2013. június 1., szombat

Kérdezz - felelek - röviden


Úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új oldalt.. csupán azért, hogy kíváncsiságod megszüntet-hessük, ha valamin már régebb óta töröd a fejed és nem találtál még rá sehol kielégítő választ.. egyetlen válasznál sem érezted azt, hogy ez lenne az igazi.. mert valami azt súgta neked belülről, hogy nem.. nem ez az, amit én keresek!

Olyan kérdésekre gondoltunk, amik egyszerűek és rövidek rá a válaszok is.. ami a tudást adhatja meg számodra egy bizonyos területen egy bizonyos kérdésben! Bármilyen témában kérdezhetsz, ami Univerzumunkkal összefügg, ami a lélekfejlődéshez, az ezotériához, a spiritualitáshoz köthető! Ezzel elárultam azt is, hogy NEM a saját magadra vonatkozó kérdéseket várunk, vagyis NE ITT kérdezd meg azt, hogy: "miért kell nekem szegénységben élni?", "miért szakított velem a párom?". Olyat kérdezz, amiből tanulhatsz, ami bárki másnak is segítséget adhat! 

A kérdéseket ez alatt a bejegyzés alatt, az oldal alján teheted fel a megjegyzés rovatban, és ott is fogunk nyilvános választ adni rá! A válaszokkal igyekezni fogunk, minden kérdés választ nyer.. ha esetleg várni kell rá.. köszönjük a türelmed! 

Amennyiben a válaszokat nem találod, úgy kattints a megjegyzés
szóra az oldal alján!


Szeretettel:
Carmelian & Cedamus



169 megjegyzés:

  1. Szia!

    Van valami/valaki akit visszadobál a karmánk, de mégsem engedik, hogy dolgozzunk rajta, mert valami oknál fogva akadályba ütközünk, ha elkezdjük. Ez vajon miért van?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Érdeklődő!

    A legjobb módszer az ugyanolyan irányú, de a skála ellentétes oldalán álló "jó" cselekedet az, ami oldja majd az ez irányú karmát. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor pedig teljes szívből történő megbánás. Előfordulnak olyan kiváltó okok, amik teljes megszüntetésére nincs lehetőség, de érzeteim szerint ez most nem áll fent. Hassa át a lényed az elkövetett cselekedet súlya, ismerd fel, hogy a cselekedet mit jelentett és teljes szívből bánd meg! Így sikerülni fog, mert a karmát csak úgy feloldani azért, hogy ne akadályozzon minket nem lehet. Csak akkor, ha ráébredsz cselekedeted súlyára! :)

    Szeretettel:
    Carmelian & Cedamus




    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó kérdés.. én is nagyon sokat tanultam ezekből a cikkekből, sok mindent megértettem,de nekem is valami akadály van még az utamban, és ezt nem tudom megfejteni.. akárhogy akarok továbblépni, és úgy érzem, megoldottam a helyzetet, és nem, és nem, és nem enged a sors tovább lépni.. Most valami olyan akadályt érzek, amit nem tudok elgördíteni, és sokszor úgy érzem, hogy most lenne jó egy szakember segítsége, aki segítene megfejteni a titkot, hogy mi akadályoz még mindig..

      Amikor családállítással foglalkozó kitűnő szakember is, aki bárkinek megmondja, hogy mi lesz "A" hivatása, és nagy sikere van benne, még soha nem tévedett senkinél, és megpróbálom, elkezdem tanulni, de nem enged kiteljesedni a sors, nálam nem engedi azt, amit másnál, ha az útjára lép, akkor minden akadály elgördül előle.. Nekem ebből nem akar engedni, nem gördülnek el ezek a rögök előlem.. nem hajlandó támogatni a sors, hogy tovább lépjek, bárhogy is szeretném.. - és eddig hiába volt minden pozitív gondolat, most rekedtem meg, és ez már kezd lelkileg elkeseríteni.. nagyon meg vagyok zuhanva lelkileg..

      Törlés
    2. Most látom, 00:36h jelenik meg a bejegyzésemnél, és most 09.49h van.. :-)

      Törlés
    3. Kedves Hajnalka!

      Nagyon jó dolognak tartom a családállítást, nagyon sok esetben segítsége az embereknek. Csupán egyetlen hibája van, mégpedig az, hogy nem tud túllátni a jelen életen, nem tud előző életekbe beletekinteni. Emiatt a lehetőségek, amelyeket hívhatunk karmikus lehetőségeknek, sok esetben rejtve maradnak. Elakadásod oka is ilyen eredetű, ezért van az, hogy nem tudnak rajtad segíteni. Érdemes lenne előző életedbe/életeidbe beletekinteni, és akkor sokkal tisztábban látnál mindent. Könnyebb lenne sokkal a probléma orvoslása. :) Ne légy elkeseredve, mert az mindig negatív energiát teremt, a kilátástalanság még akkor is blokkul szolgál, amikor már életed egyébiránt kiteljesedhetne. :)

      Igen, az órán eltolódás van, pontosabban egy kis késés! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    4. Kedves Cedamus!


      Nem voltam családállításon, csak egy ismerősöm foglalkozik vele, aki régóta ismer engem is, az elmúlt évek megpróbáltatásait is, sok mindent tud rólam, és ő foglalkozik "A" hivatás megtalálásával másoknál is, már tv.-műsorok is forgattak nála, annyira sikeres a hivatásában..

      Szóval ez a kedves ismerősöm mondta meg nekem is, hogy mi "A" hivatásom, amire elkezdtem ráállni, de nagyon sok a blokk..

      Lehet, hogy e-mail-ben leírom neked ezeket a blokkokat.. Nyilvánosan nem szeretném..

      Viszont egy kedves barátnőm volt már családállításon, és és egy ismerősöm is, és dícsérik ezt a fajta probléma feltárást..


      Üdvözlettel: Hajni

      Törlés
    5. Kedves Hajni!

      Igen, megérkezett, köszönöm szépen! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    6. Kedves Mágus!
      Mi van olyankor ha az előző életben nagyon csúnyán viselkedtem a családommal (a szüleim hatására) ezért a családom megátkozott engem.Ebből adódóan fizikai fájdalmakkal küzdök a mostani életemben. Ebben az esetben is működik a karma oldására a tetteim súlyának felismerése és szívből jövő megbánás?
      Annamária

      Törlés
    7. Kedves Annamária!

      A megbánás minden esetben működik, mindig oldjuk vele a karma okozatát. Te is jól látod, hogy cselekedetünk meg vagy meg nem tételéről mi döntünk, még akkor is felelősséggel tartozunk tetteinkért, ha azokat mások hatására követjük el. Viszont az átok egy adott személyre vagy egy vérvonalra hat, nem a lelkekre. Persze ettől függetlenül nincs kizárva, hogy ismételten ugyanabba a vérvonalba szülessünk le. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. kedves Carmelian & Cedamus!

    ugyerzem , hogy valami fontos dolog miatt vagyok itt a foldon, szeretnem ezt hinni de nincs semmi kepessegem,nem beszelgetek angyalokkal nem látom a jovot,sem masok aurajat de minden tema vonz, lélekfejlődés,ezotéria,spiritualitás dolgok. szeretnek masokon segiteni, gyogyitani. a kerdesem : valoban rejlik bennem valami amiben jovagyok es segiteni tudnak masoknak koszonom. mi a feladatom mondjuk igy.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Angyalka!

    Minden képesség ott van benned, de még szunnyad! Nagyon jó úton jársz, hiszen szeretettel gondolkodsz és cselekszel. Ha engeded, hogy ez az energia elragadjon, akkor a képességeid megfognak erősödni és előfognak törni belőled, szinte egyik pillanatról a másikra. Tanulnod kell még, hogy fejlődhess és a szeretet még és még jobban meg fog erősödni benned, mert nálad a képességek a szeretet mértékének függvényében jönnek majd elő. Vannak akik képességeiket előző életeikből hozzák, Te majd most veszed elő és következő életeidbe viszed majd tovább. Az pedig, hogy nem magadért, hanem másokért szeretnél tenni a Te szeretetednek ereje. Szívből ajánljuk számodra a Szeretlek c. könyvet, mert kifogja nyitni számodra azokat a kapukat, amik most még zárva vannak! :) ..olvasása közben vagy után.. pedig még úgyis "találkozunk" ! :)

    Szeretettel:
    Carmelian & Cedamus

    VálaszTörlés
  5. Kedves Cedamus! Egy kérdésemre nem kaptam választ a mai napig,és ez 19 éve van bennem,mert akkor történt az eset.Sem,UFO kutatók,sem az Enigma,sem a Hihetetlen,sem a papok nem adtak választ nekem,és azért teszem fel neked a kérdést,hátha éppen te vagy az,aki végre választ ad nekem végre.Éjszaka 1 órakor történt 1994-be,felébredtem és egy fehér fénygömb jelent meg előttem,később egy zöld színű fénylény állt előttem,ami két méter magas lehetett,után kisebb méretű lila fénylények jöttek,azok többen voltak és a gyerekeimhez mentek,a zöld fénylény meg velem foglalkozott.Háromszor meghajolt előttem és békét,örömöt és szeretetet éreztem és biztonságot.Másnap fehér liliom illatot éreztem és láttam,mintha fényképet néznék,és vízesést hallottam,meg pánsíp hangját.Volt egy álmom is,amit szinte valósnak látszott,és egy hegy volt,egy völgyel,amibe egy város volt,és olyan fény,ami tisztább és erősebb,mint a földön,de napot nem láttam.Röviden ennyit írok,mert nagyon hosszú lenne,ha mindent leírnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Az egyház maga nagyon sok mindent tagad, így bár vannak szeretetteljes papok, de ilyen kérdésedre választ nem szabad várni tőlük, hisz a valóság, az egyházak hatalmát rombolná porig. Addig, amíg csupán a tanult tudásunkra hagyatkozunk, és elzárkózunk az új befogadásától, nem is kaphatunk választ a kérdésedre, hiszen a magyarázatot az UFO kutatók is a tudományunk és tudásunk alapján próbálják megfejteni, nem tudnak elvonatkoztatni, nem tudnak túllátni, még akkor sem, ha tudják, hogy amiről kérdeztél, az valós.
      A lélek fejlődése során bejárja az útját, kezdetben testi formákba születik le, majd következnek a fejlett életformák. A fénylények már ilyen fejlettebb életformák, léteznek a mi dimenziónkban is és még sok sok más dimenzióban, amiről mi nem is rendelkezünk tudomással. Nevezhetjük őket éteri segítőknek, vagy akár égi segítőknek is, akiknek létezése valójában a fejletlenebb életformák segítése. Itt most viszont ne technikai segítésre gondolj, hanem lélekfejlődésre, a tudati fejlődésre, melynek alapja a szeretet. Épp ezért volt az, hogy amikor számodra megjelentek, egy olyan szeretetteljes érzetet éreztél, amelynek a rezgéseit korábban soha nem tapasztaltad még meg. Tudatosságod már elért egy olyan szintet, ami miatt ők meglátogathattak, azért hogy "felébredj" és elindulhass valós utadon. Amennyiben lélekfejlődésed még nem érte volna el ezt a szintet, úgy ez nem történhetett volna meg. Esetedben gyermekeid hasonló fejlettségű lelkek, és ha ők nem is ébredtek fel a látogatás alkalmával, álmaikban ekkor láthatták segítőiket, még akkor is, ha nem emlékeztek rá ébredéskor, de tudatalattijukban az emlék megmaradt.
      Álmod során lelked vezetett egy tőlünkénél jóval fejlettebb világba, ahol lehet már korábban is éltél (korábbi életed során), vagy egy lehetséges jövő életed helyszíne volt, (a pontos válaszhoz már feltárásra lenne szükségem). Ez egy kivetülés volt részéről, mert tudatodnak fejlődésed érdekében ezt kellett átadnia. Érzeteim azt mondják, hogy a kivetülés alkalmával ugyanaz az érzet járt át, mint amikor a fénylények meglátogattak.
      Fejlődésedet a benned lévő szeretet mértéke határozza meg, minél szeretetteljesebbé válsz, és a szereteted minél szélesebb látókörbe helyezed, és azt megnyitod az egész világ előtt, illetőleg ahogy csökken az éntudatod, úgy válsz egyre erősebbé és ezáltal érheted majd el, hogy következő életed már egy magasabb létsíkon töltheted!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  6. Kedves Cedamus
    Egy éve hogy véget ért a kapcsolatom,utoljara decemberben beszelgettünk a volt baratommal ami eleg feszült hangulatban zajlott.azota is söt mar egyre gyakrabban erzem hogy nem jol van az exbaratom a jelenlegi kapcsolataban es sokat gondol ram,rossz nekem is ez az allapot mert nemtudok vele mit kezdeni es igy en sem tudok nyugodni.probaltam vele fel venni a kapcsolatot de nem valaszolt uzentemre....amit szeretnek tudni miert csinalja ezt gondolati szinten??szeretne hozzam vissza jönni vagy csak nosztalgiazik a multan???
    Ami meg erdekelne,vagy egy vissza térö almom meg pedig az hogy sokszor ki szeretnem nyitni a szememet alom altal de nem sikerul es sokszor szinte mar faj annyira erölködök,mi lehet ennek a jelentese???
    Valaszat elöre is köszönöm
    Üdv.Kati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kati!

      Csupán az emlékhez ragaszkodsz, ez kelt hamis illúziókat. Lelked is az elengedést próbálja tudomásodra hozni, de Te álmodsz és képtelen vagy a valóságra ráébredni. Ezt jelenti az álom. Lelked mellett én is az elengedést javasolom. Szeretlek c. könyvem segítségével sokkal könnyebben fog menni! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  7. Köszönöm szépen Cedamus,hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Mindig tudtam és éreztem,hogy ez nem lehet a gonosztól,mert az egyik hívő szerint,aki pünkösdi vallású,azt mondta nekem,hogy ez nem lehet Istentől,mert az Isteni lények nem hajolnak meg az ember előtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Erről csupán annyi a véleményem, hogy a vallások ennyire képesek elferdíteni a valóságot, hogy az emberekben már ilyen gondolat merül fel. Minél nagyobb valakiben a szeretet, annál alázatosabb, annál jobban képes elfogadni, szeretni és segíteni azt, aki tőle fejletlenebb. Csak ahol erős az egó és a hiúság, ott az ember képtelen erre.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  8. Kedves Cedamus! Mindenben igazat adok neked,mert az én lelkemben is ilyen érzések vannak,és voltak,talán ezért kerültem összeütközésbe egyes emberekkel,meg hívőkkel,aminek a vége az lett,hogy sokan elfordultak tőlem,meg kirekesztettek a gyülekezetből,mert éreztem,hogy itt nagyon nincsenek rendben a dolgok.Azt szeretném még kérdezni tőled,hogy a pokol szó a bibliában mit jelent?,hol van?(található az Univerzumban),és az öngyilkosokkal mi történik?,azok is újra reinkarnálódnak?Mert amióta megtudtam,hogy a bibliából kihagytak szándékosan tanításokat,amit az Úr Jézus hagyott hátra az embereknek,ezzel kapcsolatban is szeretnék tisztán látni,nem-e,ezt is elferdítették.Avatara,vagyis Bácsi Boglárka szerint az ő kutatásaiban meg a tanításaiban,meg az van,hogy nincs bűn,csak tudatlanság,nincs pokol,hogy ezt Jézus nem tanította,ezt az egyház találta ki és tették bele a bibliába.Akkor ez,hogy is van?Akkor Jézust miért feszítették meg?Miért hívjuk Megváltónknak?

    VálaszTörlés
  9. Kedves Lélek!

    Köszönöm szépen! A szeretet nem tűr kirekesztést, még akkor sem, ha nézeteink nem egyeznek. Akik ilyet tesznek, azok valójában nem tudnak szeretni, mert a szeretet nem azzal jön, hogy templomba járunk, vagy épp egy gyülekezet tagjai vagyunk. A szeretet belőlünk árad, magából az életből, a Mindenségből. Eltelt kétezer év, és Jézus szavainak értelmét, még sokan azok sem lelik, akik vakon hisznek az egyházak tanításaiban. Nem ők tehetnek róla, sok a hamis tanítás.

    Az egyház pokolnak hívja azt a helyet, ahova az elkárhozott lelkek kerülnek. Ez így ebben a formában nem igaz. Valójában van egy hely ahol a démonok léteznek, de ez egy másik dimenzió (a mi világunk egy fizikai sík, ez pedig egy másik sík). Ezt fogalmazta át az egyház pokolnak. A démonokról most készül az új könyvem, részletesen ki fogom fejteni benne ezt a világot (látni fogod oldalamon, ha már elkészült).

    Egyetlen egy lélek sem kárhoztat el, a lélekfejlődés folyamatos, de amit adunk, ezt visszakapjuk, ez egy "Isteni törvény". Ugyanígy az öngyilkosok is leszületnek újra. Viszont nekik ugyanígy következő életükben is meg kell tapasztalni azt, ami miatt öngyilkosok lettek, ha ebben az életben sem tudják megoldani a problémát, és útjuk megint öngyilkosságba vezet, akkor újra.. és újra.

    A Bibliából nagyon sok rész kimaradt, nagyon sok átíródott (erről bővebben a Szeretlek c. könyvben írtam), mivel az egyházaknak ez volt az érdeke.

    Hallottam már erről a nincs bűn elvről, bizonyos megközelítésben igaz is, de a helytelen, a szeretettel ellentétes cselekedetek csoportját valaminek nevezni kell, így nyugodtan hívhatjuk ezeket bűnnek. Való igaz viszont, hogy azok, akik nem ismerik a valóságot, nem ismerik a lét valódiságát, a karma törvényét, azok tudatlanok, és tudatlanságuk miatt követnek el olyan cselekedeteket, amikért később, akár későbbi életük során szenvedni fognak. A tudatlanok a fejletlenebb lelkekből kerülnek ki, akikre még sok tapasztalat vár.

    A háttérből irányítók lételeme az alacsony rezgésszám, így nem érdekük, hogy a valóság kiderüljön, hiszen ha mindenki tudná, hogy ugyanazt a bűnt visszakapja, amit ő elkövet, akkor visszaszorulhatna a bűn, és ezzel szeretetteljesebb lenne a világ, emelkedne a rezgésszám.

    Jézus nagyon sok bűnt (karmát) átvállalt az emberektől, az emberekért született le a Földre, hogy tanítsa őket, és segítsen rajtuk. Az akkori vallások vezetői ezt nem nézték szívesen, mert igazsága révén hatalmuk megdőlt volna. Erre alapozott a keresztény egyház, ebből emelkedett ki, de ha időközben egy újabb ilyen tudású és hatalmas lélek született volna le a Földre, aki ugyanúgy az igaz szeretetet hirdette volna, gyógyított volna, csodát tett volna, akkor a keresztény egyház is ellenséget látott volna benne, mert egy új megváltó igazsága révén az egyháznak is oda lett volna hatalma (lásd eretnekek üldözése).

    A legfontosabb és mindennek az alapja a szeretet. Ezt kell mindig szem előtt tartani, ha a szeretet vonalán haladunk minden kérdésre választ kapunk, és minden problémánk orvosolhatóvá válik!


    Szeretettel:
    Cedamus


    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Cedamus a kielégítő válaszodat! Bárcsak hamarabb rád találtam volna,akkor nem mentem volna ennyi szenvedésen keresztül a gyerekeimmel,mert rossz példát,és tanítást adtam nekik.Vak vezetett,világtalant!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Lélek!

    Ne szomorkodj egy pillanatra sem, mert amit adtál, azt szeretettel adtad! Cselekedeteid a szeretet vezette és ez a legfontosabb. Most, hogy már átlátod az igazságot, a szeretet és energiája mindörökké veled lesz!

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen Cedamus! Jó éjszakát,és Isten áldását kívánom neked,hogy mindenkinek így tudjál segíteni.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Lélek!

    Mindent nagyon szívesen! Neked is szeretetteljes szép napokat!


    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
  14. Kedves Cedamus!

    Én szívbetegként születtem (lyukas a szívem,a két kamra között, illetve érszűkületem is van). Az orvosok azt mondták, hogy 12 éves koromra kinövöm, nos ez nem történt meg. Többször műtöttek, kétszer kisgyermek koromban, egyszer már felnőttként pár éve. Nem gyógyultam meg. Volt halál közeli (értsd: klinikai halál) élményem is ezalatt, méghozzá háromszor. Nem értem, hogy milyen hibát/hibákat véthettem előző életemben vagy életeimben, ami miatt így születtem le. Ha esetleg választ tudnál adni, azt megköszönöm!

    Üdv.: I.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves I.!

      Kérdésed már túlmutat magán az alaptudásomon és a tisztán érzékelésemen is. Előző élet feltárásra lenne szükség ahhoz, hogy teljesen pontos képet kapjunk. Ilyen kérdésekben már nem szoktam csupán érzetekre hagyatkozni, mert nem lehet olyannyira pontos, mint maga a feltárás. Jól érzed viszont, hogy karmikus okai vannak állapotodnak. Nyugodtan keress meg üzenet formájában bármelyikünket!

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  15. Kedves Cedamus!

    Megvásároltam a könyvedet órási, és köszönöm az élményt!

    Most mégis a segítségedet kérem, mert úgy érzem, most rajtam múlik sok ember sorsa. Pontosabban, egy döntésem meghozatala által. Belül feszít az érzés, hogy megtegyem, mert úgy érzem így helyes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Én köszönöm, hogy könyv formájában is segítségedre lehettem!

      Másokat segíteni, és másokat szolgálni a leghálásabb feladat. Mikor döntésed ez iránt meghozod, és mindvégig a bensődre hallgatsz, akkor nem tévedhetsz, mert a lélek a szeretetből indul ki, és a szeretet vonalán halad mindig. Amikor mások sorsa a tét, mindig ezt a vonalat kell követni. Épp ezért, amennyiben a döntésed sok-sok embernek segítség, akkor ezen nincs is mit tovább gondolkozni, mert amit teszel, az helyes és jó.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  16. Kedves Cedamus!
    Vannak akik azt mondják, ha el alszunk,mindig mindenki álmodik. Én 55 éves korom óta (most 67 éves vagyok), talán csak 5-6 alkalommal emlékszem az álmomra. Valóban minden alkalommal álmodunk, akkor miért nem emlékszem?
    55 éves koromban hosszú ideig munkanélküli lettem, csalódtam az emberekben és akkor érdeklődtem az ezotéria iránt. A bensőmben éreztem,hogy a vallás nem jól tanít, úgy gondoltam, hogy a bolygónk velünk együtt egy végtelen nagy egésznek csak kicsi része. Minden mindenkivel össze függ, így alkotunk egyet. Nagyon sokat olvastam és kerestem mások véleményét,míg rájöttem, hogy jó úton keresgélek. Tudatosan szeretettel élek, bár addig is feltétel nélkül szerettem, csak a pozitív szemlélettel van még néha gondom. Tudom,még nagyon sokat kell tanulnom, de azért írtam le ilyen hosszan a problémámat, hogy tisztább képet kapjon arról,hogy miért nincs álmom, vagy miért nem emlékszem?
    Mély Tisztelettel és Szeretettel: Erzsébet

    VálaszTörlés
  17. Kedves Erzsébet!

    Úgy érzékelem valóban szép úton jársz, nagyon jók a rezgéseid. Jó döntés hoztál korábban, és sokat fogsz még előrehaladni, a lelked nem véletlenül vezetett idáig is! 12 évvel ezelőtt "felébredtél"! Álmaid nem szűntek meg, csak kissé átalakultak. Két fajta álomról beszélhetünk normál esetben, az egyik az egó-s álom, ami tudati, és a lélek által közölt álom. Az egó-s álomra immár nincs szükséged, néha persze előfordulhat, hogy emlékezel valamelyikre, de lelked általában tudja törölni. Ugyanez a helyzet a lélek álommal, bár egy kicsit másképp. A lélek szabad, alvás során bármikor kivetül, teszi a dolgát az éterben úgy, hogy nem is szerzel róla tudomást. Ezek közül van, hogy megoszt valamit tudatoddal, de nagyon ritkán. Ahogy fejlődsz és erősödsz utadon, úgy fog majd egyre és egyre több álmot mutatni majd neked, akkor, amikor tudatilag is olyan fejlettségi fokra lépsz, hogy mindazt, amit látsz majd, be is tudd fogadni. Addig, amíg nem tudnád ezt értelmezni, addig felesleges lenne, megzavarhatna. Kérd bátran lelked, hogy mutasson számodra alvásod során olyan képeket, amikre emlékezhetsz, amik fejlődésed szolgálják!

    Szeretettel:
    Cedamus



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Cedamus:
      Köszönöm a megnyugtató választ. Azt hittem,hogy talán negatív hatás alatt vagyok és azért nem emlékszem az álmokra.
      Tisztelettel és Szeretettel: Erzsébet.

      Törlés
    2. Kedves Erzsébet!

      Nem, nyugodj meg szó sincs erről! Sőt.. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  18. Szia Cedamus! Szeretném meg kérdezni töled.Volt mikor gyertyát gyujtok és az égiektöl kérek. Nézem a gyertya lángját,és ott vagyok kérek,na de ami történt behunytam szemem és meg jelent a fény,és azota mindig.Mit jelent kedves Cedamus??

    VálaszTörlés
  19. Kedves Lélek!

    A gyertya nyitja az éteri kapukat, így könnyíti akár a kéréseinket, akár különböző, nem fizikai síkon élő lények megjelenését. Őket előfordul, hogy akár szabad szemmel is láthatod, de sokszor csak lelkeden keresztül csukott szemmel tudják magukat megmutattatni. Ugyanígy ez a fény lehet egy másik dimenzió része is, amit sehogy másképp nem lehet érzékelni. Az a legfontosabb, hogy amikor látod, melegséggel teli és szeretetteljes érzeteket adjanak!

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
  20. nem fizikai síkon élő lények megjelenését??. Őket előfordul, hogy akár szabad szemmel is láthatod, de sokszor csak lelkeden keresztül csukott szemmel tudják magukat megmutattatni. Ugyanígy ez a fény lehet egy másik dimenzió része is? nem igazán értem kedves Cedamus .. amugy a melegség az nagyon ott van:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      A melegség adás érzete a lényeg, hiszen ez jó és szeretetteljes lényeket jelent. Tudod nem csak a mi fizikai világunk létezik, hanem emellett nagyon sok másik, más dimenziók más rezgésekkel, és ahogy létezünk mi fizikai testben, úgy létezik nagyon sok másfajta lény, csupán éteri testben.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  21. Értem! Kedves Cedamus! Tudod én hiszek benne az égiek,angyalkák meg hallgassák kérésemet mikor gyertyázom,látom a fényt! Nagyon jó érzés tölt el,melegség szeretet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Örülök, hiszen pozitív erők vesznek körbe! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  22. Kedves Cedamus. 30 év után most szakitottam meg egy karmikus kapcsolatot ami már nagy teher volt a számomra.Több forrásbol tudom hogy oldoban volt már a kötelék köztünk már ő sem szeretett igazán csak birtokolni akart és féltékeny volt,ugy gondolta ha az övé nem lehetek másé se legyek.Sajnos a spirituális gondolkozás messze áll töle igy nem tudtam ezt vele megbeszélni.Nem akar ebbe bele törödni.Én küldök neki fényt és kérem hogy engedjem el.Én már bele fáradtam ebbe a kapcsolatba és ugy érzem hogy törlesztetem az elözö életemben neki okozott fájdalmat.Hogy gondoljátok el tud engedni békében,és mikor? köszönöm a választ..

    VálaszTörlés
  23. Kedves Lélek!

    A birtoklási vágy és a ragaszkodás sajnos sok mindenre képes, nagyon jól teszed, hogy szeretetet és fényt küldesz irányába, ez segíteni fog még akkor is, ha ő nem a szeretet útján jár. Ettől függetlenül nagyon erős benne ez a ragaszkodás, nehéz dolog lesz az elválás. Karmikusság révén esetedben a teljesen pontos részletekhez már feltárásra lesz szükség, ezáltal több lehetőséget is választhatunk. Nyugodtan keress meg bármelyikünket!

    Szeretettel:
    Carmelian & Cedamus

    VálaszTörlés
  24. Kedves Cedamus.

    Szüleim már 20 éve meghaltak és a napokban láttam Apám beszélgetni egy emberrel.Valami vita lehetett közöttük ,mert Apám úgy arcul ütötte hogy elesett és a hatalmas esés hangjára ébredtem fel.Régebben ezt Anyámmal is álmodtam, sőt szegényemmel kapcsolatban még azt is hogy egy tiszta üres szobában egy matracon feküdt és kar - láb nélkül és az ablakok nyitva és sütött be gyönyörűen a nap.Van - e ennek valami jelentősége.( Én nagyon sok műtéten estem át azóta )Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítok.Apámat ütötték meg.

      Törlés
    2. Kedves Lélek!

      Előszokott fordulni, hogy elhunyt rokonainkkal álmodunk, amennyiben ezek alkalmanként történnek, akkor az természetes, mondhatjuk egó-s álomnak, viszont, ha sűrűn ismétlődik, hogy velük álmodunk, akkor azért van, mert nem tudtuk még elengedni őket. Az álmod semmiképpen nem hozzájuk köthető, hanem csak lelked azt szeretné megmutatni számodra, hogy valami nincs rendben veled, valamin még túl kell lenned, és igen, ez egészségügyi terület. Kérlek keresd meg nyugodtan Carmelian-t! Fel fogja tárni a probléma okát!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  25. Kedves Cedamus és Carmelian!
    Csodálatos az oldalatok. Ma járok itt először, de már tudom, hogy a Szeretlek című könyvet meg fogom vásárolni. Biztos vagyok benne, hogy sok - még magamban sem megfogalmazott - kérdésre választ fogok kapni belőle.
    Amiért írok (félek, hogy suta lesz a megfogalmazás, és nem tudom érthetővé tenni) a következő: ezen év elején, egy sokkoló magánéleti esemény után léptem rá a spiritualizmus, gyógyítás iránt való érdeklődés útjára. A lelkem teljes mértékben tudja, hogy jó úton jár, és azt is érzi, hogy az ész folyamatosan letereli erről az útról. Nem a helyességében kételkedik, hanem abban a helyzetben akarja tartani a "lelket", ami számára hátráltató tényezőt jelent, viszont óriási változtatást kellene tennem ahhoz, hogy kilépjek a helyzetből. Lélek érzi, ész is tudja, de mégsem engedi. Attól tartok, hogy az ész makacssága (félelem!)nem fogja engedni, hogy kiteljesedjen az, ami a karma szerint szükségszerű, és hosszútávon az én boldogságomat szolgálja. Lehetek-e a saját karmám ellenlábasa a félelmeim, gyávaságom miatt, vagy egyszerűen nem jött még el a megfelelő pillanat a változáshoz. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de bízom benne, hogy a válasz mások számára is segítség lesz!
    Köszönöm előre is!
    G

    VálaszTörlés
  26. Kedves Gabica!

    Örülünk, hogy erre jártál és köszönjük a kedves szavakat! :)

    A leszületésünk oka, hogy a lelkünk fejlődjön... minden ő miatta történik, így minden esetben azt javasoljuk, hogy a Lelkünket kövessük bármilyen élethelyzetbe is kerüljünk!
    Ha érzed belülről, (márpedig érzed, hisz írtad is) hogy mi lenne a helyes út, akkor azt követned kell! Sosem szabad az egó és a félelem energiák korlátolt nézeteit követni, mert tévútra visznek és gátolnak! Bármilyen nagy változást is jelentsen az, hogy a belső útmutatást követed, hidd el megéri, mert általa teljesedhetsz ki!

    Ha úgy érzed és szeretnéd, akkor szívesen megnézzük Neked, hogy van-e jelenleg olyan negatív karmád, ami esetleg ezt a kiteljesedést megakadályozhatja, de ezt már jobb személyes keretek között. Nyugodtan keress meg bármelyikünket a fenti elérhetőségeken.

    A könyv pedig nagyon nagy segítségedre lehet! Rengeteg olyan témát érint, ami a mai kor emberének problémáival kapcsolatos, ugyanakkor megoldást is nyújt ezekre, így szeretettel ajánljuk Neked is :)

    szeretettel:
    Carmelian


    VálaszTörlés
  27. Köszönöm válaszotokat! Kereslek benneteket!

    VálaszTörlés
  28. Szia: ) olvasom a szeretlek cimu konyvet, nagyon erdekes. Igazabol talacsot szeretnek kerni . Kb 13 eves korom ota erdekes dolgok tortennek velem. Latok arnyakat, szellemeket. Vannak idoszakok amikor nem latom oket, csak az energiajkat erzek, neha meg en is megijedek. A csaladom nem hisz nekem csak edesanyam. Latomasaim vannak amik kesobb meg is tortennek. Sajnos altalaban a rossz dolgokat erzem meg. Tobbszr az almaim is megvalosulnak. Elmentem eg latohoz, aki azt mondta azert tortennek ezek a dolgok velem mert latonak szulettem le es a kesobbi eletembengyogyitassal fogok foglalkozni. Csak egy gond van. Engem az iskolaban 20 eves koromig folyamatosan gunyoltak bantottak kikozositettek . Ennek nyomai a mai napig bennem vannak, nem tudom feldolgozni. Mar nem hagyom el a lakast se, mert ugy erzem minden ember szebb es jobb nalam. Ezert a tanfolyamokat is abba kellett hagynom. Reiki es kezrateteles gyogyito tanfolyamokat csinaltam. Ha esetleg tudnal nekem tanacsot adni azt megkoszonnem. Szep estet! Egy 22 eves lany

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi a helyesirasi hibakert telefonrol irtam!

      Törlés
    2. Kedves Lélek!

      nem szabad azzal foglalkoznod, hogy az emberek miképpen nyilvánulnak meg! Saját magad is tisztában vagy a képességeiddel, és ez a legfontosabb, mivel az emberek nagy része valóban nem hisz abban, hogy léteznek olyanok, akik képesek a velünk született képességekkel bánni. Örülök, hogy már olvasod a könyvet, nagy segítség lesz utadon, olyan kapukat is megnyit majd számodra, amik eddig zárva voltak, és nagyon sok mindent megértesz majd, ami eddig nem volt számodra teljesen tiszta. Ahogy a könyvben is leírtam.. mindannyian egyek vagyunk és egyformák, nem létezik olyan, hogy csúnya vagy szép, kövér vagy sovány, mindannyian lélekkel rendelkezünk, így egyformák vagyunk, az igazi szépség a belsőnkben található. Te így vagy tökéletes, ahogy vagy, nyugodtan sétálj végig az utcán és húzd ki magad, mosolyogj, hiszen olyan képességekkel tudsz bánni, amikkel sokan nem. Tanulásra és erősödésre van szükségek, valóban nagyon jól bánsz a képességeiddel, a könyv most tökéletes fejlődést biztosít számodra. Persze ezt még majd lehet fokozni, mert a fejlődésednek töretlennek kell, hogy maradjon. Az energiáknak, a mágiának semmi nem szabhat határt, így tanulni és fejlődni lehet olyan tanítás által is, ami levelező rendszerben történik, hiszen én is így tanítok, felesleges lenne még pluszban útiköltségekre is költeni.

      Szeretettel:
      Cedamus


      Törlés
  29. Kedves Cedamus!
    Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdést, de más elérhetőséget nem találtam! A lányom tini kora óta küzd egy problémával. Mégpedig tetőtől talpig olyan szőrös mint egy férfi . ( teljes arc, kezek, lábujjak stb ) ezer orvosnál jártunk már de sehol nem tudnak sgíteni. Volt előző életbe való utaztatáson. Ott egy orosz katona volt aki az első vilægháborúba halt meg. Hátha lőtték. Undorodott a háborútól és nem akart harcolni. A férfinak ugyanolyan szőrös volt az arca mint most a lányomnak. Bármi féle segítséget tudsz adni?

    VálaszTörlés
  30. Kedves Lélek!

    Egészségügyi problémában én lehetek a segítségedre.
    Elérhetőségeinket minden bejegyzés alatt megtalálod, de megadom itt is:

    carmelian14@gmail.com
    Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász (facebook)

    Keress meg ezek bármelyikén, amelyiken neked kényelmesebb.

    szeretettel:
    Carmelian

    VálaszTörlés
  31. Kedves Cedamus! Tudod milyen sok kérdésem lenne folyamatosan felétek,sokszor fel se merem tenni,mert nem akarom mindig az időtöket rabolni,de ugy gondoltam,ha már itt van ez a rovat,és ti ajánlottátok fel,akkor élek vele,és talán mások is feltették már magukban ezeket a kérdéseket. :) ,1, Min múlik,hogy egy lélek felébred -e egy adott életben?_és ha felébredt,egyszer már vmelyik életében,akkor minden következő életében fel-fog ébredni valamikor? 2,Az ébredő lelkek nagyjábol egyformán ébredeznek,vagy ez a lélek fejlettségi szintjétől függ,hogy mik jönnek elő és mikor,és mennyi ideig tapogatózik a sötétben? 3,Ébredéskor mindenki el kezd emlékezni előző életekre,képességekre stb,vagy ez is egyénfüggő,vagy időfüggő?-...4,Ha vki még nem hallja tisztán a lelkét,vagy hallja de nem biztos benne ,honnan tudhatja meg más forrásbol hogy van-e életfeladata,és hogy mi az? Köszönöm....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rita!

      Örülünk, hogy feltetted ezeket a kérdéseket, mert valóban mindenki számára hasznos lehet a válasz, és sokakat foglalkoztat a gondolat! A lélek mindig olyan helyre, testbe és körülmények közé születik, amely elősegíti a fejlődésének folyamatosságát, ez az ami majd biztosítja számára az ébredés lehetőségét. Pontosabban fogalmazva képes lesz felébreszteni a tudatot, de ezt valójában a lélek ébredésének hívjuk. Egy fejlett lélek már képes irányítani érzetek segítségével a tudatot, így az ébredés a legnagyobb valószínűséggel meg fog történni. Az embertől fejlettebb lények esetében, mondhatni az Univerzális embereknél ez már természetes, ezekben a civilizációkban, már születéstől fogva helyesen nevelik a gyermekeket és ráébresztik őket az élet mibenlétére. Viszont amíg ezt nem érjük el, addig nem minden esetben történik ez meg, de amikor egyszer már felébredt a lélek, a következő életekben is valószínű, hogy fel fog, persze kivételek már adódtak, így ez nem törvényszerű. Az ébredés folyamata a lélekfejlettségtől és a körülményektől is függ, persze egy nagyon fejlett lélek esetében a teljes ébredés szinte egyik pillanatról a másikra megtörténik. Viszont más lelkeknél a körülményektől függően akár évekig is eltarthat, de ez ne jelentsen problémát senki számára, hiszen amíg ez megtörténik, addig folyamatosan fejlődik. Nem mindenki fog emlékezni előző életeire, és nem mindenkinek jönnek elő a képességek sem. Bizonyos képességek előjöhetnek azokban is előző életek hozományaként, akik fel sem ébredtek, de minél magasabb a spirituális szintje az egyénnek, úgy majd szépen folyamatosan elő fognak jönni a képességek is, azok is, amelyek most még csak lapulnak benne. Persze bizonyos képességek csakis bizonyos spirituális szint elérésével lehetségesek. Az életfeladatod az, amihez a belsőd legjobban húz, hiszen ez az érzet is a lelked hangja.

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Carmelian & Cedamus!
      Nagyon szépen köszönöm a gyors ,kielégitő választ,minden szavát megértettem.(Mint mindig ha tőletek jön).Egy kétely-kérdés marad csupán megválaszolatlan nekem (egómnak) hisz lelkem biztos tudja a választ :) Az utolsó,az életfeladat.Vagy nincs ebben az életemben olyan nekem,vagy csak nem találtam még rá,mert nem vonzódom különösebben semmihez,ami most iszonyú erővel huz,ez az egész uj világ amibe általatok belecsöppenhettem,belekóstolhattam.Tanúlni...-minél többet megtudni magamról,a lelkemről.....az igazi ÉLET-ről.
      Szeretettel ölellek benneteket.... én :)))

      Törlés
    3. Kedves Rita!

      Mindent nagyon szívesen! Megfogod rá kapni a választ hamarosan.. :)


      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  32. <3
    :)))) "ismerlek" már benneteket annyira,hogy az ilyen titokzatos válaszoknak örüljek,mert eddig mindig jót jelentettek.Köszönöm,hogy vagytok nekem....az emberiségnek..<3

    VálaszTörlés
  33. Kedves Cedamus!
    Már egy jo ideje próbálom meg találni a helyem a világban! Jártam karma oldáson családálitáson is de sajnos ez idáig nem nagyon történt nagy változás az életemben!
    Pedig nagy szükségem lenne már pozitív változásra mert sem párkapcsolatom nincs sem pedig anyagilag nem álok túl jól!
    Volt egy férfi az életemben ö vele nagyon nehezen tudtunk elszakadni egymástól mindenki mást mondd van aki szerint ö karmám mások szerint semmi közöm hozzá! Teljes zavar van a fejemben!! Próbálok az angyalokkal kommunikálni és egyfolytában kérem öket hogy segítsenek rendbe tenni a dolgokat körülöttem!
    De nem igazán tudom merre tovább!!! Köszönöm Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kriszta!

      Érzeteim azt adják vissza, hogy a karmikus okok, amik jelen életed problémáját kiváltották nem szűntek meg. Az oldás csak ideiglenes sikert jelentett, nem valós oldás volt, ami valóban azt jelentette volna. Viszont való igaz, hogy a férfivel karmikus volt a kapcsolatod, és a problémát most az adja, hogy már nem látod a célt, hited szerint elakadtál.. és amíg így lesz, addig sajnos nem is állhat be kedvező változás. Épp ezért a célt mindig látni kell magad előtt, semmi más nem számít, de ez mindig előtted kell, hogy legyen. Amennyiben így teszel, akkor lépésről lépésre közelebb kerülsz majd hozzá! :) A karmikus akadályok megszüntetése miatt pedig nyugodtan keress meg üzenetben!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  34. Szeretett Mester(em)!

    Kérlek segíts egymáshoz képest megfelelően értelmezni a következő szavakat:

    tudat -> tudatalatti -> lélek

    Olvastam mindkét könyvet, talán még nem elégszer. :)

    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Logosz!

      Örülök, hogy már olvastad a könyveket, és szeretettel tölt el, hogy ebben a formában is segítségére lehetek bárkinek. Igen, előfordul, hogy elsiklunk valami felett, de csak azért, hogy később megtaláljuk rá a választ, a könyvek, különösen a Szeretlek még többszöri olvasás után is képes újat adni! :)

      A lélek tulajdonképpen az "Isteni részünk", az az energia, mely nélkül nem létezhetnénk. A tudat, amivel gondolkodni vagyunk képesek, amivel emberi létünk során gyűjtjük tapasztalatainkat, amivel tanulunk és emlékezünk. A tudatalattira nyugodtan mondhatom, hogy egy kapocs, egy híd a tudat és a lélek között. Egyrészt őriz nagyon sok mindent, amit előző életeink során megéltünk, illetőleg ide rögzülnek bizonyos - akár tudatosan, akár tudattalanul - tapasztalataink, mint pl. egy többszörösen gyakorolt rutin mozdulat (sor), vagy akár az, hogy a nap meleget ad.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  35. Kedves Cedamus
    Kerdesemmel fordulok hozzad,ket eve megszakadt egy kapcsolatom egy ferfival,azota nagyon sokat epültem lelkileg,de mostanaban nagyon sokszor elöfördul mint ha öt latnam üzletben ,kocsiban barhol..probalok nem gondolni ra es el terelni a figyelmemet de megis vannak pillanatok mint ha öt lattnam.mi lehet ennek az oka,lehet hogy egy üzenet vagy jel szeretne lenni???Köszönöm valaszat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Érzeteim szerint karmikus volt a kapcsolatotok. Viszont megéléseid oka az, hogy még mindig nem tudtad őt elengedni, még valahol mindig bízol benne, hogy talán folytatódni fog a kapcsolatotok. Ezért vannak a megéléseid. A jövő folyamatos mozgásban van, alakítható, sok minden megváltoztatható, de ennek ellenére el kell őt engedned, mert így fogsz tudni igazán élni! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  36. Kedves Cedamus!

    Hozzád fordulnék pár kérdéssel,vajon mit üzen számomra az Univerzum.A tavalyi évben fenekestül felfordult az életem,kiderült a férjemről,hogy halálos beteg,természetesen azóta ápolom,mellette vagyok,gyógyítgatom amennyire tőlem telik.Mikor kiderült a betegség,én már egy ideje más férfit szerettem,és bár tartjuk a kapcsolatot,de azóta nem találkoztunk.Megpróbáltuk a teljes elszakadást egymástól,de nem megy.Ő is családos,és most jön a lényeg.Amióta ismerjük egymást,mindkettőnk életében szinte ugyanazok a bajok fordulnak elő!!!Neki és családjának is felborult az élete ami költözéssel is járt,nagyon messze kerültünk egymástól. Mit jelenthet ez az egész?..El kell engednünk egymást,és mindkettőnknek áldozatot hozni a családért?..Vajon valaha is megadatik nekünk a közös jövő?..Furcsa,megmagyarázhatatlan lelki kötődés van köztünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Úgy érzem, hogy egy valós lélektárssal kerültél kapcsolatban a férfi személyében, akivel volt már kapcsolatod korábbi életedben is, és várható, hogy még lesz is. Ilyen esetben annak ellenére, hogy tiszteletben szeretted volna tartani a párod, valami különleges érzés húzott a másik férfi felé, nagyon nehéz lett volna ellenállni, ugyanúgy neked, mint ahogy neki is. Lélektársaknál, az azonos vagy közel azonos megélése elég gyakori, hiszen fejlődésük általában "egyszerre, egy időben" történik, ha visszatekintetek életetek korábbi szakaszaira, ott is fogtok közel azonos megéléseket felfedezni. Ha a szeretet vonalát követjük érdemes vagy felvállalni egymást és szépen emberhez méltón elhagyni a másikat, vagy hatalmas erővel ellenállni. Viszont ezen már túl vagyunk, ez nem történt meg korábban, azóta telte az idő, a távolság nőtt köztetek, ettől függetlenül dicséretes, hogy ezekben a napokban a férjed mellett maradtál, ez nemes cselekedet. Nincs semmi olyan, hogy valamit meg kell tenni vagy sem, szabad akarat van, a saját döntéseitek fogja meghatározni az életeteket, és majd a következőket is. Viszont nem fogtok tudni elszakadni egymástól. Tanácsolom, hogy döntéseteket mindig a szeretet vonala határozza meg, az egymás iránti érzelmetek valós és igaz, de a házastársak felé csupán álca és hamis, még akkor is, ha tisztelitek őket, és nem akartok nekik fájdalmat. Ezt a döntést még férjed betegsége előtt kellett volna meghozni, most viszont nem lenne szabad egyedül, egymagára hagyni. A későbbiekben viszont csak rajtatok fog múlni minden, ha úgy döntötök, akkor közös jövőtök lesz.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  37. Kedves Cedamus!
    Most botlottam bele az oldaladba. Hatalmas és gyönyörű feladatot vállaltál magadra, minden elismerésem a Tiéd. Én 7 hónapja ébredezek, azóta keresek olyan oldalakat, ahol kérdezni lehet, megbeszélni, de eddig ez az első. :) SZuper vagy!
    Én a harmadik szemről, illetve a nyitásáról érdeklődnék. Tudom, hogy nem szabad erőltetni. Szerinted érdemes hallgatni a Solfeggio-féle 936 Hz-es hangot, vagy mindent rá kell bíznunk a felsőbb énre, és kinyílik, amikor és akinek kell?
    Még valami: ici-pici gyerekkorom óta egy mondat jár a fejemben: Meg kell váltanom a világot.
    Hosszú órákat töltöttem már azzal, hogy megfejtsem ezt a mondatot. Ugye rá fogok jönni, ez mit jelent? Esetleg meg tudod mondani?
    Nagyon köszönöm, ha válaszolsz :) További gyönyörű napot: Edit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edit!

      Köszönjük szépen a kedves sorokat, valóban segíteni szeretnénk, és valóban a blogoldalunk ezen bejegyzése azért jött létre, hogy általános kérdésekben bárkinek segíthessünk. :)

      A lélek szemének aktivizálására nagyon sok módszer van, én mégis a hagyományost javasolom, amikor fejlődésünk következtében aktivizálódik. Minél több meditációt, vagy spirituálisnak mondott feladatokat végzel, az emelni fogja rezgésszámod, és közelebb kerülsz ehhez. A legjobb, ha a benned lévő szeretet határait egyre jobban tágítod a végtelen felé, minél jobban hatja át a szeretet a lényed, ha már megtanulsz olyanokat is szeretettel megközelíteni, akiket eddig nem, az énképed is csökken ezáltal, és ez a rezgésszám ugyanúgy emelkedni fog, és ha a szeretet vonalán haladsz tovább, akkor elérheted, hogy ne csak aktivizáld a harmadik szemed, hanem konkrét kapcsolatba is léphetsz lelkeddel.

      A második kérdésedre csupán érzékelésemmel nehéz lenne teljesen pontosan válaszolni, hogy konkrétan Te kitől és miért hallottad ezt, ehhez feltárásra lenne szükségem. De azt elmondhatom, hogy ha mi magunk változunk, ha mi magunk fejlődünk, akkor ez kihat a világra is, ezzel világunk is változik. A világ (maradjunk egyenlőre a Földnél) a megmentését, megváltását nem csak úgy kell elképzelni, hogy hatástalanítok egy atombombát, hanem úgy is, hogy a belőlünk kiáramló szeretet energiák hatással vannak bolygónk minden lényére, hiszen ezek rezgései közvetlenül megszüntetik a környezetünkben élők negatív rezgéseit, de ugyanígy hat mindenkire. Csak egyenlőre még kevés ember gondolkozik így, folyamatosságra van szükségünk ahhoz, hogy azt a sok negatívot, ami bolygónkon uralkodik megtudjuk szüntetni. Az idő viszont nekünk dolgozik, ma egy ember változtat a gondolkodásán, holnap már kettő.. :) A válasz másik része pedig, hogy teremtőerőinket használhatjuk bárkinek megsegítésére, de ugyanígy az éhínség felszámolására, a háborúk befejezésére, az általános egészségre, vagyis nem csak egy emberben, hanem mindenkiben érdemes gondolkodnunk. Ez már önmagában megválthatja a világot. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  38. Kedves Cedamus!Most találtam rá oldaladra és ezuton szeretnék tanácsot kérni.Sajnálom,hogy csak pár honapja kezdtem az ezotériárol olvasgatni és azota nagyon érdekel ,minden vele kapcsolatban.Szeretném megkérdezni,hogy egy bemutatkozo levél és egy fényképrol ismert személy iránt valo vonzodásnak lehet -e koze egy esetleg lélektársi kapcsolathoz.Ugyanis én kerultem ilyen helyzetbe.Még nem is beszélunk egy nyelven/fordíton keresztul mutatkozott be/ hogy megértsem.Pár honajára kezdodott részemrol valami kulonleges vonzodás ,amit magam sem értek.Akaratom ellenére napont tobbszor olyan érzés fog el,hogy legalább a fényképét megnézzem,és ilyenkor a mellkasomban olyan eros szorítást érzek hogy elfog a sírás.Elaluni is alig tudok .62-éves egyedul élek.Tanácsodat szeretném megkérni ,mit szolsz hozzá ,lehetséges hogy o lenne a lelkitársam?Hogyha igen,ez az eros vonzodás soha nem szunik meg?Koszonom a válaszod.Nagyon megorultem hogy rátaláltam erre az oldalra,nagyon érdekes és tanulságos dolgokat olvastam.Maradok hu olvasoja tanácsaidnak.Sok szeretettel: VALERIA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Valeria!

      Köszönjük szépen a kedves sorokat, de valójában a blogoldal létrehozásának ötlete Carmeliané, nagyon sok energiát fektetett bele, hogy írásainkat itt is meg tudjuk osztani. Örülünk, hogy csupán ezzel és válaszainkkal is segítségedre lehetünk.

      Való igaz, hogy egy lélektárs felismerése hasonlatos érzeteket képes kiváltani (ahogy ezt a Szeretlek c. könyvben is olvashatod), de egy lélektárs felismerése rögtön az első pillanatban megtörténik, hiszen a lelkek emlékeztetnek rá egy különleges érzéssel. Ettől függetlenül a szerelem felismerése is táplál hasonlatos érzeteket, mint a lélektársi, illetőleg ugyanazt, mint amit most is érzel. A szerelem képes nagyon hamar fellobbanni, és akkor, amikor már teljesen ki vagyunk éhezve rá, képes teljesen megbabonázni minket, ugyanúgy, ahogy írtad is, függetlenül attól, hogy a valóságban még találkozás sem történt. Érzeteim azt adják vissza, hogy nem karmikus kapcsolatról van szó, de ez egyáltalán ne befolyásoljon, mert a kapcsolat ettől függetlenül lehet egy teljesen kiteljesedett és csodálatos szerelem!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Cedamus.Nagyon szépen koszonom válaszod.Sok szeretettel:
      VALERIA

      Törlés
  39. Kedves Cedamus.Nagyon szápen koszonom válaszodat.Sok szertettel:
    VALERIA

    VálaszTörlés
  40. Nagyon szívesen! :)

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
  41. Kedves Cedamus!
    Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra!Olvasgatok sokmindent!Meditálok is!Keresem az utam!1-szer meditálásnál mintha kinyilt volna a fejem és egy erő lett volna ott!Nem tudom,de azóta megmozdul a fejemnél 1 kis bizsergés ha valami érzés ér!Sőt energia áramlást is érzek ha valaki után érzek.Nemtudom miért van.Esetleg tudnál választ adni ilyesmire?Köszönöm válaszod!Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa!

      Mi is örülünk, hogy itt vagy velünk! :) Fejlődésed, tanulásod, meditációid során rezgésszámod elkezdett emelkedni. Mindezt, amit érzel ezért van, pontosabban ennek hatásaként elkezdett aktivizálódni a homlokcsakrád, amit sokan a lélekszemének is neveznek. Minden bizsergés, amit érzel, ennek következtében tudható be, mely legtöbbször a homlok közepén érzékelhető vagy onnan sugárzik szét. Ugyanígy erősödésednek következménye, hogy már képes vagy érzékelni az általad is írt energiákat. Nagyon jó úton jársz, szépen haladsz! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  42. Kedves Cedamus!

    Engem az érdekelne, hogy te már gyerekkorod óta képes vagy más emberek életébe bepillantani? Nagyon sajnálom, hogy magadról nem sokat árulsz el. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a szabad akaratot hogyan kell értelmezni? Én csak sodródok az árral és úgy érzem sokszor robot vagyok és nem én döntöm el, hogy mi történjen az életembe. Nem én írom életem lapjait. Válaszodat előre is köszönöm.
    Üdvözlettel:
    Brigitta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Brigitta!

      Ami szükséges volt, azt a mágus bejegyzésekbe leírtam magamról, persze igazad van, teljesen elvonultan élünk, távol a hírnévtől, és a hangzatos ismeretségtől, mert segítségünk így sokkal több emberhez eljuthat, szinte bármikor elérhetőek vagyunk. Az ismeretlenségbe burkolózás nem a saját, hanem mindannyiunk érdeke, Te is tudod, hogy aki akar, az meg fog találni minket. Egyébként az új könyvben már egész sok mindent leírtam magamról, bár igaz, nem mindent. A képességek mindannyiunkban ott vannak születésünktől fogva, csak nem mindannyian hisszük el, és nem mindannyian akarjuk arra használni, amire kellene. Mikor rájövünk arra, hogy miért is létezünk, hogy egyek vagyunk és tenni nem magunkért, hanem mindenkiért kell, akkor ezek a képességek elő fognak jönni. Feltéve, ha hiszünk is benne. Igen, már nagyon régóta átjönnek az emberekből az érzetek, de az az igazság, hogy csak magamtól sosem próbáltam más életeibe betekinteni, mert úgy éreztem, hogy ez mindenkinek a saját szférája, és csak akkor teszem, ha kérnek rá, hogy segítségem megadhassam ezzel.

      Születésünk előtt lelkünk megkeresi azt a helyet, ami fejlődésének leginkább szolgál, ami legjobban elősegíti ebben. Viszont leszületésünk után már nincsenek megkötések, hogy nekünk ezt vagy azt kellene tennünk, minden a szabad akaratra van bízva. Nincs meghatározva, hogy lélekfejlődésünket pl. a gyógyítás, a védelem vagy más biztosítja, ezt mi szabad akaratunkból dönthetjük el, mindenki úgy és azzal fejlődik, amit választ magának, hiszen a fejlődését nem ez, hanem az fogja meghatározni, hogy feladatát valóban a szeretet jegyében és az emberiségért teszi-e. Persze vannak karmikus okok, amelyek akadályoznak, de ezek teljes egészében sosem gátolják a szabad akaratot. Viszont szabad akarat a te esetedben is, hogy lemondasz erről, és hagyod, hogy téged irányítsanak, hagyod, hogy más döntsön sorsodról és ahogy mondtad, csak hagyod sodródni magad az árral. De mindezt szabad akaratodból teszed, mert lemondasz arról a lehetőségről, hogy saját lábadra állj, és kiállj amellett, amit valójában tenni szeretnél. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  43. Kedves Cedamus!
    Mint azt már tudod, nagyon örülök, hogy drága barátnőm segítségével rátok találtam, és köszönöm hogy vagytok nekünk!!! :)
    Engem az érdekelne, hogy miért lehet az, ha egy párkapcsolatról van szó, hogy az eszünk tudja, hogy az nem feltétlen jó nekünk, és esetleg el is döntjük, hogy lezárjuk, és nem foglalkozunk vele többé, de a lelkünk egyszerűen nem engedi?!
    Mindig kapunk egy újabb -én jelnek veszem amik történnek- jelet, vagy mindig történik valami, ami azt sugallja, hogy ennek itt még nincs vége.
    Ez csak azért lehet mert még nem tudjuk elengedni, vagy, esetleg valami más okból?
    Vagy esetleg ez mindenkinél más miatt van?
    Köszönettel és Szeretettel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Margó!

      Öröm és szeretet tölt el minket, hogy segítségedre lehetünk! :) Jól érzed, hogy ez különböző okok miatt is történhet. Lehet valóban egy lélektárs, akitől nehezebb az elszakadás, de csupán az erős érzelmi szálak, a közös emlékekhez és megélésekhez való kötődés miatt is. Viszont a ragaszkodás és birtoklási vágy is kiváltja ugyanezt. Ezek persze keveredhetnek is, pontosan az adott helyzet, az adott személyek esetében lehet meghatározni. Az elengedés könnyebbé tételéről, illetőleg arról, hogyan találjuk meg gyorsan valós lélektársunk bővebben is írtam a Szeretlek c. könyv második fejezetében, ez nagy segítségére lehet bárkinek párkapcsolati problémák esetén.

      A jelek valóban lehetnek valósak, de mindig a helyükön kell kezelni őket és sohasem szabad túlértékelni őket!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  44. Nem reg talaltam Ratok, csodalom a munkadat, es a kitartasodat. Mert ugye az eletunknek minden pillanataban, valasztasi lehetosegek ele kerulunk, minden percben dontunk hogy most jobra vagy balra megyunk, teszunk valamit vagy nem, szeretunk vagy felunk... Isten szabad akarattal ajandekozott meg es nincs szandekaban ezt elvenni tollunk, mi dontsuk el hogy mit tapasztalunk meg tovabb...Ezert csodalom a hitedet.
    Egy szerelmi tapasztalatbol kiindulva kezdtem feltenni az elso kerdest magamnak, hogy valoban kik vagyunk, miert vagyunk, mi ez az ero ami annyira hatalmaban tud tartani, stb.
    A valasz lassan jott, evekbe kerult, sokat voltam nagyon lent , amig megertettem hogy a kulcs nallunk van. Lassan ebredezek
    Kozben a hazassagomat megszakitottam, nem szolgalt mar a fejlodesemre ez a kapcsolat.
    Akit szeretek csalados, nem igazan lassa amit en, tulsagosan racionalis, es en mindent elkovetek hogy ne befolyasolyam a donteset, elfogadom a hejzetet, de egymastol tavol maradni nem tudunk...a hejzetek fizikailag eltavolitannak, de lelekben nem.
    Felismeri bennem a megnyugvas, a beke es a szeret forrasat.
    Lehet ez egy karmikus kapcsolat? Lelek tars? Egy utamban kerult lelek aki felmeritette bennem a kerdeseket, es ezt neki is at kellene adjam?

    Koszonom
    Andrea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea!

      Köszönjük a kedves sorokat! :) Amikor már egy kapcsolatban nem adhat újat egyik fél sem a másik számára, akkor már nincs értelme tovább, ettől függetlenül ugyanúgy szeretettel kell gondolni a másikra (mindenkire), ha külön utakat is jártok be.

      A lélektársak felismeréséről nagyon sokat írtam a Szeretlek c. könyvünk második fejezetében, ezt a részt teljes egészében a párkapcsolatoknak szenteltem. Amit úgy érzek, hogy most tudnod szükséges, az az, hogy azok a valós lélektársak, akik párkapcsolatban szolgálják egymás fejlődését, közel azonos spirituális szinten vannak. Egymás felismerése szinte azonnal megtörténik, az a tipikus szerelem első látásra, és gondolatban még csak el sem tudnak szakadni egymástól. A lélektársak esetén valóban csak egymásnak tudjátok átadni azt, ami a fejlődésetek elősegíti.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  45. Kedves Cedamus! Amiota megkaptam a SZERETLEK cimu konyvedet,minden este abbol olvasok elalvas elott. Mar 4.-szer olvasom,es meg mindig talalok benne ujdonsagot.Nagyon sokat segit nekem. Most ossze zavarodtam egy kicsit,nem tudom hogyan tovabb... Tudom hogy a szeretet a megoldas mindenre,csak nem tudom fenntartani a szeretet allapotat tobb ideig. Tudom,hogy a hala a legerosebb ima,es kimondom,hogy koszonom...mindenert,de nem erzem a halat. Mi tortenik velem? Nem ertem,regebb tudtam erezni,es csodak tortentek az eletemben. Mit tegyek,hogy a szeretet es a hala az eletem resze legyen? Mit es hol rontok el? Az elengedes folyamatarol is szeretnek tobbet tudni...Toled... Koszonom elore a valaszod. Szeretettel;Kathy-Kathy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kathy!

      Örülök, hogy ilyen nagy segítséget jelentek számodra könyv formájában is. Igen, ő egy ilyen könyv, minden olvasás után, újra és újra képes újat adni, újat mutatni! :) Csupán azért nem tudod még fenntartani tovább, mert hagyod, hogy a körülmények hatalmasodjanak el, de ha kizárod őket gondolataidból, ha nem hagyod, hogy áthassák a negatív történések a lényed, akkor visszatér a hála. De ha hagyod hogy szétáradjon teljesen benned a szeretet, akkor ez már rezgései révén megszünteti majd a körülményekből áradó energiákat is, csak fontos, hogy ne azokra koncentrálj, mert onnantól kezdve lassítasz majd mindent. :) A nem elengedés a túlzott ragaszkodás, birtoklási vágy a múlt emlékei felett, egy személy felett, akit magadnak akarsz. De ha úgy teszel, ahogy a könyvben is írtam, akkor rendben lesz minden és menni fog. Az élet szépségét, az élet szeretetét nem egy személy megléte adja, hanem maga az élet! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Cedamus! Koszonom a valaszodat...Igyekszem ugy tenni ahogy a konyvedben is,es itt is leirtad. Igazad van....mindenben...hiszem hogy sikerul, es minden rendben lesz. Egyszer mar sikerult hogy szerelmes lettem az eletbe,es boldog voltam egyedul is... Koszonom hogy vagytok nekunk!!! Koszonom a segitsegedet! Szeretettel;Kathy

      Törlés
    3. Mi köszönjük kedves Kathy! Igen, sikerülni fog újra, ebben én is teljesen biztos vagyok! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  46. Üdvözletem!

    4 kérdésem van.
    Az első: egyszer a belvárosban sétálva úgy éreztem, hogy felülről nézem magam, és teljesen otthon éreztem magam a világban. Csodálatos nyugalom árasztott el, és úgy éreztem, minden rendben van.
    Ilyesmi a megvilágosodás?

    A második: ha valakinek lehet az a sorsa, hogy erőszakos halált haljon, akkor nyilván a másik oldalon ott van az, hogy lehet valakinek az a sorsa, hogy embert öljön? A sorozatgyilkosok, akik csak ebben lelik örömüket, olyanok, akiknek ez a sorsa?

    A harmadik: sajnos van egy "rosszabbik" részem, amely régen átsegített a bajokon. Sokat éheztem, rossz élmények értek, és mindig azzal lendültem túl, hogy "majd megbosszulom." Most ez a valami éhes bennem, és várja a jussát. Ha egy könyvben kiírnám magamból, annak volna értelme? (Írni amúgy is szeretek.)

    Negyedik: szembe lehet-e menni a természetes érdeklődésemmel? Ugyanis programozást tanulok, de nem érdekel, nem is megy jól. Viszont semmilyen engem érdeklő dolog nem volt ingyenes tanfolyamon, pénzem pedig nagyon nincs! És ami érdekel, az is csak elméletben: szociológia, írás, pszichológia, ezotéria...Semmiképp nem akarnék emberekkel foglalkozni, de amely dolgokkal manapság jól lehet keresni, azok sajnos lélektelenek, ridegek, számomra érdektelenek. Csak annyit akarnék elérni, hogy ki tudjam fizetni a rezsit és még ételre is maradjon, de napi 8 óra becsületes munka ehhez kevés. :( Szóval a kérdés: rá lehet beszélni magamat, hogy igenis érdekeljen a programozás?

    Üdvözlettel:
    Lénárt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lénárt!

      A megvilágosodás, az ébredés is adhat hasonlatos érzetet, de már csak akkor, ha megfelelően spirituálissá váltál, és a szeretet és érzetei eltöltenek teljesen. Amit átéltél egy rövidke pillanat alatt, az egy pár másodperces kivetülés volt, lelked "kilépett" testedből. Ez valóban egy nagyon kellemes, kötöttségek nélküli érzetet ad.

      Így igaz, egy-egy gyilkosság esetén nem mindenki tudja azt, hogy a cselekedet a karma kiváltó oka volt-e vagy pedig már az okozata. Léteznek viszont olyan erős lelkek, akik már ezt felültudják írni, és nem adják vissza korábbi életük elvételét saját kezükkel (a karma ez esetben máshogy teljesül be) de valóban, az ilyen karmák bizonyos sorsok esetén ezzel járnak. A sorozatgyilkosok még nagyon fejletlen lelkek, és mondhatni nyugodtan, hogy tudatuk nem fog át semmilyen képet, ezért követik el cselekedetüket. Viszont nagyon sokszor tudathasadásos állapotban előtör előző életük egy másik tudata, aki képes felülírni a jelenlegit és ennek következményében történik sok minden, persze sokszor szellem vagy démoni uralom is előfordul (ezzel a kérdéssel kompletten is foglalkoztam a harc a szellemek és démonok ellen c. könyvben).

      A bosszú sohasem old meg semmit, csak újabb negatív energiákat vált ki. Sokkal erősebbé válsz a megbocsátás által, sokan nevetnek rajta, de a megbocsátáshoz sokkal nagyobb erőre van szükség, mint egy bosszúhoz. ha viszont kiírod magadból, az mindenképpen megnyugvást is fog adni számodra.

      Mindig látnod kell a célod, ha ez egy ideig csak bizonyos feladatelvállalásával valósítható meg, akkor igen. ha nincs más, és nem tudod még magadnak megteremteni máshogy amit szeretnél, akkor ideiglenesen igen, akkor a megélhetésedért el kell vállalnod. Viszont más esetben, ha van másfajta lehetőség, ha képzed magad olyan területen, amit jónak érzel, akkor ezt a lehetőséget érdemes választanod. Ha szeretsz írni, akkor nem szükséges találkoznod emberekkel, ezekben a témakörökben ezt enélkül nyugodtan megteheted. :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  47. Üdv! Ti látjátok esélyét annak, hogy mostanában eltörlik az adósságokat??
    W

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves VV!

      Sajnos erre nagyon minimális lehetőség van. Addig, amíg a pénz mögötti hatalmak irányítanak mindent, addig ez nem valósulhat meg. Addig amíg az emberek rá nem ébrednek, hogy az igazi hatalom nem a pénzben van, hanem bennük. Mindig és mindenben az emberek akaratának kell(ene) dönteni. Tovább kell vinni azt a folyamatot és tudatosítani mindenkiben, hogy minden ember egyenlő, valamint azt, hogy ez az egyenlőség ne csak névleges és látszat legyen csupán. Akkor igen, akkor meg lesz rá a lehetőség, de most még ez hosszabb folyamatnak mutatkozik. Persze egy közös összefogással mindent sikerre lehet vezetni!

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  48. Üdv.Kedves Cedamus
    Én az asztrál utazással kapcsolatban szeretnék kérdezni,hogy lehetséges-e hogy mikor alszunk az asztráltest szabadon utazik magasabb síkokban,és ha fejlődésünk szempontjából szükséges emlékszünk rá.
    A minap volt egy nagyon kellemes élményem álmomban mindtha előző életem egy fejezetét éltem volna át.Nagy vonalakban szeretném kifejtetni:
    Egy másik bolygón voltam szép magas férfi testben,és több hasonló egyénnel a Naprendszer volt a téma,valamiféle hologramom láttam a összes bolygót csakhogy 12 volt.Az útólsóra tisztán emlékszem nagyon nagy volt,sok volt zöld terület benne,meg valami hatalmas folyó.Csakhogy kis vita alakult ki itt mert az álombeli személyem valami drákóiakról beszélt,amivel nem értettek egyet többiek.Volt itt egy nő aki minden bizonnyal a feleségem lehetett, de ugy ereztem nagyon szoros kapcsolat fűz hozzá.És elérkezett egy pont mikor tudatosult bennem hogy mindjárt fel fogok ébredni.Akkor a nőnek mondtam hogy a lelkem egy része inkarnálódott a Föld nevű bolygóra a fizikai síkon.és ekkor felébredtem.
    Nagyon furán éreztem magam,hiányzott a álombeli hely és a nő főként.Még sosem volt ilyen álmom,telesen olyan volt mindtha egy darabig a másik síkon élnék,nem volt álomszerű.
    Kedves Cedamus ön mit gondol vajon a előző önmagam láttam asztrálisan utazva másik síkon,vagy épp ez volt a Akasha krónika?
    Köszönöm a türelmét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves János!

      Igen, lehetséges, a testelhagyásnak több formája is létezik, erről írtam legutóbbi könyvemben is. Azon szerencsések egyike vagy aki emlékszik az ilyen utazásokra, ez örömmel tölt el, mert erre még mind a mai napig embertársaink közül nagyon kevesek képesek. Nagyon jól is érezted ébredés után, hogy túlságosan is életszerű volt, mert valóban ez mind megtörtént.
      Egy feltárással tisztább képet kapnék, de érzeteim azt súgják, hogy ez amit átéltél ez most valójában nem testelhagyás volt, hanem lelked egy elmúlt élet részletét mutatta be Neked, hogy ráébredhess könnyebben önvalódra. Az időpontot, hogy mindez mikor történt csupán így érzeteim alapján nem tudom megmondani, de az biztos, hogy több ezer évvel ezelőtt. Valaha még a drákóiak még itt voltak naprendszerünkben, lakták a bolygónkat, és az is való igaz, hogy ekkor még 12 bolygója volt a napunknak. Viszont álmod végén már keveredett a tudatod a "valósággal" a valós múlttal, ettől függetlenül valóban van egy nagyon magas lélekfejlettség esetén a lélek egy részének inkarnálódnia máshová.
      Mindez emlék volt a régmúltból, ami ott van tudatalattidban és valóban már szerepel a Mindenség Tudástárában (Akasha Krónika) is.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  49. Kedves Cedamus
    Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
    Én is valószínűbbnek találom,hogy a lelkem mutatta meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves János!

      Nagyon szívesen! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  50. Kedves Cedamus
    Az lenne a kérdésem hogy mi okozza a koraszülés jelenségét,miért van, hogy valaki koraszülött,mert ahogy megfigyeltem egyre több ilyen ember van,lehetséges hogy valami lelki oka van?esetleg karmikus?. Jómagam is koraszülött vagyok,7 hónapra születtem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves János!

      A legtöbb esetben a koraszülés karmikus okok következménye, de ezek az okok többrétűek, különbözőek is lehetnek. Valamint okozhatja egészségtelen életmód, a szülői nem odafigyelés is.


      Szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  51. Üdv.
    örülök hogy megtaláltam ezt a lehetőséget, hogy kérdezhetek.
    egy olyan helyzetben vagyok, ahol nem látom mit kéne tennem.
    a józan ész érvei alapján talán nem is kéne döntéshelyzetben legyek
    a szívem egyszerűen ebben a kérdésben nem hallom
    nem tudom hogy tennem kéne v.mit ahhoz hogy megoldjam ezt, és boldog legyek, vagy ez egyfajta kényszer
    vajon elnyomok magamban egy kész döntést? vagy lehet mások éreztetik, ezt hogy döntenem kell? boldogtalan vagyok ettől

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Mindez azért van, mert próbálsz teljességében tudatos döntést hozni, gondolkodsz, átrágod, hogy mit kellene tenned, és bár a lelked súg, tartana vissza attól, amit tudatosan (ahogy te fogalmaztál, a józan ésszel) akarsz meghozni. Ő jelezné feléd, hogy nem ez a jó választás. Ez az ami kényszerhelyzetet szül esetedben. Hallgass csak a belsődre, amerre ő húz, arra érdemes tartanod!! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus


      Törlés
  52. Kedves! Szeretném megtudni,hogy a démonokat és a szellemeket ki irányítja és hogyan lehet elkerülni,hogy mellénk szegődjönek és velünk maradjanak? köszönettel Erzsébet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!

      Létükből kifolyólag különbözőek, így különböző lehetőségek is vonatkoznak rájuk. Úgymond nincs ami irányítaná őket, szabad akaratukból dönthetnek, persze vannak bizonyos "Isteni törvények" melyek megakadályozzák megjelenésüket, különösen démonok esetén. A tiszta szeretet energiája az, amely a legerősebb védelmet biztosít számunkra.

      Nehéz lenne itt pár sorban a megjelenésük okait, felismerhetőségüket, megkülönböztethetőségüket és az azonnali védekezés összes formáját felsorolni, de mindezt pontosan és részletesen leírtam a Harc a szellemek és démonok ellen c. könyvben. Nagy segítség lesz, mindent pontosan meg fogsz érteni belőle, és azt is, hogy miért a szeretet a legnagyobb erő mind közül, miért ez az amivel a legkönnyebb biztosítani nyugalmunk! :)

      Szeretettel:
      Cedamus


      Törlés
    2. Köszönöm a gyors választ! Nagyon érdekel a könyv,már szemeztem vele.

      Törlés
    3. Nagyon szívesen kedves Erzsébet! :)

      Törlés
  53. Kedves Cedamus!

    Hol lehet megvásárolni a fent említett könyveket?

    Üdvözlettel:
    Joli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Joli!

      A könyveket mindegyik Libri, Anima könyvesboltban megtalálhatod, de a legtöbb Líra (itt csak a Szeretlek van) és Tótágas könyvesboltban is. Ha kényelmesebb interneten keresztül, akkor nagyon sok online könyvkereskedésben is megtalálhatod, akár a Booklin-on is, utóbbin megadom a könyv linkjét:

      http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Melin_Cedamus_Szeretlek&id=121657&type=22

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  54. Kedves Cedamus!
    A következő kép jelenik meg a lakásba 1 éve minden nap. Előfordul, hogy nappal és este is. Már sok "szakértőt" megkérdeztem és senki se tudta megmondani, hogy ennek mi az üzenete. Te már esetleg láttad ezt az alakzatot, vagy tudsz valakit ajánlani aki segíthet nekem?
    http://kepfeltoltes.hu/view/140515/K_p006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Hálás köszönettel:
    Brigitta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Brigitta!

      Magának az alakzatnak világunkban nincs különösebb jelentősége, csupán ilyen a megjelenési formája. Egy másik világ szimbólumának érzékelem jelzésként, pajzsként. Azért jelenik meg számodra, hogy emlékezni tudj önvalódra, hogy most miért is születtél le, ez az üzenete.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  55. Kedves Cedamus,

    már hoszabb ideje nem tudok elore lépni. Mi lehet az ami ilyen mértékben akadályozhat az utamban?

    Koszonettel és szeretettel

    D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves D!

      Ennek több oka is lehet, de ha mélyebben magadba szívod a szeretetet és kiterjeszted határait, akkor ez már önmagában is elegendő lesz előrébb lépésedben. Légy még és még jobban szeretetteljes (hiszen nincs határa), ezáltal közelebb kerülsz lelkedhez, aki így sokkal könnyebben segítségedre lehet! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  56. Sziasztok<3

    Azt szeretnem megkerdezni, hogy hogyan johetnek ra arra, hogy a csaladomat karmikus okok miatt valasztottam, vagy azert, hogy "meggyogyitsam" oket? Es Ugye egy ferfi es no kozott nem kellene, hogy kulonbseg legyen, csak fizikalis ertelemben? Ugy ertem, hogy mivel a lelkünk androgun, es voltunk férfiak es nok egyaránt előző eleteinkben igy a férfiak is intuitivak es ugyanúgy kapcsolatban kellene lenniük az erzeseikkel? :) elore is koszonom a valaszt:)

    <3 Timi:)

    VálaszTörlés
  57. Kedves Timi!

    Minden leszületés a fejlődésünk érdekében történik, vagyis valóban karmikus okok miatt. Ezekbe a karmikus okokba beletartozhat nemcsak saját lélekfejlődésünk, hanem más lelkek fejlődésének elősegítése is. Így valójában a Te és családod fejlődése is, azaz a "meggyógyítás" is. :)

    Nagyon jól gondolod, nincs jelentősége, hogy férfi vagy női testbe születünk le, ugyanúgy egyformák és egyenlőek vagyunk. Persze a nemiséget bizonyos civilizációk, tradíciók eltérően képesek értékelni. Valójában a különböző megtapasztalások miatt van rá szükség a lélekfejlődés során, de ettől függetlenül a nemiség (feminin/maszkulin) a testiségtől eltérően is lehet különböző. Lehet bárki férfitestben befogadó, míg női testben beható. Illetőleg egyes segítő lelkek férfi vagy női testben könnyebben tudják végezni feladataikat.

    Szeretettel:
    Carmelian & Cedamus

    VálaszTörlés
  58. Koszonom szepen :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  59. Kedves Cedamus,

    hoszabb ideje nem találom az utam és életfeladatom, hogy mit kellene tennem, hogy teljes, boldog és elégedett életet éljek. Mit ajánlasz, hogyan tudnék kozelebb kerulni a fentiekhez? Hogyan lehet betekintést nyerni az Akasha krónikába és vajon lelehetek-e ott választ?

    Koszonettel

    D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves D!

      Mindig mindenhez a szeretet a kulcs! Ha egy életterületen belül mindig a szeretet vonalát követed, akkor azon az életterületen előbb-utóbb be fog következni a kedvező változás! A Szeretlek c. könyvben minden életterületre le van írva a kiteljesedés lehetősége, bármihez is nyúlsz, mindig a szeretet energiáit kell tisztán használni. A Mindenség Tudástárába a betekintés csak akkor lehetséges, ha az egód megfelelően gyengült és a szereteted határait teljesen kitágítottad, ehhez még viszont úgy érezzük, hogy erősödnöd, fejlődnöd kell. Ide az út akkor nyílik meg, ha már szinte teljesen az egyek vagyunk elvét követed, amikor a szeretetteljességed olyan erős, hogy szereteted határai már kitágultak azokra is, akiket földi szemmel nézve a legtöbb ember már nem tudna szeretni. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  60. Kedves Cedamus! Arra szeretnék vàlaszt kapni hogy miért lehet az hogy elutasítom az ikerlelkem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Ennek több oka is lehetséges, akár karmikus, akár a szabad akarat, de abban sem szabad biztosnak lenned esetében, hogy ő az ikerlelked, mert nagyon könnyen lehetséges, hogy egy a sok lélektársad közül.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  61. Kedves Cedamus!
    Azt szeretném kérdezni,hoy miért van az,hogy ha valamit tiszta lelkemmel teszek,akkor az egóm vagy valaki mindig közbeszól.Pl Amikor fejlődni akarok és emelem a rezgés szintem,akkor közbeszól,hogy gyáva vagyok,vagy amikor szeretettel ölelem körbe egy szerettem lelkét erre ezt mondja,hogy mert nekem nincs rá szükségem.Ez azért van,mert még mindig erős az egóm?

    Köszönettel:Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsi!

      Igen, ezt okozhatja maga az egó is, de ugyanígy okozhatja vagy mondhatja egy olyan lény, aki fejlődésed ellen, a szeretetteljesség ellen akar tenni! Nem kell vele foglalkozni, csak tedd a dolgod nyugodtan, amit úgy érzed, hogy tenned kell! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  62. Kedves Carmelian és Cedamus!
    Azt értem, hogy a lelkek mindig újraszületnek a fejlődés érdekében, de az érdekelne, hogy a lélek honnan jön és mitől születik le először. Vagy itt nincs olyan, hogy kezdet?
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      A lehető legegyszerűbben fogjuk leírni a választ, mert ha nem így tennénk, akkor az félreértésre adhatna okot. A lélek a leghatalmasabb energiából vált ki és született meg, amelyet nyugodtan nevezhetünk forrásának. Innen fog leszületni azért, hogy megkezdhesse vagy folytathassa fejlődését. Természetesen van legelső alkalom. Az első leszületés előtt - fogalmazhatok úgy - egy másfajta energián keresztül kell áthaladnia, majd ezek után születik csak le elsőnek a legelemibb létformába.

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  63. Kedves Cedamus,

    Arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent, ha valakinek Jézus a konkrét szellemi vezetője? És a szellemi vezető az egy az őrangyallal? És mit jelent, ha beavatásos meditációban Jézus gyűrűt húz az ujjára valakinek: az egyikben a gyűrűsujjára, a másikban a középső ujjára?

    Köszönettel: Brigi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Brigi!

      Abban az esetben, ha valakinek Jézus vagy egy Jézushoz hasonlatosan fejlett lélek a segítője (szándékosan nem vezetőt mondok, hiszen a segítők lehetőségeket mutatnak, de nem tesznek semmit kötelezővé), akkor a kijelölt út adott, maga a színtiszta szeretet elérése. Minél fejlettebb egy segítő, annál mélyebben képes megismertetni ezzel az úttal, olyan dolgokat képes adni, mondani vagy akár mutatni, amire korábban nem is gondoltál. A segítő teljesen független az őrangyaltól. A látomás jelképes dolog, és csak így szabad értelmezni is! Nem kötöttséget jelent, hiszen a szeretet sosem okozhat megkötést, azzal vagy tudunk élni vagy pedig sem, ez egy fajta elkötelezettségre utal, azt mutatja, hogy tudod az utad, az pillanatnyilag jó mederben halad, és megvan benned az erő hozzá, hogy mindvégig rajta is maradj. :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. De az konkrétan mit jelent, hogy az ujjakra húz Jézus gyűrűt? Azért kérdezem, mert gondolom, az ujjaknak van valami jelentése ebben az esetben...

      Törlés
    3. Minden embernek más és más a fejlődési szintje, éppen ezért ugyanaz az esemény jelenthet mást is. Általánosságban véve annyit jelent, amennyit le is írtam, persze esetedben feltárással pontosítani is lehetséges. Mélyebben megnézhetjük ezt a jelentést. Az ujjaknak a jelentésében nem érzékelek jelen esetben különbséget, csupán még nagyobb elhivatottságot. De ahogy írtam is, teljesen mély értelemért feltárásra lesz szükség, ha úgy érzed, hogy mindez nem eléggé kielégítő, ha ettől többet szeretnél.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  64. Kedves Cedamus

    Tegnap találtam rá az oldalatokra és nagyon tettszik ,Szeretem az ilyen témájú és tartalmú információkat.Tudom hogy mind igaz amit benne írtatok.És az a legmegdöbbentőbb számomra hogy közben rájövök hogy ezeket én is tanultam illetve használtam,használom valamilyen szinten.Lassan 20 éve lesz hogy elindultam a spirituális utamon ,Rengeteg tanfolyamon ,beavatáson vettem részt ,éppen ezért furcsa számomra hogy nem ilyen területen dolgozok,A munkám teljesen más ,mint ami érdekelne.Tudom hogy a szeretet a kulcs,de sokszor másoknak sokkal könnyebb tanácsot adni,mint saját magunkon segíteni.Párkapcsolati szinten is vannak ugymond "problémáim".Ráadásul a lélektársam is bele-bele jön a képbe.Egészségileg is szeretnék még fittebb és élettelibb lenni.Úgy érzem mind a három területen dolgozom magamon ,de mégsem az történik amit szeretnék.Próbálom a helyzeteket szeretettel megoldani,de néha elfáradok benne és a sorsra bízom.Nagyon szeretnék már önmagam lenni és kiteljesedni.Hogy látjátok, milyen tanácsot tudtok adni .Tudom csak a leszűkített lényeget írtam le,de remélem és bízom benne hogy így is tudtok segíteni.
    Köszönettel:
    Gábriel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gábriel!

      Te is tudod.. semmi nincs véletlenül! :) Örömmel tölt el, hogy lelked elvezetett hozzánk, és már csupán írásainkkal segítségedre lehetünk. Sokszor csupán csak emlékeztetünk önvalódra, mindarra, ami lelkedben is ott van.. hiszen nem véletlen, hogy amikor olvasol, olykor jön is a felismerés, hogy ezt valójában Te tudod is.. ott van benned is ez a tudás, csak megfeledkeztél róla.

      Valójában az, hogy a munkád racionálisabb, nem jelent problémát, a megélhetést biztosítanod kell Neked is, eljön majd az ideje, amikor váltani fogsz majd tudni, de ez is a Te döntésed szerint. Most még erősödésre, további fejlődésre van még szükséged, de szépen, lépésről lépésre haladsz. A fejlődésed könyveim segítségével meg fog gyorsulni, és nagyon sok minden le fog benned tisztulni, energiáid jelentősen erősödni fognak! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Cedamus
      Köszönöm hogy válaszoltál.Olyan,mintha tudtad volna hogy megrendeltem az egyik könyvedet :) (Így hallod meg a lelked ...)Még azt szeretném kérdezni tőled hogy te hogy érzékelsz engem? Szerinted milyen a rezgésszintem ?Miben kellene változnom magammal kapcsolatban,hogy elérjem azt amit a lelkem szeretne és amiben kiteljesedhetne? /munkahely ,párkapcsolat,egészség/
      Köszönettel
      Gábriel

      Törlés
    3. Kedves Gábriel!

      Semmi mást nem kell tenned, mint rátámaszkodni a könyvben foglaltakra, és tanulni úgy, ahogy azt írtam is benne. Ez mindenre kihatással lesz életedben. Jónak érzékelem rezgéseid, de még erősebbek, még tisztábbak lesznek tanulásod által, tulajdonképpen a szeretet energiái azok, amelyeknek még és még erősödniük kell benned. De ez a természetes lélekfejlődés része! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  65. Kedves Cedamus,

    Tanacsot szeretnek kerni hogyan "emelekzhete" vissza miert is szulettem le ujra, mit tuztem ki magam ele ? par eve nem talalom a helyem ebben a vilagban :( zavar hogy mindent a penz iranyit, az emberek hit nelkul elnek.. penz nyaralas csalad..
    van egy hobbim ( cukraszat ) .. amirol azt hittem ez lesz az.. amiert elek, de sajnos ebben az evben nagyon nehez volt nekem, kieges,, depresszio...stb,,
    megkaptam az elso vart eskuvoi tortam.. de kb masfel honapja nem is erdekel ez sem.. konkretan semmi..
    csak Isten Jezus.. es ugy elni hogy melto legyek majd..

    illetve erdekel meg maga a gyogyitas, masokon valo segitseg.. egy ismerosom szerint gyogyito energia van bennem , vagy jo kozvetito vagyok, mert rengeteg imadkozom olyan ismeroseimert akik betegek.. tobben nem tudjak , de aki tudja szokta erezni hogy Istentol gyogyito energiat kerek nekik.. a kerdesem pedig ebben hogyan lehetnek teljesen biztos hogy en vagyok aki segit..nem pedig csak bebeszeles ?
    bocsanat ha hosszu lett, koszonom szepen, szerettel Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. juj, bocsanat a sok hibaert :( nem olvastam ismet at.. figyelmetlen vagyok, sajnalom..

      Törlés
    2. Kedves Anita!

      Ezek már túlságosan személyreszabott dolgok, meg fogjuk üzenetben beszélni! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  66. Kedves Carmelian & Cedamus!

    Arról kérdeznék, mi a meglátásotok az új fajta kapcsolatokról? Konkrétan arra gondolok, mikor a szív csakra megnyílik és kapjuk az újabbnál újabb kapcsolatokat, amik nem sokáig tartanak, sőt van ami meg marad lélek szinten és fizika síkon nem valósul meg. Kb. hatodik ilyennél tartok és sok mindent nem értek, kezdek kiábrándulni.... Pl. hogy marad itt az ember hűséges? Hiszen gondolati síkon már megvalósul a kapcsolódás egy másik lélekkel! Konkrétan példám is van. Házas ember és mással is van lélekben. Illetve érdekelne a gömb efektus a hasamba miért alakul ki, ha valakivel vagyok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Vannak kapcsolatok, melyek csupán lélek szinten vagy tudati szinten valósulnak meg, ez ne is jelentsen problémát, hiszen a szeretet ezáltal erősödik mindenkiben, a szeretet köre pedig tágul általa. Csak az emberek mindig fizikai síkon gondolkodnak. Persze a szerelem, az már más, ezt részletesen ki is fejtettük a "Mit ér a hűség a szerelemben" c. bejegyzésünkben. Minden a kapcsolat milyenségén múlik, a hűséget viszont jelen esetben totálisan kell elképzelni, onnantól kezdve, ha valakinek a gondolatai máson járnak, akkor ő már nem hűséges, még akkor sem, fizikailag nem történik kapcsolat. Minden kapcsolat a szeretetre, annak erősítésére, tanítására szolgál, fejlettebb világokban már nincs olyan, hogy szerelem, hiszen az ott élők mindenkit egyformán képesek szeretni, olyan magas rezgésekkel, mint amilyen magas rezgéseket a szerelem táplál, csak éppen ragaszkodás és birtoklási vágy nélkül. De azokban a kapcsolatokban, amikor a pár egyik vagy akár másik tagja is mást kíván, ott nem érdemes a kapcsolatot tovább erőltetni, hiszen onnantól kezdve már minden csak hamisságra épül.

      Azért van ez az érzésed, mert mindezt az izgalom, a kételyek, a félelmek keltik benned, csak engedd el ezeket az érzeteket, csak engedd el magad ilyenkor, azért találkozol valakivel, mert jól érzed magad a társaságában, ezek az érzetek vezessenek! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  67. Kedves Carmelian & Cedamus!

    Mi a véleményetek az Atlantiszi gyűrű védelmező erejéről?

    Köszönöm a válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Amikor egy tárgy, egy ásvány fel van töltve ilyen irányú energiákkal, akkor igen, akkor van védelmező ereje. De csak azzal, hogy valamit védelmező gyűrűnek neveznek, külön energiák nélkül semmit nem fog érni. Az un. atlantiszi gyűrűből is csak egy van, a többi utánzat, és bár nagy tulajdonságot tulajdonítanak számukra a mintázatra, de valójában az a hit, ami a védelmet táplálja a tudatból, mert a gyűrű a birtokában van, sokkal többet ér! :)

      Szeretettel.
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  68. Kedves Cedamus!
    Nekem több kérdésem is lenne,de csak kettőt teszek fel. Sokszor halottam már azt,hogy ha valaki öngyilkos lesz,az itt marad a köztes világban. Viszont van kettő tapasztalatom ezzel kapcsolattal.Évekkel ezelőtt egy fiatal ismerősöm ön kezűleg vgzett az életével,de aznap éjjel a halott szelleme eljött hozzám és bocsánatot kért és tovább utazott. És tavaly egy ismerősöm testvére szintén ugyanígy halt meg, de a temetés napja elötti éjjel eljött hozzám a szelleme egy üzenettel,hogy bocsánatot kérjen a testvérétől,mert amíg nem kap megbocsátást,addig nem tud tovább menni. Megkapta és tovább utazott. Én azt gondolom,hogy ha a szellem megkapja a bűnbocsánatot,akkor nem ragad a köztes világban. Igaz ennek következő életében következményei lesznek,de tovább tud menni. A másik pedig az lenne,hogy ha valaki élő személy szelleme ránk akaszkodik és már leválasztják,akkor ismét ránk tud csatlakozni? És ha védelmet használok,akkor távol tarthatom? És a védelmet milyen gyakran kell felállítani? Válaszodat előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:Zsuzsi


    UI: Tegnap olvasgattam amiket írtál és ismét rengeteget tanultam tőled. Hálás köszönet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsi!

      A megbocsátás megadása nem szükségszerű a továbblépésében, az átkelésben. Természetes, hogy átkelhetnek a lelkek így is a szellemi síkról, de átkelhetnek enélkül is. Egy emberi meg nem bocsátás, nem lehet akadálya annak, hogy bármely öngyilkos is megakadjon a lélekfejlődésében emiatt. Igen, a következő életében meg lesznek ennek is a karmikus következményei, ahogy ezt már olvashattad is a harc a szellemek és démonok ellen c. könyvben is.

      Ha egy szellemet eltávolítanak egy a fizikai síkon élő személytől, és nem kísérik át, nem kel át a forrásba, akkor a későbbiek során ugyanúgy csatlakozhat hozzá. Igen, ha védelem erős és nincs külön karmikus oka a jelenlétének, akkor nem fog tudni a "védett" személyhez hozzáférni. A védelem felhúzásának sűrűsége változó, attól függ, hogy mennyire előrehaladott ennek képessége. De ettől függetlenül azt mondom, hogy az a pár perc megéri naponta!

      Köszönöm szépen!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  69. Kedves Cedamus!

    Végig olvastam minden bejegyzést. Mivel tanulságosak voltak számomra, ezért én is írok ide,hátha más is gondolkodik azon, amin most én. Voltam ma egy hölgynél, aki többek között sorselemzéssel is foglalkozik. Én nem pont ezért mentem hozzá, de a kérdésemre a választ csak úgy tudta megadni, ha több dologra is van rálátása. Ő a velünk történő eseményeket alapvetően a szülői, nagyszülői stb. vonalra, a szülői mintákra vezeti vissza. Én hallottam már erről, tehát nem volt újdonság számomra, mégis mellbevágó volt, ahogy megláttatta a párhuzamokat a szüleim élete és az én életem, illetve a húgom élete között, de érvényes ez a párkapcsolati mintákra is.....döbbenetes. Rögtön felmerült bennem a saját karmám és a családi minták továbbvitele közt lévő összefüggéseknek a kérdése. Mik a kapcsolódási pontok? Mi a cél? Ugye a lélek mielőtt leszületik kiválasztja azt a közeget, ahova érkezik. Nyilván olyan vonalat választ, amibe az ő karmái beilleszthetők.Olyan vonalat kell megélnie, ami a lelki fejlődését leginkább szolgálja....és talán a cél, önmaga megtisztításával, a családi vonal megtisztítása is.....Milyen hosszú út ez, mennyi megtapasztalás és felismerés kell hozzá, míg az ego átengedi a helyét a már szinte ösztönből megnyíló szeretetnek, türelemnek és elfogadásnak.....
    Ti hogyan látjátok ezt?

    Szeretettel:
    Irén

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Irén!

      Nagyszerű a felismerésed! :) A leszületés mindig oda történik, ahol a fejlődés a lehető legjobb ütemet tudja venni. Legyen akár karmikus okok megtapasztalása örökeletes megbetegedések formájában, de lehet ugyanez hasonlatos megtapasztalásokban, valamint a személyiségjegyek, a tudatosság továbbfejlesztésében is. Ezek a kapcsolódási pontok, akár egy, akár mind egyszerre. Csak egy példával érzékeltem, hogy egy lélek, melyhez még egy nagyon erős akaratú személyiség (mondhatni azt is, hogy szellemiség) társul, leszülethet egy hasonlatos apához, anyához, ezáltal ezt az erős, alázatmentes akaratot, mint helytelenséget felismerheti, ami által alázatosabbá válhat,hiszen ez a fejlődés része is, de (mivel a szabad akarat is ott van) elképzelhető, hogy még sem tanul belőle. Sokszor egy alázatos gyermek leszületése arra is hivatott, hogy pont az ilyen szülők legyenek képesek a helytelenséget észrevenni és válhassanak tudatosabbá. Nagyon sok a variációs lehetőség, de igazán jó volt a felismerésed! Valóban hosszú az út, sok-sok élet szükséges, míg ezen a szakaszon egy lélek túllép, de ahogy erősödik benne a szeretet, úgy már könnyen a következő nagyobb lépcsőfokra léphet majd! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Cedamus!

      Köszönöm válaszod.
      Az az érdekes, hogy mindig mikor kérdezek, már jön is hozzá belül a válasz, de a megerősítés nagyon fontos, hogy a felismerésem helyes volt, mert sokszor ott van a bizonytalanság. Míg olvastam válaszod egy pillanatra teljesen tisztán bevillantak az összefüggések. :)
      Köszönöm szépen.

      Szeretettel:
      Irén

      Törlés
  70. Úgy érzem az életem minden területe megrekedt.
    Mi lehet az ok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Ennek több összetevője is van, a válaszunk már személyes lenne, ezért kérünk téged, csak nyugodtan keress meg minket leveleddel! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  71. Ja, és persze nagyon köszönöm

    VálaszTörlés
  72. Tisztelt Merlin Cedamus Magus!
    13 éves korom óta foglalkozom ezotériával: energiákkal, ásványokkal, látok és érzékelek dolgokat ... "fentről" küldenek információkat és tudok Velük kommunikálni..most 28 vagyok.. egy kérdésemre nem igazán találom a választ.. életem során elvesztettem több családtagomat, akik pedig még élnek, szenvedélybetegek, így nem túl jó a kapcsolat. A barátaimtól és a szerelmeimtől is "eltávolított" az élet vagy így, vagy úgy.. régen nagyon fájt ez nekem, de már "beleszoktam" és előnyömre fordítom a magányt: minden időmet a tanulásnak (szellemvilág, energiák, kézrátételes gyógyítás) szentelem, amit élvezek, de néha rám tör a magány. Csak olyan emberekhez tudok közel kerülni akik legalább olyan tudást szereztek már mint én, vagy jóval többet.. másokkal képtelen vagyok az összhangra hosszú távon és valahogy nem is kötnek le. Az emberek furcsának tartanak engem. Nagyon nyitott ember vagyok és jóindulatú, de mégis tartanak tőlem. Én vonzhatom be tudat alatt a sok veszteség miatt, hogy "ne legyen több veszteség", vagy ez a sorsom, vagy ez normális a hasonló beállítottságú embereknél?
    Nagyon köszönöm válaszát!!
    Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anett!

      Érzeteim szerint itt már esetedben karmikus okok is állnak fent, de ezeket személyes volta miatt mellőzni fogom, levélben természetesen nyugodtan megkereshetsz bármikor! :) A legfontosabb viszont maga a fejlődésed, az erősödésed, és ehhez a körülmények nagyszerű lehetőségeket is adnak. Az emberek legtöbbje pedig már csak ilyen, valakiben vagy egy "istent" látnak vagy pedig megpróbálnak elzárkózni előle, még a társadalmunk nem teljesen nyitott, és esetedben a környezeted ez az utóbbi. Viszont emellett a fejlődésed elő fogja hozni azt, hogy blokkjaid lekerülnek (mert valóban vannak), és az a jóindulat, ami már most is megvan benned, még erősebbé fog válni, még szeretetteljesebb leszel, ez pedig magával hozza a még nagyobb alázatosságot, ami segítségével (az energiák, a kisugárzások nem lesznek ilyen élesek, ellentétesek) mindez enyhülni fog, majd meg is szűnni! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  73. Kedves Cedamus!
    Úgy érzem, olyan 6 éves korom után történt valami, amit követően, a kis magabiztos fiúcskából, egy búvalbélelt valaki kezdett el felnőni aki nem igazán, Én vagyok. Eddigi párkapcsolataimra az volt a jellemző, hogy Én voltam a csendes, rendes srác, aki nyitogatja a bezáródott nők szívét, de alig beszél és búvalbélelt, és a kapcsolatban úgy érzi a nő, hogy leszívom az energiáját, ezzel a mély rossz kedvel és előbb utóbb véget is ér a kapcsolat. Fogantatásunk követően (az ikertestvérem és Én) pár héttel, Édesanyám elment egy abortuszra, amiben, ikertestvérem meghalt, de én valahogy túléltem, és később megszülettem. Nem is kérdéses, hogy van értelme innentől fogva az életemnek, de mégse tudok örülni az életemnek. Ez miből fakadhat? Egy mély folyamatos gyászból? Voltam legalább 5 családállításon az ikertestvéremmel, de még búval béleltnek érzem magam és zárkózottnak, igaz amióta a tudatosodás útjára léptem változok, de megszeretném oldani ezt az életemre és kapcsolataimra kiható valamit. Előre is köszönöm válaszod! Légy Áldott! Szeretettel ölellek!
    Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsolt!

      Problémád karmikus eredetű, valójában nem ebből az életből származik, és életről életre hordozod ezt magaddal. Ezt érdemes lesz feltárni. Természetes, hogy van lehetőség a kedvező változásra, előrébb fogsz tudni lépni, kezdetnek a Szeretlek könyvet mindenképpen ajánlom, hogy megindítsa benned a kedvező energiaváltozást, hogy a segítségével gondolataid nyílni kezdjenek és rezgéseid emelkedni tudjanak. Nem szabad azon csodálkozni, hogy a kapcsolataidban a nők ezt érezték, hiszen nagyon erős negatív energiákat árasztottál ki magadból emiatt, ami természetesen ugyanilyen negatívan hatott rájuk.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  74. Kedves Cedamus !
    Nagyon örülök hogy rábukkantam az oldalatokra. Nemrég kezdtem " ébredni " és rengeteg kérdés van a fejemben. Amióta véglegesen eldöntöttem hogy kilépek egy több mint 3 évtizedes kapcsolatból, azóta érdekes dolgok történnek velem. Találkoztam egy nálam jóval fiatalabb férfival akiről úgy gondolom hogy a lélektársam .Nagyon felkavaró találkozás volt ,olyat éreztem mint eddig még soha. Valami nagyon erős energiát is kaptam Tőle. Véletlenül nagyon sok mindenben egyformák vagyunk. Rövid idő után eltűnt az életemből , nem válaszolt az üzenetemre ,ezt elég nehezen tudom feldolgozni. Mióta megtörtént a találkozás azóta teljesen másképp látok mindent , megváltoztam. Beindult nálam a spirituális fejlődés. Még nagyon az elején járok , nehezen hallom meg a lelkem hangját. Próbálgatom a meditációt de sajnos nem igazán sikerül. Vezetett meditációs gyakorlatokkal sem érem el azt hogy lássam amit látnom kellene. Rengeteg blokk és fájdalom van bennem amit fel kellene oldanom. De így nehéz lesz , ha nem tudok eljutni a problémák gyökeréhez. Lehet még nem vagyok elég érett erre ? Hogyan tudnék ezen segíteni , vagy kihez fordulhatnék segítségért ? Mindig is érdekelt az ezoterika , a természetgyógyászat a különleges gyógyító képességek. Most úgy érzem ezzel kellene foglalkoznom ,képezni magam, de sajnos egyenlőre nincsenek meg hozzá az anyagi feltételek. Később valószínűleg majd ebbe az irányba fogok indulni.
    Előre is köszönöm a válaszát !
    Szeretettel : Zsuzsanna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsanna!

      Örömmel tölt el, hogy megtaláltál minket, nem volt véletlen.. :) Megtörtént életedben az a pont, amikor eljött az ébredés ideje! Ami megtörtént szükségszerű volt, mind életed kiteljesedése irányába, mind pedig lélekfejlődésed szempontjából.

      Akivel találkoztál, valóban lélektársad volt, de ebben a találkozásban csupán ennyi volt, de általa is felismerhetted, hogy az életed párkapcsolati területén is vár hat még rád a kiteljesedés!! :)

      Ne gondolj nagy pénzekre a spirituális fejlődésed kapcsán, valójában ez nem is szükséges hozzá!! Csupán a szeretet és annak erősítése önmagadban, határainak szélesítése, ez már önmagában is előrelépést fog hozni!! Emellett nyugodtan támaszkodhatsz könyveimre, a Szeretlek az, amelyikkel érdemesebb kezdeni, az Így hallod meg a lelked és rajta keresztül Istent pedig már egy igaz gyakorlati tanítás, amely segítségével hatalmasakat fogsz lépni utadon. Egy nagyszerű önképzés lesz számodra, és ami most még hiányosság, azt mind pótolni fogod, olyan kapuk tárulnak majd fel előtted könyveim által, amelyek most még zárva vannak!! Éppen ezért születtek, hogy ezek a nagyszerű lehetőségek, a lélekfejlődés mindenki számára simábban, gyorsabban történhessen meg! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  75. Kedves Cedamus !

    Nagyon szépen köszönöm a választ ! El fogom olvasni a könyveket minél hamarabb. :)
    Személyes üzenetben még szeretnék kérdezni .
    Szeretettel : Zsuzsanna


    VálaszTörlés
  76. Kedves Carmelian és Cedamus!
    Azt szeretném kérdezni, hogy létezik olyan, hogy 5 társasága, csoportja? Egyszer azt álmodtam, hogy egy kisfiú azt mondta a csoportjának, hogy hagyjátok, mert ö az 5.höz tartozik? Ez a kisfiú talán sámán volt, és a csoportjában vezetőnek láttam. Talán kérdésem másnak is információ lehet. Válaszukat előre is nagyon köszönöm! Kriszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kriszti!

      Nem, még nem hallottunk erről a társaságról! Érzeteink azt adják, hogy álmodnak áttétes jelentése van, a csoport valami mást képvisel, valójában nem csoportot, nem társaságot jelent. Viszont ehhez már feltárásra lesz szükségünk. ha úgy érzed, nyugodtan megkeresheted bármelyikünket! :)


      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Carmelian & Cedamus! Nagyon köszönöm a választ, több álmom is van amivel nem tudok mit kezdeni.Foglak benneteket keresni, mert szükségem van segítségre. Szeretettel, Kriszti


      Törlés
    3. Nagyon szívesen kedves Kriszti! :) Nyugodtan keress csak, bármelyikünket meg fogod találni! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  77. Kedves Cedamus!
    Tudnál segíteni abban, hogy miért érzem úgy néha, mintha valaki belépne a testembe? Semmilyen fájdalmat nem érzek, csak másképp érzékelek. Ez valami mentális gyengeség, vagy valami médiumi kezdetlegesség, egyszerűen nem tudom hová rakni... Nehezebb ilyenkor a koncentrálás is. Lenne még egy kérdésem, az az idősebb férfi akivel viszonyom volt, még mindig itt van velem ( a lelke) Vele mi dolgom van még? Hisz nős és többször próbáltam szakítani vele. Ő lenne az Én lélektársam? Köszönöm, előre is a megérzéseidet, meglátásodat! Üdv.!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Úgy érzem, hogy ilyenkor energiákat érzékelsz, amelyeket magadba is engedsz, ha tompítja tudatod, akkor gátló, negatív energiákról van szó, viszont, ha élesíti elméd, érzékelésed, akkor pozitív energiák. Igen, ez már egy képesség, de meg kell tudni tanulni a negatív energiákat kizárni, hogy ne akadályozhassanak! :) Csak érdekességképpen említem, de ez rád egyáltalán nem vonatkozik, hogy hasonlatos érzetek fordultak már elő akkor is, amikor szellemek próbáltak meg testekbe beköltözni, de olyankor a tudat torzul, és sok esetben ki is hagy!

      A másik kérdésed esetében úgy érzem, hogy nagyon sokat gondol rád ez a férfi, a kapcsolatot kívánja folytatni, ezért is érzékeled a jelenlétét. Nem, nincs vele dolgod, minden a döntésed szerint. Ha úgy érzed, hogy nélküle, akkor nélküle, neki kell az elengedést tudni megvalósítani, ez az ő érdeke. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Köszönöm a választ Cedamus!
      A negatív energiákat, hogy lehet ki szűrni?
      Csak a vizualizáció van? Néha sikerül ebből a tompaságból kicsit ki jönnöm, de általában hagyom, hogy megtörténjen, mert nem tudom kezelni. Egy-egy pozitív ember szokta tudni semlegesíteni bennem. :) Köszönöm a segítséget! :)

      Törlés
    3. Nagyon szívesen kedves Lélek! :)

      Az egyszerű negatív energiák ellen, egyszerű védelemmel már lehet is védekezni. De a tökéletes védelmet elsajátíthatod Te is az Így hallod meg a lelked és rajta keresztül istent könyvünkből. Segítséget adhat még a "védelem köve", illetőleg a könyv által már saját magadnak is el fogod tudni végezni a tisztítást is!! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  78. Kedves Cedamus! Édesapámat pénteken temettük el, hosszú betegség után 85évesen. Azóta álmodtam vele,és érzem a jelenlétét is. Az álom arról szólt, hogy én kérdezgettem a túlvilágról, azt mondta hogy bármikor lejöhet majd, de szóltak neki hogy ne beszéljen mert baja lesz belőle..
    Mit tudok tenni, hogy a lelke átkeljen és nyugodtan távozzon a földről?Több éve foglalkozom reikivel így azért másképp látom a halált, és elszeretném engedni őt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Kérlek utólagosan is fogadd részvétem édesapád elvesztése miatt!
      Elnézésed kérem a késői válaszért, de nem küld a rendszer mindig jelzést a hozzászólások esetén. Ilyenkor, amikor konkrét dologról van szó, konkrét kérésről, akkor érdemes mindig emailben megkeresni, hogy azonnal tudjak segíteni!


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  79. Kedves Cedamus!
    Nem igazán vagyok jártas a dolgokban, valamint most találtam rá erre az oldalra.
    Lenne pár kérdésem.
    A lelkitársunk létezik? Mármint tegyük fel, hogy igen, akkor hogyan tudhatjuk meg, hogy ki az? Hogy léphetünk kapcsolatba vele?
    Előre is köszönöm a válaszod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Örülünk, hogy köztünk vagy, hogy már olvashatsz minket. Igen, lélektársa mindenkinek van, belőle több is. Ha csupán a párkapcsolatot vesszük figyelembe, akkor ezt érzékeljük, belsőnk súg, és sokszor olyan jelet is képes adni, ami semmi mással össze nem keverhető! De erről teljes részletességgel írtam a Szeretlek c. könyvemben, támaszkodj csak rá bátran! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  80. Szeretett Cedamus, öt évvel ezelőtt (2013.08.13) érdeklődtem, miért nem emlékszem az álmaimra, azt a választ kaptam tőled, olyankor olyan helyeken járok, amit még nem érthetek, és ez bebizonyosodott számomra. Azóta sok minden történt velem a lélekébredésem során. Az álmaimra most sem emlékszem, de azt tudom, az ébredésemkor, vagy a nap folyamán, újabb felismeréseket tapasztalok, fejlődök. Nagyon szeretem Kryon üzeneteit olvasni videón, annak szövegét le tudom fordítani, és olyan érzésem van, hogy nekem beszél, mert a velem történtekről beszél. Hitem szerint, a feltétel nélküli szeretet a legerősebb energia, mindent legyőz, a fény pedig világosságot teremt a sötétségben. Kryon azt mondja, öreg lélek vagyok, és bolygónk születésétől itt vagyok. Én most Fény és Szeretet energiát küldök Bolygónktól az Univerzumon át a Teremtő Forrásig Teremtő Atya/Anya Istenünkhöz minden létezőt átölelve, azzal, hogy szabad akaratukból csatlakozhassanak ehhez az energiához. Tudom, és átérzem a Teremtő minden létezőben jelen van energia formájában, így bennem is jelenvan, érzem végtelen szeretetét, fényét. Nem várok bizonyosságot ezek hatásáról, csak teszem azt, amit a szívem diktál, és ez örömmel tölt el. Ezeket azért írtam le, hogy ha tudsz rá válaszolni, Kryon egyes üzenetei valóban nekem szólnak-e, vagy csak túl élénk a fantáziám, mert amiről beszél, azt mind szívügyemnek tekintem. Bízom benne, szeretet, béke, boldogság, harmónia idővel megvalósul, az emberek felismerik az Isteni igazságot, tiszteletben tartják, elfogadják, az Univerzum törvényét, szeretik, tisztelik Bolygónkat.
    Köszönöm a válaszodat, segítségedet, fényem, szeretetem küldöm Isten Áldásával: Erzsébet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!

      igen, emlékszem, köszönöm szépen! :) Így igaz, valóban a szeretet a legfontosabb, és az, hogy minél többet adjunk ki magunkból belőle, hogy ezzel társainkon, de magán a bolygón és ezzel Univerzumunknak is segíthessünk az előrelépésben!! :)
      Kryon mindenkihez szól, de nem mindenki érti még, ha úgy érzed, hogy bizonyos mondatai, szavai hozzád szólnak, akkor igen, akkor hozzád is szólnak, és maradj csak ugyanilyen szeretetben mindvégig! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  81. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés