2014. január 17., péntek

A gondolatok energiái - a kimaradó férj esete

Az emberek nagy többsége racionálisan gondolkozik, ebből kifolyólag kevesen léteznek, akik hisznek a gondolatok teremtő erejében, a gondolatok energiáiban, amik kihatással vannak másokra is, mások gondolataira is. Ne felejtsük el, hogy amit a tudomány még nem tud bizonyítani, az attól még létezik. 

Ettől függetlenül sokan már hallottak ezekről az energiákról, mégis amikor a szeretet teremtő energiájáról kezdünk beszélgetni, a legtöbb ember kételkedni kezd. Pedig a szeretet energiája a legmagasabb rezgésű energia, ezáltal a leghatékonyabb gondolati forma is.
  
Csak jusson eszünkben a kimaradó férj esete. Mi jár ilyenkor a fejünkben? Hol lehet, mit csinál? Közben gondolatainkat érzetekkel tápláljuk, félelmünkkel, amik kihatnak rá is. Gondolatait neki is ugyanilyen rezgésű érzetek fogják átjárni. Otthon megint veszekedés lesz, jár az ő fejében is, már eleve fél ettől, a közös gondolataink pedig erősítik egymást. Ne felejtsük a félelem az egyik legalattomosabb érzet, mindig társul hozzá másik is, feszültség, harag, düh. A két gondolati forma felerősödve később ezt fogja kiváltani. Hazaérkezésekor már nem tudunk a minket áthatott energiáknak ellenállni, és egy olyan veszekedés pattan ki, ami miatt napokig képesek vagyunk nem beszélni a másikkal. Jobb esetben csak egy-két napról, rosszabb esetben akár egy-két hétről is szó lehet. Ezáltal ennyi időt dobunk el életünkből, és nem csak otthon nem lesz nyugodt a helyzet, addig máshol sem lesz az, így a munkahelyen sem. Ráadásul mindez a gyermekeinkre is ki fog hatni.

Emberek vagyunk követünk el hibákat, a férjek esetében előfordul, hogy egy-egy baráti társasággal, munkahelyi cimborákkal megbeszélik egy-egy (vagy több) sör mellett saját dolgaik. Ilyenkor óhatatlan a késés, akár több órás is lehet. Ahelyett, hogy félelmünket, indulatunkat táplálnánk irányába, próbáljunk szeretettel gondolni rá. Ezek az energiák fogják átjárni, érezni fogja, és már rögtön megnöveltük a lehetőségét annak, hogy sokkal hamarabb hazaér, mint egyébként tette volna. Viszont mikor hazaér, akkor is ugyanezekkel az érzetekkel és szavakkal fogadjuk. Érezni fogjuk a belőle is áradó szeretetet és megbánást. Lesz rá idő másnap is megbeszélni a késést, minden más csak kompromisszum kérdése. Viszont napokat tartottunk meg életünkből, és az elkövetkezendő idő nem sértődéssel, daccal és „nem szólok hozzád”-dal telik el, hanem normális kerékvágásban, mely ugyanúgy kihat majd életünk minden területére. Mindehhez csupán gondolatainkra kell vigyázni.



Életünk során rengeteg tapasztalat bizonyítja, hogy tönkrement kapcsolatokat lehet helyre hozni csupán gondolataink segítségével. Csak félre kell tenni büszkeségünket, sérelmeinket és csupán szeretettel gondolni arra, akit elveszítettünk, legyen az testvér, szülő, barát. Való igaz viszont, hogy ezeknek a gondolatoknak teljesen tisztának kell lennie, nem sértettséggel táplálni a másik irányába, hanem önmagában szeretettel, azzal az érzéssel, hogy őt valójában szeretem. Ezek a gondolati energiák majd tenni fogják a dolgukat, nem kell egy pillanatig sem aggódni emiatt, a kapcsolat helyre fog jönni. 



Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus




2 megjegyzés:

  1. Tönkrement párkapcsolatot is helyre lehet állítani ezzel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Amennyiben az érzelmi szálak még nem szakadtak el, amennyiben már nem más iránt léteznek, akkor igen! :) De vigyázz a szeretet maradjon tiszta, ne ragaszkodással, ne birtoklási vággyal gondolj rá, hanem csak úgy, mint ahogy egy gyermeket is szeretsz! Tisztán, őszintén. :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés