2015. május 3., vasárnap

A karma - a legsúlyosabb karma létrejötte

Egy olyan dologról kívánok most írni, ami újfent időszerűvé vált, legfőképpen amiatt, mert még mindig képes az ember céljai megszerzése érdekében embertársai életének elvételére (legyen az ok akár egy háború vagy akár értékek eltulajdonítása stb). Emellett a bejegyzés azért is került megfogalmazásra, mert a rengeteg feltárásból (ez előző élet feltárást jelent), amit eddig is elkészítettem a hozzám fordulóknak, az derült ki, hogy minderre érdemes felhívni a figyelmet.
Ha végignézzük a történelmet, rengeteg negatív dolgot találunk. Vannak itt háborúk, kínzások, kivégzések stb. Ezeknek az emberiség a mai napig issza a levét súlyos megélések formájában! Ugyanis az emberi lélek folyamatosan leszületik azért, hogy tapasztaljon, hogy tanuljon, és teszi ezt mindaddig, amíg el nem éri végső célját, egyesülni a Mindenséggel, de ez a jelen fejlődési szakaszban még a legtöbb léleknek igencsak messze van... A karma minden lelket megtanít a szeretetre, az ok-okozati törvényének létezése is emiatt van. Tehát ha negatív tetteket követünk el, annak ugyanúgy meglesznek a következményei, mint a pozitív cselekedeteknek. Nagyon sok esetben azonban csak jóval később kapjuk vissza ezeket a következményeket, jelenthet ez akár következő életeket is... csak példaként írom: az esztelen öldöklés, így a múltbeli háborúk hozadéka is lehet a rákos megbetegedések megjelenése...!

A legfontosabb, amivel minden embernek tisztában kell lennie, hogy az emberi élet elvétele a legeslegsúlyosabb karmikus következménnyel jár. Ezt ugyanis semmilyen körülmények között sem szabad megtenni! Természetesen az emberölés szándékossága nem mindegy a következmény szempontjából, de tudni kell, hogy egy ember, ha önvédelemből öl meg valakit, és ha egy másik szándékosan teszi azt, csak minimális mértékben lesz különbség a karmikus tanítások tekintetében. A karmának ez az egyik legfontosabb tanítása, ezért is vannak nagyon súlyos következmények ilyen cselekedetek következtében. 

Ha valaki szánt szándékkal öl meg valakit, akkor különféle tanításokat fog kapni. Egyrészt megtapasztaltatják vele egyik életében, milyen az, amikor őt ölik meg ugyanígy. Későbbi életeiben pedig halálos kimenetelű betegségeket is kaphat,  de akár azt is megélheti - bár ez ritka -, hogy milyen az, amikor a legkedvesebb szerettünket öli meg valaki. Tehát mindenféle szempontból megtapasztaltatják a tettének következményeit, azért hogy felfogja lélek és elme szintjén is, mennyire súlyos tettet hajtott végre.

Ugyanilyen súlyos cselekedetnek minősül az is, mikor valaki önmagától dobja el az életet (az eutanázia is ide tartozik). Hatalmas dolog az, hogy a lélek megtapasztalhatja önnön valóját a fizikai síkon, tanulhat és fejlődhet, ezért is számít nagyon helytelennek mikor valaki öngyilkosságot követ el. Az életnek örülni kell, és értékelni, hogy élvezhetjük, megélhetjük mindazt, amit itt kapunk, mert minden ember kap jót is, rosszat is, viszont nagyon sok múlik gondolkodásunkon, hozzáállásunkon, hogy mit tudunk értékelni. De egy biztos, ha a szeretetnek megfelelően élünk és segítjük társainkat, akkor pozitív megélésekre számíthatunk.

Ebbe a kategóriába tartozik még valami, amire sokan nem is gondolnának, méghozzá az abortusz. Az emberi élet kezdete nem a születéstől számít, hanem a fogantatástól, ő onnantól kezdve él, ekkor már a lélek átjárja. Ha a szülők vagy az egyik szülő úgy dönt, hogy elveteti a gyermekének az életét, akkor az szándékos emberölésnek számít, és ennek megfelelő következményekkel kell számolnia következő életeiben (pl. nem lehet az illetőnek gyermeke, vagy olyan betegséget kap, ami által nem eshet teherbe, esetleg elvetél, de akár mindegyik megélést is megkaphatja későbbi életeiben). Sokan írják, hogy a körülmények miatt nem lehetett bevállalni a gyermeket... a karmikus törvények szempontjából a körülmények nem számítanak, csak az a tény, hogy meghalt egy ember, egy kisbaba, a lélek nem születhetett világra. Már a fogantatás előtt át kell gondolni, hogy tudjuk-e vállalni a gyermeket és felnevelését, segítését vagy sem, ha pedig az utóbbi, akkor sok lehetőség van arra (természetes módszerek is), amivel megtudjuk előzni a teherbe esést, de mindig előtte kell átgondolni és felmérni, hogy ne kapjunk feleslegesen negatív karmikus tanításokat.

... és még egy fontos dolog, amiről szót ejtenék az a halálbüntetés kérdése. Ha valaki súlyos cselekedetet követ el, akár emberölést, azzal semmit nem érünk el, ha elvesszük az életét, ugyanígy számolnunk kell a fenti következményekkel, ugyanis a karma senki esetében nem huny szemet, mindenkivel megtapasztaltatja tanításait. A bosszú ugyanolyanná tesz mindenkit, mint aki azt kiváltotta. A karmikus okozatok szempontjából, ez ugyanúgy nem mentesség, hiszen a halálbüntetés is egy fajta bosszú.

Ahogy írtam, a karma szeretetre tanít.... az emberiségnek el kellene érnie arra a szintre, hogy eszébe se jusson mástól elvenni az életét. Szeretetteljesen kellene élni egymással, segíteni bárkinek, társként tekinteni a másikra, ugyanúgy szeretni mindenkit, mint ahogy tesszük ezt szeretteinkkel, ez lenne a cél... ha mindenki erre törekedne, akkor már nem itt tartanánk.

szeretettel:
Carmelian 


elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com
facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus 


Az eutanázia kérdése hosszabb megvilágítást ölelne fel (ahogy az élet saját kezűleg történő elvétele is). Mindezek a karmikus szempontokból is teljesen mélyrehatóan le vannak írva a Harc a szellemek és démonok ellen című könyvben, nem kívántam elvenni az olvasás élményét azoktól, akiknek erre még nem volt lehetősége. 












44 megjegyzés:

  1. Mekkora baromság ez a karma-mese! A rákot az ember saját magának köszönheti a sok vegyszerezéssel!!! Amúgy én ismerek olyan embert, már öreg, aki fiatal korában megölt nem is egy embert. Vígan éli életét, extra nyugdíjat kap, a feleségével már bejárták a világot, egészséges mint a makk és boldog! Ennyit a híres karmáról!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      A karma ok-okozati törvénye létezik, sőt te magad is tapasztalod, mert minden cselekedetednek van egy következménye (ezt hívjuk a cikkben karmának). De azt tudnod kell neked is, hogy ezek az okozatok nem minden esetben térnek vissza hozzánk azonnal, van amikor csak évekkel később, de nagyon sokszor előfordul, hogy csak életekkel később kapjuk vissza tetteink következményeit. A karma senki fölött nem huny szemet...és nem a büntetés a célja, ahogy azt sokan tévesen gondolják, hanem a tanítás, hogy megértsük azt, hogy mi az, ami a szeretetnek megfelelő és mi az, ami azzal ellentétes, így fejlődik a lélek és a tudat.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  2. Tisztelt Mágusok!
    "Ha valaki szánt szándékkal öl meg valakit, akkor különféle tanításokat fog kapni. Egyrészt megtapasztaltatják vele egyik életében, milyen az, amikor őt ölik meg ugyanígy." -nekem az alábbi gondolatok jutnak erről eszembe: és mi lesz a karmát visszaszolgáltatóval? Mert azzal, hogy "vissza-megöli" gyilkosát, azzal ő maga is karmát gyárt magának! Sokszor jut eszembe életem történései közepette, hogy ha bármi is ér engem, hogy az most azért van, mert valamit elkövettem a másik ellen előző életemben, és éppen visszakapom azt, vagy szimpla rosszindulatból, gonoszságból teszi a rosszat velem, és ezáltal karmát gyárt magának! Nagyon érdekes kérdések ezek! Köszönöm a válaszukat:
    Üdv: Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!

      Ha pl. x megöli egyik életében y-t, akkor a következőben y-tól fogja ezt visszakapni, így a karma kioltja egymást, így lesz meg az egyensúly (tehát y nem vesz fel ezzel a cselekedetével karmát).
      Igen, valóban nem könnyű ezeket megállapítani, hogy mikor élünk meg okozatot és mikor nem, de ha egy picit lecsendesíted az elméd. és teret adsz a lelkednek, érezni fogd, hogy épp melyik az igaz a kettő közül, a lelked mindent tárol, a teljes múltad, tudni fogod tőle. :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  3. Szóóóval a karma elmélete szerint az abortusz is ölésnek ill. súlyos karmának minősül...hm...Kedves Carmelian! Nekem azért volt három abortuszom mert előző életeimben szegénységi fogadalmat tettem - tehát kétszer is...ezért ebben az életemben is szegény családba születtem, gyerekkoromban egy valamit tanultam a szüleimtől:azt hogy magamra számíthatok, és így nem akarok élni, ahogy Ők. A férjemmel 15 év házasság után tudtunk egy panellakást venni, kölcsönből...egy egészséges gyermekünk van.Alig tudunk kijönni a havi keresetből, mert szintén előző életeimben egy két ember kihúzta a lábam alól a talajt, csak azért mert NŐ voltam, vagyok, mert az emberek szerettek, szeretnek, hiteles voltam, vagyok mint ember.Szóval az irigység mert szép vagy és még ráadásul rendszerében látja az ember a dolgokat bűn.Ja és a ráadás a gerincfájdalmak, amire olyan kezelés kellene,amit a tb nem finanszíroz.Miből finanszírozzam? ha a mostani főnököm nem tud elviselni szintén előző életekben megkínoztatott, megöletett csak azért mert nem lettem az Ővé és most is ki nem állhatja a szépségemet és a természetes kisugárzásomat és még ráadásul rágalmaz, fenyegeti a családomat. Szóóóval,,,még egyszer kérdezem, attól hogy mások bántanak és csak azért nem tudom megtartani a munkámat mert azt hiszik magukról bármit megtehetnek- és valóban a jogász szerint- attól nekem most nagyon jó hogy tudom, miért fáj a gerincem.A gyerek megszületését is a fogadalmak miatt nem mertem bevállalni.Ha ez bűn akkor bűn.
    Mi van az ilyen emberekkel akik így bánnak el emberekkel?Nézze, engem mindez nem vigasztal, hogy tudom miért ilyen...őt mikor éri utol a Karma?
    Tisztelettel: Angélique

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Angélique!

      Az ok-okozat törvény egy létező törvény és sajnos sok jelen életbeli megélésed a múltad következményei. Sajnálom, hogy nehéz megéléseken vagy túl, de a megbánás és megbocsátás ereje képes hatni a karmikus energiákra.
      Emellett érdemes lenne a gondolataidat mindennek ellenére megfordítani és pozitív irányba terelni, mert minden negatív gondolatod szintén kihat az életedre.
      Jó szívvel ajánlom neked a Szeretlek című könyvünk, sok mindent meg fogsz belőle érteni ami a karmikus összefüggéseket illeti és a szeretet erejét is hatékonyabban fogod tudni alkalmazni a mindennapjaidban. :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  4. Kedves Carmelian!
    Értem a válaszát, amit köszönök szépen! Ez így logikus, de:
    Mi lesz azzal az ártatlan emberrel, ill. annak lelki világával, aki "vissza-megöli" előző életbeli gyilkosát? Ha teszem azt, most nekem kellene megölnöm valakit, meg sem tudnám tenni! Ha pedig véletlen lenne, pl. baleset által, abba is ott betegednék bele, bele is roppannék lelkileg! Borzasztó érzés lehet, nem kívánom senkinek! Ráadásul a többségnek - feltételezésem szerint- fogalma sincs arról, hogy ő most karmát szolgáltatott vissza, és nem hogy bűnt nem követett el, de egyenesen jót tett - hozzásegített valakit ahhoz, hogy letudja a karmáját! A földi jogrendszerről meg már nem is beszélve... Erre lennék kíváncsi, hogy ebben hogy segítik a lelkeket?
    Köszönöm válaszát:
    Szép napot: Ildikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó!

      Amit fentebb leírtam egy általános dolog, nem lehet minden egyes esetre ezt "ráhúzni", mert egyénfüggő, karmafüggő, fejlettségfüggő minden.Természetesen az is előfordulhat, hogy egy alacsonyabb fejlettségű ember megöl valakit, de a visszaölést már nem attól az embertől kapja vissza akit megölt, hanem egy másiktól. Azok az emberek, akik még képesek ölni, kezdetleges lelkek, és a kezdetleges lelkek körében zajlik így a tanítás. Egy magasabban fejlett lélek esetében, aki már tudja hogy mennyire súlyos tett az emberölés, ha őt ölik meg, és ő ezt megbocsátja akár még a köztes világban, akár a forrásban, akkor ő ezt már nem fogja visszaadni annak, aki őt megölte, hanem az az ember egy másik alacsony fejlettségűtől fogja visszakapni ezt a megtapasztalást, azért hogy fejlődjön. A megbocsátás ereje hatalmas! De az is elmondható, hogy aki ölt és mélyen megbánja tettét, már kihat a karmájára, és nem feltétlenül fog később emberölés áldozatául esni, mert a megbánása arra utal, hogy felmérte a tettének súlyát és tanult a leckéből. (A karma célja pedig pontosan ez, hogy felmérjük tetteink súlyát, tanuljunk belőle, hogy még egyszer el ne kövessük ugyanazt a hibát)
      Nagyon összetett dolgok ezek, de azt érdemes tudni, hogy a szeretetteljesség, a megbánás, a megbocsátás hatalmas dolgokra képes, és sok-sok tanítás elkerülhető, ha a szeretetnek megfelelően élünk.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  5. NAGYON SZUPER IRÁS!

    VálaszTörlés
  6. NAGYON HISZEK A KAMÁBA SOKK KÖNYVET IS OLVASOK! IGEN A SZERETETT MINDENEK FELET A SZERETETT KITÁRJA A SZIVEDET A LELKEDET AD HITET ÖNBIZALMAT ÉS AMI NAGYON FONTOS SEGITEK A NÁLAM SZEGÉNYEBNEK ÉS AZ ELESET MAGA TEHETETLEN EMBEREKNEK EZ AZ ÉLETFELADATOM ÉSTUDOM MINDENHATO ISTEN TÖL VISSZA KAPOM ÉN SENKITÖL NEM VÁROK VISSZA SEMMIT SZERTEK ADAKOZNI ISTEN ADTA ÉS ÉN ADOK JOÉRZÉS! KÖSZÖNÖM ÉS IRJ MÉG!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Köszönjük a kedvességed :) Ha a szeretetnek megfelelően élsz, ha ezen az úton maradsz, elkerülheted a negatív karmikus tanításokat, maradj ilyen amilyen vagy :)

      szeretettel:
      Carmelian&Cedamus

      Törlés
  7. Lehetséges az,hogy alaki pont azért dönt az aburtusz mellett mert a karmája szerint igy kell tennie? Igy oldja fel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csillagjáró!

      Nem, az abortusz minden esetben negatív karmát indít el. Negatív cselekedetre sosem sarkall a karma, negatív tettet csak akkor követünk el, ha még nem tanultuk meg a leckéket.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Carmelian! A közelmúltban egy olyan életesemény történt, amelyről ez az oldal is szól: egy abortuszról kellett dönteni. Jelen sorok írásakor a kisfiú még a pocakban van, de már tudja, hogy most nem születhet meg, a lelkétől elköszöntünk és már távolodik Sikerült kapcsolatba lépni a lelkével és közvetlenül illetve egy Théta healing gyógyítón keresztül is üzenetet küldött: megbocsát nekünk és elfogadja, hogy most nem születhet meg, de neki le kell jönnie még a mi életünkben és ő bennünket választott szüleinek, azt kérte, vigyázzunk egymásra és ő megbízik bennünk, várja a jelzést tőlünk, mikor jöhet le. Szülőként mindketten tisztában vagyunk ennek a döntésnek a negatív karmikus hatásával, viszont a fiúnk azt üzente, vár ránk, ha le tdjuk később hozni mentesülünk a karma negatív hatásától ebben illetve a következő életeinkben? Hálásan köszönjük a választ! Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az negatív cselekedett mindig karma lesz belőle!

      Törlés
  10. Akkor kérdezek: Megöltem valakit, ezért ebben az életemben (mondjuk) engem ölnek meg, hogy tanuljak...akkor aki engem meg fog ölni az majd megint a következő életében megölettetik???...lehet nem is akar őlni,ki veszi rá, hogy engem okítás céljából megöljön???...ki teszi őt bűnösé, mikor ő egy rendes ember akar maradni?...ki veszi el a normális élettől a lehetőségét, csak azért, hogy engem okítson a gyilkolásával???....szóval ez olyan visszajövök az időben megölöm önmagam akkor hogyan születhetnék meg előtte szindróma...a részletekben probléma van, az elképzelés, mint teória jó lehet, csak nem áll össze mert vannak nyitott kérdések

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Ha megöltél valakit, igen valószínűleg téged is meg fognak majd valamelyik életben, amikor a karma a legjobbnak látja rá a lehetőséget. Viszont nem feltétlenül ugyanattól a lélektől fogod mindezt visszakapni, akinek ártottál, hanem lehet hogy teljesen más lélek által tapasztaltatják ezt meg veled, egy olyan lélek által, aki még képes elkövetni ezt a helytelenséget.

      szeretettel: Carmelian

      Törlés
  11. Ez azért kicsit reklám jellegű :)...elindultunk egy témában, aztán az abortusszal zártuk és arra tereljük a hangsúlyt...ez egy abortusz ellenes blog lenne?...kissé elbújtatva a karma témájába????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a bejegyzésben összeszedtem azokat a helytelen cselekedeteket, amelyek esetében a legsúlyosabb következményekkel lehet számolni. Nincs kihegyezve a cikk az abortuszra, de mivel sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy ez is mennyire helytelen dolog és hasonló következményekkel jár mint bármilyen más szándékos emberölés, ezért meg kellett említenem, hiszen ebbe a kategóriába tartozik és hangsúlyozandó.
      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. Jó oké ez a karmás izé...
      De akkor a jó isten edjon már annyit hogy el tudja tartani a gyerekét.....
      Én gyermek otthonba nöttem fel..
      Az exem csak menekülés volt ....
      Én amikor teherbe estem semmien hátterem nm volt és máig sincsen....
      És pont nm érdekel a karma mert nm tudtam volna végig nézni a gyermekem szenvedését épp az én élet formámtól akartam meg védeni nm akartam neki ilyen életet ami nekem adatot nm érdemelte volna meg.....

      Törlés
  12. abortusz? Csernobil... na erre magyarázz, meg arra, hogy én pontosan tudom az előző életeimet és a következőt is.
    zsigereimben hordozom a jót. az igazat. meghaltam ebben az életemben és visszajöttem és ELEVE ÉRZEM, NEM ÉN AKARTAM IGY AHOGY VAN! Az a rengeteg rosszindulatú embertelen kegyetlen lény, akik nem is emberek, soha, sehol nem voltak az életeimben, most azonban mindenáron pusztítani akarnak, unintelligens, tanulatlan üres és buta embertelenek. Ráadásul nem ott vagyok, ahol lennem kellenne régesrég! Kapaszkodj: egyáltalán nem miattam, és közöm sincs semmiféle idióta megmondós félelemhez, a keltőihez, és sosem gyilkoltam, sosem aláztam meg senkit.
    Adtam, mindig csak adtam és??? ugyan már fejezzétek be a háttérhatalmi zsoldosok szerepét. Nincs karma. HAZUGSÁG AZ EGÉSZ.
    Vígan élnek gyilkosok most is és a múltban is, és semmi sem érte a kétgyomrú gazdagokat azért, mert embermilliókat zsákmányoltak ki és tapostak el.
    Nincs szakállas bácsi, és Buddha is ember volt, ahogy Jézus is. Az összeolvasott félműveltség a legveszélyesebb, márpedig minden vallás arra hajaz.
    Senki nem mondhatja meg mi a jó neked, se nekem! Világos?
    A feltételek nélküli szeretetről halványlilagőzötök sincs, se a római jogról. Ugyanis hülye az, aki hagyja magát ok nélkül bántani megalázni!! Szemet szemért. És nem ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel!
    Már olyan magasszinten hülyétettétek a népet, hogy ezúttal ELÉG. NE TOVÁBB! NINCS KARMA. SOSEM VOLT. Mivel magyarázzátok a háborúkat, a pedofilokat, az éhezéseket, és a szörnyeteg tetteket a Földön? Én tudom, de ti ébredjetek már fel! Az ájtatos maszlagos megbocsájtásotokkal semmire sem mentetek eddig sem.
    Tanfolyamok... meg megtanitunk élni mi? Ugyan már...
    Képzeld én valódi gyógyító vagyok! Tudod miért? Soha! nem kértem pénzt se mást senkitől. Még hozzá se kell érnem.
    Én hallom a szférák zenéjét, és te??? Melyik bolygóról jöttél és kinek dolgozol és mennyit kapsz azért, hogy mosd az emberek agyát???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csilla!

      Örülünk, hogy visszatértél és köztünk lehetsz. De meglehetősen ellentmondásos leveled, szeretetről beszélsz, viszont rosszindulattal vagy. Az energiák mindig visszatérnek, ezt nyugodtan nevezhetjük karmának, annak a karmának, melynek energiái nem mindig egy adott életben, hanem sokszor, sok-sok élet múltán térnek vissza. Ha láttál életeket korábbi életedől, ennek is nagyon örülünk, de javasoljuk, hogy nézz még távolabbra vissza, bár úgy lehet ezekbe az életekbe való betekintéstől még véd lelked, mert nem minden tudat képes feldolgozni azt, amit látna, de ez így is van jól.

      Ne felejtsd el, hogy ami szerinted nincs, az nem biztos, hogy nincs is. Ezeket a szörnyűségeket, amikről írsz, a tudatlanság, a lélek fejletlensége, az ezekből adódó tudatosság hiánya, a személyiség hiányosságai, vagy éppen az emberi rosszindulat váltja ki, de sok esetben éppen az a karma, ami szerinted nincs.
      De sajnos ráhibáztál a római joggal, mert ismerjük, ami mellett még nagyon sok minden mást, csak mi nem azért vagyunk, hogy bármivel is hencegjünk, hanem hogy a szeretetet mélyíthessük bárkiben, aki elfogadja, és kérünk bocsáss meg érte, de nem foglalkozunk rosszindulatoddal sem, megmaradunk a szeretet mellett, és szeretettel teljes szép napokat kívánunk!

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  13. Hali! Kösz ezért az írásért (is). Csak zárójelben hozzátéve: Gandhinak sem volt egyszerű... így tovább.

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Egyszerü ok okozat ,minden tett következmènyel jár.szerintem tùl van ragozva sokszor.okozatokban èlünk amit a társadalmunk okozott.a betegsègekre sokszor hallom lelki bajok ,nos szerintem ez nagyrèszben hülyesèg ,a földön a szenyezetsèg,az èteleink káros hatássa ,ès lehetne sorolni miből fakad a sok betegsèg .vègülis egyszerü ha egy folyòt szenyezünk amiből eddig a halat fogtuk ,ès azzal öntöztük a földeket ès továbbra is abbol eszünk ,ès öntözünk akkor egyèrtelmü hogy betegsègek, járványok lesznek.egyszerüen mindenek van következmènye .ez olyan mint anno a pestis járvány "isten büntetèse" kènt fèlelemben tartották egèsz europát ,közben kiderült a higènia hiánya okozta az egèszet.ezek egyszerüen emberi tudatlanságbòl fakado kijelentèsek .pusztán amit elvettek az lesz a jővőm .csak mindenbe bele van magyarázva az ártatlanok bünőssège ,hogy fèlelemben tartsák őket.mondjuk hogy nehogy csinálj valamit mert vissza hat ,igy van vissza hat de ha igazam akkor vátoztatok az èn jővőmön ès másokèn is .csak a karmát ugy mutatják be hogy nehogy merj lèpni a jelenlegi rendszer ellen, vagy ha igen majd megmondjuk hogyan ted.meg hogy begubozva tartják az embereket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lajos!

      Természetes, hogy ez a fajta civilizáció sokat tesz ahhoz, hogy pusztítsa saját magát, ez valóban így igaz, nem is lehetne vitatkozni vele. Viszont a karma sokkal mélyebb, mint ahogyan azt most még átlátni képes vagy. Véletlenek nincsenek, nem véletlen, hogy egy lélek a legnagyobb éhínségbe születik, ahogyan az sem, hogy a legnagyobb környezetszennyezés kellős közepébe. Ugyanígy az sem, hogy ott, ahol mindenki megbetegszik, még is vannak olyanok, akik nem, ugyanúgy, ahogyan bizonyos tömegszerencsétlenségek esetén is vannak túlélők. Azok, akik félelemmel gondolnak a múltra, nem a jelenben élnek, nem azért tesznek, nem a jövőért, az előrelépésükért, ezek már önmagukban helytelen gondolatok és csak visszafognak bárkit is. Ne a félelem visszatartó ereje legyen az, ami a szeretet vonalán tartja az embert (bár jobb félelemből nem ártani a másiknak, mint sem igen), hanem valóban tanuljon meg szeretettel élni, ezáltal a világunk is jobbá, élhetőbbé válik! Ha pedig a szeretet vonalán halad bárki is, nem kell tartania semmitől, nem fog negatív eseményeket bevonzó energiákat magára venni!! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  16. A karma akkor nem megbocsájtó? az ember bánhat meg dolgokat ilyen szigorú lenne? nem hiszem ugyan olyan baromságokat írsz mint más ez olyan mint pl: egy vírus valaki ír valamit a karmáról, az ugyanúgy terjedni fog, még talán növekedni is( bővebben körbemagyarázva ) :D kitől hallottad a karmát? lehet hinni neki? és honnan tudod, hogy a karma életekkel később adja vissza tapasztaltad? más szavát hitelesíted. Szerintem egy jó cselekedet, vagy dupla jó cselekedet, ellensúlyozza rossz tettünket, meg az is, ha valamit nagyon mélyről átérzünk, megtanulunk amit az élet ad leckét . Tévúton jársz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      A karma tanít, szeretetre tanít. A bejegyzés arról szól, hogy melyek azok a helytelenségek, amik a legnehezebb megéléseket fogják majd okozni következményeként.Természetesen, ha szeretetteljesen élünk és pont az ellenkezőjét tesszük, mint amivel felvettük a karmát, kihatással lesz a karmára, de nem biztos hogy teljességgel fel is oldja. A lényege az egésznek az, hogy ha szeretetnek megfelelően élünk és gondolkodunk akkor pozitív következményekre számíthatunk, ha negatívat cselekszünk, akkor ilyen megélést is fogunk kapni, azért hogy felismerjük a tettünk helytelenségét és soha többet ne kövessük azt el.
      Nem olvastam sehol, mindent megtapasztaltam.

      szeretettel: Carmelian

      Törlés
  17. Előző élet is létezik, és karma is létezik.. Amikor valaki nem volt még benne valamiben, és úgy nyilvánít véleményt, azt de szeretem..

    Mármint feltehetően neked még nem volt előző élet feltárásod, sem karmaoldás, de véleményt nyilvánítasz, hogy nem létezik..

    Nekem volt! Elárulom, hogy létezik előző élet is, karma is, és nálam is sikeres volt az előző élet feltárása után a súlyos karma feloldása, mert elég hamar érezhető volt az a változás, ami utána történt ahhoz képest, ami előtte volt..

    Csak egy példa, valakivel elképesztő gyűlölködés, feszültség volt köztünk, és én nem értettem, miért.. kiderült, hogy milyen szerepe volt előző életünkben, megvolt a karmaoldás, és alig rá 1-2 hétre, amikor újra találkoztam az illetővel hihetetlen változás történt, megszűnt a feszültség, a gyűlölködés, és hirtelen átalakult szeretetté, és azóta is ezt érzem az illető felé..

    Úgyhogy léteznek a fent leírt fogalmak, és Cedamus is, Carmelian is bebizonyította - nálam is -, hogy igazi, valódi segítők !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban így van. Más dolog megtapasztalni valamit, mint csak feltételezni valamit.

      Törlés
  18. Kedves Carmelien gyogyito! Meg ert van az hogy mindig egy veszekedes miatt szakad meg a kapcsolatom ugyanazzal az egyennel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika!

      A veszekedések negatív energiákat gerjesztenek és mindig visszatérnek (mint ahogy a pozitív energiák is), ezért jobb lenne, ha megpróbálnátok a konfliktusokat inkább megbeszélni, különben folyton ezt a körforgást fogjátok megélni.

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
    2. Kôszönöm Neked a választ denem lehetmegbeszélni józanul mert csak egyet fúj_ a pénz a fontos , ha nincs munkája akkor szűköl mint a kutya, havan akkor sérteget ..... szeretettel Erika

      Törlés
    3. Akkor talán érdemes lenne mögé nézni, hogy érdemes-e folytatni a kapcsolatot. Ebben Cedamus tud segíteni neked :) elérhetősége: cedamusmelin@gmail.com

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  19. Tehat ha rendör vagyok / vagy csak egy ember akinek modjaban all megölni egy öngyilkos merenylöt mielött az mrgölhetne 120 embert /nökrt gyerekeket/ - gyilkosnak szamitok es a legrosszabb karmat kapom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nagyon jó a kérdés! :) Lehetsz rendőr, védheted az embereket, lehetsz katona, védheted a hazát.. de az életet védeni szükséges.. tudom, vagy ő vagy én, vagy ő vagy a másik/mások! Az élet védelme nagyon szép dolog, de ha eközben mások életét vesszük, az ugyanúgy karmával jár sajnos! Mindenképpen hozzá kell tennem, hogy azzal, ha mások életét védjük úgy, ahogyan írod is, bizonyos mértékben enyhíti a karmát, de az attól még megmarad!

      Mindig van másik út, mindig van másik lehetőség, az életet még akkor is védeni kell, ha a másik emberi szemmel nézve rossz/elvetemült. A védelem nem támadásra használatos, soha nem irányulhat a másik megsemmisítésére, egyedül arra, hogy sebezhetetlenséget biztosítsunk mások vagy saját magunk számára!

      A tudatlanság adja még az okot a háborúkra, az emberek sokasága ugyanúgy hisz ma a vallási vezetőknek, mint tette azt egykoron, akkoriban kard által, máglya által, ma gépfegyverekkel, merényletekkel, de az okozatokban nincs különbség.

      A Jézus szeretetének titkai c. könyvünkben sokkal mélyebben, hosszabban írtam erről, teljességében át fogod látni, meg fogod érteni mindezt! :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  20. Ez igen.! Ilyet még nem olvastam, érdemes elmenteni. Most aztán minden összekeverve. Zanzásítás meg volt. Bár jó lenne utána nézni a parapszichológia mivel is foglalkozik, aztán kiderül, h az egész cikk némi ismeretbeli aggodalomra ad okot a szerzőnél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Nincs szükség a rosszindulatra, sem iróniára.. De vajon kitanítja a parapszichológust?! Valóban a Mindenség Tudástárából (sokak által csak Akasha-krónika) szerezné ismereteit, vagy csupán az alacsony emberi tudatosság logikája által, itt-ott némi tapasztalattal keveredett nézeteket tanít?!

      Természetesen senki nem tiltja, hogy nekik higgy, mint ahogy senki nem tiltja senkinek, hogy elavult dogmatikus tanokban higgyenek.. akár abban is, hogy a föld lapos, ott áll a világ központjában és nap kering körülötte! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  21. Mi van akkor, ha valaki elpusztitja a karmáját, mert bizony ilyen is lehetséges és kinden eddigi negatívtól megszabadúl. Akkor az ok-okozati törvényt felűlírja vagyis, ha nincs karma nincs mit visszakapjon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Ezt inkább úgy fogalmaznám meg, hogy mi van akkor, amikor túllép az adott lélek a karma ok-okozatán! Ugyanis a lélekfejlődés folyamán ezen a szakaszon előbb-utóbb minden lélek túllép.. ilyenkor egy újabb fejlődési szakasz következik. De ez nem jelenti azt, hogy bármit meg lehetne tenni, mivel a törvény ettől függetlenül élni fog.. vissza fele is lehet lépni, de ez nagyon ritka. Aki a negatív karmákat már letette, a legnagyobb valószínűség szerint nem fog újabb negatívakat felvenni, mert szeretettel él, már így is gondolkozik!


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés