2013. január 30., szerda

Mint derült égből..

"A karmát csak mi emberek vesszük büntetésnek.. igaz, ha emberi mértékkel mérjük, akkor az is.. De a valóságban a karma sokkal több ennél.. a karma magába foglalja mindazt, ami Te vagy..  Te voltál.. és Te leszel.. A lelked életútját.. a születésétől a Mindenséggel történő
egyesüléséig!"
(Cedamus)


Túl keveset tudunk még róla, mégis sokan oly tájékozottnak tűnnek a karma kérdésében. Teóriák születnek rá, majd semmisülnek meg. Elsárgult papírtekercsek maradnak hátra, kiragadva az egészéből egy-egy részletet, de attól, hogy egy-egy részlet a későbbiekben valóságosnak bizonyul, akkor sem mondhatjuk el, hogy a karma csak ez, vagy csak az. 

A karma egy egyszerű, de nekünk mégis bonyolult egységes egész. Minden, a sorsunk, amik voltunk, vagyunk és leszünk. Az egész életutunk, a születéstől a halálig, majd az újabb születéstől, az újabb halálig, a köztes létben és végig az összes inkarnáción át, a lélek megszületésétől, a Mindenséggel (Teremtővel, Isteni erővel,  stb.) történő egyesülésig. Van aki felemelkedésnek hívja, de valójában a felemelkedés, csak egy köztes állapotot jelent a Mindenséggel történő eggyé válásig. A felemelkedés egy fejlettebb létsík biztosítása a léleknek fejlődése során, elhagyva a testi formában való leszületést, fejlődését fogalmazzunk úgy, fénylény formájában folytatja (a köztes állapotokról majd valamikor később).

A karma az előre meghatározott utunk, amíg születéstől célt érünk. Ebből kifolyólag nem lehet csak büntetésnek, nem lehet csak fejlődésnek, nem lehet csak kiegyenlítődésnek, oknak és okozatnak - és így tovább - venni, még akkor sem, ha egyes nyelvekben a jelentése ezek közül csak egy bizonyos részt takar. 

Az Univerzum mentális, minden egy energia, attól függetlenül, hogy milyen fizikai megjelenési formája van, és hogy ez a megjelenési forma miként tükröződik vissza emberi valóságunkban. Minden energia, ebből kifolyólag gondolataink, cselekedeteink ugyanúgy egy bizonyos energiát hoznak létre. Ami lehet negatív vagy lehet pozitív. Pozitív energia az, ami épít. Az, ami az egységes egész számára jó, negatív az, ami rossz. Egyszerűbben a pozitív energia a szeretetet, a szeretetteljességet képviseli és erősíti, míg a negatív, ennek az ellenkezőjét.

Az Univerzum legépítőbb energiája a szeretet, ezért születünk és halunk meg, hogy ez a szeretet egyre és egyre erősebbé váljon bennünk, hogy lelkünk erősödjön és fejlődjön. Amikor elérkezik az idő, ez az energia fejlettebb létsíkra visz minket, mint ahogy a fénylényeket. A bennünk lévő szeretet mértéke saját spirituális mértékünk is egyben. Az a mérték, ami megtudja határozni, hol járunk utunkon. Ha csak az én számít, a vagyonunk, a tulajdonunk, a velünk történő dolgok, akkor egészen alacsony a szint. De ha tudatunk kiteljesedik az Univerzum egységes egésze felé, mert képesek vagyunk megérteni, hogy az én, az egó, az csak egy egység apró része, ezáltal a másik, a harmadik, vagy a vadidegen is ugyanolyan fontos számunkra, mint önmagunk, akkor már magasabb szintről beszélhetünk.

Mind ezekből kikövetkeztetheted, hogy az, az energia, amit cselekvéssel, vagy gondolatok formájával keltesz, az előbb-utóbb visszatalál hozzád. A létrehozott energiát nem adhatod oda másnak, nem pakolhatod be egy kosárba és adod oda egy idegennek, hogy nesze, fogd meg jól, az minden esetben visszafog térni hozzád. Pont ugyanolyan erősséggel, mint ahogy Te azt létre hoztad.
De mindent amit létrehozunk, meg is semmisíthetünk, és ezzel jutottunk el a karma úgy nevezett "büntető" részéig. Tehát, ha valaha is létrehoztunk egy negatív energiát, akkor az két módon semmisülhet meg. Az első, amit kiegyenlítődésnek is hívnak, azaz ugyanazt a negatív energiát létre hozó cselekedetet fogjuk elszenvedni, ami cselekedettel korábban ezt a negatív energiát létrehoztuk. Vagyis, ha mi valakit pofon ütöttünk, akkor az a pofon, a későbbiekben ugyanúgy fog csattanni a saját arcunkon. A negatív energia megsemmisülésének másik módja, ha létrehozunk rá egy ugyanolyan erősségű, pozitív energiát, azért, hogy az egyik a másikat elnyelhesse. 

Pozitív energiát pedig, a bennünk lévő szeretettel bármikor képesek vagyunk létre hozni. Csupán azzal, hogy valakire szeretettel gondolunk, már pozitív energiát hozunk létre. Minden ami a szeretethez köthető és megvalósul, az pozitív energiát eredményez. Így maga a megbánás is. Ugyanis a megbánás az, ami az általunk létrehozott negatív energiát megsemmisítheti vagy csökkentheti (sajnos vannak olyan súlyos cselekedetek, melyeket csak enyhíteni lehet). 

Ami viszont jó az, az, hogy minden egyes szeretetteljes gondolatoddal, minden egyes szeretetteljes cselekedeteddel csökkented az általad korábban létrehozott negatív energiákat. Ezáltal csökkented a karmád "büntetését". 

A legfontosabb viszont nem a karma kielemzése lenne, hanem maga a szeretet. Ha képesek vagyunk szeretetteljesen élni, mindenki felé szeretetet áramoltatni, és szeretettel megnyilvánulni, akkor soha többé nem kell majd foglalkoznunk a karma "büntető" részével. Azzal, hogy miért vagyunk betegek, miért élünk szegénységben, miért rossz a párkapcsolatunk, stb., mert minden ami rossz, az jóvá formálható, minden fejődik, ez az Univerzum törvénye.

Szeretettel:
Carmelian & Cedamus


Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus












5 megjegyzés:

  1. Szia Cedamus! Olvasom soraidban, hogy vannak olyan súlyos cselekedetek, melyeket a megbánás csak enyhíthet. Annyit hozzátennék, ha lehet, hogy bármilyen súlyos bűnt követünk el megbocsátható. Mégpedig mély megbánással, és vezekléssel. Ha nem adunk a bűnösnek lehetőséget a jóvátételre, magunk is egy energiablokkot idézünk elő. Szerintem ez a karma kialakulásának folyamata. Olvastam egy könyvet, amiben még arra is van utalás, hogy a megbocsátást nem feltétlenül kell első helyre erőltetnünk, mert, ha nem adunk esélyt a jóvátételre, nem adunk esélyt a megbocsátásra sem. Üdv: Nagy Kriszta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kriszta!

      Igen, nagyon jók az érzeteid, írtam is róla, hogy az igaz megbánással nagyon sok karmikus ok oldható, és megszüntethető. Emellett oldják és megszüntetik ugyanezt az okot maguk a szeretetteljes cselekedetek is. Viszont nem szabad a karmát összekeverni a megbocsátással. A megbocsátás egy nagyon nemes cselekedet és erény, valamint maga a bocsánat kérés is, hiszen az igaz bocsánatért esedezés már maga a megbánás része, mint ahogy a megbocsátás is a szereteté. Jól írta a könyv, a karma szempontjából nem a megbocsátás a fontos, hanem maga a megbánás, ennek kell teljes lényből történőnek lenni, persze könnyebbség bárki számára, ha az, aki ellen "bűn"-t követett el, megbocsát neki. Viszont amit tudni kell az az, hogy a legsúlyosabb cselekedeteket, így a más életének elvételét csak nagyon ritka esetben lehet teljesen feloldani, még akkor is, ha az gondatlanul történik. Szándékosan más életének elvétele viszont már teljes mértékben nem oldható fel teljesen, még a legmélyebb megbánással sem. Amennyiben egy ilyen cselekményt megbánunk, lecsökkenthetjük a karma okozatának mértékét, mondjuk egy kéz vagy lábtörésre, de teljesen nem szüntethetjük meg, a karma vissza fog térni hozzánk. Ugyanígy, ha belegondolsz a történelembe, egyes diktátorok hiába bánták volna meg emberek ezreinek elpusztítását, a cselekményükért következő életükben, életeikben a megbánás ellenére a karma végig fogja őket kísérni. Egy-egy ilyen cselekedetért nagyon súlyos árat kell fizetni. Most csak egy pár sorban próbáltam leszűkíteni, de a Szeretlek c. könyvben teljes terjedelemben kifejtettem. Köszönöm a gondolataidat!

      Szeretettel:
      Cedamus



      Törlés
    2. Kedves Névtelen! Képzeld el, hogy elkövettél egy 5 millió Ft-os adócsalást. Már megbántad és lelkiismeret furdalásod van miatta, ezért szeretnéd helyretenni a dolgod. Bemész a NAV-hoz, és elmondod ott is, és hozzáteszed, hogy mégy 200 eFt-ot írjanak hozzá, mert azt kifelejtetted. Előadod azt is, hogy tudod, hogy hiba volt, és jó keresztény ember módjára már nagyon megbántad, és kéred, hogy bocsássanak meg neked, többet nem teszel ilyet. Mit gondolsz, mi lesz az adóhivatal reakciója? Hát, szerintem jól megbüntet, vagy elvitet a diliházba.

      Törlés
  2. Kedves Cedamus tudom hogy karmán soha sem szűnt még teljes mértékben de akkor is szeretnék segíteni másoknak azert mért majdnem teljesen más lettem gyógyító szeretnék lenniolyan Bruno Groningen Segítségével sikerült fog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta!

      Így igaz, bármikor segítségére lehetsz az embereknek, az emberiségnek! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés