2014. március 8., szombat

Az egészség - Cukorbetegség kialakulásának valódi okai

Sajnos a cukorbetegség egyre elterjedtebb betegség a mai világban. Kifejezetten a karmikus betegségek csoportjába tartozik, de természetesen kialakulhat jelen életbeli helytelen életmódból adódóan is, viszont ez jóval ritkábban fordul elő. 

Már sokszor írtam a karmikus betegségekről, ezért itt csak pár sorban említem meg, hogy mit is jelent. Egy ilyen típusú betegségnek mindig valamilyen múltbeli oka van, ami kiváltja magát az elváltozást. Ez lehet egy általunk elkövetett helytelen cselekedet vagy akár negatív gondolkodás is. Ilyen esetben negatív energiát generálunk, ami egy idő után vissza fog térni hozzánk és betegséget/ket alakít ki rajtunk. Általánosságban elmondható, hogy nem jelen életbeli okokról van szó, hanem valamelyik előző életben elkövetett tett vagy gondolat következményeként éljük meg a karma tanítását, azaz az elváltozást. A karma ok-okozati törvénye azért létezik, hogy megtanítsa a lelket arra, hogy mi a jó és mi a rossz, nem büntetésről, hanem sokkal inkább tanításról van szó.

A cukorbetegség kialakulásának oka (mindegyik típusút beleértve) minden esetben ugyanaz, mégpedig a szeretethiány! Vagyis az az illető, akinek ilyen betegsége van, nem tudja vagy nem tudta megfelelően a szeretetet áramoltatni önmaga vagy mások irányába, de természetesen arról is lehet szó, hogy egyik irányba sem. Ez a szeretetáramoltatási probléma viszont szinte kivétel nélkül nem egy élet hozadéka, hanem több előző életre is jellemző gondolkodásbeli rendellenesség.

Amikor táplálkozik az ember, bármilyen típusú ételről is legyen szó, főleg az édességek fogyasztása közben, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik, aminek hatására emelkedik a szerotonin szintünk, ami felelős a kedélyállapotunkért. Ennek következtében pedig egy kellemes, örömteli hangulatba kerülünk. Ez az érzet, pontosan annak felel meg, amikor szeretve érezzük magunkat. Ezt az érzést keresi mindenki, ezért van az, hogy sokan az édességektől "várják" öntudatlanul is ezt az állapotot. Azok az emberek, akik jelen életükben a cukorbetegség bármilyen formáját tapasztalják meg, hosszú időn keresztül (akár több életen át) nem érezték magukat szeretve, ami a saját helytelen gondolkodásuknak köszönhető. 

A karma arra tanítja őket, hogy végre kezdjék el szeretni és értékelni önmaguk, kezdjék el szeretni embertársaikat valódi, tiszta szeretettel, és ne a tápláléktól várják ezt az érzést, amit bármikor megadhatnának önmaguk is. 

Érdemes még elolvasnod "A karma, a betegségek tükrében" című bejegyzést az oldalon a teljesség igénye érdekében:

http://emberisegebredese.blogspot.hu/2013/08/a-karma-betegsegek-tukreben.html 



szeretettel:
Carmelian

elérhetőség:
carmelian14@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Gyógyító






10 megjegyzés:

  1. Ez a cikk ugye csak egy vicc?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lélek!

    Nem, ez a cikk egyáltalán nem viccnek készült. Nagyon is komoly és valós az, amit tartalmaz. Nem szabad mindent az orvostudomány szemszögéből nézni, ahogy tetted te is, hisz azt még maguk az orvosok is elismerik, hogy ez a tudomány még igen csak gyerekcipőben jár sok mindenben. A tudomány mai állása szerint, magának a cukorbetegségnek a pontos kialakulásának okait sem tudják meghatározni, csak következtetnek...
    Ha bármilyen tudomány is túllátna a saját maga által felállított korlátain, akkor sokkal előrébb tarthatna.
    A Mindenség tudástárából bármire választ kaphatunk, de ez is egy olyan terület amit a tudomány teljes egészében elutasít.

    Köszönjük, hogy nálunk jártál.

    szeretettel:
    Carmelian

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek veled Carmelian....
    Kettes tip a cukorbetegségem 67-éves vagyok....
    Nem szeretettbe születtem ,ugy is nőtem fel.
    Ha szerettek nem igazán tudtam vele mit kezdeni..
    Ami szeretet bennem van mások iránt ...az csendes békés....magam iránt is . Igazából nem panaszképpen ,,,de 22 .éve egyedül élek és nem tudnám elképzelni a férj jelenlétét ...inkább mindenkinek adok és segitek ...Én igy szeretem az embereket ....De az is biztos hogy elöző életemben vagy többen szedtem össze..karmásan...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi!

      Igen, sajnos ezek leginkább karmikus okoknál fogva alakulnak ki, vagyis az oka a múltadban keresendő, előző életeidben... Viszont azzal, hogy ilyen szeretetteljes vagy, nagyon sokat enyhítesz a karmádon :) Maradj továbbra is ilyen ezzel teszed a legtöbbet önmagadért :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  4. Carmelián és Marcsi!
    Nagyon érthetően és magas szinte válaszoltatok -e "cukor" témában. Gratula

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm hogy itt jártál! :) szeretettel: Carmelian

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Carmelian milyenszinü aurám és mennyi energyiaja aurámnak?:Marti Tóth

    VálaszTörlés
  7. Koszonom hogy Ott segitettel:Marti Roth

    VálaszTörlés
  8. Ebben az életemben sem érzem,hogy elég szeretetet kapnék!Az adással nincs problémám.

    VálaszTörlés