2015. március 29., vasárnap

A szeretet ereje

Az emberek legnagyobb hányada még mindig túlságosan racionálisan gondolkozik. Igaz, sokan élnek közöttünk olyanok is, akik nyitottabbak, hisznek a spirituális tanokban, a tudományunk számára még kézzelfoghatatlan valóságban. Ezek közül az emberek közül már mindenki hallott a gondolatok teremtő erejéről, a mágiáról, a karmikus összefüggésekről és folytathatnám tovább. Hisznek létezésükben, de mindennek ellenére, amikor a szeretet energiájáról és erejéről esik szó, kételkedni és hitetlenkedni kezdenek.

Elképzelhetetlennek és sokszor valótlannak tartják, hogy miképpen lehet oly erős az energiája, amely minden negatív erőt képes megsemmisíteni, amellyel bármilyen nemes cél elérhetővé válik, ami segítségével az élet jó irányba fordítható. Vajon hogyan lehetséges ez, és miért nem hisznek benne az emberek?

A válasz nagyon egyszerű! Mindez azért történik így, mert nem tudják, hogy mit jelent valójában a szeretet, hogyan lehet tisztán, jól szeretni, így a valós erejét sem tudják felmérni. Minden érzetnek megvan a saját energiája, és ezek közül is a legerősebb a szereteté. De ahhoz, hogy ezzel élni tudjunk, a szeretetbe nem szabad semmilyen más érzésnek keverednie, mert ha negatív érzet kerül bele, akkor az energiája is gyengülni fog.

Gyakori probléma „a jó leszek, ha jó leszel hozzám” elv, ugyanis ilyenkor önös érdekről van szó. Ekkor azért mutatja ki valaki szeretetét, hogy céljait elérhesse, hogy ő is jót kaphasson, ez viszont csak álszeretet. Hasonlatos ehhez, amikor nem önzetlenségből adunk valamit, hanem elvárásokért. A valós szeretetben ez nem létezik, nem azért adakozunk, mert nagyobb hasznot remélünk érte, hanem azért, mert ezt szívből tesszük, hogy ezzel embertársainknak segítsünk. Ugyanígy kerülni érdemes a ragaszkodást, a birtoklási vágyat, mert a szeretet nem köthet meg senkit, nem törheti meg a szabad akaratot, és vágyaink „tárgyának” elvesztése már a félelem negatív rezgéseit táplálja.

Az érzetek energiáit testünk átveszi, ha mások felé gyűlölettel, haraggal nyilvánulunk meg, azzal csak saját helyzetünkön rontunk. A szeretetet nem másoktól kell függővé tenni, ez mindig az adott személy képessége, hogy ő maga mennyire tud élni vele. Amennyiben valaki szeretetteljes, az azok iránt is az, akik nem vagy nem ilyen mértékben képesek még erre, hiszen az érzés benne él, és mindez az ő spirituális fejlettségét mutatja meg.

Sokkal könnyebb egy haragos megnyilvánulásra szintén haraggal válaszolni, a pofont egy másik pofonnal letudni, egy sérelmet bosszúval semmissé tenni, de mindez az emberi gyengeség jele. Ettől jóval nagyobb erőre van szükség ahhoz, hogy megbocsássunk, és mindezt a szeretet megadja nekünk. A másokkal szembeni alázat, a megbocsátás olyan energiákat képviselnek, melyeket sokan még felfogni sem képesek, és ezek mind a szeretet erejét mutatják meg bennünk. Tudnunk kell, mindaz az energia, amit kiváltunk, ugyanúgy tér vissza hozzánk, és ha a szeretet vonalán haladunk, akkor idővel csak tiszta energiák vesznek majd körül minket.

Ha megtanulunk szeretni és tiszta energiájával élni, akkor válik majd tökéletesen uralhatóvá a gondolatok teremtő ereje, ami által bármilyen célunk teljesülhet. Anyagi biztonságot, kiegyensúlyozott párkapcsolatot, egészséget és életünket átfogó boldogságot kapunk majd cserébe.


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


A cikk az Élet Magazin 2014. június-júliusi lapszámában jelent meg először! 


elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus



8 megjegyzés:

  1. Igen, a spirituális érzelmet, erőt tovább lehet adni, és kell is, mert fontos, hogy a másik emberhez elérjen. De van olyan ember, akinek fontos tudni, hogy amit leír, az ahhoz az emberhez jut e el, akinek a kedves, és érzelmes szavakat szánja. De ameddig abban nem biztos, addig bizonytalanságot, és távolságtartást szül. Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert nem egy emberről van szó, aki érzelmeket fejez ki felém, és soha nem lehetek benne biztos, hogy a szavaim kihez jutnak el. Ahhoz akinek szánom, vagy akinek köze sem lenne hozzá. Ennek már volt néhány ékes bizonyítéka, ami vihart szült, és károsan hatott. Gátlásokat, további tartózkodásokat és bizonytalanságot váltott ki b előlem. Ezért a gátlásosságom csak fokozódott, és valószínű, hogy fokozódni is fog. Én a szavaimat szeretném ahhoz intézni, akinek szánom, és akihez az érzelmeim fűződnek. Ez itt számomra lehetetlen. Esetlen akkor jön össze, ha eltévesztem. Ezért a tartózkodást választom, még akkor is, ha érzelemgazdag állapotban vagyok. Egy barátnak teljesen más kifejezés móddal irunk, mint akihez érzelem is fűzi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mária!

      Mindig megértéssel vagyunk, hiszen minden ember gondolkodása még más, más és más dolgok adják számukra a problémát. Esetedben az a fontos, hogy mindig maradj csak szeretettel a másik iránt, attól függetlenül, hogy ő milyen. Akik elfogadják a véleményed ezekről a magasabb tudatosságú dolgokról, azokat természetesen lehet segíteni, lehet velük beszélgetni róla, akár közösen előrelépni. De persze vannak olyanok, akik elfordulnak tőle, akiket most még más köt le, másban hisznek, ilyenkor felesleges is erőltetni, hagy járják csak útjukat, de önmagad bármikor bátran felvállalhatod, ettől mindig csak több leszel!! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  2. Amikor én szeretettel viselkedek másokkal, gondolkodom másokról, az én dolgom, az én felelősségem. Hogy mások hogyan viszonyulnak ehhez, viszont szeretnek-e, avagy gondolnak rám szeretettel, az ő dolguk. Nem azért szeretek, hogy szeressenek.

    VálaszTörlés
  3. Kedves CARMELIAN Gyógyító köszönöm hogy Szeretettel voltál irántam 2015,09,05,nagyon hálás vagyok érte!!!

    VálaszTörlés
  4. Kedves CARMELIAN Gyógyító köszönöm hogy Szeretettel voltál irántam 2015,09,05,nagyon hálás vagyok érte!!!

    VálaszTörlés