2012. november 18., vasárnap

Miért nem jósolunk?

Többen is megkérdezték már, hogy miért nem mondom el a jövőt. Nos.. 


A jövő folyamatos mozgásban van, ha valakitől megtudod a jövőd és abban rossz szerepel, akkor nem annak elkerülésén fáradozol, hanem beleéled magad és várod megvalósulását, hogy túl legyél rajta, holott csak azért kaptad az információt, hogy azt elkerülhesd, ha pedig jót látnak neked, akkor pedig hitetlenkedsz, gondolataiddal a hitetlenkedésed miatt vagy megvalósítod az ellenkezőjét, vagy pedig egyszerűen mivel készpénznek veszed annak megvalósulását, így ölbe tett kézzel várod, nem teszel érte semmit és elmulasztod a lehetőségeket. Ezen esetekben a jóslás nem érted, hanem ellened van.

A másik oka, pedig az - bár nagyon sokan meg vannak arról győződve, "a jobb leülni mielőtt elesek" elvről -, hogy vannak elkerülhetetlen események az életedben, amit át kell, hogy élj, azok a történések, megvalósulások, amik elkerülhetetlenek a lélek fejlődésének szempontjából. Vannak, amiket át kell, hogy élj, vagy ahogy naivan fogalmaznánk, meg kell "bűnhődni" korábbi tettünkért, akár ezen, akár ezt megelőző életünkben követtük is el. Ha tudod, mi az a "bűn" amit korábban elkövettél, ha azt szívből megtudod bánni, akkor elkerülheted, vagy lecsökkentheted a felelősséget, hisz felismerted cselekményed súlyát és a megbánásoddal egy olyan pozitív energiát hoztál létre, amivel az általad keltett negatívot megszüntethetted. 

De! Csak azzal, ha megmondom Neked, hogy mi a karmád, és milyen büntetésre számíthatsz, vagy megjósolom az eseményt - legyen az akár egy lábtöréses baleset -, még nem fogod elkerülni. Figyelni fogsz, mert megjósolták Neked, hogy az első hó le estével el fogsz esni, és eltörik a lábad. Nagyon óvatosan közlekedsz, megúszod a körültekintésed miatt a balesetet. Csak elfeledkezel arról, pontosabban nem is tudsz róla, hogy ezt a balesetet a karmád miatt kaptad. Épp ezért a baleset, egy teljesen más időpontban, és teljesen más körülmények közt fog bekövetkezni. De hogy be fog, ebben biztos lehetsz.

A harmadik ok, maga a szabad akarat. Ezt is egy példával érzékeltetem. Veled nyílt tényként közlik, hogy munkahelyi pályádon bármit elérsz, amit csak szeretnél, és ez valójában így is lenne. Csak egyetlen apró szépséghibája a dolognak, hogy Te nem szereted azt a munkát amit csinálsz, egyszerűen a belülről jövő késztetésed teljesen más irányba fordít, pedig a munka szinte a kisujjadba van benne, hisz iskoláid és a gyakorlat tökéletessé formált. De Te, hosszas őrlődés után végre úgy döntesz, hogy elég volt ebből a munkából és olyan feladatot választasz magadnak munkavégzés gyanánt, amire valóban vágytál. Hiába minden, hiába a tökéletes jóslat, amikor azt saját elhatározásodból felülírtad.

Ezek azok az okok nagyon röviden összefoglalva, amik miatt nem fogsz tőlem jóslatot hallani. Sokkal célravezetőbbnek tartom azt, hogy tudd meg mi az a bűn, amit elkövettél, bánd meg szívből, lépj ezzel egyet a spirituális lépcsődön, majd a gondolkodásmenetedből űzz el minden félelmet és negatívot! Ha mindezt meg tudod tenni, olyan életed lesz valójában, mint amilyet szeretnél. Ugyanis nagyon sokszor céljaink elérésében mi saját magunk hozzuk létre azt a blokkot, amivel célunkat meghiúsítjuk.


Itt bármikor megtalálsz:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Gyógyító
Melin Cedamus




16 megjegyzés:

  1. Mindennap JÓSOLUNK magunk és mások számára hisz, tudunk gondolkodni és beszélni, vagy mutogatni bármiről bármit, és ezeket közre is adjuk mások számára, csak megkel tanulni olvasni ami ránk vonatkozik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Van aki nem jósol, hanem maga irányítja sorsát. Ezért kell megtanulni kizárni a rosszat a gondolatainkból, hogy csak egyetlen lehetőség valósulhasson meg, tulajdonképpen az, amit a jóslatoktól várunk. Csupán rajtunk múlik, de ha a jóslatokra hagyatkozunk, nem pedig saját teremtő erőnkre, akkor hozzájárulhatunk a kellemetlen esemény megvalósulásához.

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. Igen ám, de ott a gyorsabban a gondolatnál gondolatok sokasága amiket kaphatunk, ha tudjuk fogadni e gondolatokat, ezt nem kell tanulni csak megélni és megérteni amiket így kapunk, nem volnának jóslatok és jóslások mások számára amiket így kapunk, így ki is irányítja a sorsomat, ha gyorsabban a gondolatnál gondolatoknak eddig nem találtam olyat ami felül tudná írni azok igaz tartalmát :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Igazad van, ha ezeket képes lenne mindenki megélni és megérteni, akkor jóslatokra se lenne szükség! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    2. Mindenki képes rá, hisz ezért léteztetik :)

      Törlés
    3. Kedves Lélek!

      Igen.. ez így igaz.. de mégis képtelen, mert nem képes meglévő képességével bánni! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
    4. Tudsz gondolkodni és képzeteket létre hozni, már használod is a képességeidet, azt hogy nem tudatosan teszed számítana? nem számít hisz fokozatosan ébredünk Önvalónk mindenségére és tudására.

      Törlés
    5. Ez egy nagyon jó megközelítés! :) Nem számít, hogy tudatos vagy sem, hiszen a teremtés létrejön. Azért kell a tudatosságra rávezetni mindenkit, hogy az öntudatlan számára rossz eseménnyel járó gondolataikat kizárják.. ezzel azok megvalósulását is. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  3. Köszönöm a részletes okfejtéseket. Én teljesen egyetértek Cedamus Mágussal, hiszen a jóslás a dolgokra irányítja a figyelmünket, tehát befolyásol és így a szabad akarat már nem tisztán jelenik meg.
    Szeretettel: Erzsébet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!

      Köszönöm szépen, és hozzá kell tennem, hogy egy nagyon jó megközelítést osztottál meg mindenkivel!

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  4. nem lehet a kártyával semmit tenni,miért írják ki,hogy jósóljál

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lantos Mihályné!

      A kép, amelyen a kártyák vannak, csupán egy illusztráció a cikkhez, amely arról szól, hogy "miért nem jósolunk"! Mi csupán lehetőségeket mutatunk, hiszen a jövő nincs kőbe vésve, az folyamatosan alakítható! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  5. Bocsánat ha nem ide tartozik de egy kérdésem volna.
    Miért van ha a jót szeretném rossz következik, vagy pedig fordítva.
    Ha szeretném hogy sikerüljön valami akkor arra kell gondolnom,koncentralnom hogy nem fog sikerülni,így sikerül a dolog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Igen, jó a kérdés, és nem Te vagy az egyetlen, akinél ez megtörtént már. Valójában ez egy úgynevezett fordított "program", amely így épült be egy korábbi megélés kapcsán a tudatalattiba, melynek révén az úgy nevezett küldő gondolataid valóban ellentétesek, de a belső rezgések teljesen mások. Ha kívül rosszra gondolsz, attól belülről még ennek ellentétes rezgéseit kelted és táplálod. Viszont, amikor fordítva van, amikor jóra gondolsz és ezt is szeretnéd elérni, akkor nem ennek a rezgései táplálódnak, hanem mondjuk a félelemé, ami már eleve a megvalósulás ellen teremt. Sok esetben pedig mindez öntudatlanul.


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  6. Én is egyetértek Cedamus-szal, bár azt gondolom, hogy az alapvető probléma ott kezdődik, hogy nagyon sokan összekeverik a jóslást az iránymutatással.
    Nekem például a tarot kártyák működnek.
    De azok sem azt mondják, hogy ekkor meg ekkor ez meg ez fog történni, nem az előrejelzésben van a lényeg, hanem az önismeret fejlesztésében. A kártya ehhez ad támpontokat, azt, hogy a bennünket körülvevő személyekhez és/vagy dolgokhoz hogyan közelítsünk, hogyan értékeljük őket. :)

    Legyen mindenkinek szép napja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Rucza! :) igen.. más az iránymutatás, más az, hogy valami így vagy úgy fog történni, hiszen sok mindent magunk is befolyásolhatunk.. írhatjuk felül a jóslatokat! :) Mindig is azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy ha kedvező eseményt látunk előre, akkor is mindent meg kell tenni, hogy az megvalósulhasson, de ugyanígy abban az esetben is megtenni mindent, hogy a kedvezőtlen eseményeket elkerülhessük!! :) A jövő a saját kezünkben van, rajtunk múlik, hogy mit hogyan cselekszünk, mennyire élünk a szeretet erejével! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés