2014. január 20., hétfő

A hit - Megszokások börtönében

A bejegyzés célja csupán az elgondolkodtatás... és némi ébresztés, semmi más. 

Amikor lélekként leszületünk, belecsöppenünk egy világba... egy olyan világba, ahol kialakult társadalmi normák és elvárások vannak. Az iskolák több évtized óta ugyanazt az ismeretanyagot oktatják (bár előfordul, hogy más megközelítésből), generációról generációra öröklődnek a hagyományok, az erkölcsi normatívák, de ide sorolhatjuk az egyházi nézeteket is. Már születésünk után, gyerekként sok mindent belénk nevelnek, amit valamikor valakik jónak láttak. Ezt adják tovább, ezt szokták meg, mindenki azt gondolja így a helyes. A gyermeki elme még nagyon fejletlen ahhoz, hogy ezeket megkérdőjelezze vagy felülírja - mivel szülei is ezt várják tőle - így mindezt szó nélkül befogadja és elfogadja.

Pedig nagyon sok alap tanítás, elv, elmélet hibádzik... mégis gondolkodás nélkül befogadjuk őket, mert mindenki ezt teszi. 

Csak néhány példa:
   Ha valamilyen szervünk vagy testrészünk megfájdul, megbetegszik, az első dolgunk, hogy beveszünk rá egy gyógyszert. Pedig mindenki tisztában van vele, hogy a gyógyszereknek káros hatása is van, de ez nem számít, mert ez egy bevett szokás. Holott létezik rengeteg egyéb természetes gyógymód, amivel ugyanazt a hatást érhetjük el, ráadásul nem károsítjuk a fizikai testünk feleslegesen.
   A keresztény egyház tudatosan kivette annak idején a tanításaiból a reinkarnáció tényét. Majdnem két évezreddel később még mindig ott tartunk, hogy ezt elhisszük, mert ők ezt hirdetik, azóta amióta egy korai zsinaton ezt a nézetet szavazták meg. A lélekfejlődés szerintük nem létezik. Elgondolkodtunk-e már azon, hogy mégis mi lenne az értelme egy egyszeri leszületésnek, amely csupán pár napig, pár hétig tart? Ugyanis előfordulnak csecsemő halálozások is sajnos... de az egyház szerint nekik az a néhány nap élet elég, letudva azzal, hogy ez az Úr akarata. 
   A szeplőtelen fogantatás fogalmát vajon hogy magyarázzuk? Valójában mi történt?! Mindenki betudja egy csodának, mert az egyház így tanítja. Az egyház által felállított "csodákat" gond nélkül elfogadjuk, de ha jelenleg valahol egy vagy több szellem megjelenik akár, akkor a fél társadalom kételkedik, megmosolyogják az illetőt, aki állítja.
   Rengeteg bizonyíték van az idegen civilizációk létezésére, hiszen a bolygónk tele van, a tudomány által megmagyarázhatatlan építményekkel, történésekkel, rajzokkal stb. (pl. piramisok, óriási diorit tömbök Peruban, húsvét-szigeti kőszobrok, nazca-vonalak  és sorolhatnánk a végtelenségig). Ezeket a mai napig, a legfejlettebb technológiákkal sem tudná az emberi faj létrehozni, mégis úgy gondoljuk, hogy őseink készítették őket, az akkori technikákkal (!?). Mindezek ellenére az emberiség nagy része továbbra is azt hiszi, hogy csak mi létezünk az egész világegyetemben.
   Az iskolák tanítják tanaikat, a tudományok által bebizonyított tételeket. Csak ezt fogadják el, ami bebizonyítható, minden más nem létezik. Pedig, ha nyitottabbak lennének, a fejlődésünk is gyorsabb lenne. Példának okáért: Kopernikusz felismerte hogy a Föld forog a Nap körül és nem fordítva, az egyház Kopernikusz könyvét több évtizedre betiltatta, mert az nem egyezett tanaikkal... mert az ő tanaik kizárólag Ptolemaiosz tanítására épültek, minden más ókori csillagász nézetét elvetették, de még rengeteg ilyen esetet lehetne felsorolni, ahol a tudomány és az egyház sajnos lassította, sőt sokszor meg is gátolta az emberek fejlődését. 

Az egyház hatalmának gyengülése következtében a tudomány, a technika erősebben fejlődhetett, az elmúlt évtizedekben a fejlődés fel is gyorsult, sokat lehet neki köszönni, hiszen ezáltal életünk könnyebbé, kényelmesebbé válhatott. Bár ez még nem fejlesztette az emberek gondolkodását, általánosságban még mindig csak azt tudjuk elfogadni ami van, amit tanítanak, ami kézzel fogható, és tagadjuk annak a létezését, amit nem érzékelünk az 5 érzékszervünkkel. Amíg így gondolkodunk, addig nincs előrehaladás, de szerencsére akadnak kivételek, akik hisznek a "lehetetlenben" is, nekik köszönhető, hogy tudományunk fejlődött.

Épp ezért legyünk kicsit nyitottabbak azok iránt a dolgok iránt is, amit egyelőre a tudomány még nem tudott bebizonyítani, mert el fog jönni az az idő, mikor azokat is alá fogja tudni támasztani, amit most még letagad... Amennyiben nyitottabbakká válunk, akkor felesleges az ugrásszerű fejlődésre több évtizedet vagy évszázadot várni, hiszen minden rajtunk múlik, a gondolkodásunkon, a hitünkön és a nyitottságunkon. 

Próbáljunk meg kitörni a környezet által belénk nevelt határok börtönéből, mert csak így gyorsulhat fel fejlődésünk, az egész emberiség fejlődése.


szeretettel:
Carmelian 


carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

Facebook:
Carmelian Spirituális Test-Lélekgyógyász
Melin Cedamus


11 megjegyzés:

  1. Kedves Carmelian & Cedamus!

    Nnna... dettó így lettem nevelve,ahogyan írjátok!!!!!! A hajam áll égnek tőle!!! És persze megmondják a tutit!!!!!! És én magam vagyok a megtestesült gonosz,mert nem ülök a templomban minden vasárnap!!!!!!! Pokolra fogok jutni és elkárhozik a lelkem!!! Mondják a családtagjaim!!! (szüleim!!) A nagyi minden vasárnap a templomba ül!!!,amikor haza ér árad belőle a gonoszság és a rosszindulat!!!!!! Úgy mennek a vallásuk után,mint a vaklovak... Ezt muszáj volt magamból kiírni!!! Köszönöm,hogy lehetőséget kaptam rá! Szép estét Nektek! B.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Kedves B. !

      Igen, sajnos az egyházaknak voltak ilyen téves tanításai, de emiatt nem szabad szüleidre, nagymamádra neheztelni, hiszen az a hamisság beszél belőlük, amilyen tanítást kaptak. Ettől függetlenül az egyháznak a szeretetre kellene nevelni a tudatot, még azok irányába is, akik nem hisznek tanaikban. Valójában ezek lennének a Jézusi tanítások, az egyháznak erre kellett volna épülnie, de sajnos a gyenge, hatalom és pénzvágyó vezetőik miatt a gyakorlatban ez évszázadokon át mást mutatott. Épp ezért nagyon sokan átvették azt a nézetet, hogy aki nem hisz bennük, az maga a gonosz. Ettől függetlenül Te csak szeresd őket, és megmutathatod nekik ezáltal, hogy sokkal több vagy annál, mint ami tanítást ők kaptak, mert az igaz szeretetet semmilyen határok nem köthetik meg! :)

      Köszönjük, hogy nálunk jártál! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    3. Kedves Névtelen lélek, nekem is el kellett járnom a Templomba gyermek koromban. Nem jelentett különösebb örömet, de nem is fájt, hiszen a szüleim nem akartak rosszat és hittek abban, hogy a hitükkel együtt jár a vasárnap ilyen irányú megünneplése. Kit-kit ismeretei alapján ítélnek meg, s egyikünknek sincs joga pálcát törni felettük. Én őszintén tisztelem azokat, akik őszinte hittel járnak a Temblomba és békességet lelnek ott. Én is vágyakoztam efféle békére, de nekem nem jelentett örömet a liturgia pláne. Különösen bántó volt, amikor rázendítettek, hogy "Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem...." Felnőtt fejjel nem bírtam ezt elviselni, mert ha én naponta bevallom, hogy milyen bűnös vagyok és nem teszek ellene semmit, akkor nincs jogom Isten szeme elé járulni. Tehát nekem nem jelent békét, de senkinek nincs joga csúnya szavakkal illetni hozzátartozóit. Üdvözlettel.

      Törlés
  2. Kedves Carmelian Cedamus..
    èn mindent befogado vagyok, de most kicsit össze zavarodtam az angyalok akikről mi igy beszèlünk ők is csak más bolygon lakok, vagy vannak a más civilizaciok szerintem több is ès az angyalok segitők ugyanugy más szfèrába lèteznek ahogy mi gondoljuk ès tènyleg segitenek??? Vagy mi a gondolatunkal teremtjük meg azt amiről azt hisszűk segitsèg volt, ès az ugymond előző èleteink lehetnek a párhuzamos világokokban lètező èleteink,ès a szellemek dèmonok szintèn más bolygorol jött gonosz lènyek?? Olvastam a könyvedet tudom hogy mi vonzuk be de honnan?? Külön kell vállasztani a másvilágok lakoit az angyalok, dèmonok szellemektől???
    Uhhh ugy örülök hogy vègre kiadhattam magambol hűlyènek nèz mindenki hogy ilyesmik èrdekelnek, èn meg annyira szeretnèk tisztán látni..
    köszönöm nektek hogy vagytok...M

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves M!

      A világegyetem végtelen, végtelen civilizáció is alkotja. Vannak tőlünk fejletlenebb, de tőlünk jóval fejlettebb civilizációk, de ugyanígy jóval fejlettebb lények is. Sőt olyanok is, akik lélekfejlődésük folyamán már nem testi létformában élnek. A Szeretlek c. könyvben érintettem ezt a témát, bár a szellemekről és a démonokról, más dimenziókról csak a Harc a szellemek és démonok ellen című könyvben írtam. Viszont ebben szinte teljes egészében bemutattam a szellemeket, hogy kik is ők valójában, de ugyanígy írtam az angyalok és a démonok születéséről is. Ebben a könyvben mindent meg lehet tudni róluk.

      Az emberiség még nagyon sok mindent nem tud, nem szabad azzal foglalkoznod, hogy mások nevetnek ezen, hiszen valójában csak saját tudatlanságukat nevetik ki. Külön lehet választani az angyalokat és a démonokat, még akkor is, ha a kapocs meg van közöttük, de a szellemek már teljesen különálló lelkek. Más világokban élnek, de ne más bolygókban gondolkozz esetükben, hanem csak más dimenziókban.. amit elképzelhetsz úgy is, hogy ugyanaz a hely háromszor, csak nem egymás mellett, hanem egymásban. Kinyitsz egy dimenziókaput, ugyan ott maradsz.. csak már mégis egy másik világ lesz.

      Persze ettől függetlenül még nagyon sok naprendszer létezik végtelen számú emberei létformára is alkalmas bolygóval.


      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  3. Kedves Carmelian és Cedamus!
    Említést tettetek a cikkben a "szeplőtlen fogantatásról", fogalmrólt. Engem eddig nem foglalkoztatott különösen ez a téma, most hogy megemlítettétek, hogy az emberek elfogadják csodának, kíváncsi lennék valójában, ha nem csoda volt, akkor mi történt?!
    Bocsánat, de nem értem, ha nem veszitek sértésnek, szeretném ezt a történést megérteni!
    Köszönettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Valójában a szeplőtlen fogantatás egy valós fogalom, semmiféleképpen nem szabad csodaként kezelni. Nem Jézus születése volt az első, és nem is az utolsó, csak a tudomány nem tud még erre választ adni. Amíg ez így lesz, addig viszont csodaként fogják kezelni az emberek. :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
    2. Kedves Carmelian és Cedamus!
      Érdekelnének a kifejtett válaszok erre vonatkozólag: "Valójában a szeplőtlen fogantatás egy valós fogalom", "Nem Jézus születése volt az első, és nem is az utolsó, csak a tudomány nem tud még erre választ adni. " Mit jelentenek ezek bővebben ki fejtve? Nagyon érdekelne, hogy mit jelentenek ezek a fogalmak a gyakorlatban? Hogyan képzeljük el akkor a "szeplőtelen fogantatást" ? Köszönöm a kimerítő válaszotokat! Nagyon várom! :) Üdvözlettel: B.

      Törlés
  4. Hali!

    Köszönöm a bejegyzést. Gyakorló apaként van min elgondolkodnom... Ha én a gyermekemet - felismerve a fent leírtakat - szeretném jobban nevelni, ott vannak civilizációnk fent leírt ártányai (iskola, vallás, nagyszülő, szomszéd, stb.)... Hol az a pont, ahol a gyereknél szakad a cérna? Mit tehetek, ami nem több a kelleténél? Ha van valamitek, írjátok meg legyetek szívesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves György!

      Természetes, hogy a mai világban még nagyon sok az ellentmondás, maguk az iskolák vagy óvodák között is! Addig, amíg a gyermek kicsi, addig az édesapa és az édesanya szava a szent, ha ellentét van a két tanítás (otthoni-iskolai/óvodai) között, akkor azt el lehet úgy magyarázni a kicsiknek is, hogy megértse, miért is hamis a másik, miért is az ellentét. Legjobban a szülők szava lesz a legszentebb számára, számukra. Mikor pedig már nagyobbak lesznek, kialakul a tudatuk, akkor már ők saját maguk is el fogják tudni dönteni mi az igaz és mi nem!! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés