2016. május 7., szombat

A hit - miért szükséges hinni?


Sokan nem értik, hogy miért kell hitet adni valaminek a spirituális világban, ahhoz hogy működjön. Elöljáróban tudni kell, hogy akkor is léteznek ezek a dolgok (gondolok itt akár a gyógyításra, a karmára, a képességeink meglétére és felerősödésére, a védelemre, a szeretet erejére  és még hosszan sorolhatnám), ha nem adunk nekik hitet, méghozzá azért, mert ezek a létezés törvényeihez tartoznak, különböző energiák működtetik, melyek akkor is léteznek, ha nem hiszünk bennük. Nagyon sokan túl misztifikálják a spirituális világot, mintha ez egy elérhetetlen világ lenne, pedig ez maga a valóság, és olyannyira közeli, hogy ott van mindenki életében, minden pillanatban.

Viszont az energiák használata, így maguk a képességek sem egyformán működnek mindenkinél, kinél így, kinél úgy, sőt van akinél hol kedvezően, hol kedvezőtlenül. Mindez legtöbb esetben a hit, pontosabban annak hiánya miatt történik így. Az emberek nem egyformák, nem egyforma a gondolkozásmódjuk, de ahhoz, hogy az energiák bárki számára is megfelelően működjenek, a hit elengedhetetlen. 

Azért van rá szükség, mert önmagában is hatalmas energiája és ereje van! Mindent felerősít és sokkal hamarabb érhetőek el általa a céljaink, a vágyaink. Gyorsabban végbe megy a gyógyulás, hamarabb megszabadulhatunk betegségeinktől, félelmeinktől. Könnyebben teremtünk! 

Mit gondoltok miért van az, hogy ha valakiért több ember összefog és imádkozik, sokszor megtörténik a "csoda"? Azért, mert ha sok ember egy dolgot szeretne és hisz benne, látja maga előtt a célt, ez akkora erejű, hogy fizikailag megteremtődik. De ugyanúgy idesorolhatók a babonák is, amelyek azért működhetnek, mert hitet adunk nekik vagy épp azért, mert félünk tőlük, hiszen a félelmek is teremtő erejűek.

Sokan szeretnétek a spirituális világ dolgaiból tapasztalni valamit ahhoz, hogy hitetek legyen benne. Pl. látni egy angyalt, érzékelni a szellemvilágot, vagy akár kivetülni stb. Viszont tudnotok kell, hogy hit nélkül nincs megtapasztalás. Azoknak az embereknek, akik felerősödött képességekkel rendelkeznek, van hitük, számukra mindez természetes (és ők tapasztalnak is!). Azok az emberek azonban, akik szkeptikusak, mondhatni körbe veszik magukat egy olyan energiával, ami nem engedi a spirituális világot érzékelni, esetükben ez a hitetlenségből fakad. (Természetesen nemcsak a hitetlenség gátolhatja az érzékelést, hanem a tudati vagy akár lelki fejletlenség is, amikor a lélek még nagyon fiatal, keveset tapasztalt, kezdetleges.)

El kell fogadni, hogy bizonyos dolgokat azért nem érzékeltek, mert a tudatotok valószínűleg sérülne általa...

Ne elvárásokat állítsatok föl, hanem tanuljatok meg hinni, legyen mindez természetes és figyeljetek a lelketekre, mert ő benne van a legnagyobb tudás!

szeretettel:
Carmelian


carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com










14 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Carmelian!
    En 18 eves korom ota aktiv makacs endometriosisban szenvedek,tobbszor mutottek,csonkoltak a petefeszkeimet, kezeltek es alternativ modszerekkel is probalkoztam, plussz szakemberek segitettek "leasni" a tudatalattimban az okokert de eredmenytelen volt minden. Ujabban miomakat is termelni kezdtem a cisztak melle. Most 39 eves vagyok,gyerekem nem lett, es az elmult heten ki kellett operalni a mehem. Pedig en hittem h lesz babam, egesz eletemben szilardan, a tortentek ellenere is! A ferjemmel imadjuk egymast, regota egyutt vagyunk es o egeszseges. Mindent megadnek ha tudnam: Miert tortent mindez a hitem ellenere??!

    Egy csupasziv volt-anyukajelölt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Kérlek keress meg privát üzenetben, segítek feltárni a kiváltó okokat, hogy miért kellett mindezt megélned...

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. Hogyan lehet elérni privátban?

      Törlés
    3. Sajnos nem találom az elerhetoseget, biztos en vagyok figyelmetlen...

      Törlés
    4. A bejegyzés legalján találhatóak az elérhetőségeink, ide nyugodtan írhatsz: carmelian14@gmail.com

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  3. Sok terhet cipeltem-cipelek életem során - most 58 évemet járom. 20 évesen született fiam, aki oxigénhiányos állapotban született, igy sulyos értelmi fogyatékos és, most 38 éves. Férjem, 53 évesen meghalt 11 éve már.Irigy voltam, aki egészséges gyereket volt képes szülni, önbizalom hiányos, gátlásos, pánikbeteg és más bajokat is összeszedtem.50 éves koromra sikerült nagy munkával - önmagamon dolgozva - elengedni a félelmet. Ma már képes vagyok kivülről, szemlélni a világot és megértettem azt, hogy mindezek a szenvedések azért kellettek, hogy azzá legyek aki most vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nagyon sajnálom ezeket a nehéz megéléseket, de örülök, annak, hogy felismerted minden érted történik, minden a fejlődésed érdekében mégha akkor abban a pillanatban nagyon nehéz is így gondolkodni :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  4. ...és ez így igaz,ahogy megfogalmaztad s leirtad!!!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Carmelian!

    Hogy lehet megtanulni hinni? Sokszor felmerült már bennem a kérdés, amikor úton-útfélen kijelentjük, hogy hiszünk ebben, abban vajon tényleg hiszünk -e igazán? Attól, hogy kimondom hiszek valamiben tényleg hiszem-e? Biztos ismeritek a történetet a faluról ahol nagy volt a szárazság, ezért az emberek kimentek imádkozni a mezőre esőért...és csak egy gyermek vitt esernyőt :)....Vagy elég az imádság, a kérés elküldése a mindenség felé? Ne érts félre nem vagyok szkeptikus, csak egy kereső sok-sok kérdéssel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Matina!

      Ezt nem lehet megtanulni, valaminek vagy hitet adsz vagy sem, rajtad múlik :) Egy idő után a tapasztalások által már minden természetessé válik, hinni sem igazán szükséges, mert már tudod... :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  6. Én nagyon hiszek a fehérmágiában, már tapasztaltam, hogy működik, Hiszem, hogy van őrangyalom, hogy vannak angyalok. Azt is tapasztaltam már hogy a halott szeretteim lelke itt marad velem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egy darabig "it" maradnak, utána áttérnek egy másik síkra :) Köszönjük a hozzászólásod :)

      szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés