Főoldal

2022. augusztus 31., szerda

Az ayahuasca tudatmódosító, nem varázsital

Nagyon sokszor óvtunk már benneteket a különböző tudatmódosító szerektől, mindentől, amely úgymond a pszichét befolyásolja. Legalábbis így mondják,  pszicho-aktivitást vált ki. Az igazság viszont az, hogy a lélekre semmilyen hatásuk sincs, semmi közük hozzá, ezek csupán a tudatra hatnak, a gondolkodásra, vagyis mentálisak. Igaz viszont, hogy befolyást gyakorolhatnak a személyiségre, arra az energiára, amely a lélekhez társul az első tudatos leszületésünk előtt, amit személyiségnek vagy szellemiségnek is nevezünk. 
 A legtöbben az ilyen szerek esetén azt gondolják, hogy ezen tudatmódosítók valamilyen varázserővel rendelkeznek, akár dimenziókapukat is nyithatnak, amely által másik dimenzióba kerülhetünk, csodálatos képességeket is adhatnak, akár szellemekkel is képesek leszünk kapcsolatot felvenni, de sorolhatnánk tovább, képtelenség lenne felsorolni, hogy ki milyen csodát tulajdonít ezen szereknek. 
A gondot csak az adja, hogy ezekből semmi nem igaz, a legnagyobb probléma viszont, hogy ezeket a tudatmódosító szereket istenítő, magukat spirituális vezetőknek nevező személyek sem tudják, hogy mi is áll ennek az egésznek a hátterében! 

 Ahogy ezen szerek nevében is benne van, az ayahuasca sem más, mint egy tudatmódosító szer, akár csak a kokain, a heroin stb., egy kábító, a tudatot befolyásoló szer. Az ayahuasca hatóanyaga megfelelő mennyiségben (akár egy pohár főzete) elegendő ahhoz, hogy az aktívan működő tudatot blokkolja, és a saját mentális valóságába vezesse az adott személyt. Ez nem másik dimenzió, nem kerülünk másik síkra, egyszerűen a tudatos gondolkodást részben vagy teljesen kizárva a saját gondolkodásunk mentális valóságába csöppenünk. Abba az állapotban, ahol gondolataink képesek megelevenedni. Példaként írom, hogy jobban érthető legyen, bár erről könyveinkben már beszéltünk, de egy indián esetében akár ez a főzet, akár az erre használatos dohány szívása létrehozza ezt az állapotot, amikor mondjuk az egyik szellemmel vagy a Nagyszellemmel kíván beszélni. Valójában viszont nem őt fogja elérni, nem is szellemeket, hanem azt az elementált, azon gondolati formát, amelyet ő korábban életében az adott szellemről megalkotott. Ugyanígy, amikor egy ilyen tudati állapotban egy beszélgetés, egy tanácskérés történik, akkor ez a szellem (vagyis a róla alkotott elementálkép) a kérdésekre is azt választ fogja adni, amit ő saját maga korábban már gondolataival megalkotott. Semmi újat, hanem mindössze azt, ami az adott kérdésben a véleménye vagy eleve meglévő tudása volt, még akkor is, ha esetleg erre nem emlékezett.

 Így például egy erősen vallásos személy ilyen állapotban képes találkozni a saját gondolatai révén felépített Istennel, Jézussal, Szűz Máriával stb., tőlük azt fogja hallani, amit már eleve tudott, de semmiképpen sem a valódi Teremtővel, Jézussal történik meg a találkozás, hiszen mindez a saját mentális valósága, az adott életben tanultak összessége, a teljes világképpel, meglátásokkal, mindennel egyetemben. Fogalmazhatunk úgyis, hogy az adott tudatának összelementálja (ez nem összekeverendő a tudatalattival). 
 Hallottuk már azt is, hogy azért jók ezek a tudatmódosító szerek, így maga az ayahuesca is, mert megoldást adnak bizonyos életproblémákra, segítenek feldolgozni bizonyos életeseményeket, traumákat. Ugyanúgy nem fogja ezt tenni, ahogyan az alkohol és kábítószerek sem (persze a függők mindig azt mondják, hogy milyen jó). Pillanatnyilag lehet átmeneti hatása, de a következmény sosem az, amit az ember vár. Az orvosok az ilyen esetekben nyugtatókat, kedélyjavítókat írnak fel, mely pillanatnyi hatása könnyebb lesz, de a problémát nem oldja meg, a megoldást nem kapjuk meg, aztán az idő vagy megoldja, vagy nem. A kulcs ehhez ilyen esetekben is mindig a tudatosságban van, az arra való rávezetésben, amit már évek óta kiemelten kezelünk, ami eleve könnyebbséget ad, de felismerést is az adott problémában. Erre kell törekedni és nem összevissza tudatmódosítókhoz nyúlni.
 Ami a nagyobb problémát adja az ilyen tudatmódosító szerek esetében, amennyiben a fogyasztásuk folyamatos, hogy idővel ezen elementálok, a bizonyos erősebb gondolatok, így félelmek gondolatai már megelevenedhetnek az adott személy előtt. A félelmek tárgyai, patkányok, sárkányok, az ördög, de szellemek, démonok is, mindez pedig már teljesen valósághűen. Nem véletlen, hogy ilyen esetekben sokan már patkányokat látnak magukon szaladgálni, vagy kígyókat tekeregni, függően attól, hogy mi adja a félelmet számukra. Mindez pedig akár már az első alkalommal is megtörténhet, ez pedig attól függ, hogy az adott pillanatban, a tudatmódosítószer fogyasztásakor milyen éppen a tudati állapot (köznyelvben milyen lelki állapotban van), mert ha ez negatív, akkor maga az adott negatív fog felerősödni a tudatmódosító hatására. Amennyiben az adott személy válójában vagy akár tudatalatt is fél, retteg, akkor ilyen esetben már rögtön az első adandó alkalommal pontosan ez a félelem fog megelevenedni előtte, ez a mentális valóság, amely teljesen élethű lesz számára. Ugyanúgy, amikor álomban is előtörnek a félelmek, amikor álomban is menekül valami vagy valaki elől, hiszen bizonyos álmok is a saját mentális valóságban játszódnak le (ezeket hívjuk tudati álmoknak). 
 Emellett egyetlen alkalom is képes arra, hogy súlyos sérülést okozhasson a tudatban, e
gyetlen alkalom is hozhat olyan megélést, ami végig tudja kísérni az embert egy adott életen (sőt akár azon túl is), mert ennek emlékei bármikor előtörhetnek a későbbiekben, és válthatnak ki instabilitást a gondolkodásunkban, hozhatnak súlyos zavart a személyiségünkben.   Csak javasolni tudjuk, kérni tudjuk, hogy ne fogyasszon senki ilyen szereket, állítson bárki bármit is ezekről, lehet, hogy csodaszernek veszik, de nem tudják ők maguk sem, hogy mi is a valóság. Aki ettől várja életének problémáinak megoldását, a szeretet megtalálását, a spirituális harmónia egyensúlyba hozását, az téved. Ez mind megtalálható enélkül is, csak tudatosabban kell gondolkodni, a szeretetben kell még és még jobban elmélyülnünk, egyre jobban szeretetteljessé válnunk, és minden meglesz!

 Kerüljük a tudatmódosítókat! Tudjuk, mert sok ilyen esetben kellett már segítséget adnunk, nem egy esetben a pszichiátriáról is ki tudtak kerülni a tudati sérülést szenvedők. A jobbik esetben, amikor enyhébb volt a tudati sérülés, akkor persze nem került sor pszichiátriai kezelésre, de tudunk olyan esetről is, amikor egy-egy ilyen tudatmódosító fogyasztása után olyan szinten összeomlott a tudat, hogy már nem lehetett segíteni. Amíg ez nem történik meg, addig mindig van visszaút, lehet egészséges életet élni, persze az emlékek ott maradnak, de segítséggel már nem jelentenek befolyásoló tényezőt, csak tanulsággal fognak szolgálni, hiszen a tudatot utólagosan is le lehet szépen tisztítani, az energiákat tisztává varázsolni, de a méreganyagokat is kiüríteni a szervezetből. Ez persze, m már hosszasabb feladat, megoldható, de mindig jobb ezt megelőzni! 

 Amennyiben valaki mégis varázsitalokat keres, az megtalálhatja a természeteben, nagyon sok csodálatos hatású gyógynövény létezik, amely nem mérgezi a tudatot, amely csak egészséget ad, táplálja a testet, erősíti, gyógyítja a szervezetet. Ezeket már bátran fogyaszthatjuk! Ha pedig valaki fejlődésre vágyik, akkor mélyüljön el jobban a szeretetben, váljon az minél jobban a lényévé, ez fogja meghozni azt, amire a legjobban vágyott! 



Szeretettel:
Cedamus 


Elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Melin Cedamus
Carmelian



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése