyék tovább.

Még egy fontos dolog, amire szintén gyermekkorban kellene figyelni. Manapság hangsúlyt kapott a gyermeknevelésben az, hogy a gyermek minél különlegesebbnek érezhesse magát, ezért sokszor megmérettetik őt különféle versenyekben, keresve bennük a tehetséget, hogy mi az, amitől kiemelkedhet társainál, amitől azt mondhatja "én ebben és ebben a legjobb vagyok". Ezzel egyetlen probléma van, mégpedig az, hogy nem azért születünk le, hogy a társainkat legyőzzük bármiben is, hanem azért hogy segítsük egymást. Ha valamiben tehetségesek vagyunk, akkor azt arra használjuk fel, hogy segítsünk vele az embereknek. Ne akarjunk felsőbbrendűséget, hatalmas egót építeni a gyermek tudatába, mert az a szeretettel ellentétes. Érdemesebb inkább arra sarkallni gyermekeinket, hogy szeressék és segítsék egymást mindenben, ne legyenek bennük ítéletek a másik iránt, csak is a segíteni akarás vezérelje őket.

Mindezért van nagy felelősség a szülőkön, mert rajtuk múlik, hogy milyenné válik a jövő az általuk nevelt generáció révén. De semmi másra nincs szükségük ehhez, mint a szeretetre. Ha megadjuk ezt gyermekeinknek, jobbá válhat általuk a világ... és ez, a világ jelen helyzetét tekintve, kulcsfontosságú!!!

szeretettel:
Carmelian & Cedamus




elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com
facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus



5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nagyon szívesen kedves Memo!

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  2. Mindeg jokor....��

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok. Sajnos nekem is az a meglàtàsom ebben a témàban hogy a szülők túlhajszoltak a javak megszerzésében. Ezért nemtudnak megfelelő figyelmet és szeretetet nyújtani egymàsnak és a gyermekeiknek. Ez következménye a túlhajszolt és teljesítményorientàlt vilàgunknak. De ezt a nagy rohanàst az élet minden terén az emberek generàljàk azzal hogy mibdenki itt és most akar jólélni. Úgyhogy aki ezt időben észreveszi tud vàltoztatni ezen a sajàt életében. Nem hiàba talàltàk ki azt a közmondàst hogy:" Lassan jàrj tovàbb érsz." Köszönöm hogy hozzàszólhattam.

    VálaszTörlés