2013. június 19., szerda

A hit - honnan tudom?




Nagyon sokszor és sokan teszitek fel magatoknak azt a kérdést, hogy kihez forduljak? Honnan tudom, hogy akihez fordulok az jó, az segít, az nem ver át, vagy épp nem akar uralkodni felettem? 

Nagyon egyszerű a válaszadás lehetősége.. sokkal egyszerűbb, mint sokszor választani, hiszen napjainkban már rengetegen hirdetik magukat, mint különböző segítők.

Ha hagyod, hogy az érzeteid vezessenek, azok az érzetek amik belülről törnek fel, akkor célodhoz találsz! Sose hagyd, hogy elméd vezessen ilyenkor.. nem számít, hogy akihez fordulsz öreg.. vagy fiatal.. szép.. avagy csúnya.. egy valami számít.. az, hogy segítségedre lesz! Épp ezért kell hagynod, hogy belülről érezd, hogy ő e az, akire neked szükséged van. Amikor pedig már találkoztál vele, kommunikálsz vele, akkor jó, szeretetteljes érzetek fognak eltölteni. 

Viszont ha elmédre hallgattál és lelked hiába taszított volna tőle, akkor már jöhetnek azok az érzetek, hogy itt valami nincs rendjén.. ilyenkor jobb elfordulni tőle, mert előbb-utóbb elhatalmasodhat feletted és uralkodhat majd rajtad. Lelked azért éreztet, hogy tudd.. olyan "segítőhöz" fordultál.. akinek saját hatalmának növelése a célja.

Az érzeteket mindig a szeretet és a szeretetteljesség adja meg, ezt figyeld! Érezni fogod azt, ha valaki szeretetteljes, érezni fogod, azt is, ha valaki nem. Melegség árad abból aki valós segítő szándékkal van irántad! 

Ha nem ilyen, akkor érezni fogod azt a barátinak sem nevezhető kisebbségérzetet, amit a "segítő" kisugárzása ad, illetőleg azt a felsőbbrendűséget ami belőle árad, amit még ráadásul ki is mutat. Feljebb valónak tartja magát.. "én az angyali mágia legfelsőbb szintjén álló főpapnő", "a mágia hierarchiája legmagasabb fokán álló mágus", "felsőbbrendűségemet az Isteni erő stigmákkal jelölte" és még sok hasonló.. nem valós állításokat hallhatsz tőle! 

A szeretetben nincs felsőbbrendűség, mindannyian egyek vagyunk.. annyi a különbség, hogy aki ezt vallja, az tud segíteni is, és fog is.. A különbség mindössze csak a lélekfejlettség mértékében lehet, és sose feledd! Minél fejlettebb egy lélek, annál jobban egynek tartja magát veled! 


Szeretettel:
Cedamus


Elérhetőség:

cedamusmelin@gmail.com

Facebook:

Melin Cedamus 











8 megjegyzés:

  1. Nos igen.
    Ezért, az ilyen "felsőbb rendű", szuper egójú színészek miatt alakul ki az emberekben egy -sajnos- hátrányos előítélet mindazokkal, kik mágusnak nevezik magukat.
    Ha a lélek hangja nem elég erős, s nem tudja nyomósan kifejteni véleményét, hogy az ember meg is hallja azt, sokan hajlamosak elmenni a valós mágusok mellett is.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Sándor!

    Sajnos sokan vannak, akik az előítéletek miatt már eleve nem mernek segítőkhöz fordulni, de szerencsére nő azoknak a száma, akik elfogadják, hogy a fizikai világunkon túl, van egy másik.. egy jóval értékesebb világ is! :) ..és valóban van, hogy a lélek hangja még halk.. még nem tudja jelezni, vagy csendben marad.. mert még kellenek a megtapasztalások.. még nem jött el az ideje a segítségnek! Viszont minden lélek fejlődik.. erősödik.. és előbb utóbb jelezni fog! :)

    Köszönlek szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
  3. ....a szeretet....Az a szeretet az egyetlen ami valós ....nem hivalkodó ....nem olyan mint egy légyragasztó....belülről melegít fel és félelem nélküli befogadóvá válsz....a címek és elnevezések a fokok a beavatások földi ezen síkján ember által adományozott jó pénzért elvégzett tanfolyamokon szerezve.....hmmm :) Hiúság ember a neved :) csak a Lelked vezet oda ahhoz aki re valóban szükséged van....sokan vannak cím nélkül "rangrejtetten" gyermekek nők, férfiak fiatalok vagy idősek....a Lelked odavezet csak engedned kell érezni Önmagadnak.....

    VálaszTörlés
  4. Kedves Elke!

    Örülök a megjegyzésednek, még akkor is ha nem ismered a körülményeket.. és hallomásból ítélkezel. Tudásod igazán jónak érzem, több a kívülről felszedett, mint a belülről adott, viszont jó és bővíthető, mint mindenkié. Szívemből ajánlom számodra könyvem, nem azért, mert nem lenne meg benned a tudás, hanem azért, mert olyan kapuk nyílhatnának ki számodra, amik most még zárva vannak. Nem azért, hogy teljes nézetem megismerd, hanem azért, hogy sajátodat bővíthesd! Soha nem volt célom anyagi helyzetemre kitérni.. de hidd el, nem sokan követnének abban, hogy igazán jól fizető munkahelyet otthagyjanak azért, hogy azt tegyék amit én. Az általad említett "jó pénz" annyira elegendő, hogy ezen a pár négyzetméteren ne csepegjen be az eső, és legyen két éhes szájnak kenyér mindig az asztalon. Nekem ennyi elég, vajon hány embernek lenne elég ugyanez? Te dolgozol, megkapod érte a béred, amit teszel, valójában segítsége az emberiségnek, de ha én "jó pénz"-t kapok, miért derogál másokat, akik nem ilyen jellegű segítségért, de saját munkájukkal az enyémnél jóval többet tesznek zsebre. Érzeteim szerint véleményünk sokban egyezik, még akkor is ha tudatod másfelé vezet. Tiszteletet érdemel bejegyzésed, szeretettel várom majd a könyvemről alkotott nézeted!

    Szeretettel:
    Cedamus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nézeteink egyeznek a hozzád szólásomban nem volt bántás sem ítélet.... a jó pénzért vett tudás ismeret és beavatás nem hinném hogy ismeretlen lenne a számodra és az ezekkel való visszaélések sem....nem tartalak megélhetőségi mágusnak ha ere következtettél volna a soraimból .... egy rész igazságot mondtam el ....mert előfordul hogy olyan Létező kezd el tanfolyamokra járni aki még nincs kész erre és előfordul hogy valakiben hatalmas a képesség, de mégsem használja.... vagy főlé helyezi magát másoknak....nem tukáltam a zsebedben( másokéban sem szoktam esetleg a magaméban :P) és nem gondoltam egy pillanatra sem olyasmire hogy bért, fizetséget kapsz az elvégzett feladatokért....valamint olyasmire hogy az sok vagy kevés lenne....Hitelesnek érezlek ....sokat beszélgettem veled....."gondolataimban " aztán hirtelen mivel úgy éreztem ismerjük egymást leírtam a gondolataim nem rólad hanem arról amit megosztottál ahhoz tettem hozzá a magam gondolatait nem akartam bántani sem célozni sem téged sem mást még azokat sem akik elvégezik a tanfolyamokat vagy "megvásárolják" a beavatásokat mert mindenkire pontosan úgy van szükség ahogyan éppen van....kérlek bocsáss meg ha úgy érzed megbántottalak téged vagy valaki mást....

      Valóban bért kapok a munkámért és valóban hasznosak a tevékenységeim az embereknek mindegyik tevékenységem az ....és elgondolkozom megint most már "elkésen" :) úgy gondolod hogy valamelyik munka értékesebb?Az enyém, másoké vagy pl a Tiedé hasznosabb? Nem hinném rólad ezt , ahogy azt sem hittem, gondoltam hogyha pénzt kapsz a szolgálataidért vagy a könyvedért ami szintén munka volt akkor az nem jár neked vagy nem dolgozol meg érte....őszinte leszek hozzád.... megnéztem a könyved és ajánlottam másoknak is....a Te könyved tiszta és fénylő, meleg és szeretettel teli olyan amilyennel ritkán találkozom....igazad van, sokat kell még tanulnom és sok mindent kell még tapasztalnom.... sok "kaput" kinyitnom.....sok munkám van még ....kívánok neked jó egészséget, szeretetet és örömöt itt ebben a világban is :) bocsáss meg nekem kérlek tudatlanságomért és tapintatlanságaimért....szeretettel: elke

      Törlés
    2. Kedves Elke!

      Nagyon jónak érzetem a bejegyzésed és köszönettel is tartozom érte, hiszen megvilágításod nagyon hasznos volt! Nem csak saját magunk felé.. hanem azok felé, akik olvasnak. Sokan vannak olyanok, akik sajnos bele-bele szaladnak olyan "segítőkbe", akik a saját hatalmukat mások felett, akik saját anyagi javaikat a segítségre szorulók felé helyezik. Ezért is kapott ezen gondolat egy oldal formájában.. ezért is örülök bejegyzésednek, és ezért adtam olyan megvilágítást válaszomban.. hogy akik ilyen hamis "segítőkbe" beleszaladtak.. ők is lássák, hogy léteznek valós segítők.. de közülük sem mind teheti meg azt, hogy ne kérjen adományt, különben ő sem tudna megélni.

      Kérdésed sokak számára elgondolkoztató.. hiszen nagyon sokan úgy vannak vele, hogy az amit ők csinálnak, mindenek felett áll.. Én azt mondom, hogy minden feladat egyenértékű, ha segítő szándékkal teszik! Nem lehet különbséget tenni egyes faladatok között.. mint ahogy nem lehet mindenki pék.. nem lehet mindenki asztalos.. egy valami számít, hogy amit teszünk, azt segítő szándékkal tegyük.. mert minden segítséget adó.. és feladatát végző személyre egyaránt szükség van! :)

      Nincs miért bocsánatot kérned.. én tartozom köszönettel! ..és külön a könyvről alkotott véleményedért is! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  5. Kedves Melin és Elke, köszönöm ezt az értékes eszmecserét és közzé is teszem, mivel sokat segíthet másoknak is.
    Áldásom és Szeretetem küldöm. Erzsébet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!

      Csak nyugodtan tégy mindig szíved szerint! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés