2014. január 11., szombat

A vásárlás helyes érzetei

Sajnos azt az időszakot kell megélnünk, amikor anyagi lehetőségeink meglehetősen korlátozottak. Persze ez önmagában még nem jelenti azt, hogy éheznünk kellene, hogy utcára kényszerülnénk, de azon túlmenően, hogy az alapvető megélhetési szükségleteink biztosítva vannak, nem sok marad szórakozásunkra, életünk kényelmesebbé tételére. Pedig ki ne szeretné lecserélni régebbi használati eszközeit, ki ne vágyna újabbakra. 

A probléma nem csak a körülményekben van, hanem bennünk is, elrejtve gondolatainkban, mert sokszor rosszul használjuk őket. Helytelen gondolatainkkal - melyeket ráadásul negatív érzetekkel táplálunk - blokkokat húzunk magunk köré, és mintegy válaszfalat képezünk magunk és vágyaink között.

Hányszor, de hányszor fordult már elő velünk, hogy valamit szerettünk volna megvásárolni, mert tudtuk és éreztük szükségét, de ott volt bennünk egy félelem, hogy ha ezt megveszem, akkor nem tartok ki következő fizetésig, nyugdíjig, amit emiatt nem tehetek meg. 

Nem a közvetlen teremtésről kívánunk most szólni, mert már nagyon sokan tudjuk azt, hogy ezzel a gondolatmenettel, ezekkel a félelemérzetekkel soha nem lesz rá lehetőség, hogy vágyaink tárgya miénk lehessen (teljesen mindegy, hogy miről van szó, és a tárgy milyen értéket képvisel, legyen az egy ruha, legyen az egy könyv, vagy legyen az egy televízió). Hanem az azt követő gondolkodásmenetről, hiszen az is befolyásolja majd lehetőségeink. 

Amennyiben megvesszük azt, amire szükségünk van, akkor ne az járjon a gondolatainkban, hogy "lehet nem kellett volna, hogyan tartok ki a következő bevételig?", mert így a vágyott tárgy nem vagy nem úgy váltja majd be a hozzá fűzött reményeket. Ráadásul továbbra is akadályozzuk anyagi boldogulásunk. Legyünk boldogok, járjon át a szeretet érzése minket, hogy "igen, sikerült megvennem, az enyém" és ezekkel az érzésekkel, ezekkel a gondolatokkal meg fogjuk teremteni magunknak azokat az anyagi lehetőségeket, hogy újabb és újabb értékeink legyenek.

Ha csupán a körülményeket vesszük alapul, és a megszokottságot vesszük biztosra, érzeteink, gondolataink ez járja át, akkor minden más lehetőségtől megfosztjuk magunkat, tulajdonképpen olyan határokat húzunk magunk köré, amin nincs kitörési lehetőség. Ha lehetetlennek tartjuk, hogy nekünk megszokott bevételeinken túl más formában érkezzen, akkor ez valóban lehetetlen is lesz. 

Hozzá kell tennünk, hogy a folyamatos és túlzott, felelőtlen költekezés már mást fog maga után vonni. De soha ne sajnáljuk a pénzt kiadni arra, amire szükségünk van, a pénz ezért van, hogy minket szolgáljon, még akkor is ha pillanatnyilag az kevés. Ezt a keveset is örömmel és szeretettel költsük el szükségleteinkre és vágyainkra, így megteremtjük magunknak a még kényelmesebb élet lehetőségét. 


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus
elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus

13 megjegyzés:

 1. Már az első mondat meglepő ellentéte az egész mondanivalónak:
  "Sajnos azt az időszakot kell megélnünk, amikor anyagi lehetőségeink meglehetősen korlátozottak. "

  Pontosan azt az időt éljük, amikor anyagi lehetőségeink korlátlanok.

  Avval a negatív és korlátozott gondolkodásmóddal, amit a cikk írója képvisel, pont az ellenkező hatást éri el, mint ami az eredeti mondanivalója lenne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tina!

   Ha az anyagi lehetőségeket úgy említed, mint teremtésbeli képességeket, akkor gondolati teremtésünk korlátai valóban határtalanok. De ebben a vonatkozásban ez nem köthető sem időhöz, sem pedig semmilyen időszakhoz. A gondolatok teremtő ereje független mindettől (bár a külső rezgésszám befolyásolhatja), de nincs olyan, hogy a megelőző százezer évben ez korlátozott lett volna, most ebben a ciklusban pedig már korlátlanná vált. A gondolatok teremtő energiái mindig léteztek, és mindig is létezni fognak.

   Viszont ha nem ebben gondolkozol, hanem a fizikai valóságban, akkor nézz körül nyugodtan, akárcsak ebben az országban.. hányan mondják el magukról, hogy "igen, az én anyagi lehetőségeim korlátlanok"? Nem sokan!

   Ahhoz, hogy ez a korlátlanság megtörténhessen, és egyre többen vallhassák ezt, nem csak a jót kell látni, hanem azokat az apró hibákat is, azokat az érzetbeli negatív társításokat, amelyek gondolatainkat helytelenül táplálják, mert csak ezek kiküszöbölésével, ezek megfordításával érhetjük el a célunk, jelen esetben az anyagi korlátlanságot.

   Csupán az olvasói véleményekre leszűkítve elmondhatjuk, hogy írásaink eddig is több embernek adtak segítséget, csak mindenben a szeretet energiáit kell használni, és ez a cikk is erre épül, mert ellenkező esetben a teremtés nem valósulhatna meg. Ettől függetlenül lehetsz más állásponton. Köszönjük, hogy nálunk jártál, köszönjük véleményed, de hagyjuk ezt a bejegyzést is mindenkinek eldönteni, hogy milyen mértékben kívánja hasznára fordítani!

   Szeretettel:
   Carmelian & Cedamus

   Törlés
 2. Nekem nagyon tetszik ez az írás, mert ahhoz a nagy többséghez szól, akik még úgy gondolkodnak, hogy a külső körülmények miatt nehéz az anyagi helyzetük. Ez az írás éppen arra világít rá, hogy a szemléletünk, gondolkodásunk megváltoztatásával ezt hogy lehet másképp megélni. Köszönöm ezt a rávilágítást.
  Szeretettel: Erzsébet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Erzsébet!

   Köszönjük szépen! Nagyon jól látod, pont az volt a célunk vele, hogy a gondolatok helyes irányba fordításával mindenki javíthasson anyagi helyzetén. :)

   Szeretettel:
   Carmelian & Cedamus

   Törlés
 3. fú de egy kellemtelen negatív személy ez a Tina, mert nekik terülj terülj asztalkám van és azt gondolja mindenki full hd tv tud venni, meg bőség kosara van, ezt semmit tudó személyt! na de mindegy Tiszteletem Cedamus mágus :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Lélek!

   Igen, nagyon jók az érzeteid! Sajnos nem mindenkinek vannak ilyen lehetőségei, de próbálunk hozzájárulni ahhoz, hogy a gondtalan anyagi lét mindenki számára elérhető legyen. Dolgozunk továbbra is, hiszen nagyon sokaknak nem fullos dolgokra, hanem csupán élhető, nélkülözést mellőző életre van szükségük. Így igaz, mindegy.. mi továbbra is maradunk szeretettel mindenki iránt, azok iránt is, akik lenéznek minket, ez a mi erőnk kedves Lélek, és tesz minket sebezhetetlenné. Köszönöm! :)

   Szeretettel:
   Cedamus

   Törlés
 4. igen kedves Cedamus :)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm szépen! Nagyon szuper a cikk!☺Ez így igaz! Az Èn Békém!

  VálaszTörlés
 6. Kedves Cedamus!

  Teljesen igaz amit leirtal,en alkalmaztam a vonzas torvenyet es mivel en a felszint lattam (szeretett hianybol fakadt)rezgesekkel taplaltam.Bevonzodtam amit szerettem volna de mindig csalodtam.Amit a lelkem is akart (tehat tenyleg szuksegem volt ra)az tokeletes formaban manifesztalodott.
  Mindent megkapunk amit szeretnenk de moge kell latni mi vele a celunk es ugy gondolni ra hogy szeretettel taplaljuk.Azaz ha meg lesz milyen jo lesz,milyen fantasztikus erzes benne lenni.(otthon,karrier stb)
  De az elet nem errol szol,ne azert akarjunk sok penzt hogy kifele mutatva masok maskep viszonyuljanak hozzam, hanem azert mert epitem, fejlesztem eletem es segiteni tudok masoknak akik tudatilag meg nem ertek el ezt a szintet.
  Hiaba vonzol kastelyt ha egyedul boklaszol benne,nem igaz??
  Hiaba vonzol uj karriert ha elegedetlen vagy mindennel.Almaid munkahelye is remaloma valik.

  Koszonom hogy hozza szolhattam))

  VálaszTörlés
 7. Kedves Cedamus!

  Rendszeresen örömmel tölt el, ha az írásaidat olvasom. Ez a mostani egy folyton visszatérő "hibám" világította meg... úgy esett, hogy véletlenségből egyszer egy nagyobb kiadás előtt, majd után is a szemem elé került ez a bejegyzésed. Másodszorra mosolyogva olvastam... mert még a boltban, ahol a kiadást tettem, megköszöntem, hogy ezt is megtehetem ������
  Köszönöm, hogy vagy.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves György!

   Örömmel tölt el, hogy csupán az írásainkkal segítségedre lehetünk, látod.. semmi nincs véletlenül! :) Igen, öröm, hogy minderre volt lehetőség, és ez a boldogság, hozni fogja majd a következő boldog megélést is, újabb szükséges dolgokat fogsz tudni megvásárolni, bármennyibe is kerüljön is az!! :)

   Köszönöm szépen kedvességed! :)


   Szeretettel:
   Cedamus

   Törlés