2014. augusztus 14., csütörtök

A harmadik szem aktivizálódása


Harmadik szem, homlok csakra, a lélek szeme.. ki hogyan hívja! Ki ne hallott volna arról a kifejezésről, hogy nyílik a harmadik szem, és hány olyan cikket olvashattatok már, hogy milyen módon lehet kinyitni. Én jobban szeretem viszont azt a kifejezést, hogy aktivizálódik a homlok csakra, mert ez így helyes, még akkor is, ha ezt a csakrát a lélek szemének is hívják. Azért így helyes, mert a lélek maga mindent „lát”, még akkor is, ha a harmadik szem zárva van, vagy a homlok csakra még nem eléggé van felfejlődve ahhoz, hogy aktívvá váljon.

A vélemények eltérőek, de nagyon sokan azt tartják, hogy érdemes különböző gyakorlatokkal ezt a csakrát aktívvá tenni. Hozzáteszem, hogy azok, akik ezt tartják helyesnek, arról már nem szólnak, hogy gyakorlati jelentősége nincsen abból a szempontból, hogy aki így nyitja a harmadik szemét, az képességei terén nem igazán lép előre. Ugyanolyan ez, mintha egy ajtót kinyitnánk, de az átjáró mégis be lenne falazva. Ráadásul ezeket a fajta aktívvá tételeket nyugodtan nevezhetjük erőltetett, erőszakkal történő módszereknek, amelyek káros hatással lehetnek a tudatra és megzavarhatja az elmét is.

A homlok csakrának viszont van egy nagyon érdekes tulajdonsága! Ahogy fejlődünk, ahogy erősödünk, ahogy emelkedik rezgésszámunk, az magától szépen aktivizálódni fog. Minél előrébb tart fejlődésünk, annál inkább, míg végül teljesen aktívvá válik. Amikor így teszünk, akkor fejlődésünk révén a lelkünk segítségével a képességeink is jobban előtérbe kerülnek és ugyanígy felébredhetnek.

Ahogy a csakra nyílik, és válik aktívabbá, úgy fogjuk egyre jobban értelmezni megérzéseinket, melyeket a lelkünk küld felénk, de ugyanígy kaphatunk képeket a jövőről, hallhatunk hangokat ugyanerről, és egyre képesebbé válunk majd használni is a már említett képességeket.

Sok példát sorolhatnék, de senki nem fog a jövőbe látni vagy tárgyakat mozgatni csak azért, mert bizonyos gyakorlatokkal kinyitja a harmadik szemet. Ennek hátrányai is lehetnek. Ezért továbbra is mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy legyen türelemmel, erősödjön, fejlődjön és homlok csakrája magától aktivizálódni fog, ami majd hozza magával a különlegesnek mondott képességeket is!

Emellett ugyanúgy figyelemmel érdemes lennünk a többi csakrára, ugyanúgy, mint erre az egyre! Egyiket sem szabad előtérbe helyezni, többnek tartani, mint a többit, ugyanúgy fontos részünk mindegyik, igazi egyensúlyt csak együttes erővel teremthetünk magunknak. Éppen ezért is érdemes mindegyikkel foglalkozni, tisztítani és energiával táplálni, hiszen már önmagában ezek a gyakorlatok közelebb visznek ahhoz, hogy csakráink, így a lélek szemének nevezett csakra is tökéletesen működjön!

szeretettel:
Carmelian & Cedamus

A könyv egy nagyszerű elméleti-gyakorlati
tanítás, melynek segítségével úgy fog
aktivizálódni homlok-csakrád, 
hogy valójában ezért külön nem is teszel semmit! A fejlődés, a plusz energiák viszont
nagyszerű segítségedre lesz ebben! 

carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com
facebook:
Carmelian Spirituális Gyógyító
Melin Cedamus 

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Ambrosia!

      Sokaknak, akik értik, hogy amiről írunk, ők tuják, hogy az nagy segítség, ők kézzel tudják mindezt fogni. Természetesen léteznek, akik még nem értik, de nekik is el fog jönni az idejük, amikor ezen sorok számukra is segítséget adnak majd :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Gyönyörű válasz. Szeretetteli és simogató. Imádom

      Törlés
    3. Köszönjük szépen kedves Lélek!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. Igen, én tapasztaltam amit itt leirtál, nem jó eröltetni... akkor is éreztem hogy talán nem kéne a csakráimat nyitogatni össze vissza mert nem lesz jó vége. Szeretem az irásaid mert mindig van egy kicsi szelet az egészböl ami hiányzik (az alapok terén) és ezekkel mindig potolom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Örömmel tölt el, hogy csupán már írásainkkal is segítségedre lehetünk, plusz tudást adhatunk, és általuk helyükre kerülhetnek bizonyos dolgok!! :) Nem véletlenül érzékelted mindazt, amiről írtál is, ha tiszta energiákkal élünk, ha figyelünk fejlődésünkre, akkor a csakrák is gyönyörűségesen tisztán maradnak, erősödnek, aktivizálódnak!! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  3. Jó írás. Akinek nincs nyitva, ne erőltesse, de tényleg.
    Én jelenleg az indigó-kristály átalakulásomat lkem, immárom 2012 óta. Amióta az eszemet tudom látok szellemeket, fekete árnyakat. Nekem nyitva van a harmadik szemem (is). Tényleg ne erőltessétek, ne akarjátok görcsösen, mert ettől nem lesztek úgymond több emberek.
    Tisztelt Melin Cedamus! Majd egyszer írhatnél erről az indigó kristály átalakulásról. Szívesen venném. Szeretettel köszönöm. Legyen nagyon szép estéd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Lélek! :)

      Azzal, ha erőltetjük, ha különböző energiákkal "erőltetjük", valójában nem érünk el semmit, maximum egy átmeneti előrelépést, amit követ majd a visszaesés. A tanulást, a fejlődést meg lehet gyorsítani, ha gondolatainkat folyamatosan jó irányban formáljuk, ha a szeretet vonalán haladunk, akkor a csakra is egyre és egyre aktívabbá válik!! :)

      Amint lehetőségem adódik.. még sok mindenről fogunk írni az elkövetkezendőkben!! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. Mindnyájan fényfelé vagyunk fordulni.Néha tul sok energia folyik.Adni adni tágulni szeretni hagyni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz kedves Katalin! Minden csak idő kérdése, de ha tudatosabbak vagyunk, ha valóban arra figyelünk, amire kell, ha azt tanuljuk, ami a helyes úton visz előre minket, akkor mindez meggyorsítható!! :) De mégsem magunk ellen teszünk! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  5. ...itt az idő a változásra, fejlődésre ,én készen állok ,és elfogadok minden spirituális lehetőséget a cél érdekében !Németh Ella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tanulás, a fejlődés előre fog vinni kedves Ella! :) Viszont akkor, ha a tudat még nincs felkészülve valamire, akkor azt nem szabad erőltetni, mert ilyenkor csak ártanánk magunknak.. nem a fejlődésért, hanem annak akadályozásáért teszünk! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés