2015. március 18., szerda

A hit - Mi micsoda a spirituális világban?


Rengetegen kérdeztek tőlünk olyan alapfogalmakat, mint például: mi az egó, mi a tudat, a tudatalatti stb. Ezért a legtöbbjüket, itt, bejegyzés formájában is összeszedtük, így mindenki könnyen hozzáférhet . Mindegyiket a lelkünk adta át vagy a Mindenség Tudástárából (Akasha) kértük le. Ez a szótár folyamatosan bővül, több esetben is ellentmond különböző nézeteknek és teóriáknak.



LÉLEK: A lélek az, aki a Teremtőtől származik, ő rendelkezik a képességekkel (tehát minden emberre ez elmondható, nincsenek kiváltságosak!), és egyben a legszeretetteljesebb, legbölcsebb lényrészünk. Ő az, aki időről időre leszületik azért, hogy tanuljon, hogy a karma segítségével megértse a szeretet mibenlétét és valós erejét, valamint azért, hogy megismerje önvalóját. Képes arra, hogy betekintést nyerjen a Mindenség Tudástárába, tehát bármit le tud kérni mindenről, bármilyen kérdésre választ tud kapni. A fejlődésének végső célja pedig egyesülni a Teremtővel.

A lélek mindent tud tehát, de szüksége van arra, hogy leszülessen és tapasztaljon, végig kell vinnie inkarnálódva ezt a fejlődési folyamatot. 


TUDAT: Az elme az maga a tudat, tehát nevezhetjük így is úgy is, a gondolatok helye. Az elme része pedig az egó, az énkép. Az elme mindig új, minden életünkben új, azokból a megélésekből alakul ki, amit gyermekkortól kezdve tapasztalunk, a környezeti hatásokat is beleértve (de hagyhat lenyomatot a lélekben maga az egó). Mivel itt elég sok a negatív megélés ezen a bolygón, így az elme is általában negatív (ritka akinek pozitív). Az emberek döntő többsége fordítva gondolkozik, nem a helyes irányt követi, nem a szeretet rezgései járják azt át, hanem fordítva, a gondolatokat a problémák töltik meg a célok helyett, így kételyekkel telve, félelemmel gondolkoznak és döntenek. Ezért érdemes a belső megérzéseket, vagyis a lélek tanácsát követni.


EGÓ: Nem más, mint a tudat egy része, az azon belül elhelyezkedő énkép. Csak és kizárólag az önös érdekek vezérlik, hogy magának az énnek bármilyen területen belül vagy akár minden területen, minél jobb és jobb legyen. Valójában egy akadály, melynek folyamatos gyengítése a szeretetteljesség irányába vezet. Természetesen nem hiába létezik az egó sem, fejlesztő hatású, de a fejlődés útja a szeretetteljesség, ez pedig a lélekből fakad, őt kell követnünk.


TUDATALATTI: A lélek része, melyet valójában a tudat is hordozza elrejtve magában. Itt tároljuk előző életeinket, de akár előző életekből áthozott félelmeinket is, vagy az életek folyamán felfejlesztett (nem lélekből eredő) képességeket, amit jelen életünkben tehetségnek nevezünk.


ÉTERTEST: Más néven energiatest. Minden ember rendelkezik vele, és a pontos mása a fizikai testünknek, csak nem a fizikai síkon érhető el. Mindent megmutat, ami éppen zajlik a fizikai testben, sőt itt indul meg elsősorban minden elváltozás (betegség), ezáltal sokkal hamarabb észrevehetőek a betegségek kialakulásai, mint a fizikai testben. 

AKASHA-KRÓNIKA: Más néven a Mindenség Tudástára, amely mindent tárol akár egy lélekről van szó, akár az egész Univerzum, akár az egész világmindenség  kérdéseiről. Mindent átad, ami volt, van, (lesz). Betekintésébe csak egy bizonyos spirituális szint felett van lehetőség.


ELEMENTÁLOK: Gondolati energialények. Ha valamire sokszor gondolunk, és érzelmeket is viszünk bele, akkor elementálokat alkotunk. A kiinduló gondolat polaritása határozza meg az elementál polaritását is, mivel minden gondolat (beleértve őket is) visszatér hozzánk előbb-utóbb, ezért nagyon fontos pozitívan gondolkodnunk. Egy ember rengeteg ilyen elementált alkot élete folyamán, és sajnos tovább is vihetjük őket következő életeinkre, ez akkor probléma, ha negatív polaritású. Bővebben olvashattok róluk, a gondolatok, mint energialények bejegyzésben.


SZELLEM: Sokan a test-lélek-szellem hármasról beszélnek, mikor egy ember felépítésére gondolnak. Pedig a szellem (legalábbis abban az értelemben véve, ahogy a legtöbben használják) a lélekhez szorosan tartozik, ezért mi nem említjük őt külön. Az elme, ami viszont nagyon fontos része még az embernek, hiányzik ebből a hármasból, ezért helytelen csak a fenti három lényrészt említeni, mikor a felépítésről esik szó. Sokkal helyesebb személyiségnek (tudatosságnak) nevezni, mely a lélekkel együtt életről életre fejlődik. 


KARMA: Maga a lélekfejlődés. Létezik egy nagyon bölcs törvénye, ez az ok-okozati törvény, de ez csupán egy része. Vagyis mindennek, amit teszünk vagy gondolunk, következménye van. Mindennel szembesülnünk kell, csak valamikor ezeket a következményeket évekkel később, vagy akár életekkel később kapjuk vissza. Nem büntet, hanem a szeretetre tanít, megtanítja a tanításai által, hogy mi a szeretetnek megfelelő és mi a vele ellentétes. Ha negatívan cselekszünk, negatív következményeket kapunk, ha a szeretetnek megfelelően, akkor pozitívakat. Soha senki felett nem huny szemet. Minden gondolat, minden cselekedet energiát teremt, ezek az energiák pedig mindig visszatérnek teremtőjükhöz bármilyen is polaritásuk, ebből kifolyólag hol kedvezőtlen, hol pedig kellemes megéléseket okoznak. 



szeretettel:

Carmelian & Cedamus



elérhetőség:

carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com
facebook:
Carmelian Spirituális Segítő
Melin Cedamus 



9 megjegyzés:

  1. Engem még a felébredés, megvilágosodás is érdekelne. :)
    Ez ugyanaz vagy más?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Bizonyos szemszögből igen, nevezhetjük ugyanannak a két fogalmat! A Szeretlek c. könyv tökéletes segítségedre lesz ebben, sőt jóval többet fogsz kapni általa! :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. Kedves Carmélian és Merlin!
    Bennem is sok lenne a kérdés de leginkább az érdekel a keresztények ,jehovák miért tartsák az egész spiritializmust az ördöggel cimborálásnak?És hogy messzire kerülni kell.
    Én ugy látom kortol független az az ember aki sokat szenved jelen életébe elér egy olyan fejlettségi szintet hogy elkezdi kutatni a dogokat mik vagyunk, honnan jöttünk,mi az utunk,milyennek kell lennünk stb...Engem is elért ez pár éve és nemtudtam mi történt velem,egy parána mester azonnal ismeretségi körömbe került s ő vilagositott fel mi történt velem.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Lélek!

    Mindez azért van, mert ezt nevelték beléjük, bár inkább azt a kifejezést használnám, hogy ezt "verték" beléjük. Mindez olyannyira áthatja tudatukat, sőt sokak esetében a tanítások is, hogy ebből a tanítás-körből jelen életükben már nem, vagy csak nagyon-nagyon nehezen kerülhetnek ki. Ráadásul maradtak a Biblia Ótestamentumában olyan írások, amelyek ezeket a dolgokat elvetik, és bizonyos figyelmeztetések, hogy akik ezt a másságot tanítják, azok az ördög cimborái. Hogy miért? Hosszú lenne ezt leírni és sok minden érdek is áll emögött. Ha bármely a Bibliában szereplő személy csodát tett, az jó, az Isten akarata, viszont, ha ugyanezt vagy hasonlatosat cselekedett bárki is a középkorban, akkor az már az ördög műve volt. Érdekes dolgok ezek.. :)

    Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs jó dolog a keresztény egyházban, de sajnos van sok hamis tanítás is, emellett pedig sok mindenre már a történelem is rámutatott. :)

    De egyszer mindenkit elér az ébredés, a tisztánlátás! :)


    Szeretettel:
    Carmelian & Cedamus

    VálaszTörlés
  4. Az utolso mondatodon a hangsuly.Egyszer mindenkit elér az ébredés a tisztánlátás.Egy jehova könyvet adtak 3éves fiamnak az uton a jehovák abba olvasgattam bele és pár éve irásba kérdeztem egy papot spititualozmusrol.Érdekes dolgokat irt és olvasgattam.Első megérzésre:nem felébredt emberek irnak s mondanak olyat...!De kifejezettem ismerek spiritualis elvű hivatásos papot.Nem vagyok vallások pártfogoja.Se erőszakos téritőké.Nem szeretem azt a nézőpontot hogy aki nem követi az adott vallást az az ördög pártfogója.Az én a vallásom :a szeretet!Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valójában egyetlen dolog van, amit megismerni és minél mélyebben megismerni, emellett követni érdemes, az maga a szeretet! :)


      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  5. Miért írja a Biblia, hogy kerűljük a spiritizmust? A spiritizmus és a spiritualitás nem egy fogalom?

    VálaszTörlés
  6. Miért írja a Biblia, hogy kerűljük a spiritizmust? A spiritizmus és a spiritualitás nem egy fogalom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea!

      Igen, ez két különböző fogalom! :) Előbbi az elhunyt lelkekhez köthető, míg utóbbi már - mondhatjuk azt - egy világnézet. A Biblia mennyországról és pokolról ír, ezek a dolgok pedig ellentétesek ezzel, így természetes, hogy tilt mindent, ami a tanításával ellentétes. Általánosságban is elmondható, hogy ha bármi, ami egy tanítással ellentétes és már kézzelfogható, az gyengíti a tanítás valóságtartalmát. :)

      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés