2017. február 14., kedd

Beszélgetés Carmeliannal


Nem régiben feltette nekem egy szerkesztő, újságíró hölgy ezeket a kérdéseket, mivel sok új információt adhat, amit még korábban nem írtunk le, így közzéteszem a válaszokkal együtt :)




1. Véleményed szerint mi korunk legnagyobb lelki eredetű betegsége?

Mielőtt válaszolnék a kérdésre, egy dolgot fontosnak tartok tisztázni. Nincsenek lelki eredetű betegségek, minden betegség kialakulása saját tetteink vagy gondolataink következménye. Vannak köztük olyanok, amelyeket előző életeink tettei miatt élünk meg, és vannak olyanok is, amikor helytelenül gondolkodunk hosszú időn át, és emiatt isszuk meg a levét betegség formájában.
Nem tudnék egy konkrét betegséget kiemelni, mert mindegyik a maga nemében nagyon nehéz megélés, hiszen borzasztó mikor fáj valamink, amikor korlátozva érezzük magunkat és nem tehetjük azt amit szeretnénk, de sajnos ezek az elváltozások nem hiába vannak, tanítások azért, hogy fejlődjünk.

2. Milyen lelki folyamatok okozzák?

Ahogy fentebb is írtam, helytelen cselekedetek vagy gondolkodásmód következményeként alakulnak ki a betegségek. Ritkán előfordulnak, hogy környezeti ártalmak miatt betegszik meg a test, de ott is jelen van az egyén felelőssége, hiszen ezeket az ártalmakat ki lehet védeni, mindenre adottak a lehetőségek.

3. Mi a tapasztalatod, az embereknek mennyire nehéz a lelki háttérrel szembesülni és elfogadni azt?

Tudni kell, hogy az egészségügyi karmák nagyon erősek, mert általában súlyos tettek állnak a háttérben. Ezért sok esetben nehéz a segítségkérőnek szembesülni ezekkel a feltárt életekkel. Legtöbbször ugyanis előző életben található a kiváltó ok, és ilyen esetben mindig fel kell tárnom, hogy mi történt, nehéz szembesülniük vele, de szerencsére sokan elfogadóak és belátóak.

4. Mit gondolsz egy-egy betegség esetében mennyi szerepe van a genetikának és egyéb környezeti tényezőknek?

Ez egy nagyon jó kérdés, mert valószínűleg meglepő lesz a válaszom is. A genetikával kezdeném. A karmikus törvények és a lélek már leszületés előtt tisztában van vele, hogy melyek azok a tanítások, amelyeken a következő életében át fog esni, ezért olyan családba születik, ahol maga a genetikai adottság magában hordozza az adott betegségre való hajlamot. Tehát ha valakinek az lesz az egyik tanítás hogy pl meg kell élnie a cukorbetegséget, akkor olyan családba is fog érkezni, ahol ez a hajlam genetikailag kódolva van. Ezekre az esetekre szoktam azt mondani, hogy családi karma, mert ezeknek az embereknek, akik egy családba születnek és ugyanolyan betegségeket élnek meg, hasonló tanítások miatt kapják, hasonló a kiváltó ok. Azért születnek egy helyre hogy segítsék egymást a megéléseik által. 
Tehát általánosságban elmondható, hogy téves az a gondolat, hogy egy betegség örökölhető, mert már a leszületés előtt eldől, hogy milyen betegség az, amit karmikus okoknál fogva meg fog élni az illető.
A környezeti ártalmakkal kapcsolatban... sajnos az emberiség maga okozza azokat a negatív tényezőket, amelyek árthatnak a fizikai testünknek, de ezek is kivédhetőek (még). Pl. ha valaki nagyon nagy szmogban él, akkor érdemes elköltöznie onnan egy tiszta levegőjű környékre, hogy egészségét megőrizze.

5. Van olyan betegség, ami neked is a "mumusod", ami még neked is feladja a leckét, ha az okait kutatod, vagy aminek a gyógyításában nehéz dolgod van?

Nincs ilyen betegség. Minden esetben megkapom a valós, pontos kiváltó okokat. A gyógyulás mértéke mindig a páciensen múlik. Nem mindegy hogy milyen a hozzáállása, mennyire van hite és mennyire tudja elfogadni és hatni a kiváltó okokra. Minden betegség gyógyítható, ha ezek a feltételek ott vannak. Nagyon ritka esetben van olyan erős karma, ahol karmikus oldást követően sem engednek teljes gyógyulást, de maga az oldási folyamat így is nagyon hatékony, mert további tanításokat elkerülhet vele az illető.

szeretettel:
Carmelian

carmelian14@gmail.com


13 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik kedves CARMELIAN mai rolad szóló írás:KÖSZÖNÖM

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Carmelian szmog van Budapesten Egerben,d
    /+e nincs Nagykanizsán gyere ide!!!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Carmelian szmog van Budapesten Egerben,d
    /+e nincs Nagykanizsán gyere ide!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm..��

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Sok szeretettel kedves Gyöngyi! :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  7. Nagyon szivesen elmennèk hozzàd!hol tudok bejelentkezni????üdv ZIA ❤

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szivesen elmennèk hozzàd!hol tudok bejelentkezni????üdv ZIA ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Terézia!

      Nyugodtan írj a fent megadott elérhetőségek egyikén, segítségedre leszek :) (carmelian14@gmail.com)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. szeretnék elmenni hozzád ,megakarok gyógyulni gerinc sérvem van .

      Törlés
  9. Kedves Carmelian és Cedamus még szeretném kérdezni hogy aki pszichiátriai betegek ha rosszat csináltak karmikus bűn lesz-e ha tudja ha bűnösnek érzi magát!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta!

      A megtapasztalással és a megbánás érzetével nagyon sokat lehet oldani a karmán és enyhébbek lesznek a következmények vagy akár el is maradnak. :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés