2013. november 27., szerda

A szeretet - Mi kell ahhoz, hogy a világunk változzon?

A mai eltorzult világban, ahol a pénz, a hatalom, a testi vágyak irányítják az emberek elméjét ezáltal gondolatait és cselekedeteit, még inkább fontos hangsúlyozni a szeretet jelentőségét és hatalmát.

Nagyon sok bejegyzésünk szól arról, hogy mi is a valós szeretet, hogy miért fontos szeretetteljesnek lennünk egymással, hiszen ez az egyetlen út ahhoz, hogy e földi negatív légkört megfordítsuk, még akkor is, ha egyelőre kicsinek tűnik erre az esély, de amíg ez van, meg kell ragadnunk.

Miért is mondom hogy egyelőre kicsi az esély?! Nos, ha megfigyeljük mi zajlik a világban, akkor sajnos nem sok jót lehet elmondani. Még mindig tartanak különféle háborúk, hatalmi harcok,  szexuális aberrációk, erőszakos bűncselekmények, de pici apró dolgokban is észrevehető, hogy az emberek mennyire ellenségesek egymással. Alapvetően mindenki bizalmatlan, és azonnal támad. Csak nézzük meg a különféle fórumokat, hogy hogyan kommunikálnak egymással az emberek, se tisztelet, se bizalom... a szeretetről nem is beszélve. Ha valaki bajba kerül, csak néhány ember az (szerencsés esetben), aki megáll és segít a bajba jutotton. Sajnos az első bekezdésben felsorolt dolgok ide vezettek.

Három dolgot kellene mindenkinek tudatosítani. Az egyik az, hogy minden egyes emberben kivétel nélkül, él egy gyönyörű, tiszta, szeretetteljes lény, ő a Lélek. Ő miatta születünk le ide, az ő fejlődését szolgálja minden egyes gondolat és cselekedet, minden egyes megélés, megtapasztalás. Természetesen ezeknek nem feltétlenül kell negatív történéseknek lennie ahhoz, hogy fejlődjön a lelkünk, sőt... de ha már ide leszületünk megtapasztaljuk azokat is.

A másik, hogy létezik egy értékrend és törvény, amely sokkal bölcsebb attól, amit az emberek elmével létre hoztak. Ez a törvény megtanítja minden lélek számára, hogy mi a jó és mi a rossz, valamint azt is, hogy minden egyes gondolatunknak és tettünknek következménye lesz. Ez egy egyszerű létezés törvény, felesleges vitatni, hogy létezik-e vagy sem... csak figyeljük meg a mindennapjainkat, hiszen ha valamit elkövetünk annak lesz egy következménye, ezt mindenki tapasztalja... és ez az alapja mindennek! Sajnos erről nagyon sokan elfeledkeznek, úgy gondolják, hogy a törvény alól kibújhatnak, mert csak a földi törvényekre gondolnak, de ez a törvény, amiről én beszélek mindenkit lát, mindenkit nyomon követ, senki nem bújhat ki alóla. Lehet nem azonnal kapjuk vissza a következményt, lehet csak évekkel később, sőt az sem kizárt, hogy következő életünkben szembesülünk vele, ettől függetlenül az okozat sosem marad el. Ezért sem mindegy, hogy miket gondolunk, miket mondunk, miket teszünk, hogyan viszonyulunk egymáshoz, mert mindent visszakapunk. Ha elmegyünk az utcán a bajba jutott mellett, csak azért mert az épp nem úgy néz ki, ahogy szeretnénk (sokan arra gondolnak, biztos drogos, részeg, hajléktalan stb), akkor ez ok arra hogy ne segítsünk rajta? Ha velünk vagy egy szerettünkkel történne ugyanez (és megfog, mert a törvény nem huny szemet semmi felett), akkor mit éreznénk?!

A harmadik dolog pedig maga a valós szeretet... Minden ember a lelke kapcsán kölcsönhatásban van egymással, ha valaki szeretetteljes, akkor ez hat a közvetlen környezetében élőkre is, mert pozitív cselekedeteivel energiát indít el, amit a többi ember akaratlanul is átvesz. Ez viszont ugyanúgy elmondható a negatív viselkedésre is, ami szinten energiaként indul útjára, és hat a környezetre. Mivel sajnos rengeteg ember gondolkodik negatívan, így nem csoda, hogy itt tartunk, hogy ezeket tapasztaljuk, amit fent említettem. Minden ember a szeretetet keresi a maga módján, csak sokan tévesen azt gondolják, hogy ezt a pénz vagy a hatalom adja meg, pedig a boldogság kulcsa ott van legbelül!

Mindenkinek úgy kell hozzáállni embertársához, hogy EGYEK VAGYUNK! Bármennyire is elcsépelt kifejezés, ettől függetlenül ez egy alapvetés! Minden társunknak kijár a tisztelet, a bizalom, a szeretet, és nemcsak, hogy kijár, kötelességünk így állni egymáshoz, ha azt szeretnénk, hogy a világunk változzon! Mindenkit vezéreljen ezenkívül az, hogy ha jót teszel mással, magaddal is jót teszel!

szeretettel:
Carmelian & Cedamus

elérhetőség:
carmelian14@gmail.com
cedamusmelin@gmail.com

facebook:
Carmelian Spirituális Test-lélekgyógyász
Melin Cedamus




8 megjegyzés:

  1. Én 63 évet megéltem és valóban tapasztaltam azokat a dolgokat amire rávilágítsz bizony meg kell fizetni a rossz dolgokért hiszen ki ne tett volna ilyet de a jóra való törekedés is meghozza jutalmát én véleményem szerint a szeretet ereje felül írhatatlan .miközben írom e sorokat látom itt a "a szeretet csak érdek nélkül létezik "ezt nagy igazságnak tartok Üdv Ida mama

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ida Mama!

      Így igaz, mindig tanulunk, jól mondják, hogy holtig, bár én azt mondom, hogy még azon is túl! :) Valóban, a szeretet a legerősebb érzet, ezáltal a legerősebb energia is egyben, és akkor a legerősebb, ha önös érdekek nélkül használjuk. Ha így teszünk a sors ugyanilyen tiszta eseményeket hoz majd életünkbe. :)


      Szeretettel:
      Cedamus

      Törlés
  2. ez igy igaz..es ezert szeressuk egymast emberek es becsuljuk egymast, es segitsuk ki embertarsainkat....mindezzel magunknak -sajat karmanknak -is segitunk..es igy lelkuk felemelkedeset..is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lélek!

      Így igaz, nagyon jól látod, remélhetőleg egyre és egyre több ember fog így gondolkodni :)

      szeretettel:
      Carmelian

      Törlés
  3. Én Ida mama Örömteli életéhez csak gratulálni tudok és őszintén örülök is neki. Én is úgy hittem, hogy a szeretet ereje felülmúlhatatlan, de ha az ember tisztán szeretetből jót cselekszik, érdek nélkül, mert "úgy született", ahogy valaki mondta és mégis szeretetnélküliséget kap vissza azoktól akiket legjobban szeretett, kérdem én valóban ilyen lelkesedéssel tudná-e azt mondani, hogy a jóra való törekvés meghozza jutalmát?!
    Elnézést, nem akarok senkit megbántani, különösen nem Carmeliánt és Cedamust, de ha egy családban már az is hiba a gyermek szemében, hogy szépen éltek a szülei, neki harmonikus gyermekkora volt és az övé pedig kudarcok tömkelege, aminek teljes mértékben ő az oka, kérdem én, tudná-e valaki meggyőzően mondani, hogy nemcsak a jóra valótörekvés, de a jó cselekedet is meghozza jutalmát?! Ekkor megszakad az ember szíve a gyermekéért. Van öröme, hogy lehetnek jó cselekedetei az embertársaiért, de a magánélete fájdalmas és boldogtalan, nem azért mert önző volt a szeretete, hanem mert ráadásul még POKOL is élete. Lehet itt a karmáról beszélni, lehet fizetni is érte akár következő életekben, de az az ember hogyan érezze, hogy a szeretet meghozza gyümölcsét. Ha ezt mondanám, képmutató lennék. Bocsánat, hogy őszintén írtam és szeretettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ida Mama!

      Tudom, hogy nem könnyű külső szemmel figyelni azt, amiben benne élünk, és tudom, hogy ezáltal ez a megélésed fájdalmas. Ennek ellenére a Te utad továbbra is a szeretet, még akkor is, ha az életet olykor a karmikus okozatok megélései nehézzé teszik. De a karma okozata egyszer elmúlik, és onnantól kezdve az élet széppé válik. Viszont ha nem szeretettel élsz, ha nem a szeretet vonalán haladunk, hanem ezzel ellentétesen cselekszünk, akkor újabb karmikus okot váltunk ki, és kezdődik minden elölről, újabb karmikus okozatot kell megélni. A jelen probléma oldása, mind számodra, mind gyermeked számára csak a szeretettel lehetséges, hiszen bármi máshoz nyúlsz, így akár a feszültséghez, akár az elkeseredettséghez vagy haraghoz, azzal semmi nem fog jobbá és szebbé válni, hiszen ezáltal csak negatív energiát adsz egy negatív energiával teli megéléshez. Maradj utadon, élj tovább is a szeretettel kedves Ida mama! :)

      Szeretettel:
      Carmelian & Cedamus

      Törlés
  4. Én még emlékszem hog gyermekkoromban milyen tiszta érzésű és szeretetteljes voltam. Aztàn ahogy közösségbe kerültem és hatottak ràm màs emberek energiài úgy formàlódott àt a vilàgnézetem. Akik megérezték hogy jó vagyok rendre kihasznàltak becsaptak. Nem panaszkodni akarok de ezt nem lehet hagyni.mostanra tisztàban vagyok sajàt energiàimmal és életcéljaimmal. Önmagammal egy zàrt egységet alkotok hogy netudjanak engem bàntani. Ha tudok szivesen segitek embertàrsaimon. De az a privàt véleményem hogy amig minden ember nem éri el ugyanazt a szintet addig nem lehetünk biztonsàgban egymàs melett.

    VálaszTörlés
  5. ♥️ :( . A többit majd egyszer elmondom. :)

    VálaszTörlés