2014. december 13., szombat

Hiányos ismeretek, nem megfelelő alapok


Örömmel tölt el bennünket, hogy egyre többeteknek tudunk segítséget nyújtani meglévő tudásunkkal, tanácsainkkal, valós feladatainkkal, de ugyanígy öröm számunkra, ha segítségünket írásainkon vagy könyveinken keresztül adhatjuk meg. Tudjuk, és már sokan tudjátok Ti is, hogy a szeretet a kulcs mindenhez, ha ezen a vonalon haladunk, ha így közelítünk meg bármit, akkor a probléma megoldhatóvá válik.

Amennyiben csupán írásainkat tekintjük, akkor egy félreértést mindenképpen szeretnénk elkerülni. A mi tudásunk sem végtelen, hiszen az emberi tudatban ennyi univerzális információ képtelen lenne elférni, de ettől függetlenül minden tudáshoz hozzá tudunk férni. A Mindenség Tudástára (sokaknak Akasha-krónika) mindent őriz, oda be lehet tekinteni. Bár a sok-sok élet tapasztalata a tudatalattiból előtör, de ettől függetlenül nem egy feladatnál, nem egy bejegyzésnél, de ugyanígy a könyvek esetében is a Mindenség Tudástára volt az, ami számunkra is segítséget nyújtott.

Amikor egy-egy blogbejegyzés megszületik, akkor minden esetben a válaszokat lelkünkön keresztül kapjuk meg ebből a tudástárból. Írásaink semmilyen logikára nem támaszkodnak, hiszen sokszor a Mindenség törvényei emberi logikával követhetetlenek lennének, de ettől függetlenül mindig próbáljuk úgy megfogalmazni, hogy az mindenki számára jól érthető és követhető legyen. 

Azaz az írások nem gondolataink szüleménye, nem feltételezések, nem továbbvetített variációk, hanem maga a valóság, olykor még számunkra is meglepő dolgokkal. Mindig és minden mögött a szeretet és annak megvilágítása áll, azé a szereteté, amelyet még mind a mai napig nem értenek nagyon sokan. Pedig ez a kulcsa a magasabb tudatosságnak, a lélekfejlődésnek, a felemelkedésnek, a magasabb dimenziókba történő leszületéseknek. Mindenhez a szeretet a kulcs!

Az emberi agy kihasználtsága minimális, alig tíz százalék körül mozog, sajnos ki kell mondanunk, hogy ezzel párhuzamosan, az emberek nagy többsége (bár azt hiszik, hogy mindent tudnak a szeretetről, hogy ők szeretetteljes emberek), a szeretetet mélységében csupán ilyen arányban ismeri. Ezért történik az, hogy sokaknak nem, vagy nem úgy működik a vonzás törvénye, a tudatos teremtés, az energiák használata vagy a "titok", ahogyan azt szeretnék. Azért, mert hiányoznak az alapok, és amíg a szeretet, mint alap hiányzik, addig nehéz lesz számukra céljaikat megvalósítani.

A hiba már magában a gondolkodásban jelentkezik, az alapokat először itt kell lerakni, a tudaton kell egy kicsit fordítani, és ha ez megtörténik, onnantól kezdve könnyebb lesz minden. Azért vagyunk, hogy segítsünk, azért, hogy mindezt meg tudjuk világítani bárki számára (persze a döntés mindenkinek a sajátja, senkire nézve nem kötelező). Megadjuk az alapokat, megadjuk a tudatosabb élet lehetőségét, a boldogabb kiteljesedettebb életet, annak bármelyik területén, de ugyanígy hozzáteszünk bárki lélekfejlődéséhez, sok esetben ez utóbbiban nem is akármilyen mértékben. Ebben a fizikai létformában minden embernek nem lehetséges külön-külön a segítségnyújtás, de azért születnek írásaink, azért születnek könyveink, hogy minél szélesebb körben lehessünk mások segítségére, bárki fejlődésének elősegítésére. 

Ide születtünk Magyarországra, mert ide akartunk születni, mert itt van feladatunk! Itt él a világon az egyik legtöbb olyan ember, aki nyitott az ébredésre, a valós ismeretekre, a bolygónk jobbá és élhetőbbé tételére. Ebből kiindulva innen a legkönnyebb elérni mindezt a jó irányú változást. Nem szabad elfelejteni, hogy segítők mindenhol léteznek, bár nem mindig olyan formában adják a segítséget, ahogyan azt mi is tesszük. Ezen túlmenően "kishazánkban" sok nagyszerű lélek él, akiknek feladata az emberek "ébresztése" és az emberiség segítése. Tudni érdemes, hogy ha csak egyetlen ember jó irányba változik, ha csupán egyetlen embernek a "rezgése" emelkedik, ha a kibocsátott (akár gondolati, akár cselekedeti) energiái tisztulnak, azzal már a világ is jó irányba változik, bolygónk "rezgése" egyetlen ember által is, még ha minimálisan is, de emelkedik, energiái tisztábbakká válnak. Ez a rezgésszám pedig annál magasabb lesz, ez az energia pedig annál tisztább és erősebb, minél erősebb lesz az adott személyben a szeretet. Ehhez viszont érdemesebb a szeretetet jobban megismerni.

Tudjuk, hogy az első lépések nehezek, sokszor sokkal könnyebb indulatosan viselkedni, feszültséggel telve válaszolni másoknak, de mégis arra kérünk mindenkit, hogy tegye meg ezeket az első lépéseket, és ha valóban szeretetteljessé váltok mind gondolkodásban, mind cselekedetekben, akkor céljaitokat sokkal könnyebben érhetitek majd el. Nem lesz könnyű eleinte, de lépésről-lépésre könnyebbé válik majd mindez, idővel pedig részetekké és lényetekké!

Nem szoktunk így befejezni egy bejegyzést, de most egy olvasói véleménnyel tesszük ezt, ami a könyveinkre érkezett. 

"Tudom, hogy nincs szükséged ajnározásra, de le kell írnom újra, hogy a könyveid fantasztikusak, igazából szavakat sem találok rá. Megelőzik korunkat, és olyat adsz az embereknek, amit eddig szerintem senki. Tankönyvként szerepelnie kellene az elsőnek és a harmadiknak az oktatásban, középiskolában és az egyetemeken. ... Amikor néhány éve megjelent Eckhart Tolle: Új föld című könyve, Domján László azt nyilatkozta: "nem kell több könyv", a könyvet én is nagyszerűnek tartom, de valahogy nem éreztem, hogy minden benne van, amire szükségem lenne, és inkább a racionalitásomhoz szól. Én MOST érzem úgy, hogy nem kell több könyv, mert a tietekben mindenre megtalálom a választ, és szavaid a lélekhez szólnak, a lelket gyönyörködtetik.

Köszönöm!"








Szeretettel:
Carmelian & Cedamus

elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus







18 megjegyzés:

  1. Kedves Cedamus, nagyon rosszul esik nekem, hogy mindig kételyeket akartok ébreszteni szeretetünk valódiságával kapcsolatban . Én elhiszem, hogy Ti összehasonlíthatatlanul fejlettebb Lelket vagytok, mint én, De annyi embert ismerek, aki segít, belőle semmi hasznot nem remélve, csupán, mert tele van a szíve szeretettel. Ha valaki rosszul lesz az utcán nem azért segítünk, mert hasznot remélünk belőle, ha valakivel megosztunk javainkból, még ha nem is sok van, azt sem önös érdekből tesszük, hanem csupán szeretetből. A gyermekeinket is önzetlenül szeretjük, ha talán elvárnánk tőlük, hogy szülőként tekintsenek ránk, az sem önös érdek, hanem természetes, hogy így kellene lenni. Emlékezzünk Jézusunk is halála előtt legkedvesebb tanítványára bízta Édesanyját, ez talán elég példa, hogy ne fájjon a szíve egyetlen anyának sem, és ne vergődjön azon, hogy vajon őszinte-e az én szeretetem. Én is nagyon szeretem a könyveiteket, csak ez a minden bejegyzésben megjelenő kétely, hogy valós-e a mi szeretetünk, vagy van benne önzés ez nagyon fáj nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnezesed kerem kedves hozza szolo de Ha valakinek nem inge nem veszi magara. Aki ketelynek veszi ezeket a szavakat masoktol az magaban ketelkedik. Ha azt hiszed ezek a szavak teged szolitanak meg pedig ugy veled nem igazsagos akkor jol erzed hogy neked szolnak. Tovabbi szep estet

      Törlés
    2. Ez egy gonosz vád Gál Alexandra Kármen és a választ nem tőled vártam, hanem a szerzőtől! Senkinek nincs joga ismeretlenül pálcát törni mások felett. Szerencsére tiszta a lelkiismeretem és azért szóltam hozzá a cikkhez, mert visszatetsző ez az állandó kételkedés a Szeretet valódiságában! Vagy talán MÉGSEM, MERT AKI ILYEN HANGON MERÉSZEL MÁS HELYETT VÁLASZOLNI, ANNAK VALÓBAN BAJA VAN A LELKIISMERETÉVEL ÉS FOGALMA SINCS AZ IGAZI SZERETETRŐL! Talán hihetnél abban, hogy akár Cedamusnak és Carmeliannak is van elég esze és képessége, hogy a hozzá fűzött kérdésemhez tud válaszolni! Még csak annyit kívánok megjegyezni, hogy nemcsak nekem esik rosszul ez a sok kételkedés a SZERETETBEN, ezért is szóltam hozzá, hogy az általuk sugárzott segítő szándék valóban segítő legyen és ne váltson ki kételyeket.

      Törlés
    3. Kedves Lélek!

      Elnézésed kérem a kései válaszért! Írásainkat mindig általánosságban értjük, általában ott szólunk, ahol a legnagyobb problémát érzékeljük. Éppen ezért, ha valakiben a szeretet jóval magasabb mértékben ott van, ha az adott hiányosság valakire nem vonatkozik, akkor sosem szabad azt magunkra venni. Ezt próbálta Alexandra is leírni, és nem is szabad rá megharagudni ezért. :) Látnod kell Neked is, hogy léteznek olyanok, akikben jóval magasabb a szeretet az átlagnál, de léteznek olyanok is, akiknél ez jóval alacsonyabb, és persze ott van az átlagos ember, ebből a szempontból. Nekünk nemcsak azoknak kell segítenünk, akik valójában már sokkal szeretetteljesebbek, mint a többi ember, hanem azoknak is meg kell világítanunk egy-egy problémát, akik még nem azok. Akár közvetlenül, de akár közvetett úton, mondjuk rajtad keresztül vagy éppen Alexandrán keresztül. De egy-egy írást, ha nem érint, akkor nem szabad magadra venned, de ha látsz benne egy apróságot, ami által te is előrébb tudsz lépni, akkor már ez Neked is segítség.

      Éppen azért, mert azt a bizonyos szeretetkört pedig mindig van hova bővíteni. Egy nagyon csúnya számot fogok most leírni.. a valós szeretetet mélységében az emberiség kb. 15 százalékban ismeri.. de használni még ilyen arányban sem használja. De senki nem ismeri és nem használja olyan mélységben, mint akár Jézus.. és ha ezt nézed, akkor bizony Te is látod, hogy mindenkinek van hova fejlődnie, előrelépnie a szeretet terén, még akkor is, ha a szeretet már magasabb benne az átlagemberéhez képest. :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Kedves Cedamus!

    Semmi esetre nem kell elnézést kérned a "késői" válaszért. Megjegyezni kívánom ismét, hogy nem vettem magamra, de mivel szeretettel szoktam ajánlani írásaitokat, azt a tudást, tapasztalatokat amit tőletek tanulok és nemcsak nekem tűnt fel ez az állandó szeretetben való kételkedés, azért szántam rá magam, hogy hozzászóljak ehhez a gondolathoz. Látom nem kellett volna nyilvánosan, mert az emberek nem merik nyíltan felvállalni a véleményüket és szeretnek az emberek előtt jobb színben feltűnni, mint amilyenek. Én úgy gondolom, nektek nincs szükségetek arra hogy más válaszoljon a hozzátok feltett kérdésre, és mint a mellékelt "ábra" is mutatja csak méltatlan vádaskodás lesz belőle.
    Én szeretném a tőletek tanult bölcsességet továbbra is megosztani olyan emberekkel akiknek szüksége van rá, s akiknek még internetelérésük sincs, s azért is írtam meg a tapasztalatom. Ígérem nem fogok nyíltan feltenni nektek kérdést, mert elterelődik a figyelem az igazi témáról.
    Tisztában vagyok vele, hogy ti összehasonlíthatatlanul többet tudtok az emberekben zajló szeretetről mint én, de nem árt időnként figyelembe venni, hogy sok ember óriási munkát végez szeretetből s attól még nem Szent ember, hanem még inkább érzékeny, s fáj neki, hogy mindig felülbírálja akárki is a SZERETETET.
    Azt is jobban tudjátok nálam, hogy azzal még senkit nem lehetett szeretetre nevelni, ha állandóan bírálják.

    Szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves nevtelen. Amit te meltatlan vadaskodasnak hiszel a mellekelt abranal azt valojaban en magam toroltem, mert jobbnak lattam, ha nem sullyedek le a szintedre. Azt gondolsz a velemenyemrol amit akarsz es mondhatsz is barmit. Eleg ha en tudom hogy nem a rossz szandek vezerelt. Igy "mereszeltem" irni. Tovabbi szep estet es beke legyen veled.
      Kedves Cedamus.
      Koszonom! :) Nem kezdenek magyarazkodasba, hogy miert irtam (legkevesbe sem a nevedben). Hiszen tudom, hogy ugy is tudod.
      Szeretettel
      Alexandra

      Törlés
    2. Kedves nevtelen. Amit te meltatlan vadaskodasnak hiszel a mellekelt abranal azt valojaban en magam toroltem, mert jobbnak lattam, ha nem sullyedek le a szintedre. Azt gondolsz a velemenyemrol amit akarsz es mondhatsz is barmit. Eleg ha en tudom hogy nem a rossz szandek vezerelt. Igy "mereszeltem" irni. Tovabbi szep estet es beke legyen veled.
      Kedves Cedamus.
      Koszonom! :) Nem kezdenek magyarazkodasba, hogy miert irtam (legkevesbe sem a nevedben). Hiszen tudom, hogy ugy is tudod.
      Szeretettel
      Alexandra

      Törlés
    3. Kedves Lélek!

      Minden bejegyzésünket általánosságban írtuk, nem egyénre szabottan, hiszen az képtelenség is lenne, ezért mindenkinek, aki elolvassa ezeket a közvetített információkat, fel kellene tudni ismernie, hogy mi az, ami rá vonatkozik és mi az, ami nem. Minden cikkben megtalálhatja mindenki azt a gondolatot, ami egy picit továbblendíti az esetleges elakadásban vagy akár a fejlődésben.
      Ha valaki mélységében ismeri a szeretet fogalmát és annak megfelelően is él, akkor esze ágában sem jut, hogy mi megkérdőjelezzük az ő szeretetének a milyenségét... Sajnos jelenleg a Földön, aki ténylegesen mélyen ismeri a szeretetet, az egy maroknyi ember. Természetesen vannak olyan emberek is, és mi ezzel teljes mértékben tisztában is vagyunk, akik szeretetteljesek, szeretnek segíteni, igazi "szív" emberek... mi nem kételkedünk az ő szeretetükben, és nekik nem is lenne szabad ezt így nézni. Mi mindenkihez szólunk, és ahogy Cedamus is írta, a nagy többség még nagyon messze áll az igazi szeretetteljességtől, ezért erről írnunk kell! Mindenkinek fel kell tudni ismerni a bejegyzéseinkből mi az, ami neki szól és mi az ami nem, hisz ott van bennetek a Lélek, tessék figyelni a hangjára, mert a sértődöttség, a "rosszul esik" érzés az nem a lélektől származik!

      szeretettel:
      Crmelian

      Törlés
  3. Drága Carmelian, ne hidd hogy te tévedhetetlen Isten vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Érdemesebb lett volna inkább a soraink tartalmán elgondolkodni. A sértés, az irónia nem a szeretet részét képezik, amikor ezzel élünk, ez ellen teszünk. Minden elindított negatív energia visszatér a gazdájához, erre érdemes figyelni.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  4. Nagyon szeretem az írásaitokat :) a munkafüzetetek segítségével pedig újra látom merre tartsak az életembe mi az irány, nagyon nagy hála érte :) A szeretet érzése tényleg hatalmas, és mostmár tudatosan használhatom.
    A hozzászólások pedig tanúlságosak :)
    Szeretettel:
    Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Móni!

      Köszönjük hogy olvasol minket és örülünk, hogy segítségedre lehettünk :) Így igaz, a szeretet hatalmas erő!

      szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  5. Kedves Névtelenek,

    Nem értem, ha egymásnak írunk miért névtelenül tesszük ?...

    VálaszTörlés
  6. Én sem tudok mást írni hogy hálát adhatunk hogy ilyen Angyalokkal vagyunk körbe véve és igen ennyire önzetlenül segítetek minden embernek aki csak hozzájuk fordul! Köszönet és hála! Sok szeretettel Borbála!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Carmelian nevében is nagyon szépen köszönöm kedves Borbála! :) Örömmel tölt el minket, hogy Neked is segítségedre lehetünk már csupán írásainkkal is!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  7. A szeretet konyvet vennem meg. Nekem ismerös gondolatok.HÅLA Köszönet.Kovácsné

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan keresd meg valamelyikünket e-mailben (carmelian14@mail.com; cedamusmelin@gmail.com) és megbeszéljük a rendelés részleteit :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés